Inlägg

Inlägg som Wishie har skrivit i forumet
Av Wishie

Svart / silver tycker jag också.

Av Wishie

Pimmelmann, okej. Ungefär hur många lager behövs, eller kommer jag att märka det? Grundfärg, behöver jag det? Behöver jag slipa/spackla någonting? Som ni märker har jag mycket frågor.

Av Wishie

Börja modda

Efter att ha kollat på moddar som folk här på forumet har gjort blir även jag ruskigt sugen på att börja modda själv, och jag är sugen på att måla om mitt ps2 i någon lämplig färg, krom/silver är jag ruggigt sugen på. Innan jag börjar med lite "dyrare" grejer, vill jag dock testa lite på några billigare saker, som t.ex. en gammal mus vi har liggandes, eller varför inte att gammalt tangentbord?

Hur rekommenderar ni att jag börjar? Själv vill jag börja med lite enklare saker, kanske måla/lacka om? Vilken slags färg är lämplig? Jag kollade lite på Biltema, och där hade de hobbyfärg på sprayburk i ett antal färger, fungerar det bra?

På ps2't hade jag som sagt jag tänkt mig någon slags kromfärg, och när jag började snacka om det med farsan så nämnde han hammarlack, men jag vet inte riktigt vad det är för något.. Han sa att när man har lackat med det så ser det ut som att man har "hamrat på metall".

Det jag behöver är dock inte tips på vad jag kan göra, det har jag ganska gott om, utan snarare tips på hur jag ska börja för att lära mig. Vad jag bör tänka på, vad jag absolut inte ska göra, osv.

Tack på förhand,
Wishie.

Av Wishie

Isis, om man jämför kort som är lite "närmare" varandra, t.ex. GF6600 med 256mb i minne och ett GF6600GT med 128mb i minne? Vilket "bör" vara bättre?

Av Wishie

FEvE, det där var ingen liten skärm du!

Den ser helt tokskön ut, sitter själv här med en gammal tft-skärm från Dell och bara drömmer...

Av Wishie

Grafikkortens minne

Jag går rakt på min fråga här..

Grafikkort 1: Bra kort, 128mb minne
Grafikkort 2: Lite sämre kort, 256mb minne

Nu har jag fått för mig att i det här fallet så är kort 1 det bättre valet, trots att det har mindre minne än kort 2. Är det generellt så, att ett bättre kort med ganska lite minne, spöar ett lite sämre kort med mer minne? Eller är det här något som jag har fått om bakfoten?

Nu förstår jag att det här kanske varierar lite från kort till kort, men generellt sett, som sagt var..

[EDIT]: Vad brukar man kalla det här minnet jag pratar om? Grafikkortsminne känns lite konstigt.

Av Wishie

Det här bådar gott för mig, jag har tänkt beställa min framtida dator från datorbutiken.com, och tja, den här tråden har inte direkt fått mig att ändra åsikt.

Av Wishie

Stort tack alla, speciellt du pa1983!

Då blir det nog som du sa 1MB L2-cache på min Athlon64 när jag väl ska köpa den (om jag har råd). Jag har inte tänkt att överklocka, det är nog lite överkurs för mig, iaf just nu.. TACK!

Av Wishie

L2-cache

Hej! Jag har känt till det här forumet ett tag, men jag har inte känt något behov av att regga och börja posta här, det här bli alltså min första post (och tråd, för den delen ).

Nu till min fråga, när man kollar på processorer på till exempel komplett.se, kan det stå något i stil med "AMD Athlon 64 3000+ 1.8GHz Socket 939, 512kb, BOXED m. fläkt".

1. 512kb, jag tror det är L2-cachen, men är inte helt säker, visst är det det?

2. Det finns även processorer med större L2-cache, till exempel 1mb. Är det stor skillnad mellan 512kb och 1mb L2-cache? Är det värt att lägga ut några extra hundralappar för att få 1mb?

Tack på förhand,
Wishie