Inlägg

Inlägg som Curik har skrivit i forumet
Av Curik
Skrivet av teejee:

Vad menar du?

Telia hade ju tjänat mer pengar på att sälja ett snabbare abbonemang till dom.
Men ett tråkigt misstag är det ju.

De tjänar knappast på att sälja ett 100/100 för 299, jämfört med ett 0.25/0.25 för 199, det kan du väl räkna ut själv. Bandbredd är inte gratis ens för Telia.

Av Curik
Skrivet av Pappy:

De går kanske från 3% till 3.1% men så länge inte alla MS-tomtar köper 5st var gissar jag att det knappt blir det.

Kan du förklara för mig som vuxen vad en MS-tomte är? Är det någon typ av religion?

Känner mig gammal redan som 28-åring.

Av Curik

Det är grymt svårt att få 11 deaths på Summoners Rift, så det ska du ha cred för.

Av Curik

Det är lättare att lära sig koncepten i ett språk som inte trampar dig på fötterna hela tiden. Detta har avhandlats många gånger på bl.a. www.gamedev.net och alla är rörande överens om att lågnivå-språk är fel väg att börja om du inte har någon bakgrund.

Av Curik
Skrivet av Fronix:

Jasså? Du menar att om du uppfinner tidsmaskinen så ska vem som helst få kopiera den och påstå att dom skapade den?

Fan sån bra filosofi!

Jag tror du förutsätter att skribenten du svarar till någonsin har skapat något kreativt.

Av Curik
Skrivet av Jonte:

Börja med något enkelt för att se om du tycker att det är roligt. Kika på t ex FlashPunk, HaxePunk eller Löve.

Det du vill lära dig i början är generella koncept för att strukturera program och grundläggande principer hur man visar och behandlar saker på skärmen.

Strunta i språk, välj något bara, det har ingen betydelse i början. Det du lär dig med de där biblioteken går att tillämpa på liknande sätt i C++, Java, C# och alla andra språk.

Alla andra språk? Det skulle alltså kvitta om man börjar med Java eller ASM?

Av Curik
Skrivet av Tjodd:

Mjo, det var en 3ds Max-kurs.

Haha, vad är oddsen!? Gillade också upplägget och även kollagen efteråt.. men att få två ord som återkoppling kändes inget vidare.

Skrivet av Tjodd:

Upplägget var annars väldigt bra men det var uppenbart att skolan och läraren inte prioriterade distanselever särskilt högt. Något som jag gissar att många skolor tänker; mer som en extra inkomstkälla vid sidan om den "riktiga" verksamheten.

Jag hoppas verkligen att det inte är så då jag endast kommer läsa distans i höst.

Har tidigare läst på Stockholms Universitet (DSV) för Peter Mozelius och Gotlands Högskola för Mikael Fridenfalk och de var över all förväntan. Alltid med och redo att svara på frågor, och lätta att prata lite ledigt med. Verkligen exempel på hur distanslärare bör vara. Otroligt duktiga också!

Skrivet av Tjodd:

Bara för att nämna den andra kursen. Där fick vi ingen som helst personlig återkoppling utan skrev en sammanfattning av alla elevers inlämningar. Väldigt märkligt, speciellt då det var en del kritik mot arbetet "några" hade gjort.
På samma skola gick jag faktiskt en annan kurs (även den distans) samtidigt och den var jättebra där läraren också var snabb att svara och hjälpsam.

Det hade jag aldrig accepterat. Det kan knappast vara tillåtet från Skolverkets sida att ge till största del kollektiva betyg. Fy!

Av Curik
Skrivet av Tjodd:

Låter exakt som den kursen jag gick i våras.

Iof, det var precis samma på en annan distanskurs fast på en annan skola...

Var det på Linnéuniversitetet du gick kursen på? Var det en kurs inom digitalt skapande, måhända?

Av Curik

Jag tycker det låter suspekt att inget kvitto finns. Förstår heller inte varför man skulle kasta kvittot för att det är en gåva? Garanti är viktigt, det skulle jag skicka med om jag gav bort kortet till någon.

Men om jag hade varit säljare så hade jag inte märkt något coilwhine då jag har fläktar som förmodligen överröstar det. Då är det ju grymt svårt för mig att veta om det när jag säljer.

Så min åsikt är att du borde ha kontrollerat kortet innan och bett om att få testa det ihop med säljaren.

Av Curik

Jag har endast gått distans på Linnéuniversitetet och endast en kurs, så ta mina åsikter med en nypa salt.

Kursen jag gick på var bra, men läraren var väldigt frånvarande och gav i princip ingen som helst återkoppling förutom "bra / ganska bra / inte bra" och jag upplevde det som väldigt frustrerande trots att jag fick högt betyg. Övriga elever höll med.

Av Curik

När det gäller AAA-produktioner så finns det inte så mycket att välja på. Där är det C++ som gäller, precis som virtual void sa. Däremot ska du inte bry dig om vad han skriver om C#/XNA då det endast gäller XNA som API och inte språket C#. Det finns mycket språkreligion och fanatiker som envist ska trycka ner andra språk än det de själva föredrar. Är man en duktig programmerare vet man vilka verktyg man ska använda för olika uppgifter.

