Inlägg

Inlägg som Becker har skrivit i forumet
Av Becker

http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=1614491&pro... använder jag men då strålar jag visserligen in marksänd digitaltv. Är inte helt säker på vad du behöver för att stråla in bredbandstv. Kolla på macoteket, dom verkar ha lite prylar för sånt.

Av Becker

Högerklicka på filen --> Visa info --> Öppna med & välj vilket program du vill använda som standardprogram för filändelsen --> Klart!

Edit: Oj... Man kanske måste klicka på ändra alla oxå, minns inte men det är bara o testa

Av Becker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AkUs

Med tanke på att 2009 års Macbook lev med 9400M grafikkort och allt annat före ligger inne med Intel integrerat hade jag aldrig gett över 5000kr för en beg macbook, isf ska det vara 2,4ghz modellen. 2,16 och 1,83 o dom gammla tycker jag e värda 4 o neråt.

Vad du tycker och vad marknaden säger är skilda saker

Av Becker

Rekommenderar verkligen den billigaste alumacen framför plastvarianten. Kvalitetskänslan är stor i jämförelse mellan de 2 & det finns alltid en risk att du ångrar dig efter inköp. Tänk över beslutet noggrant innan du slår till.

Av Becker

Jag hämtade ut min Macbook Pro, inköpt sommaren 2007, idag från lagning. Ett konstruktionsfel i nvidia gfx kortet som gjorde att skärmen aldrig gick ur viloläge, inte ens på en extern skärm. Åtgärden innebar ett moderkortsbyte på en kostnad av sisådär 10.000:- men eftersom det varit ett känt fel och Apple gått ut med att de ska stå för reparationen så åtgärdades felet gratis fastän min garanti gått ut.

Hur ser det ut i ditt fall? Är det ett vanligt problem eller är det ett konstruktionsfel? Har du googlat efter info om folk med liknande problem? Jag trodde det var kört i mitt fall men tillslut hittade jag en lång tråd om felet på Apples forum och på den vägen är det.

Av Becker

Fastnade på brittiska ebay och där verkar det finnas massor, nästa steg är att ta reda på vilken modell som sitter i datorn men det ska väl gå med hjälp av en skruvmejsel och lite verktyg.

Vad jag kan förstå efter att ha läst runt på PB forumet är att det verkar vara det dom kallar inverter (drivsteg?) som pajjar. Pris på en begagnad & testad på ebay verkar ligga nånstans mellan 10-20 pund plus frakt. Överkomligt så länge jag klurar ut vilken modell som behövs.

Av Becker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilstallione
Verkar som det kunde vara Acer som sköter supporten på PB i Sverige men det är jag inte helt säker på.

Tel Acer: 020-252500

http://forum.packardbell.com/no/

Supertack för din support! Ringer dit i morgon förmiddag.

Av Becker

Du råkar inte känna till någon svensk återförsäljare? Leveranstiderna från USA känns aningen för långa.

Av Becker

Grymt! Tack!

Av Becker

Okej jag ska googla lite Tack för hjälpen. Hoppas det inte är allt för dyrt bara, återkommer om jag hittar nåt

Av Becker

Tack för svar! Är det dyra grejer att fixa? Är inte helt vilse när det kommer till lödning men är däremot helt vilse när det gäller reservdelar till datorer. Tror du alltså att det är själva lysröret som är slut eller är det någon annan del? Vad kan man tänkas hitta reservdelar tro?

Av Becker

Packar Bell Easy Note svart skärm

Hallå!

Min sambo äger en bärbar Packard Bell. Häromdagen var skärmen svart vid uppstart. Tittar man noga kan man se att skärmen hoppar igång men det känns som att det saknas belysning i skärmen. Jag har kopplat in den i en extern skärm och där funkar det hur bra som helst så uppenbarligen ligger felet i skärmen på datorn.

Jag undrar lite vad felet kan tänkas vara och är det något som är värt att reparera eller är det soptippen nästa? Datorn är 3 år nu i maj och tyvärr finns det ingen garanti kvar på den. Sitter det någon form av lampor i en lcd skärm eller hur funkar det? Har googlat lite men som vanligt när jag googlar datorproblem så hittar jag allt annat förutom problemet Eftersom datorn ändå är 3 år så får inte reparationen kosta allt för mycket, då kan hon lika gärna köpa sig en ny dator.

Vad tror ni?

/Becker

Av Becker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
har du prövat nyare Toast, har bränt en DL skiva på första generationen intel imac, men det va me version 9 av Toast tror ja

Har inte testat med en nyare Toast men eftersom det varken funkar med Burn eller Skrivverktyget så vette tusan om Toast 9 heller gör susen. Ännu märkligare är att den DVD DL skivan jag brände förut vägrar datorn att läsa men den funkar felfritt på sambons dator. Däremot funkar operativsystemsskivan & dvdfilmer utan problem. Mycket märkligt. Har läst runt lite och tydligen verkar folk ha problem med att det samlas skit på linsen och att det skulle påverka bränningen av DL skivor. Märkligt att det enbart påverkar DL dock.

