Inlägg

Inlägg som pösk har skrivit i forumet
Av pösk
Skrivet av Sisyfos:

54-58 grader i Prime95 är inte alls illa, jag skulle säga att det är "bra" temperaturer för Fractal Design Define R4 med de medföljande fläktarna är i princip en bastu. Det är ett väldigt stort chassi och det enda man får är 2 ynka fläktar med jättelågt varvtal

Jag har själv R3 och kommer ihåg att temperaturen låg på cirka 55C i Prime95 när jag körde oklockat och det är ju faktiskt imponerande att du också får det då Haswell som sagt är naturligt varm på grund av den dåliga kylpastan.

Intel Burn Test-temperaturer kommer man aldrig upp i vid något slags användande vad jag vet, programmet gör helt enkelt vad det säger att det gör.
Prime95 kommer man oftast inte upp i heller men kanske inom en 5C-radie så dina temperaturer är perfekta och du skulle säkert kunna överklocka processorn lite också men då rekommenderar jag att du köper fler och bättre fläktar till chassit för R4 behöver det.

Jaha då kanske tempsen inte är något att oroa sig för i alla fall men det där med GHz, ska inte den anpassa sig efter hur mycket datorn arbetar? Varför ligga på 3,8-3,9 GHz om datorn är i idle?

Av pösk
Skrivet av Sisyfos:

Utmärkta temperaturer för Haswell har som sagt undermålig kylpasta mellan CPU'n och IHS:en vilket gör att processorn är naturligt varm.
Min Sandy Bridge (2700K) blir cirka 70C i Prime95, Intel Burn Test vet jag inte. Det med en aningen sämre kylare än din (Corsair A70).

Edit: Kom på att din är oklockad.... Ja då är det lite halvdana temperaturer men hur ser ventilationen ut i chassit? Dessutom så är klocken i idle lite konstig ja, den borde inte gå ner till 3.4GHz utan cirka 1.6GHz.

I intel burn får jag betydligt högre temp än i Prime95 (blend) där tempen ligger runt 54-58 grader

Har en Fractal desig R4 med en 120 fläkt fram och en bak men har testat med öppen låda och blir ingen skillnad men jag förstår inte varför CPU visar 3,8 - 3,90 MHz i idle.

Av pösk
Skrivet av wipen96:

För det första har Haswell temperatur problem, så det är inget ovanligt. Det är inte möjligt att du kör din processor i turbo mode, vilket brukar ligga på 3.8/3.9GHz. Samt så tror jag inte folk kör sina Haswell på 3.9GHz i 50 utan grym vattenkylning eller riktigt bra luftkylning.

Ja när jag kollar i biosen så står det turbo mode enabled men är inte det default? Jag har ju inte ändrat något, kan det vara min SSD Samsung som ändrat eftersom den står på maximum performance, innan hade jag en idle på 29-32.

EDIT:står i manualen, "enables this function to boost CPU performance automatically above rated specifications when system request the highest performance state. Kan Samsungs SSD program ändrat i biosen efter att jag ändrat till maximum performance?

Skrivet av Henke420:

Du har inte monterat den fel/ tagit för lite kylpasta? Och ladda ner CPU-Z istället. Min 3770k brukar ligga på halva den märkta klockfrekvensen idle, ~1.7 GHz.

Jag har provat flera gånger, lägger på kylpasta som en liten ärta och sprider ut ett fint lager...får samma temp

Av pösk

Fråga om i5 4670k

Jag har precis köpt en i5 4670k processor (kylare Cooler master hyper 212), MSI Z87-G45 Gaming moderkort och jag vet inte om min cpu temp är normal. Idle ligger jag på 35-37 grader och när jag kör intel burn maximum peakar jag 72 grader...när jag kollar i MSI extreme tuning utility så står CPU'n på 3,8 -3,90 GHz i idle, ska det inte vara 3,40? Jag har inte klockat datorn eller något.
Har läst runt lite och folk verkar ju ha en idle på 30 och runt 50 i load.

Av pösk

Extra fläkt till Cooler master hyper 2012

Jag köpte den här CPU kylaren och det ingår ju en 120 fläkt men om man ska ha en på varje sida ska det vara någon speciell 120 mm fläkt eller går det bra med vilken som? Gör det mycket på tempen med två istället för en?Har en äldre ADDA som man kanske kan trycka dit.

