Inlägg

Inlägg som tessa har skrivit i forumet
Av tessa
Skrivet av murklor:

Perfekt, då vet man att man har stöd för de två 8k 120hz skärmarna man kanske skaffar runt 2035 då dom går under 20,000kr styck eller så.

Tycker det öppnar väg för 4k 240hz 10bit vilket skulle vara nice. Tror max idag är 4k 144hz med den bandbredden DP 1.3 har.
Äger både 4k and 2k 165hz skärm och klarheten är mycket bättre på 4k skärmen oavsätt i vilken res man spelar med.

Av tessa

Jag har 2st 27" GP850 köpta ett par månader ifrån i olika delar av landet.

Första skärmen hade lite blacklightbleeding men acceptabelt som alla andra IPS paneler.
Andra skärmen hade mycket mer bleeding men när jag spelar/surfar så stör jag inte mig om jag inte tänker på det.

Kör på AMD system och att enable OC för 180hz var det lite struligt, men löste sig så fort jag vände kabeln. Detta hände för båda skärmarna dock vilket var konstigt. Inga problem sen dess.

För att köra 180hz måste man köra via DisplayPort (v1.4) och där verkat windows ha lite strul. Tex när mina datorer går i vila eller när skärmen stängs ner, så vägrar skärmen starta igen. Jag måste altså starta om datorn eller dra ut DP kabeln och sätta in den igen.
Efter flera timmar online så verkar det vara windows problem eller displayport standard implementation eller LGs deep sleep problem. Flera som har problem sedan två år bakåt med andra skärmar men ingen lösning förutom att köra nån screensaver och aldrig stänga av skärmen.

När det gäller klarhet vid 180hz så är det väldigt bra. Detta är något som folk inte tänker på men det är bättre att ha en skärm som ger klar bild (UFO testet) än att få 20-40 extra hz ut. Hjälper väldigt mycket vid snabba spel (cs, valorant).

Jag är nöjd med skärmarna. Färgerna, klarheten och hz är där. När det gäller inställningar så finns det inte mycket förutom standard. Tittar man på tex MSI skärmarna så har de en hel del gaming inställningar.

Av tessa
Skrivet av Laxpudding:

1080p uppskalat på 4K-panel brukar ofta se bättre ut än 1080p native, inte minst som man slipper det jämförelsevis synliga rutnätet från pixelstrukturen med 1080p native.

Men det kan förstås finnas 4K-skärmar som inte riktigt vill skala upp 1080 som man önskar och då behöver man ta en titt på att skala genom drivrutinen. Äldre GPU:er ger dock inte alla samma alternativ.

Det är det vad man har hört i alla dessa år, men hur vet man att en bildskärm stödjer det? Vad är det som man måste verifiera/läsa innan man köper en skärm. Tex, är LG GP950 en skärm som skalar upp allt bra eller inte?

Av tessa

..

Av tessa

Hur ser det ut med "pixel-mapping (scaling)?". Det jag vill göra är att köra 1080p med min 4k skärm och skärmen ska skala ner allting bra utan att bilden blir skräp. Vad heter detta så att man kan läsa om skärmen har stöd för det eller inte?

Tror inte att 4k blir ett aktivt val för en gamer utan en lite tjockare plånbok under 2014-2015 om inte denna feature finns.

Av tessa

Har samma disk i en burk också 2-3 år gammal. Ungefär 10% ledigt utrymme. Får identiska min, max, average som din disk.
Min burst ligger dock på 73mb/sec mot din 133mb/sec.

Av tessa

11/11 firefox. Ingen tvekan vilka var 60fps snuttar.

Av tessa

Ni måste ha i windows balanserad läge och inte prestanda läge under energiinställningar. Det är windows som inte tillåter att cpu klockar ner sig.

Min bror hade samma problem när vi byggde en dator för några dagar sedan.