Ska du göra egna spel som indie så finns det mycket större valmöjligheter. Jag kodar C++ på jobbet men mycket C# privat, mest för att jag gillar språket och det påminner lite om C++ vilket jag egentligen tycker om. Java för Android är bra att kunna, också.

Ska du jobba med detta så är det alltid bra att kunna fler språk, och när du väl kan själva tänkandet så är det inget svårt att lära sig nya språk.

Av Curik

Det där ser inte bra ut, med tanke på att det inte är någon specifik drivrutin som orsakar blåskärmen. Kolla vad tidigare skribenter skrivit ang. kablage, internminne osv. Någon odokumenterad bugg i BIOS låter inte troligt, tyvärr.

Av Curik
Skrivet av Mr Kollersh:

ping är din fördröjning till servern i ms (millisekunder). Så ja, ett snabbare internet påverkar ping. Däremot FPS har med din dators kapacitet att göra. (Frames per second)
10/10 är tillräckligt för alla spel. enda problemet är om du ska t.ex patcha. då det kan ta upp emot dubbelsiffriga timmar att tanka ner en större patch. Är inte ekonomi ett problem så satsa på 100/10.

Ett snabbare bredband (i MB/s) påverkar inte alls din ping. Varför sprider du felaktig information för?

Precis som en tidigare skribent skrev så klarar man sig på 0.25 MB/s upp och ner. I riktigt tunga scenarion så kan det komma upp till 100-200 KB/s i vissa spel men det är väldigt ovanligt. De flesta throttlar något extremt på serverns sida när du närmar dig dem siffrorna.

Av Curik
Skrivet av Zoxx0:

Tjena!
...Det segar ner datorn något fruktansvärt, jag menar vad fasen är det som använder mitt ram som inte ens aktivitetshanteraren kan visa?!

Först säger du att du är ringrostig och sedan påstår du felaktiga saker. Du inbillar dig denna seghet eftersom den inte finns. Det skulle vara ifall du börjar swappa till disk, men det gör du inte i någon större bemärkelse vid 60-70%..

Av Curik

Personligen föredrar jag Windows egna framför VNC, kanske förutom då att Windows egna är lite gnälligt ifall kontakten bryts.

Av Curik

Har upplevt samma sak på Mediamarkt. Skulle köpa kaffebryggare och den anställde skulle plocka ner visningsexet då det var det sista som fanns kvar. Till fullpris då förstås, men jag sa ifrån och tog en annan.

Jula har jag köpt AC på, som var repig och oerhört dammig. De påstod att det var ett visningsex men "som ny". Lyckades pruta ner med 600 kr och väl hemma hittade jag en lapp i kartongen där det stod att den var reserverad till någon Hanna som skulle komma dagen efter.

Nej fy vilket fiffel.

Av Curik

Jag har ägt fyra stycken laptops i hela mitt liv, varav en var en Acer Ferrari som var dåtidens "speldator" när det gällde laptops. Den blev varm och stängde av sig ofta, och var väldigt dyr... stor besvikelse. Efter det köpte jag endast vanliga arbetsdatorer och har sen dess sluppit dessa problem, dock har det ej gått att spela. Den gick inte att boota till slut då den blev tillräckligt varm av att starta upp.

Så läste mycket om Asus G74 och bestämde mig sedan för att chansa och köpa grisen i säcken igen. Och det har jag inte ångrat. Aldrig överhettad. Stor som ett hus visserligen men det gillar jag. Fast jag flyttar den inte så ofta. Så deras laptops kan rekommenderas! Låter inget heller.

Av Curik

Problemet med den här tekniken är att man måste ändra sättet man renderar ljus på, till en teknik som vi använde mer förr och som påminner om bakat statiskt ljus snarare än dynamiskt i viewspace. För om vi skulle använda viewspace så skulle fördröjningen göra att ljuset "hoppar efter" när man ändrar vinkeln på kameran och det skulle ju inte fungera.

Skrivet av zhrooms:

Vet folk inte om att Xbox One t.ex. ska stödja sånt här? Hur nice som helst i singleplayer spel, vad ska du då med din ping till? Lika bra o få mycket bättre ljus på banorna?
http://attackofthefanboy.com/news/xbox-cloud-gimmick-nvidia-p...

Det är klart du tycker det är hur najs som helst när du inte begriper vad dem pratar om. Att du spelar singleplayer är bara en ännu större anledning att ljuset inte kommer se bra ut, eftersom du där inte har någon större fördröjning. Om både ljuset och spelet är fördröjt (som i multiplayer) så kommer det se bättre ut än när den ena är fördröjd och den andra inte.

Av Curik

Du har det alltså inte tvingat, eftersom det är programkontrollerat.
Vissa spel strular ifall man tvingar AA.

Jag hade samma typ av artifakter som du, men jag minns inte hur jag fixade det. Har du gamla drivrutiner liggandes från ett gammal Nvidia kort, kanske?

Av Curik

Är det där med antialiasing tvingat?