Inlägg

Inlägg som Zandros har skrivit i forumet
Av Zandros

Negerboll så klart. Så står det i min Sju Sorters Kakor. Visserligen som alternativt namn i de senare utgåvorna men ändå.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tweak
Ingen mer än jag som kommer söka korridor i Linköping nu i höst?

Jorå, jag är med.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ErikSvensson
Där har du nog ditt problem. Din mamma är inte student och dom verkar ha sett det. Tror du kan beställa mot faktura även om du är 17. Har köpt på faktura från adlibris flertalet ggr utan problem. Tror nog cdon har det med under en viss köpsumma. Läs köpkraven.

Erik

Sist jag såg efter var man tvungen att vara över 18 för att kunna skapa ett konto.

/Adrian

Av Zandros

Kom in på Industriell Ekonomi i Linköping. Så vi ses, även om ni hatar mig.

/Adrian

Av Zandros

Teknikutveckling och Företagande innehåller absolut noll matte, så varför inte den?

bud_bundy: Helst ska man väl förstå deriveringsreglerna också, samt derivatans definiton...

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Farshid
De som köpte ljudkortet innan de fick reda på allt om de bekymmer som finns med Vista då? Kan du ärligt talat säga att du tycker det är rätt att folk ska betala ytterligare för att den produkt de köpte ska fungera ordentligt med ett nyare operativsystem?

Ja! Varför förväntar ni er att produkten ska fungera med ett operativsystem som det inte explicit står att det stödjer på boxen? Det är väl knappast så att drivrutinsprogrammerarna gärna arbetar gratis.

/Adrian

Av Zandros

Min Western Digital Scorpio 160 GB lirar fint med min Macbook iaf.

Jag skulle ha valt en lite långsammare disk och mer minne i vilket fall. Den behöver ju inte accessa disken förrän minnet har tagit slut ändå, om den har cacheat ordentligt.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist

Jag håller inte med dig om att politikerna ska sitta och "reglera" bostadsmarknaden. Den lär sköta sig bäst själv utan ekonomisk interventionism. Det här anser jag dels av ideologiska anledningar och dels pragmatiska: bara att kolla på den nuvarande bostadspolitiken och hur bra den fungerar efter att politikerna lagt sig i.

Du missförstod mig nog lite. Då de flesta människor har den överlägset största delen av sin förmögenhet bunden i fast egendom så kommer inte bara fastighetsskatt reglera bostadsmarknaden, utan även den generella köpkraften i samhället.

Samtidigt finns det inget som säger att fastighetsskatten ska vara politiskt reglerad - det finns inget som hindrar den från att vara reglerad av riksbankens ekonomer, precis som de i dag reglerar räntorna på de lån som de flesta tar för att finansiera sina hussköp.

Sen vill jag inte yttra mig om dagens bostadsmarknad, främst eftersom jag inte vet exakt hur den har påverkats av politiker (dock låter marknadshyror som en bra idé) samt att vi inte har en aning om hur en avreglerad bostadsmarknad ser ut, och vill helst inte se missbedömningen som gjordes med elmarknaden återupprepas.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist

Hon kanske vill bo kvar! Hennes man ägde huset, hon äger det nu, hon kan göra vad hon vill med det och ska inte behöva motivera det alls. Det är tvärt om: om någon anser att hon ska sälja huset, måste han motivera det. Precis som att man är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte att man är skyldig till man bevisat motsatsen. Den där väldigt elaka frågan du kommer med nu lägger över "bevisbördan" på en person som inte har något att bevisa. Det är oschysst!

Visserligen har du rätt i det du säger, men du måste erkänna att det är lite smått absurt att hon ska bo kvar i ett hus hon varken kan eller har råd att sköta om, för jag misstänker att hon varken hade råd att underhålla huset eller betala någon annan för jobbet om hon inte hade råd med fastighetsskatten. Därmed bättre att överlåta huset till någon som klarar av det, vilket även är till fördel för samhället då vi slipper att arbetskraften som användes för att en gång bygga huset går till spillo.

Anyway. Rent moraliskt så är jag mot skatter på ägande, eftersom man borde kunna ha en statisk förmögenhet utan att behöva jobba för att behålla den. En gång mitt, alltid mitt ungefär.

