Inlägg

Inlägg som Demonlord har skrivit i forumet
Av Demonlord

Det är väll lite beroende på vad man gillar i fantasy delen så har jag lirat en del Forsaken World, Age of conan vilka då är sk free to play och är bra spel. Age of conan har desutom blivit mycket bättre sedan expansions packet. Gillar man Sci-fi och är Startrek nörd så är Startrek online ett alternativ.

Av Demonlord
Skrivet av gigasaour:

Någon vänlig själ som har något tips på moderkort?

Ska du bygga själv så har du ju alltid Tyan som brukar ha en hel del fina server mb både för intel och amd kika på modeller här (www.tyan.com) och sök på prisjakt

Av Demonlord
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Kloka ord, skulle inte kunna skriva det där på ett lika bra sätt.

Där av varför jag kör win 7

Av Demonlord
Skrivet av Petterk:

De gör en hel del eget, men det finns ingen GNU/Linux-distribution till konsumenter och hemanvändare och inga datorer som på allvarligt är supportade för att användas tillsammans med GNU/Linux utanför servervärlden och i mindre mån workstation. Sådan mjukvara (distribution) är inte intressant för hemanvändare så det ska vi inte räkna dit i onödan. Verkligheten gör det attraktivare att släppa sina skapelser fria och branschen gemensamt underhålla och förbättra mjukvaran här när de inte kan profilera en produkt för konsumenter på samma sätt.

Dem som gör kommersiella distributioner idag, alltså de som står bakom en stor del är Redhat och Suse (nu tyskt igen och som eget dotterbolag). De har skapat eller bidragit till många mjukvaror i hela ekosystemet och utanför, även utöver rena verktyg som hör till distributionen för installation och konfiguration. Allt är inte Mint här i världen. KHTML som del av Konqueror och KDE-projektet är t ex indirekt skapat av finansiering och utveckling som SuSe gav. Och gav stöd som användare av mjukvaran. Som då blev Webkit efter Apples förgrening av motorn med stöd från Nokia, Google med flera eftersom. Så nog har de givit sitt stöd till utvecklingen av webbläsare, men vi ska inte glömma att vi haft Mozilla sedan 1998. Vid den tiden bundlade Apple Internet explorer. T ex Mono var utvecklat av Novell när de bundla det med openSUSE och SLED. I princip är alla program som utgör en del av system som distributionerna inkluderar på något sett utvecklade av distributionsutvecklarna. Gäller allt från GCC och Linux kerneln till LibreOffice. Sen finns det såklart distributioner som bara är gratis alternativ av t ex Red Hat Linux eller anpassningar av Ubuntu och inte har så mycket utvecklare i deras team, men det är heller inte några affärer bakom de icke kommersiella eller community-utvecklade varianterna så de är inte delaktiga i det hela på samma sätt.

Låt mig poängtera jag skrev oftast så utvecklar inte distributionerna något själv utan vidare utvecklar andras arbete. Men jag håller med om vad du skrev jag kortade bara ner det generellt och gemene man är sällan intresserade i server versioner eller enterprise distar.

Av Demonlord
Skrivet av Feeku:

För det första så har inga Linux distar en marknadsledande position (idag).

För det andra så bundlar de flesta linux distar tredje-parts webbläsare och inte egen tillverkade.

Det mesta i linux världen är 3e part. Distarna har oftast inget eget utvecklat förutom konfig verktyg osv och givetvis istall verktyg och sin version av linux kärnan.

Av Demonlord
Skrivet av Feeku:

Microsoft blev bötfällda för att de bundlar IE med Windows, tycker du då inte att det är rimligt att de klagar över att Google gör samma sak?

Japp då ska vi fälla hela Linux/Unix världen med dom bundlar sina distar med antingen Firefox, Konqueror eller Chrome

Av Demonlord
Skrivet av formerself:

False.

Google fanns inte ens när den rättegången startade. Jag misstänker att det var bl.a. Netscape och Opera som startade diskussionerna som till slut ledde till ett webbläsarval i Windows.

Edit: Jag refererade till det s.k. Första Browserkriget. Google fanns definitivt 2009 när EU beslutade att Microsoft var tvugna att införa ett webbläsarval... Oops

Har för mig det var Mozilla och inte google som var den drivande faktorn

Av Demonlord
Skrivet av Friterad:

Dom borde få ge ut det gratis, utan tvekan.
Men att man inte får välja är en annan sak. Personligen tycker jag att det är en självklarhet
att deras egna grejer ska vara förinstallerade, precis som Safari i iOS och IE i WP.
Men om andra företag råkat ut för att dom måste visa att man får välja så ska ju Google också behöva göra det,
fast det tycker jag är fel, spelar ingen roll vilket företag, alla ska få ha sina egna tjänster och program i sina egna OS.
Vill till exempel Sony inte ha Googles tjänster i deras mobiler får de väl byta OS?
Hade ju inte varit ett smart drag dock.

Problemet är ju att ms inte har en webläsare eller mediaspelare för varken apple produkter eller linux/unix baserade system sist jag kollade

Av Demonlord
Skrivet av grapnel:

Tänkte precis samma sak, så det ska inte vara lagligt att något är gratis?