Av pösk
Skrivet av thli72:

Gör det lätt för mig o fortsätter i sommardator temat o tar även SSD+HDD från den o CPU kylaren från förra årets sommardator..

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3671241/2013-08-01

Chassit kommer med 2st hyffsat bra o tysta 140mm fläktar

Tackar, verkar bra när man läser kommentarerna, några gnäller dock på att fläkten skulle vara besvärlig att montera men det kanske gäller AMD?
Kom på att grafikkort kanske är viktigt när man renderar filmer osv men jag får väl ta det sen.

Av pösk

Uppgradera datorn

Jag känner att det är dags att uppgradera datorn ( se sign för nuvarande spec). Spelar egentligen inte så mycket men vill ha möjlighet att köpa ett bra grafikkort senare (börjar med övriga delen). Just nu använder jag mest datorn för videoredigering i Vegas pro, surfar, lyssnar på musik mm och känner att det framförallt är i videoredigeringen datorn inte hänger med i riktigt. Eftersom jag bor nära Inet data så vill jag handla allt där.

Vad jag behöver är moderkort, processor, nytt chassi, SDD-HDD, ramminne...antar att mitt nätagg duger (kommer inte köra dubbla grafikkort osv)?
Har kollat lite på det här uppgraderingspaketet (Sweclockers sommardator) är det overkill eller är det ett prisvärt bra paket? Det har ju Coaxial out vilket jag kör med nu till receivern för musik.
http://www.inet.se/produkt/v100245/uppgraderingspaket-baserat...

Ja utöver det så är det ju en SDD-HDD som behövs och ett chassi, eventuellt någon annan CPU-fläkt och övriga fläktar? vet inte om originalet väsnas. Har försökt kolla själv men det är som en djungel med komponenter så skulle vara tacksam om någon kunde ge några råd

Budget vet jag inte riktigt men så länge det är prisvärda saker så går det bra...behöver alltså inget extremt.

EDIT:gilla det här chassit fractal design r4 svart
http://www.inet.se/produkt/6909739/fractal-design-define-r4-s...

Av pösk

Frågor om Audio Technica ATH-M50

Köpte ett par AKG K240 Studio men är inte helt nöjd med dom faktiskt, jag tycker dom sitter obekvämt på min skalle, gillar inte riktigt ljudet och sen behöver man en hörlursförstärkare. Jag har fortfarande möjlighet att returnera dom och har läst lite om Audio Technica ATH-M50 som folk verkar hylla.

Är dom mer lättdrivna? Känns ljudet mer tightare och inpå, inte lika distanserat som jag upplever att K240 gör? Jag ska framförallt ha dom till metal, klassisk hårdrock osv fungerar dom bra till den typen av musik?

Av pösk

Hej, köpte ett par nya lurar, AKG K240 Studio och märker att jag nästan måste köra på max volym för att höra normalt, äldre plattor som inte är lika höga i volymen blir nästan på gränsen till låga i volymen. Vet inte om jag ska satsa på någon hörlursförstärkare typ "Fiio E10" eller ett kort som kan boosta volymen så jag kan kräma ur mer ljud ur lurarna. Såg att ljudkortet Asus Xonar DGX har en hörlursförstärkare men hur är den jämfört med Fiio E10 som ren förstärkare?
En annan nackdel med Asus Xonar DGX är att den inte har någon Coaxial out som jag behöver till min receiver, den har någon annan form av spdif, vad är det för kabel som behövs till den utgången? Finns det någon omkopplare på något sätt i så fall?

Är det en sån här kabel
http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/tosl...
ihop med en sån här omkopplare?
http://www.kabelbutiken.com/optisk-toslink-adapter-hona-3-5mm...

Av pösk

Jag har provat med Firefox 18.0 och Google Chrome Version 24.0.1312.52 m
Testade att rensa cache men hjälpte inte, måste alltså ta bort lastfm kakan varje gång jag ska klicka mig vidare.

