Inlägg

Inlägg som roboth har skrivit i forumet
Av roboth

Är det jag som är korkad eller varför har inte de nyaste korten HDMI?
Söker man på Radeon hdmi på datorbutiken tex: https://www.datorbutiken.com/se/Navigation/ListingFrame.aspx?...

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr_krut
Så länge de inte går att se dom senaste filmerna lagligt utan att betala överpris samt ha störiga idioter runt om sig så tänker jag fortsätta tanka film. Så länge man inte har någon möjlighet att testa ALLA spel innan köp så tänker jag fortsätta ladda ner spel och så länge det är kopieringsskydd på musik så tänker jag fortsätta ladda ner musik. Mediaindustrin måste tänka om rejält för att minska piratkopieringen, det räcker inte med att strypa internet som idag är ett bland de viktigaste "verktygen" i vardagen, som VDn för Bahnhof sa, många har IP-telefoni, ska dom inte kunna ringa larmcentralen och dö bara för att dom laddade ner en film? Lika bra att införa dödsstraff igen när vi ändå håller på.

Det är Bahnhof man ska ha, det är ju klart. Trist nog kan jag nog inte det (Bor i fel hus). Förutom det är det inte bara vi och internetleverantörerna som tjänar på att det går ladda ner på enkla vis. Hela den fattiga världen (inklusive studenter i Sverige) får sin studielitteratur utan större kostnader. Förutom det skulle inte hårddiskbranchen gå så bra om världen skulle styras av copyrightaktivister.

Av roboth

På tal om gammalt mög är ju denna alltid kul när Steve Ballmer ska (börja)sälja Windows 1.0: http://www.youtube.com/watch?v=GL4hyATkQ74

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rons
"Vi kommer alltså med stor sannolikhet att se bossar från de sju synderna. dock kanske inte som primära bossar då denna kanske bara var en av sju i första akten?"

akt 1; gluttony

akt 2; greed

akt 3; sloth

akt 4; wrath

akt 5; pride

akt 6; lust

akt 7; envy

varje akt är vinklad i dödssyndens innebörd och tousand pounder "incarnate" är bara en akt minion till aktbossen "gluttony" i det här fallet.

efter alla för-akter stiger man ner i helvetesberget i norr för att möta de sista bossarna som spelet baseras på.

edit; sista bossen i "lust" akten; http://www.blizzard.com/diablo3/_images/artwork/ss39-hires.jp...

Låter inte så dumt alls Tror din gissning kan visa sig vara mycket intressant!

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Povel
Har en hemsida där dem samlar namninsamlingar, för att försöka påverka. (kan försöka leta upp)

Här är lite förslag postade på hur några tycker det ska se ut:
http://www.diii.net/gallery/showgallery.php?cat=553

Och på denna sajt kan man läsa mer om det:
http://multiplayerblog.mtv.com/2008/07/02/diablo-iii-art-dire...

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kylig
Kommer förmodligen inte att se ut som det gör i Alpha stadiet nej.

Ljus och effekter brukar dem lägga till i efterhand, det är bland det sista dem gör.

Visst är Blizzard utan jämnförelse det bästa spelbolaget i världen just nu men...
Det team som gjorde Diablo och Diablo II jobbade på dåvarande Blizzard North med bla Bill Roper i spetsen som jag träffade när jag var en av dem som drev "Svenska Diablo II". Dessa blev utmanuvrerade eller slutade av olika skäl och gör andra spel idag. Det dev team som idag gör spelet är naturligtvis influerade av spel som WOW och Titans Quest och det gör oss som älskade Diablo och Diablo II oroade.
Förutom den inofficiella diablo III sajten har MTV 'lite otippat' en liten story på detta med färgerna.
http://www.diii.net/
http://www.diii.net/gallery/showphoto.php?photo=763&size=big&...
http://www.diii.net/gallery/showphoto.php?photo=759&size=big&...
http://multiplayerblog.mtv.com/2008/07/02/diablo-iii-art-dire...

Men jag vill också säga att när man laddar hem gameplayvideon ( http://www.blizzard.com/diablo3/media/#movies )så blir man helt ivägblåst av hur coolt allt är. Ser verkligen fram emot Diablo III.

