Inlägg

Inlägg som Magatsu Taito har skrivit i forumet
Av Magatsu Taito
Skrivet av mrqaffe:

Ljudkortet har inget alls att göra med hur uppspelningen låter om du har en dac och hörlursförstärkare utan det är ju endast din mikrofon du ansluter i ljudkortet i så fall, behöver du ens ett ljudkort i ditt läge, har dui provat hur mikrofonen låter om du kopplar den i det integrerade på moderkortet ?

Det som är problemet. Kopplar jag micen via moderkortet så låter det som skit, så kan ej köra via moderkortet.

Av Magatsu Taito

Ljudkort i kombination med amp+dac

Hej,

Jag har för tillfället en förstärkare samt en DAC till mina lurar, men det verkar som att min ljudkort är paj. Mjukvaran buggar ut och en del portar fungerar inte, så funderar på att det är dags att fixa mig ett nytt ljudkort. Det kort jag har just nu är ett ASUS Xonar Essence STX, vilket ligger på ca 2000 kr.

Frågan jag ställer mig, då jag inte är kunnig nog, är hur stor inverkar ljudkortet har på mitt ljud. Kommer koppla optiskt från ljudkortet till DACen, förstärkaren och sen lurarna. Kommer olika ljudkort att ge en så pass stor skillnad att det är värt kostnaden?

Enda som kommer sitta kopplat direkt till ljudkortet är min mic, vilket jag vill ha hög kvalité på, då det för nuvarande låter väldigt dåligt(direkt via moderkortet eller via ett USB-ljudkort). Kan desvärre inte köra via mitt Xonar-kort.

Av Magatsu Taito

Hjälp med fysikuppgift inom friktion

Håller på med en fysikuppgift inom området Friktion, där jag ska räkna ut massan av en planka som står lutad mot en låda. Lyder som följande:

"En planka med massa m och en låda med massa M = 47 kg är i jämvikt enligt figur. Det finns friktion mellan marken och plankan, ej mellan plankan och lådan. Krafterna N1 och N2 verkar på plankan. Räkna med tyngdaccelerationen g = 9,806 m/s2. Kom ihåg att frilägga!"

http://i.imgur.com/wqkEfqT.png

"Hur stor är plankans massa ifall den är på gränsen till glidning och normalkraften mellan plankan och marken är N1 = 3,30 N, friktionskoefficienten är 0,286, vinkeln är α = 28,2°?"

Vi har suttit i grupp men ej kommit någon vart. Har en precis likadan uppgift där N1 = 3.66, koefficienten = 0.226 och α = 28.5 och där skulle massan bli 0.529kg om man räknade rätt, men ej lyckas gå bakvägen på den för att få fram hur man ska göra.

Av Magatsu Taito

Problemet är löst. Webroot, det antivirus jag använde, hade satt både mushclient och cmudpro som deny under identity protection. Vad detta medförde var att de ej får ta del av data via clipboard. Satte dom som allow och nu fungerar de som vanligt.

Av Magatsu Taito

Problem med Copy/Paste i vissa program

Hej,

Har stött på ett problem jag ej kan förstå mig på. Tänkte logga in på muddet vilket jag aldrig gjort med min bärbara ännu. Kör windows 10, fullt uppdaterad(tror det kom en idag), så jag installerade zuggsofts cmud. I och med att de flesta mud är i stort sett bara text så är just copy/paste en stor del när man ska börja scripta lite.

Jag kopierade en bit text från muddet, och skulle klistra in det i en annan ruta i cmud, men ingenting. Jag provade att klistra in den i själva inmatningsraden(där du skriver dina kommandon till muddet), men inte där heller. Provade jag dock att öppna chrome och klistra in det i adressfältet så fungerade det hur bra som helst.

Jag började felsöka cmud. Ominstallerade programmet, startade om datorn, men ingen skillnad. Installerade då mushclient, vilket är en annan client för att mudda med och fick även där samma problem. Måste diverse vara något med windows som skapar problem på något sätt. Började söka runt och ser att det är fler som har haft problem med just copy/paste i wondows 10, men det verkar vara generellt i OSet, inte just med några enstaka program.

Utöver dessa två så har jag inte märkt av några som helst problem med att kopiera text fram och tillbaka.

Av Magatsu Taito

Missljud - ASUS Xonar Essence STX

Hej,

Har sedan 2011 haft ett ASUS Xonar Essence STX i min dator, kört både hörlurar samt kopplat till en Receiver via RCA, men inte hört några störningar alls. Allting har fungerat fint med bra ljud. Nu köptes jag in ett par nya lurar samt en amp, kopplade från RCA på ljudkortet till RCA på ampen, kopplade in hörlurarna och fick direkt ett konstigt ljud. Konstant knastrande som är extremt störande. Kör man igång musik så låter det underbart, men knastret är fortfarande där.

