Inlägg

Inlägg som Field-Mouse88 har skrivit i forumet
Av Field-Mouse88
Skrivet av FX9:

Vi som spelar factorio har helt enkelt inte TID att göra nått annat.

The factory must grow!

Fast just nu sitter jag och spelar Satisfactory multiplayer

Very true ;D

Åhfan, jag har inte lyckats fastna för satisfactory faktiskt. Ser fram emot factorios expansion dock!

Av Field-Mouse88

Anno, Eco och Factorio, fast ärligt talat inte spelat alls på ett tag nu. Verkar inte va många andra här som gillar dom spelen för övrigt. Factorio är ju faktiskt ett av steams högst betygsatta spel, ett bra tag låg det 2a efter Portal. Sjukt beroendeframkallande dock.

Av Field-Mouse88
Skrivet av Dimestam:

Finns ingen enhetlig definition men ofta har digital signage-modeller annan mjukvara med diverse specialfunktioner för t.ex. fjärrstyrning och sammankoppling med olika system för detta. Det är alltså tv-apparater som är anpassade för skyltning i butiker, restauranger, flygplatser och liknande.

Dom har dessutom oftast ingen TV mottagare, men vem behöver det nu för tiden. Bildkvalitén är oftast också lite sådär. Man brukar fokusera på att dom ska klara att vara igång dygnet runt och ska synas bra även i dagsljus osv. Vi kör dom i konferensrum, hade INTE köpt en sån hem.

Av Field-Mouse88

Jo det är väl ungefär som förväntat, men om windows slutade användas som operativsystem tror jag att dom snabbt skulle tappa på andra områden.

Av Field-Mouse88
Skrivet av NodCommander:

Det finns, Mastodon som mikroblogg, och Pixelfed som påminner om Instagram.

Ja mastodon känner jag till, men ingen av dessa har ju slått tyvärr. Tyvärr för privatpersoner, tur för företag.
Råkar du veta hur dessa drivs btw? Alltså, hur finansieras serverhallar osv?

Av Field-Mouse88
Skrivet av PHRA:

om man inte betalar eller accepterar att de spårar en så borde de ju vara tvungen att ta bort hela kontot kan man tycka.
Men vad finns det för andra sociala medier som känns lite sjystare än FB eller Musk för den delen?

Du menar social media som tillhandahåller en tjänst helt gratis utan att tjäna nånting på det själva? Jadu.. den blir nog svår ;D Om inte nåt community open sourcar nåt.

Av Field-Mouse88
Skrivet av Hyllbert:

Löjligt pris. Kommer folk verkligen att betala för detta? Vilket skämt.

Dom som har unlimited cash, aa det lär dom ju göra, det hade jag gjort.
Men facebook har nog inga förhoppningar alls på att många människor ska betala det här, deras affärsmodell bygger ju mer på data, detta öppnar ju bara upp en möjliget att betala med cash istället för data, och det är ju bra, win-win för alla. Det är ju dock GDPR som är anledningen till detta, annars hade väl facebook skyfflat på med data, det är ju deras grej, det är ju det man betalar för som kund hos facebook, att visa rätt reklam till rätt person baserat på så mycket data som möjligt.

Av Field-Mouse88

Personligen ser jag framför mig hur 2 giganter skulle kunna bli fällda här. Windows får man väl ändå anse vara stommen i Microsoft, även om dom har sjukt mycket lull-lull runt omkring, och jag skulle ju våga påstå att Windows är i farozonen. Det händer ju liksom ingenting, operativet blir nästan bara sämre och sämre och verkar nu vara fast i nån variant som varken är PC eller tablet optimerad. I takt med att mer och mer applikationer blir web-baserade så undrar man ju hur mycket liv det faktiskt är kvar i windows. Känns ju lite som att nån linux dist eller nåt skulle kunna ploppa upp från ingenstans i samarbete med nån PC-tillverkade och börja ta över. MS och windows suger ju röv, enda anledning att ha med dom att göra är ju kompatibilitet och legacy liksom. Tror inte det behövs jättemycket för att dom ska börja tappa fästet och man snart ser att framtiden ligger nånannanstans. Och utan windows tror jag intel är rätt körda.

Av Field-Mouse88

The more they nag the less I want it.

Av Field-Mouse88
Skrivet av Molotov:

Ok bra svar.
Aldrig köpt annons där så har ingen koll hur det funkar.
Är det bara på facebook din annons visas eller dyker det upp på fler ställen ?

