Inlägg

Inlägg som emphatic har skrivit i forumet
Av emphatic

Velosider: Du ska stänga av "tiling". Kolla i MrJonas guide i första inlägget hur du gör det.

Av emphatic

Majke: Nej, det är inte samma sak. Jag har en sådan och den "tolkar" upplösningen som den får och skickar ut en egen upplösning via RGB. I alla fall så har jag inte fått lika bra bild med den i en liten 20":are som jag testat med som jag fick med min riktiga VGA->RGB Scart-kabel. Det blir suddigt, alltså inte 1-1 pixel ratio.

Du kan få köpa min Trust-låda som du länkar till för 200+frakt om du vill.

Av emphatic

Det ser ju lovande ut. "Format för analog video - S-video, sammansatt" enligt teknisk spec.

Har även kollat lite på detta:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=328575

samt det här:
http://www.inet.se/artikel/5407696

Av emphatic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Majke
Tänkte bara tipsa om den här. Du får nog inte mycket bättre tv-out än så och då verkar det vara ATI som gäller.
http://sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=22952...

Jo, jag hade gärna gått "den vägen", men jag har inte RGB-scart i min TV, endast S-Video.

Av emphatic

PCI-E lågprofil, endast ATI?

Har köpt en Dell Dimension C521 med inbyggt NVIDIA-kort i. Men typiskt nog saknade det TV ut (jag har tänkt ha den som HTPC så ni kan förstå min besvikelse). Nu är jag på jakt efter ett lågprofil-kort som får plats i den slimmade lådan. Jag vill helst ha ett billigt Geforce-kort då jag hört så mycket bra om deras TV-utgångar samt kan använda deras PureVideo-codec. Kortet MÅSTE vara bestyckat med S-Video. Överallt jag letar så hittar jag dock bara Radeon-kort som är lågprofil. Finns det inte Geforce-kort med lågprofil?

Kan man lösa detta genom att byta ut blecket med ett low profile-bracket kit?
Såg i en tråd här (forumsökning) att Matrox 550 också ska vara mycket bra på 2D och TV-out, samt att det verkar finnas som lågprofil.

Hjälp!

Av emphatic

Nu har jag skaffat en 21":are (Panasonic TC 2175UR, 50hz) och som bäst har jag lyckats få en "stabil" bild som rullar med en skärmlängd per sekund åt höger, samtidigt som en "mörk till ljus" effekt rullar uppifrån och ner.

Har provat 720x576, 720x480, 1024x576, +en hel del andra.
Har mest tänkt spela gamla arkadspel via MAME ut från min Laptop (Med Radeon Mobility 9700), så jag har mest tänkt köra interlace-upplösningar, 640x480i som mest.

Orkar inte läsa igenom alla 80+ sidor efter en modeline som passar Panasonic-apparater, så jag tänkte helt fräckt kolla om någon här kan ge mig lite snabba tips.

Kabeln är gjord av MrJonas själv, men när jag beställde den visade det sig att min Centrum-TV saknade RGB-scart. Nu när jag har chansen att prova igen så tar jag den.

UPPDATERING!
Den bästa bilden jag har lyckats få hittills ser väldigt bra ut, men rullar i sidled åt höger. Vad ska man justera då för att få bilden att stå stilla? Finns det någon bra guide någonstans om felsökning?

Det mest frustrerande är att jag inte får samma resultat varje gång jag startar en inställning som jag har sparat. Har detta med att göra att TV'n varit avstängd en stund och behöver "värma upp" eller varför blir det så?

Hjälp!

Av emphatic

Det står att det är en projektorkabel. (Kjell Co-länken) Det betyder helt säkert att den går åt fel håll. Jag gjorde ett liknande misstag och köpte deras sk "VGA -> Scart" vilket i själva verket var en "Scart -> VGA".

Och bäst bild med minst meck får du i ditt fall genom VGA -> VGA-ingången på framsidan. Eller så skaffar du en sådan kabel som är aktuell här och gör alla inställningarna i guiden på (länk på första sidan). Men då blir du begränsad till 720x576/1024x756, vilket du säkert kan toppa med din plasma-TV.

Av emphatic

Den kabeln ska tyvärr inte fungera.

Av emphatic

Zalman ZM-RSSC - externt USB-ljudkort

Någon som använder detta mellan Laptop -> Dolby Digital / DTS - förstärkare? Bra eller andra rekommendationer i samma prisklass?

Ska inte spela spel med det utan bara kolla på film i TVn från den bärbara, DivX & XVID från ZoomPlayer. Hur är 2-kanalsljudet?

/Jörgen

Av emphatic

MrJonas: Ska testa detta när jag är hemma från jobbet och alla andra ( *suck* ) projekt är avklarade...