Trodde först att det var min nyinköpta amp men när jag kopplade bort kablarna från datorn så försvann missljudet direkt. Kopplade då tillbaka till min receiver vid teven och när jag verkligen försökte så fanns även ljudet där, dock mycket mycket lägre. Så det verkar vara något från ljudkortet som spökar. Nu har jag dock ingen möjlighet att prova från en annan källa än i alla fall.

Vad kan det vara för fel, eller mer specifikt, finns det något sätt att reda ut varför det blir som det blir. Såg att det ibland kan vara nätagget, men samtidigt är det frågan om man vill punga ut 1000kr på ett nytt agg utan att veta säkert att det är det som är orsaken.

Av Magatsu Taito
Skrivet av Thareh:

Ligger problemet i att du inte vet hur du skall utforma SQL-satsen eller hur man gör för att få en knapp att fungera? eller båda?

Skulle troligtvis säga en del av båda.
Jag vet hur man skriver för att lägga till information i databasen, dock inte hur formandet skulle se ut om man hade en knapp.
Du får gärna påpeka om det nu skulle bli för mycket.

Den tanke som uppstod när jag väl höll på skriva första inlägget var att det troligtvis är enkelt att lägga till en knapp men vad händer om man behöver 20st, 50st etc. Nu är detta dock inget som behöver tas upp utan problemet är i första hand knappen i fråga.

Av Magatsu Taito

[MYSQL/PHP]Öka/minska värde i en databas via en knapp?

Hej,

Hade tråkigt en dag när jag spelade Path of Exile och ville på ett enklare sätt hålla koll på vilka gems jag har samt hur många.
Att bara visa datan i sig verkade enkelt, så jag tryckte upp en kod lite hastigt. Första gången jag gjort något liknande, koden syns här nedan.

$result = mysql_query("SELECT * FROM str") or die(mysql_error()); echo "<table border='1'>"; echo "<tr> <th>Name</th> <th>Gem</th> <th>GemQ</th> </tr>"; while($row = mysql_fetch_array( $result )) { echo "<tr><td>"; echo $row['name']; echo "</td><td>"; echo $row['gem']; echo "</td><td>"; echo $row['gemq']; echo "</td></tr>"; } echo "</table>"; ?>

I och med att tanken var att enkelt kunna öka och minska värden i databasen också så sökte jag ett sätt att helt enkelt lägga till en + och - knapp som då ökar eller minskar värdet i databasen med 1. Har sökt runt men inte hittar något vettigt sätt att göra detta på.

I all hast så kommer jag fram till att detta kanske inte ens är bästa sättet att lösa uppgiften på, och att jag troligtvis lär behöva skriva om större delen av koden vilket kanske inte var tanken i sig men sett till hur mycket jag arbetat med MYSQL och PHP(2 dagar) så är det troligtvis lite overkill.

Av Magatsu Taito

Förvaringslådor för datorkomponenter

Hej,

Sökte runt lite i forumen men hittade inget som passade(svårt att välja forumdel också).

Har varit på jakt efter lådor att förvara mina datorkomponenter i. Efter ett tag så börjar man få en hel del kablar, böcker men även ett och annat grafikkort, ljudkort osv. Som det ser ut just nu så har man två pappkartonger och resten som inte får plats läggs i de lådor som grafikkorten osv kommer i. Kanske inte alltid så praktiskt, samtidigt som det kan bli en liten skattjakt när man försöker hitta det man vill åt.

Har sökt runt för att se om något företag säljer någon typ av låda som skulle kunna användas för detta bruk men hittade ingenting som såg ut att fungera. Kanske någon som hittat den perfekta lådan för detta ändamål?

Av Magatsu Taito

Brusande ljud i högtalarna vid spelande/scrollande på hemsidor

Hej,

Idag så uppmärksammade jag ett problem när satt och slösurfade. När jag scrollade på en hemsida så hörde jag en brusljud från högtalarna. Var inte bara en, utan alla 5 som jag har i mitt system. Lyckades bara återskapa felet vid scrollande. Jag startade sedan Borderlands 2 och ett mycket högre ljud dök upp. Bytte källan på datorn så han skickade ljudet direkt till mina hörlurar och inte förstärkaren, men samma brusiga ljud var kvar.

Körde igång Trackmania Nations och fick även där brusigt ljud, dock så lät det lite annorlunda. Tänkte om det handlade om spel på Steam, så drog igång Guild Wars 2, och fick ett mycket lågt brusande ljud. Någonting har hänt helt enkelt, men osäker på vad.

Kollade in kablarna från datorn samt alla kablar från förstärkaren till högtalarna, men såg inga ytliga skador eller att de åkt ut. I och med att ljudet förändras beroende på vad som sker på datorn så känns det som att det är något antingen med ljudkortet eller kabeln som går från datorn till förstärkaren.