Av pösk

Problem med Lastfm

Jag har på senare tid haft problem med att besöka lastfm.se och undrar om det är någon inställning som gör att jag måste rensa kakan för lastfm varje gång jag ska klicka mig vidare där annars får jag "fel vid sidhämtning" . Någon mer som har problem eller vet vad det är för inställning som gör att det blir såhär?

Av pösk

Var iväg och köpte mig ett nytt nätagg (Corsair TX 650 Watt) och allt fungerar, inget har gått sönder som tur är
Tack för hjälpen/infon

Av pösk
Skrivet av grizzly666:

För att ens kunna tänka på att svara på din fråga så behöver vi veta exakt vilket nätagg du har dvs namn,model,watt.
Sökte lite snabbt på prisjakt på antec 480w men hittade inget alls så kunde inte gissa mig fram till vad du har.
.

Det är ett Antec TrueBlue 480 watt, hitta lite specs där...
http://www.antec.com/specs/true480_spe_EU.html
Det står ju något om protection där men har inte kunskapen för att veta mot vad och hur bra

Av pösk
Skrivet av Jekean:

Koppla loss samtliga anslutningar i nätagget, alltså låt de hänga löst.. Prova me ny propp...

Kan man byta proppar så anser jag att man borde kunna logisk felsökning på fysisk nivå..

Testade det nu och proppen gick direkt :s
Frågan är om det kan ha skadat andra komponenter i datorn eller finns det någon säkring som gör att det förhindras?

Av pösk

Trasigt nätagg?

Ett skumt problem har uppstått. Jag använde datorn i Fredags senast och då fungera allt fint förutom att min ena HDD (Slave) börja låta, ett smattrande ljud som inte lät bra. Var tvungen att sticka iväg på annat och tänkte inte mer på det. Sen när jag kom hem så märkte jag att en propp hade gått i lägenheten och så fort jag bytte till en ny gick den direkt. Drog ur kabeln till datorn och fick då igång strömmen utan att det gick någon mer propp.

Problemet är då alltså att en propp går så fort jag kopplar in datorn i vägguttaget, finns det något att göra mer än att köpa ett nytt nätagg? Kan det hänga ihop med att HDD'n smattrade och lät konstigt, kan även den vara trasig nu?
Nätagget är ett Antec 480 Watt

Av pösk
Skrivet av Wolfclaw:

Spontant tycker jag det låter som om det är deras modem som inte levererar en IP-adress till din dator på rätt sätt. Eller har du fast IP-adress som du sätter manuellt? Har du nu ingen router mellan skulle jag tro att felet ligger på deras sida.

Det du kan göra är att pröva med nån kompis dator som ni vet fungerar felfritt. Då kan ni konstatera VAR felet är i alla fall.

Jag har dynamiskt IP och inget fast. Får försöka prova med en annan dator och se om det blir bättre.

Av pösk

Anslutning till lokalt nätverk saknar giltig IP-konfiguration

Jag har ett problem som uppstår ibland när jag startar datorn och det är att internet inte fungerar. Är tvungen att gå in i win7 och "felsöka problem" och sedan "internetanslutning" eller "nätverkskort" och felet som blir löst är då "Anslutning till lokalt nätverk saknar giltig IP-konfiguration". Som sagt så händer det bara ibland och bara när jag startat datorn, har varit i kontakt med BB och dom föreslog att jag skulle byta kabel och det har jag gjort utan att problemet är löst, sen tyckte dom att jag skulle uppdatera drivrutinen för nätverkskortet men det finns ingen uppdatering. Jag har ingen router eller liknande inkopplat i nätverket utan nätverkskabeln går direkt ifrån uttaget in i nätverkskortet i datorn

Finns det något mer att prova?

Av pösk

Lite fult när fienderna kommer ifrån luften såhär

http://i25.photobucket.com/albums/c51/ripe73/DragonAge22011-03-1...

Av pösk
Skrivet av Generalkyckling:

Vem är Isabela?
Själv har jag bara suttit alvtjejen (Merrill).

Det är den här tjejen

Av pösk
Skrivet av overheizer:

Någon som fått göka än? Fick det nyss, mycket stolt

Var ett tag sen jag fastnade såhär hårt för ett spel, gillar det starkt!

Jo jag satte på Isabela, kändes bra faktiskt....borde få exp points för det

Dold text