Av Becker

Problem att bränna DVD DL med MBP

Som titeln lyder kan jag inte bränna DL dvd skivor på min MBP 2,2ghz inköpt sommaren 08. Inte ofta jag bränner DL skivor men jag har gjort det vid ett tillfälle förut men nu är det alltså helt kört. Har testat med Toast 8, Burn & Skrivverktyg men inget av dem verkar vilja fatta hur man bränner. Med Burn & Skrivverktyg startar den och avslutar utan att bränna nåt alls, med Toast dyker det upp nåt felmeddelande. Har testat en rad olika märken på skivorna utan framgång.

Har googlat runt en del och hittat folk med liknande problem. En del har köpt ny dvd (!!!!) & en del har blåst rent dvdspelaren med tryckluft & en del har kört rengöringsskiva i spelaren. Är det någon som stött på problemet och i så fall hur har ni löst det?

Av Becker

Logic 8 finns bara till OSX. Vill du köra Logic i Windows så får du jaga rätt på 5.51 men det känns väldigt gammalt och trist. Om du ska köpa mac så köp en med firewire port för annars kommer du garanterat ångra dig när det är dax att leda ljudkort.

Varför måste du just köra Logic? Finns många DAWs till windows oxå även om jag personligen avskyr allt annat än Logic. Midi är inga problem, köp ett ljudkort med midi så är det problemet löst.

Av Becker

För oss som kör mac då? Hittar inget på Nokias sida Till er som vill använda telefonen som modem så är det ju bara dundra igång blåtanden och surfa på. Funkar hur bra som helst!

Av Becker

Nu är den beställd iaf. Fingrade lite på den i butik idag och det kändes trevligt. Däremot störde jag mig på att tangetbordet var inställd på amerikansk layout eller nåt sånt. Förutsätter att det går att ändra? Ska bli skönt med en fungerande mobil igen iaf.

Av Becker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
mig veterligen har inte nokia nå PC suite för OS X, däremot har de väll en media överförings program till OS X. även program för att föra över kartor har kommit, så det känns lite som om en OSX version av PC suite kan vara påväg. men du kan säkert få den att synca med isync, i alla fall med lite moddande av isync, t.ex. http://tnkgrl.wordpress.com/2008/12/15/nokia-5800-isync-plugi...

Tack för svaret. Var lite rädd för just det men det går iofs att lösa.

Av Becker

Hej!

Jag sitter här och funderar om jag ska bege mig ut och köpa en 5800 då min nuvarande telefon helt håller på och ge upp. Innan jag gör slag i saken skulle jag vilja veta om den medföljande programvaran fungerar i OSX? För jag antar att det följer med någon form av datormjukvara eller? Har snurrat runt här och på Nokias hemsida utan att lyckas reda ut detta. Är det någon här som har koll?

Av Becker

Äger 3 gitarrer varav två hårdrocksplankor och en stålsträngad. Började spela för sisådär 16-17 år sedan men hade ett uppehåll på ca 8 år då jag knappt rörde ett instrument. Musikintresset tog ny fart förra hösten och sedan dess har det hänt mycket. Spelar idag gitarr i ett hårdrockscoverband, inget seriöst alls utan enbart för att det är kul att jamma lite.

Jag köpte ett billigt ljudkort, monitorer och midiklaviatur förra hösten mest för att leka lite. Idag har jag en fullt fungerande hemmastudio utrustat med Logic 8, grymma studiomonitorer, lite outboards och framförallt en Virus Indigo 2. Har flera elektroniska musikprojekt på gång och det som verkar mest lovande är ett projekt jag har tillsammans med en god vän som går under namnet Jetlag. Om allt går som det ska kommer det höras en del av oss under kommande år. Vågar dock inte hoppas för mycket innan några papper är signerade men framtiden ser ljus ut. Hur det låter hör ni på adressen http://www.myspace.com/jetlagmusic Finns bara en låt där i nuläget men flera är på gång inom den närmsta månaden. Stilen är väl tänkt åt det progressiva trancehållet med en del komersiella inslag som förhoppningsvis tilltalar en större skara. Lyssna gärna!

Har ett Full-On projekt på gång oxå men inget material som är helt färdigställt, återkommer när det finns något att visa upp.

Under kommande år har jag lovat mig själv att på allvar lära mig spela piano och inte bara klinka mig fram. Jag tycker piano är det klart tuffaste instrumentet vilket jag bara måste behärska fullt ut.