Inlägg

Inlägg som pösk har skrivit i forumet
Av pösk

Skulle det blir stor skillnad på att köra spelet med ett 5750 istället för ett 4770? Vet inte vilket kort jag ska köpa riktigt!

Av pösk

Ingen som gillar Canton Gle 490? fina högtalare till bra pris, runt 7000 kr

Av pösk

Minsc i Baldurs gate "My hamster does not like your tone. Away with ye"

Av pösk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dagas

pösk: Tror det kan gå men byt gärna ut grafikkortet till något bättre. Åtminståne ett 4770 som finns för 895kr på inet. Lär nog gå även annars men då får du spela med allt på lägsta.

Ok, jag ska uppgradera datorn till ett 5750, 2 gig extra ram och sen köper jag en benq G2220HD ifrån inet, allt för Dragon age skull :D....kommer köra det på windows7 med.

räcker det för att kunna köra på high settings tro?

Av pösk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pc Anka
Ditt nätagg är inte för klent.

Ok, det sa tanten på Komplett
Det är det här kortet vi talar om va?
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=500541
Skulle det fungera bra på att Asus P5b? Jag har ett PCI-E kort men vet inte om det är 2.0?!? Sen sa hon att kortet tar upp 2 kort platser

EDIT: prata med en gubbe på Inet och han sa att det INTE var för klent!

Av pösk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pc Anka
HD5750 kommer snart till butik för ungefär 1400:-

Mm men tydligen så är mitt nätagg för klent för det enligt en jag prata med på Komplett. Finns det något bra kort under där?

Av pösk

Fan vad sugen jag blir, har inte spelat på år men nu känner jag ett enormt sug....vet inte om min dator pallar av spelet bara?!?

Av pösk

Tjena, jag har som ni ser i signaturen en dator med några år på nacken. Spelar inte speciellt mycket men nu när Dragon Age släpps blir jag lite sugen så jag undrar lite som TS något billigt alternativ av uppgradering av grafikkort...jag skulle kunna lägga 1500 kr max..alltså skulle behöva få hjälp med att få bra prestanda i Dragon age

Av pösk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 037180
Comodo Backup?
NAS?

Känner inte till programmen men får kolla upp........
Funkar det bra med en extern USB hårddisk som backup eller går det långsamt och trögt?

Av pösk

Backup program

Jag har rippat massa skivor som jag har till Flac och det tog sin lilla tid. Vad finns det för backup möjligheter? Har ingen lust att bränna 250 Gig på skivor...tänkte istället köpa en hårddisk och undrar om det finns något program som kan göra en backup på min musik till en annan hårddisk samt uppdatera hela tiden om det blir några förändringar tex ny musik eller liknande??

Norton ghost finns ju men det gör väl en image fil av allt? Om man inte gör en fullständig backup men jag vill som sagt bara göra backup på musiken och eventuellt kunna ta med den hårddisken till en annan dator.

Av pösk

Tack för hjälpen, ska testa med "clear cmos", annars får det bli en ny brännare, dom kostar ju inte mer än 300 kr idag.

Av pösk

Jag testade att starta upp datorn med windows XP skivan i (valde dvd'n som first boot) men det hjälpte inte...innebär ju att man inte ens kan installera om Xp nu då.

Läst lite om att man ska kolla så den använder DMA 4 eller nått liknande, hur får man reda på det? I enhetshanteraren under IDE kanalen står det "använd dma om tillgängligt" men i "överföringsläge" står det inte något om DMA (är inte hemma just nu så kan inte kolla exakt)

Är det vanligt att man har 3 primära IDE kanaler och 3 Sekundära?

Av pösk

Pioneer DVR-112 hittar ej cd bara dvd

Ja som rubriken säger så hittar plötsligt inte min DVD brännare cd skivor (kan varken läsa eller bränna) men DVD's går bra att läsa och bränna. Vet inte riktigt vad som kan gått snett helt plötsligt idag när jag spelade musik cd's igår på den.....?!?

Har hört att det ska var något känt fel med just Pioneer DVR 112 med det här men det skulle väl märkts för längesen i så fall för jag har haft den ett bra tag.

Någon som vet vad man kan göra för utom att köpa en ny?

Av pösk

OK, tack för era svar..........ska prova med photoshop istället. Problemet är att dom som ska framkalla bilderna på kort bara vill ha i jpg format.

Av pösk

fotoredigering

Hej, efter att jag redigerat mina kort tagna med digitalkamera (tar bort röda ögon) och sen sparar bildfilen så blir filstorleken inte lika stor som orginalfilen (sparar i samma filformat, jpg). Har bilden förlorat kvalitet av att jag sparat om filen??? Använder acdsee......

En bild är 2,49 MB stor, tar bort röda ögon och sparar om den och den är nu 1,19 MB, upplösningen är den samma.

Kanske skulle postat i "Microsofts operativsystem" forumet :S

Av pösk

Sony W700i misslyckas med att föra över mp3

Jag har en Sony Ericsson W700i som har problem med att få MP3 filer överfört. Vissa går bra medan vissa låtar fungerar inte alls, kommer upp ett "kunde inte kopiera fil eller map" meddelande. Har formaterat minneskortet och kollat så att det inte är något fel. Verkar inte ha något med att att filen som inte går att kopiera skulle vara större eller ha ett för långt filnamn att göra.

Någon som vet vad felet kan vara eller vad man kan prova?

Av pösk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rool
Det vart visst semikolonavgränsat i .csv. Provade nyss.

Japp, tack för hjälpen

Av pösk

Ja det fungerar bara med semikolon tyvärr, finns det någon lösning?

Av pösk

Spara excelfiler i SKV format i Office 2007

Hej, någon som vet hur man sparar excelfiler i SKV format (semikolonavgränsad) i Office 2007? I en tidigare office så fanns *.skv med i rullisten när man valde spara som, nu när jag uppgraderat till Office 2007 finns den inte med längre.

Eller finns det något annat smidigt program som kan konvertera excel till SKV? Ofta har jag en hel mapp med filer med ordrar som ska konverteras och sedan importeras i ett grossistprogram.

Av pösk

Ok, tack får kanske köpa därifrån