Inlägg

Inlägg som Squallie har skrivit i forumet
Av Squallie
Skrivet av Molotov:

GTA likaså förutom när man sitter i ett fordon, tur då att man byter sömlöst så när man sätter sig i en bil så tar man upp kontrollen

Gör samma sak men i Battlefield. Flyger med handkontroll (eller joystick) och resten med mus/tbord.

Av Squallie
Skrivet av Entash:

The Last of Us Part II: Remastered för PS5 nu officiellt bekräftad av Naughty Dog! Släpps 19 januari 2024.

https://www.naughtydog.com/blog/the_last_of_us_part_ii_remast...

100 kronor upgrade för befintliga ägare! Rättvis prissättning av Naughty Dog IMO, särskilt med tanke på att man får det nya "No Return" som man kan läsa om i artikeln. Sen är det lite grafikförbättringar, adaptive triggers och haptic feedback.

Dessutom ett extra spelläge där man får utforska delar som blev ”cut” från spelet.

https://www.youtube.com/watch?v=Ye3st9z6jQY

Skönt med upgrade. Har inte spelat klart spelet så jag hoppas man kan fortsätta på sin ps4 sparfil också!

Av Squallie
Skrivet av StuntmanMike:

Själv tycker jag mig ha input lag/delay av något slag när jag ligger i soffan. Men det är bara där jag har problem så jag vet inte riktigt vad det är som stör kontrollerna för reser jag mig och håller fram joy-cons en armlängd så är allt som det ska.. 🙃
(och det är inga extrema avstånd, utan 3-4m..)

Är det gamla joycons? Det var problem med signalen i början och man kunde skicka in dom och få det åtgärdat.
Är det samma med olika kontroller? om du har fler att testa med...

Av Squallie
Skrivet av Winbrill:

Funderar på ta klivet över till PS5 från PC. Nuvarande setup börjar ha problem i främst Warzone där FPS går så lågt som 60-70 i de större städerna på kartan.

Finns det några kända problem med mus och tangentbord till PS5? Samt spelar jag idag på en 1080p 144hz skärm. Kommer det begränsa upplevelsen eller kommer det bli ett lyft oavsett och framöver byta upp sig även skärmmässigt?

Jag har ingen erfarenhet av det på Ps5 så kan inte ge någon åsikt om det, men ville bara tipsa om att försöka testa hos någon annan först för jag har aldrig tyckt att det känns riktigt bra med mus på en konsol och skulle därför vara skeptisk till det även på Ps5 tills jag fått testa det själv.

Av Squallie

Ni som tycker innehållet på youtube är för dåligt, var tittar ni på videos istället?

Av Squallie
Skrivet av SCORPIUS:

Poängen är att alla som köpt spelet innan skulle köpa det oavsett, men tänk så många fler köpare det skulle bli om grafiken såg ut så på deras konsol. Det är något Nintendo aldrig har förstått.

Spelets "attach ratio" skulle säkert bli bättre men det är inte säkert att konsolen (och spelet) skulle sälja bättre totalt när den är 2500kr dyrare att köpa för kunden.

Av Squallie
Skrivet av Hund:

"Desperata användare"? Du kunde inte ha varit lite mer nedlåtande mot era läsare?

Jo. Tycker det var ganska milt uttryckt.

Av Squallie
Skrivet av VinceAkStyle:

Jag har själv varit noggrann med skärmtid för min dotter fram tills hon var 18-20 månader. Men sen har jag varit mer och mer slarvigt med det. Hon har fått titta mycket på Youtube och Disney och min mobil och familjens Ipad. Förmodligen närmare 3 timmar om dagen totalt på senare tid och hon är 3.
Vi pratade med min sambo och bestämde att vi skulle "ta smällen" av att trappa ner till 30-45 min skärmtid om dagen. Eller kanske två timmar en lördag och inget på fredagen innan osv. Det har bara gått en vecka men det går än så länge betydligt lättare och smidigare än vi befarade. Det blev mest omständligt de två första dagarna.