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
10000 idioter som tror att spelet kommer se ut som på bilder som släpps åtminstone ett par år innan release

Drygt 12000 är inte idioter. Så arrogant kan du väl inte vara? Dessutom finns en gameplayvideo ute på Blizzards sida så det är inte bara bilder. När ska man säga till teamet vad man tycker tycker du? När spelet är färdigt?

Av roboth
Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FredrikMH
Ja detta är något som man har väntat på väldigt länge... dags att dra igång diablo3world.com antar jag

Bästa fansiten för Engelska är http://www.diabloii.net och på Svenska så tar http://www.warcraft.nu upp en del om spelet som nyheter.

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Bandbredd är inte gratis, åtminstone inte för en ISP. Ju mera du använder, desto mera kostar du dem.
Vad jag vet så gör inte com hem det, däremot så är deras nät enligt min erfarenhet ganska ostabilt...

Nej det är inte gratis och därför betalar jag i runda slängar 350:- för min 24/1 uppkoppling. Men tack för infon om att COMHEM förmodligen inte gör det

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Clint Eastwood
Idag finns det tillräckligt många ISP:s som stänger av din uppkoppling ett dygn om du passerar en viss datamängd,...

Ursäkta min okunnighet men:
- Vad är anledningen till det? Och vet du om Comhem via "3 håls tv uttaget" gör det? Har ibland oförklarliga "avstängningar" jag inte ännu prioriterat att klaga på. Är det något man kan klaga på? Får dom göra så? Känner att jag blev irriterad på IPS:erna som gör så. Ska i så fall byta till en leverantör som är intresserad av sina kunder. Jag betalar ju ändå drygt 300 pix för min uppkoppling.

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
Men om dom ska döda xp i juni, varför släpper dom sp3? Det lär ju knappast få fler folk att gå till vista. Jag själv föredrar vista på lite snabbare datorer o xp på lite äldre.

De var nog tvungen släppa sp3 som bla inkluderar alla uppdateringar fram tills nu. De kommer nog släppa en sp4 osv också innan 2014. Men de säljer inget XP till vanliga datorer efter Juni är det tänkt.

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av troll_tomte
Processor? Menar ni inte CPU?

Jag har alltid kallat cpu:n för "processorn" när skulle detta vara fel? Visst vet jag att det finns grafikprocessorer men när man säger "processorn" menar man väl generellt CPU? Nått jag missat?

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
Det är precis som du säger. Själva tekniken är inte olaglig. Om du vill ladda hem Americas Army, som är gjordt av just Amerikanska armén, kan man använda bittorrent för att få hem det.

Det finns en uppenbar risk för ett "fattigare" samhälle om man skulle stänga ner "torrent-samhället/fenomenet" som TPB är en stor del i. Då skulle en hel del lagligt material att sprida vidare (och olagligt material att sprida vidare) inte sprida sig bland befolkningen. Man skulle kunna likna fildelningsfenomenet med ett biblotek av filer i inklusive böcker. I de länder som böjer sig för påtryckningar från "USAs mediaimperium" och dylikt kommer befolkningen ligga efter de länder som väljer att inte stoppa fenomenet. Jag tror det är en av orsakerna till att det går trögt att stoppa fildelningen. Regeringarna i listiga länder vet att det är bra för befolkningen att folk har tillgång till "mänsklighetens kulturskatter" - som film och musik och utbildningsmaterial. Det gäller inte minst utvecklingsländer som förmodligen i mycket stor utsträckning hämtar sin studielitteratur i torrents.

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
Medhjälp till ett brott är alltid ett brott. Spelar ingen roll om det är mord, stöld eller brott mot upphovsrätten. Dålig jämförelse med sökmotorer då de knappast har som uppsåt att hjälpa dem.

Sökmotorer har som uppsåt att hjälpa till att folk ska komma dit de söker. Skriv in tex rambo torrent i tex Google och du får väldigt många svar där du kan ladda ner senaste rambo filmen. Förstasidan i Google ser då väldigt lik hur många torrent sidor ser ut. Problemet med det är väl att väldigt få anser det vara klokt att censurera allt för mycket det man får fram i sökmotorerna. I framtiden kan det bli så att man kommer säga att det var Kina som var först med att censurera internet för sitt folk och det dröjde inte länge för än allt fler länder följde efter.