Av tessa
Skrivet av Zotamedu:

Campaign Period: Campaign Period begins April 21, 2014 and ends on August 31, 2014 or when supply of Key Codes is exhausted, whichever occurs first. Eligible AMD Product must be purchased during Campaign Period. The AMD Unique ID must be redeemed during the Campaign Period to obtain Application downloads after which the AMD Unique ID is void.

http://sites.amd.com/us/Documents/Never_Settle_Forever_terms_...

Yes, jag är medveten om detta. Det är bara så. Jag vill inte bråka om detta eller kräva något, utan vill bara informera framtida köpare eftersom jag själv tyckte att webhallen och alla andra butiker som tar bort en sån här kampanj (stor och populär) ska visa det bättre (återigen, genom att det tydligt står att never settle gäller ej pga brist på koder) när man väljer ett amd grafikkort.

I slutändan, hade jag vetat, hade inte never settle infon på webhallens sida inte funnits där, eller om de hade en banner med OBS slut på koder, så skulle jag aldrig köpa därifrån och jag tror att många andra håller med mig, speciellt när alla andra stora butiker har koderna kvar.

Av tessa
Skrivet av Webhallen:

Hej, tyvärr har AMD inga fler koder att skicka ut och därför var vi tvugna att ta bort kampanjen från sidan.

Hur hittade du till denna landningsida btw, tyckte vi hade dammsugit alla banners, länkar osv? (Vore jättetacksam för svar då vi inte vill vilseleda någon.)

Genom att skriva never settle forever webhallen på google istället för att klicka runt och leta på hemsidan. Även om ni tar bort länken kommer jag iaf att tycka att det är fortfarande missvisande och att ni borde ha en banner med "OBS never settle ingår _EJ_" när man köper ett AMD grafikkort.

Det finns inget skäl att köpa AMD grafikkort från webhallen eftersom inet, cdon, netonnet etc har detta. Spelvärdet i en 3game bundle går nog över 500spänn som man förlorar.

Av tessa

INFO: Webhallen har slut på Never Settle Forever-koder

Eftersom never settle forever ingår inte, trots att webhallens hemsida har never settle forever informationen kvar. Ringde kundtjänsten och deras förklaring var att eftersom kampanjen listas inte under deras "kampanj" fik så gäller inte det.

Detta är inte något som är "jätte viktigt" för vissa men kan tänka mig att flera gör samma miss som jag gjorde och verkligen vill ha dem spelen.

Köp från tex inet istället ifall ni vill få era spel !

Edit: Webhallen står även på AMDs never settle forever hemsida som en butik som har denna kampanj (vilket är felaktigt).

Av tessa
Skrivet av thli72:

Alltid lurigt det där..jag gjorde själv misstaget att lita på tillverkarna senast idag

125mm kylare skulle gå in..det gjorde det inte. . inte ens nära

Trist Vilka komponenter hade du köpt och vart stod dimensionerna? Var det prisjakts/webbutikens info eller kom det direkt från tillverkarna?

Av tessa
Skrivet av thli72:

Bara lyckats hitta en extremt dålig bild på D15 i det chassit, men verkar gå fint

http://i1.ytimg.com/vi/TWq22_mJauo/maxresdefault.jpg

Tackar! Då behöver jag inte oroa mig för kylaren iaf. Tar och beställer delarna senare idag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av tessa

Passar dessa delar ihop?

Hej,

Bygger en dator åt min bror (för spel främst). Hade tänkt mig följande och undrar om det är något som ser fel ut eller inte kommer att fungera ihop.

Asus Z97-A
Crucial Ballistix Sport DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x8GB
2x Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC HDMI DP 2xDVI 4GB
Noctua NH-D15
Corsair Carbide Air 540
Intel Core i7 4790K
EVGA SuperNOVA G2 1300W (Lite overkill, men tanken är att systemet ska klockas hårt och inte låta så mycket)
+Tysta 140mm fläktar med pwm.

Är lite orolig att CPU kylaren inte kommer att passa eller vara väldigt trångt där inne, men enligt dimensioner så borde det gå?

Åsikter är mycket välkomna!
Tackar

Av tessa
Skrivet av per81@yahoo.com:

Hej!

