Inlägg

Inlägg som Squallie har skrivit i forumet
Av Squallie
Skrivet av Yatagarasu:

Tvärtom kan jag tycka att konsolerna denna generation är orimligt klumpiga givet det effektuttag som finns, åtminstone modellerna utan skivläsare. Behöver inte kolla längre än valfri bärbar speldator, som utan problem kan ha upp emot dubbla effektuttaget och ändå rymma allt detta i en fjärdedel av volymen med tillräcklig kylförmåga.

Men är dom lika tysta då?

Jag skulle aldrig välja en enhet som är mindre men låter mer.

Av Squallie
Skrivet av firstofmay:

Många som sitter med 10-år gamla synsätt, Samsung är sedan införandet av One UI knappast värre än andra tillverkare avseende bloat. Det var ett medvetet steg ifrån det rykte som de tidigare hade.

Är väl lite olika vad man menar med rent men jag tolkade det som att det ska vara stock android. Vilket samsung inte är såklart.

Av Squallie
Skrivet av BergEr:

Jag sover med min för att använda den som alarm, de vibrerar och jag kan vakna utan att väcka sambon.

Sover också med min på, alarm och registrerar sömnen.

Av Squallie
Skrivet av Libra-75:

Vafan, har dom höjt det med 50:- den senaste tiden? Eller kommer jag ihåg fel? Har precis för mig att det stod 849:- tidigare. Tänkte nästan köpa det på PS Store (för att vara helt säker på att få det på releasedagen) då det bara skiljde 50:- mellan skiva och PS Store. Men nu är det ju 100:- i skillnad, då känns det som att skiva är det självklara valet igen, för mig iallafall. Skiva börjar ju också bli riktigt dyrt, Spider-Man 2 börjar ju t.ex. på 799:- i svenska butiker (enligt prisjakt och pricerunner). Ingen verkar sänka inför releasen, som dom gjort tidigare med vissa releaser.

Vet inte om priset är ändrat..

Återstår ju att se om detta är det nya priset på alla Sonys egna spel framöver (valutajustering?) eller om detta spelet är dyrare bara för att det är en väldigt stor release.

Av Squallie

Vet inte om det har diskuterats redan men Spider-Man 2 kostar 899kr på PS Store...

RIP alla med digital only konsoler. Verkar bli en dyr framtid.

Av Squallie
Skrivet av sweisdapro:

Det är en haltande liknelse, den trafik som ska jämföras för att det ska vara rättvist är ju tre vänner som delar på ett abonnemang eller tre separata streams inom ett hushåll.

Tycker du har fel där, användningen ökar om fler har tillgång.

Av Squallie
Skrivet av Kablash:

Tack för din input! Är tyvärr själv, så blir nog lite jobbigare för mig. Men ska höra mig runt så får i se, annars får jag vänta helt enkelt!

Du kanske redan sagt detta men är du redan anställd eller ska du snart bli? Min fru började nytt jobb strax innan vi köpte vårt första boende och förhandlade bort provanställningen och blev tillsvidare direkt med argumentet att hon ville köpa bostad så snabbt som möjligt. Då hade hon haft sin praktik på samma ställe innan så det gör det nog lättare att lyckas, men kan ju vara värt att försöka?

Av Squallie
Skrivet av Field-Mouse88:

Men jag har ju precis betalt för 1 helt år. Om dom som ska ändra spelreglerna under den tiden får dom väl ändå betala tillbaka?

Men var det tillåtet att dela konton på flera hushåll tidigare?

Av Squallie
Skrivet av dagas:

Vad menar du med ångerrätt? När avtalet trätt i kraft är du väl bunden under bindningstiden och får betala ränteskillnadsersättning om du bryter i förtid?

Det står ju tydligt i citatet av inlägget du svarade att ränteskillnadsersättningen är borttagen hos dom på 2års bindningen.

Av Squallie

Kan man enkelt kolla upp någonstans om en viss förening har tomträtt?

Av Squallie
Skrivet av pålis:

Såklart dom kan men det kommer dom inte göra för då gör dom lägre vinst.

Det är ju precis därför det borde tvingas fram.

Av Squallie
Skrivet av fm_buli:

Varför är det dyrare genom enheter från Apple är min fråga?

<Uppladdad bildlänk>

Apple måste ju ha 30%. Vilket läggs på slutpriset.

Av Squallie
Skrivet av pålis:

Monkeypaw-önskning. Amazon har redan announcat att man kommer behöva betala ett extra tillägg för att få Amazon Prime Video utöver Amazon Prime så de har uppfyllt din önskan. Att Youtube Lite försvinner är bara en smyghöjning av priset, snart kommer de väl som Amazon börja ta extra betalt för video/musiken, dvs. man får mindre för samma peng eller behöver hosta upp mer per månad.

Får hoppas USA:s antitrust-case mot Google leder till att företaget delas upp men det lär ju inte hända.

Nej, man kan ju både erbjuda sakerna enskilt samtidigt som man erbjuder mängdrabatt av produkter i paketlösningar.

Av Squallie
Skrivet av Electrizer:

Neej. Det var tråkigt. Hela familjen använder samma konto till YouTube(ja det blir lite udda rekomendationer), och vi kan inte gå tillbaka till reklam. Det kanske är dags att säga upp Disney+ istället för att kompensera detta.

Du kan betala för premium till bara ett konto men ha flera olika profiler/konton att byta emellan om ni vill betala för bara ett konto men att alla får sin egen recommended osv.

Av Squallie
Skrivet av Joakim Ågren:

Verkar som om Google aldrig hade seriösa planer med Lite abonnemangen utan bara var ett sätt att försöka få in fler på Premium banan så är inte förvånad att det redan läggs ner.

Känner samma sak, dom ville nog bara testa på lite och/eller få folk vana med ingen reklam och sen ta bort det billiga alternativet. Jag är väldigt tveksam till deras påstående om "framtida lite-abbonemang".. skulle inte direkt sitta och vänta på ett sånt.

Och hur länge dröjer det till en prishöjning på vanliga Premium? :/

Detta sög...

Av Squallie

En av dom största frågorna för en låntagare är om man ska binda eller ej. Och då är inflation väldigt viktig del av diskussionen.

Av Squallie
Skrivet av philippp:

Om man ska köpa en skärm till ps5 vad rekommenderar ni i så fall? ska man köpa 4k eller 1440p?

Beror lite på din budget och behov.

Vissa kanske hellre tar 1440p 120hz än 4K 60hz medan andra gör tvärtom, eller betalar mer och får både 4K och 120hz i samma.

Sen är det fler egenskaper än så som är viktigt förstås.

Av Squallie
Skrivet av Bernd_P1:

bra utveckling. i så många år har det varit problem med att få personal till vården, men tack vare AI så blir det väl snart så att många få migrera till den branchen och andra liknande om dem vill har ett jobb.

Utmärkt sätt att sänka folks löner generellt, för man kan ju aldrig förbättra löner och/eller arbetsvillkoren i brancherna som har svårt att få personal.

Av Squallie

I dagsläget skulle jag inte våga köpa innan jag har sålt.

Skulle förmodligen inte ens göra det annars heller men speciellt inte nu.

Av Squallie
Skrivet av NodCommander:

Äsch, jag som hade hoppats på stödet till den inbygda skärmen.

Jaha, vilken besvikelse. Trodde att dom hade löst det och blev förvånad över det först.