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trihxeem
Jag kör en q6600 i 3.6GHz, idlar på 35 grader, 58 under full load. Sitter med en passiv Scythe ninjakylare i ett antec p182b med fläktarna på low och då är den riktig tyst! Det är 50% prestandaökning för processorn helt utan extra oväsen.

Hm... undrar om man kan få upp min i iaf 3 ghz utan att behöva byta ut orginalfläkten?

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tellus82
En ökning av cpu klock på 50% märker du garanterat av vid dessa tillfällen, inget snack om saken. Bara som ett exempel så dubblerade jag min FPS i crysis när jag gick ifrån en A64 X2 4800@2.7GHz till min nuvarande Q6600 (samma grafikkort & burk i övrigt...) så jo, man märker av skillnader....

Mjo... följer gärna detta argument men nu har jag ju också liksom du; q6600 @ 2,4. Är det då någon idé att klocka upp den? Dessutom verkar ju Crysis vara ett kvalificerat missmash när det gäller effektiv programmering för normala system idag. Min gissning är att spelföretagen i fortsättningen är listigare än det spelföretaget i kommande spel om deras mål är att faktiskt sälja spel (till den stora massan.) Vad jag menar är inte att göra spel med sämre grafik men att välja en väg med bättre programmering som gör att spelen inte behöver prestandamonster för att kunna spelas.

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AlbinNdoja
Processorn är väldigt viktig och precis lika vikigt som allt annat i datorn. Kedjan är aldrig starkare än den svagaste länken.

Faktum är att processorer flaskhalsar mer än vad folk tror. Det är fakta.

Man blir bekväm och mer kräsen. Självklart kan jag vänta en minut längre när jag extraherar eller komprimerar stora filer som till exempel musik som jag skapar. Men faktum är att jag är inte intresserad av det när jag vet om att jag kan spara 1 minuts arbete på något. Allting handlar om effektivitet för mig, inte att det är roligt att klocka. Det är roligt att kocka från 33mhz till 62mhz också om det är en utmaning.

...vi behöver inte 3ghz C2Q men om man vänjer sig med 3Ghz och vet om att du kan komma upp i 3.6Ghz vilket är en markant skillnad prestandamässigt så varför inte? Det går ju fortare.

Skillnaden mellan att komprimera och extrahera från 2.4Ghz quad till 3ghz quad är ganska stor och lika stor från 3Ghz till 3.6Ghz, så varför skulle jag vilja vänta 1 minut längre? Det är väl det man får fråga sig.

Mvh

Helt ärlig fråga till er som hänger på Sweclockers forum vilket förmodligen är den kunnigaste skaran av överklockare i Sverige: Gillar självklart när datorn upplevs snabbare men är det effekten av överklockning? Behöver en normalanvändare det? Som jag sa här ovan. Behöver jag det som använder många program samtidigt. tex unrarar en fil samtidigt som jag skypar, surfar, ser på tv på tv-kort, snackar på messenger och/eller spelar spel osv... Är det idé för mig att sätta mig in i det? Eller får jag en dator som väsnas mer men ingen prestanda/tidsvinst?

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av judge
jag har massa program igång m.m men ibland känns det lite tungt för min dual undrar om quad skulle ändra på detta? eller är det bättre med högre klock med färre kärnor?

Skulle tro att med bättre program som utnyttjar potentialen med fler kärnor samt Windows densamma, kommer fler kärnor vara viktigare än hastighet.

Av roboth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
men samtidigt kan det vara bra och vara sanningsenlig, för en okunnig kan annars lätt bli lurad till och köpa något den inte behöver och det kostar ju en del pengar.

säger man

Jag klockar för att det är kul = ärligt

men

jag klockar för att jag behöver till mina program = inte ärligt (såvida man inte kör speciella program).

Äntligen en tvist i överklocksivern Tackar jag för hehe

Men till saken hör att jag inte tycker det är kul att klocka men skulle göra det om det inte skulle ha för stor inlärningskurva samt om det gick använda orginalfläkten jag nu har till processorn. Och dessutom inte behövde blåsa datorn med fläktar så den låter som en jetmotor.

Så frågan är om jag som normalanvändare tjänar på att klocka? Surfar, tvtittande och spelar lite Halflife 2 och Bioshock vilka bägge flyter fint i höga upplösningar på mitt system. Funderar på att köpa Crysis. Har ofta igång 3-4 program samtidigt, typ tvtittande, internet msn, skype och spel.