Kopplade om ljudet från datorn till telefonen och körde några spel, lyssnade på musik, uppmärksammade inget brusande ljud då alls. Ljudkortet är ett asus xonar essence stx, och har inte haft några som helst problem med det förut, och hörlurarna som även dom är kopplade till kortet får inget brus alls.

Av Magatsu Taito

rtorrent är igång. Glömde kanske nämna det men jag kan gå in på servern och där manuellt lägga in torrent-filen. Den verkar dock inte komma igång alls då det står att den inte får någon kontakt med trackern alls. Har provat samma torrent på en annan dator utan några som helst problem.

Nu verkar jag dock inte kunna lägga till en torrent manuellt, så allt pekar mot att det är något vajsing med rtorrent helt enkelt. Får väl lov att ominstallera den. Angående qbittorrent är så det inget alternativt då jag inte har något GUI.

EDIT:
rtorrent är också igång. Har provat att boota om servern samt startat upp det igen. När rtorrent är nere så får inte rutorrent kontakt samt genererar en felkod, vilket inte är fallet just nu.

Av Magatsu Taito

Jag använder inte magnet links helt enkelt. Måste kunna kopiera länken för att sedan klistra in den i rutorrent. Med magnet links så fungerar det inte så det är inte så mycket jag kan göra i dagsläget. Försökt hitta en lösning men inte funnit något än så länge.
Om jag nu måste byta klient så måste det nog också bli ändringar i hur jag sköter mitt webbaserade gränssnitt, vilket känns mindre roligt.

Av Magatsu Taito

Hjälp med rtorrent+rutorrent

Hej,

Jag har en linuxserver där jag installerat rtorrent. Har sedan med hjälp av rutorrent och apache fått till en lösning där jag kan kommunicera med den vart som helst genom att webbaserat gui. Allting väl, har fungerat hur bra som helst i flera månader, snart ett år. För någon dag sedan så har den dock bestämt sig för att lägga av och jag förstår inte alls varför.

Nu är jag ingen expert på linux så ni får gärna fråga om ni behöver mer information än jag kan ge. Kör Ubuntu 11.04.
Loggen i rutorrent säger "[26.03.2012 11:49:56] The request to rTorrent has timed out." och loopar det meddelandet hela tiden. Har försökt att ändra timeout i rutorrent men det gjorde ingen skiillnad. En annan sak som uppstår i rutorrent är om jag pausar min torrent och laddar om sidan så tar den en jäkla lång tid att dyka upp igen av någon anledning. Den torrent jag lägger in laddar dock aldrig ner.

Senaste loggfilen i apache säger:

[Sun Mar 25 08:53:10 2012] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ... [Sun Mar 25 08:53:10 2012] [notice] Digest: done [Sun Mar 25 08:53:10 2012] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?) [Sun Mar 25 08:53:10 2012] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `inferno' does NOT match server name!? [Sun Mar 25 08:53:10 2012] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?) [Sun Mar 25 08:53:10 2012] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `inferno' does NOT match server name!? [Sun Mar 25 08:53:10 2012] [notice] Apache/2.2.17 (Ubuntu) PHP/5.3.5-1ubuntu7.7 with Suhosin-Patch mod_scgi/1.13 mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8o configured -- resuming normal operations [Sun Mar 25 12:16:31 2012] [error] [client 192.168.1.103] File does not exist: /var/www/favicon.ico [Mon Mar 26 05:25:03 2012] [error] [client 109.123.122.114] File does not exist: /var/www/vtigercrm [Mon Mar 26 11:38:48 2012] [error] [client 192.168.1.103] Script timed out before returning headers: RPC2, referer: http://192.168.1.100/rutorrent/ [Mon Mar 26 12:00:00 2012] [error] [client 192.168.1.103] Script timed out before returning headers: RPC2, referer: http://192.168.1.100/rutorrent/

Har dock inte hittat någon log för rtorrent så om ni kan peka mig i rätt riktning så kan jag även lägga in den om så önskas.
I alla fall så står servern på dygnet runt och då jag märkte att jag hade problem så hade ingen omstart eller liknande gjorts. Det bara "uppstod".
Jag kör också en instans av cacti och den fungerar hur bra som helst.

Av Magatsu Taito

Någon som har problem med Games for Windows Live tillsammans med Arkham City som är köpt i Steam? Fuckar ju upp allting. Kunde spela direkt jag installerade spelet. Dagen efter fungerade det inte. Körde integritetscheck på spelet, lekte runt, flera omstarter av datorn hjälpte inte. Sen bara från ingenstans så fungerar det igen.