Om man köper en annons på facebook är det där dom syns. Nu för tiden kan man antagligen kombinera med Instagram, vet inte riktigt.
Men det finns ju liknande tjänster för annonser på andra sidor men då bygger det ju på data från lite varstans. Google ads tex. Facebook har ju väldigt mycket info inhouse om sina användare o deras intressen.
Jag är ingen expert på ämnet ska kanske tilläggas.

Av Field-Mouse88
Skrivet av Molotov:

Riktad reklam tycker jag fungerar väldigt dåligt.
Förstår inte hur det är tänkt att fungera och vad folk är rädda för.
Det enda riktad reklam visa vad jag noterat är:
Samma saker jag redan varit inne på och kollat /googlat
Saker jag redan köpt
Tv/dator/VR Spel mm där jag tycker om dom spårar ens data så mycket borde veta att jag hämtar min info om sånt från annat håll 😂

Om jag vill köpa en annons för någon nisch produkt, så har facebook ett väldigt bra verktyg för att hitta personer som kanske kan vara intresserade av det. Jag slipper alltså betala för annonsvisningar till folk som aldrig visat minsta intresse för produkter som dessa. Det gör att jag är beredd att betala en vettig slant för den annonsen. Inte 100 träffsäkert men mycket bättre än att annonsera i blindo!

Av Field-Mouse88

Det brukar ju vara bra att ha en backup, så då sparar man ju sin gamla om den fortfarande funkade. Om det inte gäller något stort o skrymmande.

Av Field-Mouse88
Skrivet av sweisdapro:

Absolut, och du kan (killgissar) säkerligen begära att få eventuell förskottsbetalning återbetalad om de skulle ändra sina villkor och du inte vill gå med på dem, samt då givetvis få din tjänst upphävd.

Ja det är ju det jag känner vore rimligt.

Av Field-Mouse88
Skrivet av joakim99:

Står det i avtalet att man är fri att dela med sig av sina inloggningsuppgifter till vem man vill?

Nej, det står att man ska hålla det säkert. Men jag kan väl ha loggat in på flera platser utan att för den delen ha avslöjat mitt lösen för någon annan? Jag utgår från att det är så man tänkt sig, eftersom tjänsten är byggd för flera profiler och användare på samma konto.

Av Field-Mouse88

Det verkar som att dom flesta här helt missar poängen. Facebook kommer dö om ingen accepterar riktad reklam, det är det dom tjänar pengar på. Facebook är nog supernöjda med att alla väljer att låta bli att betala och istället väljer att tillåta riktad reklam. Det är väl EU-krav som tvingat fram den här lösningen.
Tycker det är en jättebra lösning!

Av Field-Mouse88
Skrivet av sweisdapro:

Villkor är oftast inte juridiskt lika starkt bindande som andra avtal (om jag kommer ihåg rätt), och påföljderna av att bryta mot dessa villkor är oftast högst att du blir uppsagd från tjänsten och ingen "juridisk påföljd"

Men säljaren behöver väl leverera det som är avtalat?

Av Field-Mouse88

Folk som går långsamt mitt i gången på ICA. Jag vill bara springa igenom skiten så snabbt som möjligt och fortsätta mitt liv, men vissa strosar runt som om dom aldrig varit där förut "åh kolla vad är det här för hårig brun tomat, kiwi står det, aldrig hört talas om, har du sett Åke? Va dom hittar på här mitt i enda färdvägen genom butiken. Kom så går vi 3 i bredd extremt långsamt och letar efter brödet som vi vet precis var det är!"

Av Field-Mouse88

Det är ganska problematiskt ibland att väldigt viktigt information inte når fram, och man inte ens får något felmeddelande tillbaka. Jävligt obra. Bara för att något är mass-utskick betyder det inte att det är skräp eller kampanjer.

Av Field-Mouse88
Skrivet av hax1:

De svenska villkoren uppdaterades för ett par dagar sedan, den 22a.

Men jag kan ju omöjligt veta vad det ska stå i villkoren i framtiden när jag handlar av dom? Det lär ju knappast vara hållbart i rätten att helt ändra avtalet i efterhand, i så fall hade dom ju lika väl kunnat lägga till typ "ja juste, som kund till oss blir du skyldig oss en Volvo V90 med banandoft varje vecka".

Av Field-Mouse88
Skrivet av Tachiyon:

fett avis på folk som får leverans dagen efter beställningen. här får vi vänta i 3 dagar

Var är här?
Leverans dagen efter fick man alltid förr, nu för tiden är det betydligt sämre, endast Inet håller måttet än!