Jag vattenkylde min dator nyligen (Crossfire Sapphire 290, 4770K), med förhoppning om att den skulle bli tystare. (I ett Corsair Carbide Air 540 Cube)

Problemet nu är att mitt nätaggregat fortfarande låter väldigt högt under belastning.
Det är i stort sett ljudlöst annars, och det var tystare innan jag uppgraderade till Crossfire.

Jag har ett "be quiet! Dark Power Pro10, 1000W 80+ Gold Modulär".
https://www.inet.se/produkt/6909761/be-quiet-dark-power-pro10-1000w-80-gold-modular

Funderade lite på om detta är tystare under belastning?
https://www.inet.se/produkt/6911686/corsair-rm-1000w-80-gold-modular

Hade nämligen tänkt köpa liknande paket till min bror (540 cube, 290 crossfire, 4790k och supernova g2 850W)

Var du missnöjd med ljudet rätt mycket i air 540 för att byta till vattenkylning? Vet du hur mycket systemet drar direkt vid uttaget? Om du har överclockat så kan det hända att agget jobbar för fullt.

Skrivet av gustav901:

Om du verkligen tänker byta så skulle jag nog välja EVGA Supernova G2 750W.

Om du vill spara pengar men bli av med garantin så kan du byta ut fläkten i det nätagg du har. Men då kanske det är bättre att sälja nätagget och använda pengarna till ett nytt. Upp till dig.

Men ja, ett Corsair RM 1000W skulle sänka ljudnivån till en fjärde del (32dB mot 26dB).

Säker att 750W räcker? Enligt guru3d test så behöver man minst 800W om man inte överclockar.

"AMD Radeon R9 290 Crossfire - On your average system the cards require you to have a 800 Watt power supply unit as minimum.
If you are going to overclock GPU or processor, then we do recommend you purchase something with some more stamina."

NU blev man själv osäker kring egna paketet. Kanske man ska bumpa agget till supernova 1000W istället för att ha utrymme för lite överklock..

PS:
Till trådskaparen, är du nöjd med ditt air 540 chassi?

Av tessa
Skrivet av MorphO:

Då blev det en impulsbeställning då min nuvarande dators strömadapter gick sönder, vilket innebar att jag fick tummen ur i samma takt som batteriet laddades ur Asusen blev det, helt enkelt för att jag litar på Asus, och är lite avskräckt av diverse problemhistorier som folk berättat om E530:n, trots att den lockade aningen mer spec-mässigt. Jag återkommer med en kommentar när jag provcyklat den ifall någon annan skulle ha funderingar på samma maskin!

Sitter i samma sits och kan inte välja.. Hur är asusen ? Lust och skriva ner hur nöjd du är hittills med den?

Av tessa

De flesta som jag känner tänkte hoppa över windows 8 helt och hållet och använda windows 7. Det är ett sätt.

Ett annat är att installera drivrutiner från tillverkarens hemsida. Dvs, för grafikkort gå till nvidia/ati hemsida och tanka ner därifrån. HP har inga speciella drivrutiner för grafikkort etc. Det är bara att de valde att hålla sig till en viss version. Det enda som kanske man måste ha från HP är touch drivrutiner..

Vilka "drivrutiner" hade du tänkt tanka ner från HPs hemsida mer exakt? Finns inget där som kan förbättra bateritiden? Det gäller att tweaka windows 8.

Av tessa

Den är nog död. Finns företag som kan försöka rädda data ifall du betalar.. men frågan är hur mycket dina grejer är värda för dig.

Nästa gång en hårddisk börjar peepa, så ta en backup så fort som möjligt.

Av tessa

Ser väldigt fel ut.. Använder du en router? Har du provat med flera datorer?

Om det är fel på linan och inte din router/dator/kabel vilket är nog felet hos 99% av fallen, så borde du ha rätt att avbryta abonnemangen om du tjatar tillräckligt mycket och påvisar dem fel.

Av tessa