Inlägg

Inlägg som X00L har skrivit i forumet
Av X00L
Skrivet av Droih:

Avståndet är inga problem, frågan är väl hur pass många klienter det andra huset kommer ha? Ska det vara flera (3+) rekommenderar jag ej trådlöst.

Det man vanligen gör är att sätta upp en trådlös punkt till punkt länk. Alltså en länk mellan 2st accesspunkter. Då har det ingen betydelse hur många klienter som nyttjar länken då den trådlösa länken bara skyfflar trafik mellan de 2 accesspunkterna (det blir ingen överbokning av kanalerna).

Däremot om det andra huset skulle koppla på alla sina klienter trådlöst så skulle det kunna bli problem. Men i en punkt till punkt länk så ansluts alla via det lokala nätverket (vanligen kabel) upp till den trådlösa länken.

Det finns internetleverantörer som kör Nanostationer, Nanobridges och liknande länkutrustning som backplan i sina nät till företagskunder. Har själv sett ett par av dessa punkt till punkt länkar in-action som ett par hundra användare nyttjar samtidigt.

det räcker med ett par nanostation loco m5 för trådskaparens länk
http://www.davido.se/shop/product_info.php?products_id=221

Av X00L

Dom här enheterna fungera super att länka trådlöst mellan:
http://www.davido.se/shop/product_info.php?products_id=182

Satte upp 3st ihoplänkade åt en kompis som nu har trådlöst i sin stora villa. Får ut omkring 50 Mbit med 11n. Men då är det 3st APs på samma kanal så det är rätt bra ändå.

Av X00L

Frakten är speditörens ansvar, inte säljarens.

Av X00L

Om brevet är för stort för ditt brevinkast så hamnar det på ditt utlämningställe. Ibland glömmer posten bort att skicka ut en brevavi för sådana försändelser. Så jag skulle rekommendera att du frågar på ditt utlämningställe. Att företaget avtalat bort ansvaret för frakten när du väljer brevfrakt är helt rätt. Reklamation om försvunnen försändelse kan både mottagare och avsändare göra genom Posten.

Av X00L

Det bästa är väl att skaffa en accesspunkt som har stöd för repeating:
Techniclan WAR150GN

Av X00L

Det finns åtminstone ett projekt där man arbetar med att ta fram en distribuerad minecraft server

Bland annat:
Minecraft-sERLver
http://www.burbas.se/2010/11/17/distributed-server-for-minecr...

Jag tror det kommer ta tid innan något fungerande kommer finnas tillgängligt för nedladdning dock.

Av X00L

Det går inte att göra den uppkopplingen med en DIR-615.

Du behöver en Accesspunkt som har stöd för bryggning med klientläge eller stöd att vara repeater.

Exempelvis en:
Techniclan WAR150GN

Av X00L

Denna är riktigt bra och lättanvänd:
Techniclan WAR150GN

Av X00L
Skrivet av CSM101:

Ær inte N på 300mbps?

802.11n kan ha hastigheter mellan 6,5 Mbit upp till hela 600 Mbit (MCS 0 - 31). Hastigheten beror på hur många dataströmmar som används, kanalbredd och Guard Interval (GI).

Exempelvis kör single stream 802.11n på 150 Mbit (en dataström).

För mer information se:
http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11n-2009

Av X00L

Sätt en sånhär utomhus riktad mot huset, borde räcka:
davido.se - 2,4GHz - Ubiquiti NanostationM2 11dBi AP/Klient/Brygga

Av X00L

Du tjänar inget på att skaffa en stor och dyr router. Det är mycket bättre att satsa på flera men mindre accesspunkter så att du bygger upp täckningceller i huset, precis som mobilnäten fungerar. Har själv installerat ett stort nät åt en kompis som har ungefär lika stor villa som du. Då använde jag ett antal av följande accesspunkt: Techniclan WAR150GN

Jag gjorde så att en accesspunkt placerades som router vid modemet. Sedan placerade ut flera accesspunkter som repeaters i de öppna ytorna precis där signalen börjar avta från det första nätet. Satte samma kryptering, ssid och så på alla. De trådlösa länkarna mellan accesspunkterna ligger i snitt på ca 50 Mbit, så det var inga problem att nyttja den ADSL lina till fullo han har vid klienterna.

Av X00L

Jag tycker ändå att inet är överreklamerat på forumen. Har själv beställt där ett par gånger och servicekänslan är god men jag skulle välja dustin före inet vilken dag som helst i veckan.

Av X00L

Du måste konfa upp den genom konsollen.

Av X00L

Posten hade tidigare 30dagar men standard hos posten är numera 14dagar. Det brukar gå att ringa till sitt utlämningställe och förklara läget om man vill att försändelsen ska ligga några dagar extra.

Av X00L

Du kan inte lägga till diskarna till WHS poolen utan att förlora data. Däremot kan du lägga till dom som backupdiskar. Problemet är då att diskarna inte blir utdelade automatiskt. Lättast är att sätta upp en ny dator och konfigurera WHS och sedan överföra data mellan systemen.

Av X00L

Installera uTorrent med dess webbinterface så har du en häftig nedladdningserver.

Av X00L
Skrivet av Kesse2:

Tydligen så finns risken för korrupta nerladdningar om man gör så. WHS vill hålla på och flytta runt på det man laddar ner själv under nerladdningen. Läste att man hellre ska ladda ner till en plats på hårddisken på servern och sen låta uTorrent flytta den färdiga nerladdningen till en share.

Vet inte om det stämmer, men iaf vad jag läst om.

Jag har inte fått några korrupta nedladdningar än och jag har kört i över 1år på detta sätt. WHS kan bara duplicera innehållet när själva nedladdningen är färdig eftersom uTorrent stänger filen för skrivning då. Mina inställningar är gjort så att ej färdiga nedladdningar sparas i en speciell mapp och så fort nedladdningen är färdig så flyttar uTorrent innehållet till en Download mapp för färdiga downloads (Finished downloads). Båda mapparna (ej färdiga downloads & färdiga downloads) ligger dock i min privata share på servern.

Fungerar hur bra som helst. Jag köper inte det där med att nedladdningarna skulle bli korrupta i färdigmappen eftersom uTorrent utför en hashcheck automatiskt och gör omnedladdning på specifika delar om något skulle visa sig vara fel.

Av X00L

Själv låter jag uTorrent spara nedladdningen direkt i min personliga utdelningsmapp. Fungerar hur bra som helst. Har inte behövt sätta några som helst andra rättigheter. Kör uTorrents webbgränsnitt i WHS servern.

Av X00L
Skrivet av GeorgeCostanza:

Ja, det förstår jag.
Grejjen är ju att så fort jag kör TVÅ (eller fler) datorer mot min g-router så börjar det hacka.
Frågan är om en n-router eller, som antyddes i ett tidigare inlägg, en dyrare/bättre g-router klarar biffen bättre pga interna egenskaper som egentligen inte har att göra med vilken trådlös standard som följs ut till klienterna.

Får väl helt enkelt läsa in mig på detaljer på ett antal routers och se vad jag finner...

/C

Det blir som sagt samma som innan då du fortfarande kör 802.11g ingen prestandaökning sålänge du har 802.11g klienter, oavsett om routern klarar 802.11n. Du behöver i så fall uppgradera nätverkskorten för att få prestandaökning.

Av X00L

Kör du 802.11g emot en 802.11n router så får du 802.11g, prestandan kan då inte bli högre än just 802.11g.

Har du däremot nätverkskort som klarar 802.11n emot en 802.11n router så får du högre prestanda än 802.11g.