Inlägg

Inlägg som Zandros har skrivit i forumet
Av Zandros

Klarar ingen av routrarna .11n-nätverk på 5GHz-bandet?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minibite3
65W Intel-TDP.
Låter inge vidare!
Priset var dock väldigt lågt, men ja lägger hellre 550 kr för en 4000+ som drar MAX 65W. Dessutom så finns den redan på marknaden också.

Vad var det du inte förstod med Intels praktiska TDP vis-à-vis AMDs teoretiska TDP? Intelprocessorn kommer också max dra 65W, men AMD-processorn förmodligen ännu mindre.

OnT: Spelar det någon roll om man får processorn en tia billigare när resten av delarna kostar lika mycket? Jag vill se kvalitetsmoderkort med lite mindre features och enkla lådor som inte ser ut som helvete för det för en billig peng. Runt 400kr styck för varje del skulle bygga en fin liten casual-PC, med en sådan här Celeron, ett Intel 945-moderkort, 1 GB RAM, ett 350W FSP-nätagg, en billig låda och ett 8400GS. Bara hårddiskarna som släpar efter?

/Adrian

Av Zandros

Har man råd med tre highend-grafikkort kommer man förmodligen inte köpa en budget-trippelkärnig processor.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja

Jag köper aldrig mainstream

Skummade igenom tråden lite snabbt, och tänkte... vadfan, finns det verkligen underground-grafikkort också?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Minky
Rambus är en styggelse som inte ska få komma nära en persondator igen! Eller vill folk ha rampriser som är 4 gånger nuvarande...igen?

Rambus har förmodligen mer att göra med din dator än vad du vet om.

Jag har inget personligen emot Rambus än hela fiaskot med DDR-standarden. De är faktiskt en tillgång för industrin i övrigt.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Happen
Bra med fler singelcore processorer. Dualcore är onödigt, drar bara mer ström och blir varmare. Troligtvis skulle 90% av de med dualcore inte märka om man tog bort en kärna. 1080p kommer knappast vara något problem för AMDs nya singelcore.

Mm, säkert. Anandtech kom väl fram till att de behövde en E6700 för att kunna spela upp 1080p-filmer med hög bitrate (exv Xmen 3)? Beror ju givetvis på codec etc. Och fler kärnor är inte alls dåligt, har du någon aning om hur slött det är att koda om MPEG2 till AVC?

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pzyber
Vart fan tog den fria konkurrensen vägen? Jag blir mer och mer EU negativ. Det är ju microsofts operativsystem, dom gör väll vad fan dom vill med det. Vill inte privatpersoner och företag köra med det får de väll köra på något annat som finns eller utveckla eget. Samma med det som stod om servermarknaden. Vill man inte köra Microsofts grejer är det bara att använda annat. Utvecklare är ju inte tvingade att utveckla till Windows. Det värsta jag vet är folk som kör windows osv och ändå klagar, byt till linux istället och hjälp till att motverka monopolbildning på det sättet.

Bra där... en av poängerna var att MS låser företagen till MS på serversidan då de anställda vill ha Windows, och förmodligen är mest produktiva av att ha Windows (även om jag inte håller med) på klientsidan, då de inte redovisar sina protokoll (typ Exchange) öppet så andra operativsystem kan kommunicera utan reverse engineering.

Jag hoppas det händer något med MSN-protokollet tack vare detta också.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
men vad är prisskillnaden, står den i relation till marknads-"värde" för en typisk mediaspelare tex?

Det är exakt samma pris.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av uid313

Apple har ju QuickTime och iTunes i Mac OS X, vad är skillnaden?

Det är lite skillnad på QuickTime och QuickTime Player. QuickTime är ett ramverk för mediauppspelning, som kan utnyttjas av i princip vilken applikation som helst. QuickTime Player däremot går alldeles utmärkt att ta bort.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smörblomma
om det är så kan det vara så att du måste slå på uPNP eller forwarda portar i apple-routern för att azureus ska fungera.

Airport Extreme stöder inte UPnP, den använder NAT-PMP istället.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Ojoj, du måste haft tur. Aldrig hört någon på studentnätet (wasadata eller visit) som kommigt upp i sådana siffror. Du utnyttjar ju nästan 10 mbit (det vi alla betalar för)

Det var då visserligen inte samtidigt. Kan göra ett bättre test imorgon.

/Adrian

Av Zandros

Kör Visit, och kommer åtminstone upp i 800 KBps ned och 400 KBps upp, (har inte testat mer). Era hastigheter låter ju hemska.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razor1394
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=692428

14 miljarder... Det är en droppe i havet för Microsoft.

Nej det är det inte, det är i själva verket en relativt stor del av deras nettovinst. Bara för att de har mycket pengar betyder inte det att de har oändligt som vissa verkar tro…

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde

Men väl där inne kan du byta hdd och cpu.

Väl värt att notera är att det är en Socket M i iMacen, så Socket T-processorer fungerar inte, som t ex E6600.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dunde
Sjäv så ogillade jag Rambus när de kom, överhypade minnen med sjuka latenser. De tillförde inget annat än kostnader för slutanvändarna. Dell var ju ett av de korkade företag som sprang Rambus ärenden...

Kan det ha något att göra med att Intel endast tillverkade chipset till Pentium 4 med RIMM-minneskontroller ett tag kanske? De skickade väl tillochmed med Rambus-minnen med sina processorer ett tag för att försöka få upp volymerna och ned priserna.

/Adrian

Av Zandros

Den fungerar som väckarklocka, så nej, den stängs inte av.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurrty
Synd nu kommer vi inte få se AMD på prestandatronen som alla trodde. Shit!!!

Alla? I princip hela året har det rapporterats om hur saker inte går riktigt som AMD vill att de ska göra. Realistiska förväntningar, är det sådant som bara händer andra?

@Str8forthakill: Ikapp? Vardånågonstans? Möjligen fyrasockelssystem men där förlorade de väl aldrig ledningen ändå. K8-arkitekturen är samma som Athlon64 btw.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gurrizz
Kan nån specen på iPod video disken? 1,2" 30gb?
Jag menar isf typ strömkonsumtion osv.

1,2"? iPod (classic) har alltid använt 1.8"-diskar. Det var väl en av de saker som gjorde att den var attraktivare än andra spelare på marknaden när den kom.

Det är för övrigt Toshibadiskar i dem också. Dock lär de ha haft en rotationshastighet på 4200 rpm…

iPod min använde dock 1" microdrives, samma storlek som compact flashkort.

/Adrian

Av Zandros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Br33W
I Dark Angel använder de laptops som ser ut som ibm-bärbara med ett upp och nervänt lysande applemärke på baksidan av skärmen

Blev ganska förvånad första gången jag såg det.

Powerbook G3or var svarta och vände Appleloggan upp-och-ned i uppfällt läge. iBook G3 gjorde samma sak, men var dock inte svarta.

/Adrian

Av Zandros

Chassit ser snarare ut att vara pärlblästrat och eloxerat än borstat.

/Adrian