Open source betyder inte att det är gratis utan fri.

Av Demonlord
Skrivet av Agdon:

Ska dom tvinga google att ta betalt för sitt OS eller nått?...

Om jag inte misstar mig så om det ligger kod som är licensierat som öppen källkod så får dom inte ta betalt för den. Är det där emot någon kod som är stängd så får dom ta betalt för den stängda koden enbart.

Av Demonlord

Problemen som jag har haft med win 8 då jag har en hel del nätverks prylar i mitt hem nät, HTPC, Filserver mm. Det är att har man win 8 burken kopplad till ett Win Live konto ska man inte va för säker på att man kan få maskinen att lira med de lokala utdelningarna på ett korrekt sätt. Sen har win 8 en tendens till att halv krascha mystiskt med kryptiska meddelanden (inte blåskärma), med manuell omstart av datorn som resultat. Vissa konfigurationer fungerar inte utan en omstart av systemet. Jag använde min fru som test pilot på operativet då hon anv mycket sociala medier och appar efter 4 mån anv så ville hon inte ha skiten längre pga för mycket klabb och omständighet att arbeta med det.

När det kommer till eye candy biten så tycker jag 7an ser bättre ut 8 är för kantig för min smak.

Visst att 8an startar snabbare osv men det märker jag ingen större skillnad av då jag ändå har 6 kärnig propp å 8gb minne + snabba diskar. Ytterligare så anser jag att med ModernUI inte riktigt passar på en stationär dator utan pekskärm. Passar dock utmärkt på pekplattor och bärbara som har pekskärm annars nääää.

Av Demonlord

Fan va gla jag är för mina fina Creative Fatality kanske inte de bästa men ak så bekväma

Av Demonlord
Skrivet av jonatan80:

en dator är inte specifikt gjord för att vara en TV-motagare. däremot tolkar Radiotjänst datorer felaktigt som tv för att dom ska få in mera pengar. MEN det gör inte deras förehavande mera lagligt

Det står väll inte att det specifikt skall vara en specifik tv-motagare utan hårdvara som kan ta emot tv signaler. Men ja jag håller med att det är helt uppåt väggarna det dom håller på med. Citat ur TV avgifts lagen nedan för mig så låter det som att all utrustning oavsett anv område bara de kan ta emot tv signaler kan belastas med avgift.

"2 § En TV-mottagare är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV- program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål. Lag (2006:798)."

Av Demonlord

På min tid som svetsare så hette det inte Tårplåt utan Durkplåt

Av Demonlord
Skrivet av Fönster:

Just nu står det inte i lagen att man ska betala heller, så Bahnhof tar nog gärna striden om rånartjänst försöker och sätta dit dom. Min hetaste önskan just nu är att någon rättshaverist eller företag som Bahnhof ställer det hela på sin spets så att rätten får avgöra huruvida rånartjänsts synnerligen liberala tolkning är korrekt.

Det står i lagen att tv mottagare skall belastas med tv-avgift om det var det du menade
http://sv.wikipedia.org/wiki/TV-avgift_i_Sverige
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19890041.HTM

Av Demonlord

Tror snarare att för det första att nVidia inte tror på konsolernas överlevnad + att jag tror inte nVidia uppnått varken Sony eller Microsofts krav på hårdvara. Jag tror att konsol tillverkarna vill ha snabbare cpu/gpu lösningar en vad nVidia kan leverera.

Av Demonlord

För de som är intresserade av att ha en minimal ubuntu installation i botten på en auto startande XBMC maskin, så har ni en fin installations guide här.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=141369

Av Demonlord
Skrivet av SnowJim:

Varför behöver man 8 GB ramminne i en mediaspelare? Det är ju vad jag kör på min stationära gaming dator? 4 GB borde väll räcka merän väl?

Sen är det såklart möjligt att prisskillnaden är extremt liten men jag har ju 4 GB (2x2GB) som ligger.

Jag kör bara 2gb ddr2 i min htpc funkar gallant

Av Demonlord
Skrivet av Svensktiger:

Har nu installerat w7-64 plus XBMC 12 RC1.
Hade ett par krasher under installationen men problemet var nog att den ville köra mina minnen i 1.35v mot standard 1.5v.

Spontant så känns den rapp som vilken modern dator som hellst.

XBMC verkar tuffa som förväntat.
HD ljuden verkar fungera bra.
24hz är inga problem, inga ryckningar alls.

Direkt ur lådan så hade kylfläkten ett litet väsande ljud, men numera är den knäpptyst.

Varför kör du inte en Linux dist i botten i stället för windows? Eller anv maskinen även som vanlig dator?

Av Demonlord

Gjorde en snabb sökning på google Gigabyte DS3 P35 + (samsung 840 ssd) eller (sandforce ssd) och hittade att det är fler än du som har problem med ssd:er med sandforce chip men om jag förstår det rätt har Samsung sitt egna chipset. Kolla så att du har AHCI påslaget många SSDer kräver att den är på.