Inlägg

Inlägg som Mo har skrivit i forumet
Av Mo

hmm, blir väl att slänga upp ett tefat på taket då.. comhem är ju inget alternativ!

Vad är värt i internet väg att välja då`?

Av Mo

Vad ska man välja?

Hejsan alla swecare!

Nu ligger det till såhär, jag och min familj har spenderat ett år i USA och kommer om ett par månader att flytta hem till Sverige igen. Under denna vistelse så har en HDTV och all kringutrustning inhandlats pga det billiga utbudet, HD kanaler här borta finns det gott om och det har vart ett rent nöje att titta på tv i 1080p.

Nu till saken, eftersom att vi äger ett radhus i västra Stockholms området så har jag nu börjat kolla på internet, tv, och telefoni till bostaden, vi har alltid haft telia som bredbands leverantör i denna bostad och eftersom att telestationen ligger ett stenkast ifrån så har alltid internet hastighet varit högre än utlovad.

Det jag söker är ett paket med internet, tv (med HD kanaler), och eventuellt telefoni, men vilken leverantör erbjuder detta? Skulle vara underlättande om allt ingick så att man inte behöver tjänster från olika leverantörer.
En snabb internet uppkoppling är ett måste, minst 24mbit om man vill köra tv via bredbandet, värt att nämna att det är via telejacket jag ska ansluta mig.

Vad är värt att kolla på? Lösningar och förslag är varmt välkommna!

/Mo

Av Mo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zarl
det är nog inte vistas fel, baar drivrutiner. jag sitter på ett x-fi ljudkort och upplevde en enorm skillnad på ljudet till det bättre när jag prova på vista.

Har ett Soundmax Digital HD audio ljudkort som sitter på ett Asus M3A32 deluxe, förvånandsvärt bra, bättre än mitt andra Creative audigy 2, iallafall när jag installerade vista så tillkom funktioner i ljudkortsdrivrutinens kontrollpanel och hadde en positiv effekt på ljudet.
Kolla att du har vista drivers till ditt ljudkort.

Lycka till!

Av Mo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hugo hagman
Är det "snabba dunkar" som är jobbigt för grannarna? Och "mullrande" som är mindre jobbigt?

Mjo så kan man säga, ett långslagigt element arbetar på en större yta,(längre slaglängd) vilket gör att ljudet inte blir lika slagigt, (dunkigt),om du har vart på konsär så känner man ju basen dunka i bröstet, vilket betyder att det är element med kort slaglängd för att det ska höras bas på längre avstånd.

Hittar inte riktigt dom ord jag söker för att förklara på ett bra sätt, är även lite osäker på om det är så, rätta mig om jag har fel.

Alla har ju olika smak, jag gillar långslagiga element som producerar lågfrekventa toner distortions fritt, och ett plus är ju att man kan lyssna med lite kräm utan att grannarna inte blir sura.

/Mo

Av Mo

Om SPDIF är angett som standard enhet i windows kontrollpanel i vista så är det ju genom den porten som ljudet levereras, sen ljuddrivrutinernas program är oftast för att hantera ljudet genom en equalizer (EQ) och efterinställningar. På vissa ljudkort så måste man aktivera SPDIF enheten via ljuddrivrutinernas program vilket inte bör vara så svårt.

/Mo

Av Mo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hugo hagman
Men om jag köper en förstärkare idag för samma pris som Z-5500, sen om 1 år kan jag köpa högtalarna.. osv.. Det blir drygt. Är det inte bättre o köpa Z-5500 nu, när jag dessutom bor i lägenhet, och sen när jag har pengar lägga det på ett bra ljudsystem?

Jobbigt med Z-5500 i lägenhet, grannarna lär inte vara så glada om du vill utnyttja basen då det är ganska bra men dunkar mycket utan att plocka upp dom där lågfrekventa ljuden och saknar en lång slaglängd.

Själv bor jag i radhus med en JBL Venue 10" series och det funkar klockrent, lyssnar ganska högt utan att grannarna klagar och då mullrar det på ganska bra. (Lågfrekventa toner från ett baselement med lång slaglängd låter bättre och dör ut snabbare vilket gör att ljudet inte sprider sig genom väggar och golv så bra).

Av Mo

Det där med att spara ihop pengar till ett z-5500 låter som en halvkass ide, körde alltid med datorhögtalare för 3-4 år sedan men var less på att ljudet var ok men inte bra. Började med att köpa ett par högtalare och en bra förstärkare och sen när jag hadde råd så köpte jag en bas. Nu i efterhand så fattar jag inte hur jag kunde slänga ut pengar på datorhögtalare, saknar oftast ett ordentligt mellanregister och låter inte bra. Satsa på att bygga ett ljudsystem från gruden även om du inte har råd med allt på en gång.

