Inlägg

Inlägg som Mo har skrivit i forumet
Av Mo

stänger av sig själv.

hejsan alla glada swecare.

Nu är det såhär att sen en veckas tid tillbaka så har min dator, helt oprovocerat stängt av sig själv. det kan gå 5 min sedan uppstart sedan så dör den, det kan gå 1 timme efter uppstart sedan dör den, och ibland så stänger den inte av sig alls. jag kan sitta å surfa eller spela eller göra ingenting och sen helt plötsligt så stänger den av sig, utan nåra varningssignaler eller felmedelanden. jag har ominstallerat xp, resetat cmos, kollat temps,spänningar osvosv, men inget fel Men idag efter att jag hadde resetat cmos så upptäckte jag när datorn botade att det kom ett medelande där det stod: CPU IS UNWORKABLE, PLEASE CHECK CPU OPTIONS IN BIOS. jag kollade runt i bios men hittade inget speciellt att ändra på. jag skriver detta inlägget på sweclockers med just den här datorn nu så den funkar, men jag har fortfarande problem med att den stänger av sig själv.
Någon som har en aning om vad det är för fel på min dator?
skulle vara grymt tacksam för hjälp
//Mo

Av Mo

skulle nog slipa iaf, vore ju tråkigt om färgen skulle flagna loss pga värmen.

Av Mo

måla kan man ju göra, man måste bara slipa ytan innan så att färgen fäster.
Du kanske kan använda det till ngn gammal dator om du nu har en som står.

Av Mo

kan säga att 350 watt är waaaay för lite, med den prollen och grafikortet så behövs minst ((450)) watt. skulle satsa på ett corsair, http://www.webhallen.com/prod.php?id=62036

Av Mo

jag var inne på att köpa ett silverstone tj 17 tror jag det hette, det har fullt atx stöd osv kostar runt 1160:-

Av Mo

Sitter oftast en 2 - pins kontakt i nätagregat så det du ska göra är att ta bort den befintliga fläkten knippsa av kontaken, ta den nya fläkten och skala alla kablar sedan löda eller tvinna ihop dom, avsluta gärna med lite eltejp för att isolera så det inte blir kortis.

Av Mo

jag har det chassiet är MYCKET nöjd för dess låga pris, har en utmärkt kylning och är tyst. några problem med dina komponenter ska det inte vara allt ska passa som handsken. har gjort en liten recention på chassie i galleriet, kolla länk för atbetet. (obs dåliga bilder, har tappat digitalkameran i havet).
http://www.sweclockers.com/album/?id=512

Mvh //Mo

Av Mo

kan tillägga att jag har ett hiper type - R 580w och det har funkat felfritt i ett år nu, låg ljudnivå och hyffsat svalt.
Anledningen att dom har haft lite problem med att säkringarna går är att dom hadde ett fel en period med produktionsfel och kunde inte återkalla alla aggen.

Av Mo

P5B-Deluxe är klart bäst för överklockning, Asus har ju bland dom bästa moderkorten av dessa få. Abit, Gigabyte osv. Annars skulle jag satsa på ett abit, helt klockrena moderkort.

Av Mo

vad är din buddget?

Av Mo

varför inte bara köpa ett smidigt Htpc chassie?

Av Mo

tack för alla bra svar..

Jo jag har en ny dator som jag spelar osv på nu, men den ska säljas pga flytt till usa i 1 år. försäljningen av datorn beror på att Hiper type - R har ingen omkopplare till 110 volt, även om ett sådant nätagg inte vore så svårt att köpa men jag vill sälja den för att köpa en bättre dator när jag kommer hem efter 1 år.

nu till compaqen, jag har testat lite, 9600 kortet är inget fel på men jag tror som #2 att det är mycket högre spänning i agp porten än vad det ska vara till grafikkortet. men jag har stoppat in ett Geforce 4 TNT pro 128 mb vilket är helt okej för mina behov. datorn ska andvändas under min vistelse i usa och agera mest som surf dator men kanske även klara cs...förhoppningsvis.

datorns komponenter är:
cpu: pIII - 1ghz
ram: 512mb
hdd: 250 gb seagate 7200rpm
Nätdel: compaq 260w men spännings omkopplare till 110 volt.

Av Mo

grafikkort aka gammal compaq

hejsan alla glada swecare.

Jag har en gammal compaq deskpro.
Eftersom att grafikkortet ligger på 4 mb så hadde jag tänkt att vässa den lite med ett ATI radeon 9600 128 mb. Men när jag stoppar in grafikkortet i agp porten och kopplar skärm osv in till datorn så och ska starta så kommer några korta signaler ur högtalren på moderkortet ocj ingen bild visas. om jag då testar att koppla in skärmkabeln till det intergrerade grafikkortet så uppstår samma resultat. efter att ha testat lite här och där så ger jag upp och tar ur grafikkortet och stoppar in skärmkabeln i det intergrerade gafikkortet och kör på utan problem. måste jag inaktivera ngt enhet innan jag kan köra med Ati kortet eller vad ska jag göra för att få det att funka?

Tack på förhand //Mo

Av Mo

En bra sak som jag använde mig av när jag var "nybörjare" var att jag tog ut t.ex: nätagget och satte in det i det nya chassiet dvs, man är säker på att man får med allt och var det ska sitta.

Av Mo

lite hjälp och tips på vattenkylning.

hejsan alla glada swecare.

Jag satt under dagens tråkiga samkunskapslektion och då kom iden med att jag skulle köpa en vattenkylning. Jag har kollat runt lite på forumet, läst lite här och där, men jag har fortfarande lite frågor. 1. Händer det ofta att vattenkylningar läcker ut vatten? 2. hur mycket sänks tempen på min P4 3.0 @ 3.4 ghz (Presscott) i procentform?. 3. Ska man ha en trippel eller dubbel radiator?
4. Är detta kitt något att satsa på? Waterchill CPU/VGA/Chipset Kit KT12A Triple 120mm. http://www.webhallen.com/prod.php?id=49127

Här är lite info om sys:
Chassie: Antec Nsk6000
Moderkort: Abit Ai7
Cpu: P4 3.0Ghz @ 3.6 Ghz
Minne: 2048 corsair value
Grafikkort: Gf 6800 Gt (Inte clockat för tillfället) (AGP)
Nätagg: Hiper 580w Type-R
Hdd´s: 80gb (os), 200gb (lagring)
Sunbeam fläktstyrning
Nec Dvd-rw 16x

Vore trevligt om någon kunnig person kunde ta del av detta.
Tack på förhand //Mo

Av Mo

Du känner ingen som kan det då? annars så monterar vissa datorbutiker ihop datorn för ca 500:-

Av Mo

Jo.. under processor-fläkten var det ett lager damm, nästan som en trasa som man kunde dra bort:P typ 3mm tjock

Av Mo

Watten räcker ju, men skulle inte satsa på det nätagregatet pga: låter ganska mycket, dyrt. skulle satsa på ett annat tex: ocz,seasonic osv. men kolla andra trådar, är inte så uppdaterad på nätagg som vissa andra här på swec!

Av Mo

Jag skulle inte köpt den datorn med tanke på att ett "hemmabygge" hadde klämt ut mera prestanda för dom pengarna.

Av Mo

Här kommer en länk med bild review http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=34050
Varning för slöa internet, mycket stora och fina bilder!
har själv beställt ett nsk 6000 , likadant fast utan nätagg.