Principellt så är jag dock för en fastighetsskatt och emot alla former av reavinstskatt, då de förra uppmuntrar till en aktiv ekonomi och de senare gör det bättre att sitta och hålla på sitt. En aktiv ekonomi är att föredra i min mening, då det stimulerar tillväxt och gör samhället bättre till slut. Dessutom kan man använda fastighetsskatten som ett verktyg för att reglera lönsamheten i att sitta och hålla på sitt, och sänka skatten när ekonomin överhettar. Är mina ekonomiska teorier riktiga?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr. d00d
Men det går aldrig att lita på preliminära tester, än mindre när AMD själva går ut och säger att de har problem med höga frekvenser på processorn. Hur bra en arkitektur än må vara så måste den ändå ha en någorlunda hög frekvens för att kunna prestera.

Enligt vilken logik får du ihop dessa två påståenden? Enligt AMDs roadmaps som vi har fått se så är Phenom FX planerad upp till 2.6 GHz. Om den som visat presterar sämre per clock än Woodcrest/Kentsfield, och den kommer förmodligen ha 3.33 GHz Wolfdales att slåss mot när den släpps, vad kan vi dra för slutsatser?

Nåväl, vi lär väl få se fler benchmarks inom en snar framtid.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja

TOPIC: Det ska bli väldigt intressant och se hur K10 arkitekturen presterar. Jag tror den kommer att piska C2D med hästlängder hur som helst. Men vi får väl se. K10 är i alla fall den första äkta fyrkärniga processorn.

Preliminära benchmarks pekar på att så inte är fallet: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=7574

Och ja, jag är fullt medveten om att Barcelona körs med långsammare minnen, lägre klockfrekvens, på ett gammalt chipset och pre-production kisel. Med allt detta taget i beaktning så är det knappast fråga om några hästlängder, utan snarare är de väldigt lika klock för klock. Men Intel har fått sina processorer att skala högre.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hund-ONE
Länk till väggpappret?

Varsågod:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/New_York_C...

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
HP BL460c är ett serverblad. Tror inte artikelförfattaren har förstått detta alls

Antagligen inte... när ska nyhetsredaktionen ge upp sin ickeexisterande Core 2-arkitektur?

/Adrian

Av Zandros
Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Total_Cu
Jo och datorer också. Bästa är om enheterna klarar allt så man får både snabbhet och kompabilitet. Kan inte glömma en datorlärare/admin jag har haft som föredrog firewire, han ansåg att USB var MS påhitt och allt från MS var lika med djävulens påfund. Lite magstark attityd men han kanske hade en poäng.

Klart man föredrar Firewire, men i ärlighetens namn så får väl Intel ställas till svars för USB.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Core 2 är en ny arkitektur som baseras på Core som baseras på pentium M som baseras på Pentium 3....
Så jag tycker man kan säga Core 2 duo arkitektur.

Spelar väl inte speciellt stor roll vad du tycker när vi pratar om vilka namn Intel har gett sina arkitekturer.

Hade de sagt Pentium 4-arkitekturen vs Core 2-arkitekturen, visst, men nu valde de att säga Netburst, vilkens motsvarighet är Core.

/Adrian

Av Zandros

Ursäkta mig, men jag trodde datorentusiaster visste bättre. Core 2-processorerna är baserade på Core-arkitekturen, inte någon fiktiv Core 2-arkitektur.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ajp_anton
Är 10-10-10-24 i 2200MHz samma fördröjning som 5-5-5-12 i 1100MHz?

I absolut tid (s) ja.

/Adrian

Av Zandros

Varför vill alla ha Vista Ultimate, i min mening verkar Vista Business vara den mest prisvärda och funktionella versionen, då man slipper mediacentermjukvaran som kanske används två gånger som en gimmick på den genomsnittliga entusiastdatorn, och den kostar väl runt 1200kr med CSN-rabatt, men man får samtidigt alla avancerade funktioner som inte finns i Home-versionerna.

Håller mig dock till MacOS X.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoBBi
Det där med två grafikkort använder Sony sig av, och har gjort så ett tag. Datorerna i deras SZ-serie har en Geforce 7400-krets (och 7300 i de lite äldre) som går att stänga av med en knapp, så den istället går på Intel GMA 950-kretsen, för att spara på batteriet när man vill det.

Behöver man inte starta om datorn för detta?

/Adrian