Inlägg

Inlägg som Hogan har skrivit i forumet
Av Hogan

Att ni orkar, P37uR's tråd kom av sig på en gång.

Av Hogan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [Z]
Ok, jag säjer köp en widescreen. Du kan ju söka lite på forumet med, för det finns andra trådar om widescreen om du vill vara säker.

Varför?

Av Hogan

DVD Profiler tycker jag är bäst sen kommer nog MovieCollector

Av Hogan

Skulle personligen satsa på en LCD, tycker inte det händer så mycket på plasma-fronten. Köp helst en som har HD-Ready loggan på men titta dig inte blind på upplösningen bara för det. Du får inte automatiskt bättre bild bara för att den klarar hög upplösning. Gå på On-off, Elgiganten eller nått där du kan jämföra bild kontra pris, du kan spara tusenlappar.

Jämför apparaters in/ut-gångar. behöver du allt?, ja allt kostar.

Rekomenderar detta forum:
http://www.dvdforum.nu/

Av Hogan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Drummel
Kanske denna länk kan vara till nytta?: http://www.datordoktorn.kojv.net/dokument/guide/g6/

Bra länk men BulletProof FTP Server heter inte G6 nu för tiden, detta är G6 http://www.gene6.com/ Kanske RobinJacobsson menar Bulletproof ändå?

Av Hogan

Är det inte lättare att göra en grupp som alla använder? Vet inte vad du menar med "länkar", har du gjort genvägar av mappar som du vill visa? det behövs inte. Gör en mapp som t,ex heter C:\FTP1, D:\FTP2, E:\FTP3 och lägg alla filer i dessa mappar, använd sen "merge", då ser du allt som ligger i C:\FTP1, D:\FTP2, E:\FTP3 utan att dessa mappar syns. Ser ut som om du är i Ex,vis program-mappen utan att veta på vilken hårddisk/prtition du ligger.

Av Hogan
Av Hogan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av R1 Uffe
Högupplöst TV borde alla ha, vare sig de nyttjas till högupplöst material eller vanlig digital-tv och DVD. Endast 480 linjer är lika värdelöst som 8-bitars signalbehandling.

De mer kostsamma plasmaskärmarna och LCD-skärmarna har 12 eller 14-bitars signalbehandling. Det är bland annat det Sony gör reklam för i TV nu med de där studsbollarna. En LCD-skärm med 14-bitars färgdjup har möjlighet att återge 4400 miljarder olika färger.

"Bilden blir ju inte bättre på en högupplöst tv om inte signalen är anpassad för formatet."

Jo det blir den. En anamorfisk DVD-bild har alltid 576 linjer oavsett hur smal den är, det innebär att ju högre linjeupplösning du har desto fler linjer syns från filmen.

Om du har en lögupplöst plasma med 480 linjer och visar en film som har 576 linjer så skalar den ner, om filmen dessutom är i 2.35:1 så finns det ännu färre linjer i panelen för de 576 linjerna. Har du däremot en högupplöst panel så kan
nästan alla eller alla linjer visas simultant. Gränsfall på 2.4:1. Du kan ju räkna på det.

Ja, det finns hur mycket som helst att snacka om, köp vad ditt hjärta/hjärna säger, då ångrar du dig kanske inte

Förklara gärna vad du menar med "En LCD-skärm med 14-bitars färgdjup har möjlighet att återge 4400 miljarder olika färger"? Att den har 12 eller 14-bitars signalbehandling har inget med hur många färger den kan visa, kanske inte det du menade?

Av Hogan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AdaaM
Ingen som vet nått sånt program för alla filtyper, Helst gratis ?

Total Commander

Av Hogan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tompathepilot
Polaren har en Samsung och det fick komma en kille och uppdatera mjukvaran för att den modellen säljs utan aktiverad DVI! Kontakten sitter på men funkar inte. Den här har polaren: http://www.samsung.com/se/products/tv/plasmatv/ps_42v4s.asp

Precis som nicke-pe skriver.

Resultatet blev bra iallafall.....

Känner oxo en som hade samma problem med sin Samsung, fick mjukvaran uppdaterad å allt fungerar nu. Vilken modell det handlade om vet jag inte.

Av Hogan

Klart det går trots upplösningen så blir det betydligt koolare att spela. Många projjar klarar inte heller så höga upplösningar men jisses vilken känsla.

Av Hogan
Av Hogan

Även DLP tekniken har lika många nackdelar som LCD/plasma, En bakprojje baserat på DLP har också screendoors, ja alla som visar pixlar har det och enligt mig inte heller någon bra bild. En DLP med tre färghjul har i princip inga regnbågsmönster.

Personligen skulle det nog bli en LCD framför plasma, sen verkar det ju lite som om plasma-tv är på väg ut.

Av Hogan

Döpa om mp3'or

Finns det något program som kan ta info från ID-taggen i en mp3-fil och automatiskt döpa om filen till vad som står i taggen?

[EDIT]Har sett såna program men vill gärna ha lite tips på bra sånna.

Av Hogan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Eftersom DVI/HDMI är digital blir skillnaden inte särskilt stor.

Självklart ska du köra med DVI/HDMI, bilden kommer blir otroligt mycket bättre.
Att köra S-video till en sådan projektor är bara dumt, speciellt när det är en dator som säkert har DVI du ska ansluta. Köp den billigaste kabeln du hittar, om det inte fungerar gå tillbaka och ta en något dyrare. Det är bara dumt att köpa en svindyr kabel, blir ingen skillnad.

Precis, har heller inte märkt någon skillnad mellan en billig och dyr DVI-kabel(10 meter), är ju trots allt digitalt. Det brukar följa med en VGA->komponent-adapter med projjen man köper, så har man några långa rca-sladdar liggande kan man ju prova med såna, inte lika bra som DVI men mycket bättre än s-video/komposit.

Av Hogan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pitr-
Enda sättet att få det att gå snabbare är helt enkelt att uppgradera din dator med en kraftfullare processor och kanske mera minne för att korta ner på konverteringstiden.

Bäst av allt är att köpa ett mpeg-hårvarukort.

Av Hogan
Av Hogan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunden
Hade folk bara hängt med i skolan så visste man att µ är mikro och inget annat

Hade folk bara hängt med i skolan så visste man att µ även är "m" i det grekiska alfabetet;)

Av Hogan

Saxat från µtorrent forumet

ludde
Site Admin:

"The "Official" way to say µTorrent is either uTorrent or microTorrent... I havn't decided on which yet. I normally use the word uTorrent in daily talk even though microTorrent probably makes more sense."

Slutdiskuterat.

Av Hogan

Om man ställer upload på ex,vis 800k så går den upp till 900k, så för att få 800k upp måste man ställa typ 700k. Inget att bråka om direkt men varför blir det så? Med Bitcommet blir det den upload som jag bestämt å inget annat. I Bitcomet går upload direkt upp till den angivna hastigheten men i utorrent så håller den sällan hastigheten. Går det att ställa i utorrent?

Ska kanske inte klaga efter ett par dagars användning men ändå:)