Vet inte hur vanliga Youtube är för mindre barn men Youtube Kids känns verkligen som att det borde vara katastrof för hjärnan, vi installerade det på barnens platta förut men avinstallerades efter typ en vecka. Nolltolerans mot det nu.

Av Squallie
Skrivet av downup:

Jag är född på 80 talet och då satt vi framför film och tv hela tiden, sen när nintendo 8 bit kom in i huset satt man med det hela vakna tiden.

När inget fungerade hade man kalle anka c:o

Enda problemet jag kan se idag är att dagens barn får en fruktansvärd dålig handstil.

Ja det är nog ganska olika, jag är också född på 80-talet och jag hoppades ibland på att det skulle regna ute för då fick jag spela mer NES. Hade absolut inte fri tillgång till spel eller TV.

Av Squallie

Känns fel att Super Mario Wonder inte ens har nämnts här.

Spelet är riktigt bra och rekommenderar det starkt!

Av Squallie

Jag känner ett barn som inte vill ha en PC och ett annat barn som har och använder en PC, så nu vet jag inte om jag ska tro att 0% av alla barn vill ha en eller om 100% vill ha en. :/

Av Squallie
Skrivet av hakank222:

Ska se om jag inte kan få min kära fru att sponsra ett familjeabonnemang. Ett kompatibelt VPN tror jag inte att jag hittar till min firestick som inte kostar multum.

Räcker det inte att bara använda VPN just när man aktiverar abbonemanget?

Av Squallie
Skrivet av Gender Bender:

"men för folk utan är det ett större problem då de inte kan använda sin nyligen införskaffade skivläsare"

Kanske inte ska köpa en digital konsol då, om man saknar internet

Men man köper ju skivläsaren för att man saknar internet.

Av Squallie

Jag har också fortfarande kvar för 69kr/mån med nästa betalning i november.

Av Squallie

Nej.

Däremot ska jag spela Super Mario Wonder.

Av Squallie
Skrivet av AndreaX:

Fast PS4 pro var trots allt en ganska blygsam uppgradering jämflrt med de fullständigt spekulerade antaganden om 5 pro.

Tror många, med viss rätta, faktiskt är oroliga för att det ska bli samma situation som det är nu på Xbox. Där det ju redan från början fanns en "pro". Det funkade också bra, i början. Men ett par år senare och den "vanliga" modellen får spel i halvfart eller med mer reduktion än bara upplösningen som var sagt.

Kommer skillnaden till en PS5 pro bli lika stor relativt dem? Antagligen inte. Men nog finns det lite fog för att ana mindre problem med gamm-PS5 om några år.

Jag säger inte emot dig med oron att spel på Ps5 kommer lida av att Ps5 pro kommer, för den risken finns absolut tycker jag. Håller inte med @ipac i den frågan.

Men däremot är jag tveksam till att skillnaden mellan Ps5 och Ps5 Pro skulle vara större än hoppet Ps4 -> Ps4 Pro. Vart har du hört det?
CPU var 30% snabbare och GPU var typ 120% bättre. Tror inte vi kommer se en större skillnad än så på Ps5 Pro?

Av Squallie
Skrivet av Modellören:

Om man bor i en lägenhet där HV styckar att det är petnoga och har lite högre krav som dom vart övertydliga med vid inflyttning.

jag råder att om man inte är minst tvåårslärling i yrket "målare" så ska man inte peta på väggen.

En som inte vet hur man målare en vägg kommer antingen torrmåla väggen (Måla med tio gånger mindre färg än vad man ska ha och pressar rullen mot väggen) eller målar som man ska göra för man lärt att doppa rummen i burken, då kommer ränderna som kräver teknik som tar tid även för en ny lärling att få in rätt. En del kräver två tre år i yrket innan dom får in rätt metod.