Edit: Ska man ha "lock frequencies" ibockat även när man klickar mellan pilarna?

Av emphatic

Bilden är för stor eftersom du kör med utökat skrivbord. För att få bilden "perfekt" så måste du klona "skärmen". Är inte 100% säker på hur man gjorde, men har för mig att du måste hämta ett till program...

Av emphatic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrJonas
emphatic: Varsågod!
Du har nog hittat rätt Scart-kontakt, ditt resonemang håller.
Jag tror att du gör bäst i att börja med en upplösning på 720x576 istället, och få tv:n att acceptera den. De upplösningar/timings som finns i min guide är bara startpunkter, det är knappast troligt att någon sådan fungerar direkt för dig. Använd den som ger mest stabil bild, och flytta sedan runt lite på bilden för att se om du hittar en perfekt inställning.

Med resonemang antar jag att du menar att jag troligen har RGB-kontakt och att TVn väljer att inte visa den icke-godkända signalen. Jag ämnar laborera vidare med först och främst 720x576-upplösningen. Om jag utgår från din startinställning, vad ska jag ändra på i den för att komma närmaren rätt synch? De blå pilarna är väl bara för att justera läget på bilden, eller?

Lite bakgrund om min dator: Acer Aspire med egna grafikdrivrutiner från Acer. Därför har jag inte kunnat installera Rage3DTweak eller Catalyst, men antar att det ska fungera ändå så länge jag har lagt till upplösningarna 720x576 och 1024x576 på BÅDA skärmarna i PS och startat om datorn. När jag markerar den andra skärmen som på http://www.nada.kth.se/~feldt/vgascart/installningar.jpg så kan jag utan problem välja att utöka skrivbordet på skärm 2.

Jag ska försöka med alla "utgångs"-inställningarna i 720-upplösningen ikväll, och funkar inte det så skulle jag gärna ta emot tips på vilka parametrar som är lämpliga att ändra på i första hand. Eller om jag MÅSTE fixa andra drivrutiner till kortet.

/Jörgen

Av emphatic

Fick kabeln idag från MrJonas. (Tusen tack!)
Kopplade in och provade och när jag sätter TVn på scart1-kanalen så flimrar mitt skrivbord (eller inbillar jag mig bara detta av önsketänkande?) till och TVn visar "No Video Signal".

TVn är en 100hz Centrum 32" Ecom 17 från NetOnNet. Börjar fundera på om den har en riktig RGB-ingång. Men saken är ju att när kabeln är kopplad mellan TV och VGA-utgången så indentifierar ju datorn TVn som en skärm, och detta funkar bara på den ena ingången på TVn. Detta leder mig till slutsatsen att min övre scart-ingång är en RGB (rätta mig gärna om detta resonemang inte håller) och att min TV tycker att signalen den får inte är korrekt.

Har provat alla olika 1024x576 timings i MrJonas guide utan att lyckas.

Om någon har något uppslag eller bara kan bekräfta mina farhågor om att TVn saknar RGB så är jag tacksam.

/Jörgen

Av emphatic

Enligt MrJonas bör 15 m inte vara några problem. Så du kan nog vara lugn. (Förutsatt att du bygger ihop kabeln på rätt sätt. )

Av emphatic

Kolla i lådan till ditt Radeonkort om du inte fick med en DVI -> VGA adapter. Det är nämligen brukligt. Annars borde det funka med annat fabrikat (din länk t ex).

Bästa skärmningen är flätad enligt tråden. Jag har läst ALLA sidorna. Det tog mig ett par timmar, så jag förstår alla som inte gör det.

Av emphatic

pezmannen: Jo det kan du. Du tappar givetvis lite kvalitet i och med att du skarvar, men det är nog ytterst lite.

Av emphatic

MrJonas: Ja, från mig också. Om det är lite si och så med pm-mailen så kan du väl vara hygglig och maila mig på adressen längre upp på denna sidan (58).

Edit: Nu har du ett till. Och du kanske borde kolla ditt bank-konto också.

Av emphatic

Någon som vet hur man bäst använder denna lösning för att spela MAME på en TV?

Av emphatic

Nja, den blev ungefär som s-vhs i kvalitet. Och då körde jag med rgb-utgången. T ex läsligheten var inte bättre på "skrivbordet".

Här är info om "Grand web view": http://www.grand.com.tw/en/product_list.asp?lwk_series=45

Av emphatic

MrJonas: Jag har skickat mitt pm till dig igen då det inte blev något svar senast. Jo, även jag skulle vilja köpa en kabel av dig. Om det inte kommit något pm till dig; dj_emphatic [at] hotmail.com.

Angående Trust's vga -> RGB-lösning så äger jag en sådan. Har inte fått den att fungera tillfredställande.