Dagen efter, diverse idag så fungerar det inte igen. Händer ingenting när jag trycker på Home, får ingen reaktion alls att GFWL finns överhuvudtaget. Nu kan jag inte spela då min save är "låst" i skiten GFWL. Startat om datorn, kört integritetscheck på spelet, ingen skillnad. GFWL vill inte finnas just nu.

Av Magatsu Taito

(Skyrim) Quest "Alteration Ritual Spell" *Spoiler*

Så jag drog upp Alteration till 100 och snackade med Tolfdir i Winterhold College of Magic så fick jag ett quest som heter "Alteration Ritual Spell". Jag sprang ut på jakt och hittade daggern Kahvozein's Fang, vilket inte var svårt. Sprang runt en stund till, dödade en drake med mina spells då jag är Magiker, draken dog, men jag fick ingen Dragon Soul. Lootade kroppen och fick allt det vanliga som man får, inga speciella scales eller.

Stänger för att kolla hur det går för andra, och de verkar ha problem. En stod och slog på liket i 5min för att få det quest item man söker. Jag stog och slog konstant på kroppen utan att få något. Efter några minuter gav jag upp.

Känns lite segt att först tappa en soul, men sent att inte kunna få den spell man tillslut får då man är klar med uppdraget. Något som haft liknande problem och som lyckas lösa det, eller är jag tvungen att göra som en annan person och spawna fram itemet via konsollen?

Av Magatsu Taito

Det är den enda applikation jag kör. Hade bara 1GB ram innan och det gick utmärkt. Har en torrentklient igång samt rutorrent och cacti men dessa har aldrig dragit minne. Som jag ser det så är minecraft den enda tunga applikationen på servern som är helt nyinstallerad och ren i övrigt.

Av Magatsu Taito

Minnesanvändning - Minecraft server

Så, jag har en server som ca 6 personer spelar på. Den fungerar bra, är stabil och så, men jag tycker att den använder för mycket ram. Hur mycket ska den egentligen använda? Det ser ut så här för tillfället.

http://farm7.static.flickr.com/6132/6193196981_332b6d7eec_z.jpg

Som ni ser på bilden så uppgraderade jag mitt minne till 8GB den 23e vilket också var då jag startade servern. Minnet minskade fram till 25e då jag startade om den. Nu har minskningen börjat igen och ligger för närvarande på 2.61GB. Första gången körde jag java -Xms2048M -Xmx2048M -jar minecraft_server.jar nogui och andra gången java -Xms1024M -Xmx1024M -jar minecraft_server.jar nogui

Vi har inte gjort något speciellt på servern med enorma byggen och så. Vi är relativt samlade ytmässigt och gräver mest neråt. Inte helt hundra på vad det kan bero på, samtidigt som det kanske ska se ut så här? Man kanske måste starta om den med jämna mellanrum, även om det känns som om att 3-4 dagar är lite väl ofta.

Av Magatsu Taito
Skrivet av zin:

Någon som vill förklara vart i Origin jag kan ladda ned Battlefield 3 betan?

Du ska ha fått ett mail med en nyckel. Öppna origin, tryck på kugghjuler och välj "Lös in produktkod". Efter detta, tryck på mina spel så ska BF3 betan finnas där. Välj att ladda ner, done and done.

Av Magatsu Taito

Får samma fel. Provat både med IE och FF. Trycker jag på Quick Match så står den och tuggar, ingenting händer. Får som ingen annan info heller vilket gör att jag inte har någon aning om hur lång tid det ska ta med Quick Match.

Har hittat vissa servrar som inte varit fulla, trycker på join, får INTE upp meddelandet om att den är full, men den startar ändå inte.

Av Magatsu Taito

Kan inte install GRUB

Hej,

Håller på att installera den nerbantade versionen av Ubuntu 11.04 via Universal USB Installer, och installationen fungerar perfekt. Fixar upp systemdisken(sdb) vilket är den enda disk jag har i systemet förutom USB-minnet som jag bootar upp installationen med. När jag väl kommer till GRUB-installationen så börjar den dock bråka. Den vill installera den på sda som är USB-minnet och jag kan själv inte specificera vart jag vill ha den.

Det slutar med att jag blir fast i installationen och kan inte ta mig framåt. Får felkoden:

Unable to install GRUB in /dev/sda Executing 'grub-install /dev/sda' failed This is a fatal error

Så jag förstår inte riktigt varför han ska in i sda och peta, när jag redan installerat OSet på sdb. Den guide jag tänkt följa säger:

Citat:

The installer will then download all the required packages and finally the system will reboot. If you installed from USB, you may be greeted with a blank screen with a single blinking cursor on reboot. This is because the installer has mistakenly installed grub on the USB drive instead of your HDD. To fix this, select the USB drive as boot drive on reboot - this will correctly launch Ubuntu. Log in with the username/password you created, and run the following to install grub on your real HDD...

Men som sagt, den kan inte installera på USB-stickan heller. Så vad gör man?