Lycka till!

Av Mo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Har du senaste drivrutinerna och uppdateringarna till vista från windows update?
Med tanke på att vi har en tråd i forumet som visar test att vista är i fatt XP i prestanda (gäller ju inte alla förståss) men du talar om en skrämmande prestandaförlust.

För övrigt är det som Alibabba skriver.

Jag har senaste windows uppdateringarna men inte dom nya grafikkorts drivrutinerna, har kollat på nvidias hemsida men deras "driver section" funkar inte just nu.
Men vilka nyare drivrutiner bör man ladda ner för att få bättre prestanda?

Av Mo

tackar för hjälpen, blir att installera xp när jag har tid.

Av Mo

XP och fyrkärnigt.

Hejsan alla swecare!
Jag har alltid varit en trogen xp användare men på senaste månaderna gått över till vista ultimate x86. Gillar designen i vista och alla funktioner men det värsta är förlusten på prestanda i spel. Nu till frågan, stödjer windows xp en fyrkärnig processor? Hörde nånstans att det inte gör detta.

CPU : Amd phenom 9500 2.2ghz x4 b3 versionen.
MB : Asus m3a32 deluxe
GFX: XFx 8800gt alpha dog extreme edition
Ram: OCZ Gold 2gb

Vad tycker ni, ska jag fortsätta att sitta på vista eller gå tillbaka till xp, gillar att spela mkt men tycker att det är skrämmande med förlusten i vista, ge gärna tips och kommentarer.

Mvh//Mo

Av Mo

Organism 12 är klart den bästa svenska rapparen/hiphop artisten. Looptroop och promoe har ju ruggigt bra låtar också..

Av Mo

trevlig voltmodd! men det jag inte fattar är varför du har alla fläktarna i sidoplåten när du har så bra kylflänsar, lär ju låta som en hårtork! 8p

Av Mo

Köp en Zalman vf900, bättre kylning och då slipper du den jobbiga led lampan

Av Mo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av awqawq
Är din Artic cooling freezer 64 pro tyst och kyler den väl?
Annars köper jag en sån om de är bra.

Kan någon svara på fråga.

så länge fläkten körs på 5 volt så är den riktigt tyst, när det börjar gå upp mot 7v så låter den lite mer och upp på 12 så låter den förvånsvärt mycket, men jag kör den på 5v hela tiden och tempen ligger på 37c idle / 42-43 load

""Kyler vf900 bra? Har funderat på att köpa en sådan, då mitt graffe dönar nåt fruktansvärt och är varmt.""

Bra kylare till senaste grafikkorts serierna och är tyst då den körs på 5v

Av Mo

Re: 9800gx2 Hdcp?

Citat:

fungerar hdcp koperings skydd bara om man andvänder hdmi. om jag andvänder dvi kommer skyddet vara kvar eller kommer det gå bort.

Hdcp är bara för HDMI samt svideo, inte på dvi, den skickar en ren signal.

Av Mo
Citat:

Och japp, 4pin är inkopplat på moderkortet, alla slags kablar är inkopllade så rent teoretiskt borde allt fungera, om inte nätagget är för klent eller något annat kollapsat vilket det inte ska ha gjort. [/B]

M3a32 kortet kräver en 8 pins kontakt inkopplad, 4 pin är gamla standarden!

Av Mo

Re: Bra temp för min cpu? (AMD)

Citat:

[i]Moderkort 22C / 25C / 23,8C
CPU: 27C / 48C / 44,8C
Kärna1: 41C / 60C / 56,7C
Kärna2: 36C / 55C / 56,7C [/B]

Med den genomsnitts tempen vet jag inte om jag skulle våga dra ner varvtalet på fläkten så mycket, du kan ju alltid investera i en ny kylare. Kanske Artic cooling freezer 64 pro? Billig och bra kylare, är hyffsat tyst också!

Av Mo

köp ett nytt nätagg så ska problemet var löst! M3a32 kortet och Phenomen är ganska törstiga..

Av Mo

Beror på hur mycket pengar du vill satsa, jag sitter på en samsung 226bw 22" 2ms och ett Xfx 8800gt, lirar crysis i 1600x1050 utan problem!

Av Mo

Fick upp min 9500 i 2683 mhz med ett Asus m3a32 deluxe