Inlägg

Inlägg som Falcon_One har skrivit i forumet
Av Falcon_One

Är intresserad av en invite.
Plats 241.

Av Falcon_One
Skrivet av DavidtheDoom:

SSD är nog ett måste.
Om du bara ska utföra dessa enklare uppgifter så räcker det tom med en Pentium eller en AMD A6.
En A8 eller en i3:a blir bra roligare dock om du ska ha datorn ett tag framöver.
A8 öppnar även upp för lite mer GPGPU beräkningar och spel(vet att detta ej var aktuellt).

Ja en SSD är spikad i alla fall. Sen får jag se om det blir en Pentium eller i3, men det lutar nog åt en i3, för som du säger så är det ett bättre val om man nu ska ha datorn några år.

Av Falcon_One
Skrivet av Azodan:

Jag skulle kört på en Intel i3 eller möjligtvis en billig i5 med ett B85 moderkort eller ett H77 om du vill ha mini-itx moderkort. Jag tror/tycker att många underskattar i3an här på forumet. Det man får med i5an är turbo och AES-NI, båda funktionerna är väl väldigt tveksamt att man kommer att använda i en kontorsdator för surf och dokument.
Egentligen skulle jag gått på en haswell NUC, men då du ville ha en 2TB disk så går det inge vidare (om den inte är extern).
Anledningen att jag inte väljer AMD är att jag tycker att två starka kärnor är bättre för surf och kontorsarbete än fyra lite svagare.
Jag tycker även att du givetvis ska skaffa en SSD, datorn blir märkbart snabbare tex. Köra Windows update, söka filer, köra virusscan osv. En 120GB räcker.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för ett bra och utförligt svar. Det blir nog en i3 med SSD

Av Falcon_One
Skrivet av infigo:

Ja fast om du vill kan du låsa till en kärna och och klocka upp den en bra bit så har i3:an ingen chans

Har inte hört talas om att man kan låsa till en kärna. Har du någon länk där det står mer om detta?

Av Falcon_One
Skrivet av infigo:

Jag hittar bra för singelthreaded benchmarks och då är inte så konstigt i3:an bättre då intels är det men jag hittar inget på slösurfande och sådana saker.
Någon annan kanske skulle vilja hjälpa till och förklara vilken som är bäst i detta ändamålet

Men är det inte singelthread man använder när man kör webläsaren och ordbehandling?

Av Falcon_One
Skrivet av infigo:

mer kraft=längre tid innan du behöver köpa nytt. och en så prisvärt burk går inte att få med en i3

Kan du ge mig någon länk eller visa några bench där A10:an är snabbare än i3-4130 vid vanligt kontorsarbete/surfande?

Av Falcon_One
Skrivet av infigo:

A-serien är väldigt prisvärd då den har en bra gpu, vilket menas att den är kraftfullare än i3:an för samma/billigare peng. Den slår i5 och i7 i intregerad grafik i den grad att den går att använda till i princip allt

Jovisst men jag ska inte spela något på datorn. Har en spelkonsol ståendes som samlar damm så den ska jag starta upp igen Sen om jag vill börja spela datorspel i framtiden så får det bli en helt ny burk för det ändamålet.

Av Falcon_One
Skrivet av infigo:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3949652/kund
8 gig kostade bara till 100 spänn och då behöver du inte bry dig
ska nätagregat och låda med?

Skrivet av bamse82:

Skulle kört på en A10 med 4gb ram. en SSD gör ingen skilldnad för surf men om du har OS och typ office på den så blir datorn en hel del snabbare. alternativt lagt 8gb i ram men inget större krav på det.

Ja nu såg jag att 8 GB bara kostade en dryg hundring mer än 4 GB så det är ju inte så mycket att diskutera. Men vad är det som gör att ni båda väljer en A10 framför en i3:a? Nej nätagg och chassi ska inte med.

Av Falcon_One

Ny "kontorsdator" - CPU, RAM, SSD?

Nu är det dags att för en ny burk. Datorn ska användas till bland annat surf, ordbehandling, HD-filmer. Jag kommer EJ spela på datorn och behöver således inget dedikerat grafikkort. Övriga komponenter och OS är redan löst. Nu har jag lite funderingar:

1) Vilken CPU räcker och blir över för ovanstående uppgifter? Jag har tittat lite på Haswell-CPU:erna i3-4130 och Pentium 3220/3430, men kan även tänka mig exempelvis AMD A8/A10.

2) Räcker 4 GB RAM för en "kontorsdator" eller finns det någon anledning att köpa 8 GB? Varför i så fall?

3) SSD:ns vara eller inte vara. Hur mycket skillnad gör en SSD när man surfar, och kopierar filer till USB-minne/extern hårddisk? (Jag kommer givetvis att ha en 2 TB HDD också)

Budget? Beror helt och hållet på. Jag vill komma så billigt undan som möjligt, men inte tumma på prestandan. Om det exempelvis räcker med en billigare CPU och 4 GB RAM så kanske jag slänger i en SSD också. Jag vill helt enkelt inte betala extra för en "overkill"-dator.
Tack på förhand.

Av Falcon_One
Skrivet av Leg:

Räcker det inte att skicka ljudet från datorn till tvn via hdmisladden (tillsammans med bilden), eller bör jag skicka ljudsignalen separat? Mig veterligen har jag inte ens ett riktigt ljudkort i datorn, det är väl integrerat i moderkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Det smidigaste är ju att skicka både ljud och bild genom hdmi-kabel från ditt grafikkort (beroende på hur gammalt ditt grafikkort är). Jag vet dock inte om tv:n klarar att skicka vidare "hdmi-ljudet" till förstärkaren.

Av Falcon_One
Skrivet av Leg:

Hej, hur och vad kopplar jag för att allt tv-ljud ska gå via förstärkaren och ut i mina golvhögtalare? Jag kör hdmi mellan tv och dator för både ljud och bild och jag vill helst undvika ytterligare sladdar mellan dessa enheter. Tanken är att allt ljud i tvn, oavsett om det kommer från datorn eller själva tvn, ska ut i högtalarna via min förstärkare (hk 3490, ingen hdmi).

Tacksam för hjälp!

Ljudet från tv:n till din förstärkare kopplar du lämpligen digitalt med coaxial (RCA) eller optisk kabel. Beroende vad du har för ljudutgångar på din dator så kan du koppla antingen med optisk kabel, 3.5mm eller RCA.