Det som händer är att väggen i bästa fall blir fläckig och ser flammig ut. Då är det lätt för en yrkesman att bara måla över.

men ränder och klumpar med färg måste slipas och hela väggen måste bredspacklas och du får en helt annan kostnad på ett par tusenlappar för att fixa till. i den del fall har folk kladdat ner lister, kladdat upp i tak med mera så då är man genast uppe i en hel ommålning av hela det rummet.

har vart med om att man verkligen "krattat" på färg på lister som inte ska målas med stenhård färg så man har fått byta listerna och då ska man in med snickare. Jag har vart med om rätt grova fel som folk ställt till med och ska man vara petig så ser 90% av alla inte ens det man ska titta på.

Så frågan är vem är du och ska du ens börja peta. Jag hade själv pillat bort pluggen och satt i hålet med tummen med lite fog eller minimalt med vitt spackel. jag kan ju byta färg så jag tar lite färgpulver och blandar så att jag får samma kulör mer rätt glans.

Jo är det en "Vit vägg" så har exakt alla märken totalt olika kulörer så har nån köpt "Vit färg" på ett ställe så skiljer det om du köper "Vit färg". Du kommer iten hitta rätt om du inte vet märket, glansen. Du kan ha färgnummret men vet inte glansen. Färgnummret kan skilja och är det flygger så är det helt eget. Dom som är bäst är Alcro/beckers yrkesbutiker. Dom fixar allt så tar du med fyra cm väggbit så kan dom byta fram exakt kulör. Om dom ens tar mot privatkund? Om du hittar duktigt folk så går det att ta fram.

har 30 år i yrket och jobbat med allt inom måleri, Ackord, service med försäkringsbolag, vattenskador , bränder inbrott, även vart med på hundratals besiktningar både villor inklusive allt, även besiktigar efter ackorddsgäng 500 lägenheter i ett svep. Jag lagar mindre skav på tapet genom att blanda kulör på plats och det är det få som kan, som har det ögat och kan det där.

Jag skulle säga att kan man inte så är risken att man gör värre. Målning med finish och rätt tekniker kan inte vem som helst och det krävs runt tio år i yrket innan man har just det där och jag kan gott påstå att inte ens alla i branschen klarar av det där ens. Tyvvär men det är så det ser ut.

MVH / Målarn

I vårt hus har jag själv målat väggarna på övervåningen och några målare har målat nedervåningen.

Jag hade totalt målat 2 rum i mitt liv innan jag målade övervåningen och resultatet blev bättre än efter målarna på nedervåningen. Efter målarna var det kladd på lister, missade fläckar på väggen osv.

Anledningen till det är förmodligen att jag målade med målet att få ett så bra resultat som möjligt medans målarna gjorde det med målet att det skulle bli klart så snabbt som möjligt.

Är man bara noga och beredd att måla en gång extra ifall man behövde öva lite extra första gången så är det inga problem att få ett bra resultat, kör på bara.

Av Squallie
Skrivet av Kevlarheart:

Någon som vågar på en vild gissning på vad priset kan landa på för en ps5 PRO?

Digital Foundry gissade på 100 mer än dagens pris för Ps5. $/€ då förstås och inte SEK haha.

Av Squallie
Skrivet av xcluzive:

Smidigare för konsumenten och smidigare för Sony att bara producera en version, säger väl sig självt?

Skrivet av KnaGGelMan:

Dels för att versionen med skivläsare är så extremt ful så det skulle se bättre ut. Och som någon annan skrev att Och som en annan skrev att det skulle vara smidigare för konsumenten och smidigare för tillverkaren att bara producera en version.

Håller med om att den är ful men vet inte om det självklart skulle vara bättre för alla att koppla in en till enhet med kabel istället.

Men argumentet om smidigare för konsument och Sony håller jag inte med om. Det skulle gå utmärkt att sälja bara en version av Ps5 slim och sedan bundla med skivenheten i separat förpackning oavsett om den kopplas in med eller utan kabel.

Av Squallie
Skrivet av KnaGGelMan:

Skivläsaren skulle ha varit helt fristående och kopplats in med lämplig kabel. Alltså att det bara fanns den digitala och vill du ha fysisk media så kan man köpa till en fristående enhet.

Okej, varför då?