Inlägg

Inlägg som Wilwarin har skrivit i forumet
Av Wilwarin

Köp inte det grafikkortet.. det har ingen nytta av så mkt grafikminne, det som föreslås är mkt bättre.
Tja om du skall ha det andra chassit så måste du lägga på inst en 500 för att få ett nätaggregat med, så antec sonata brukar vara den billigaste lösningen egentligen.

Av Wilwarin

2690 har ett plus, tablet pc mode, och wacom penable ifall du i huvudtaget vill ha ngt sådant är det nog ett givet köp, dock har jag hört att de bir varma samt dålig batteritid.

Av Wilwarin

20 000:1 brukar vara dynamisk och om man stänger av den dynamiska så brukar det bli 1000:1 på högsta lusstyrka, och på normal ljusstyrka kanske en 700-800:1 kanske. Så frgan är emr om man gillar dynamik kontrast eller inte.

Av Wilwarin

nej, den ahr normalkontrast på 1000:1 och en dynamisk på 8000:1(om man vill köra med det) men de egentliga siffrorna är nog runt en 800:1 eller ngt, de brukar ta högsta kontrastvärdet med hög ljusstyrka som ingen endå vill jobba med(men det varierar).

Av Wilwarin

roligt att folk går på det där med dynamisk kontrast fortfarande.. värre blähäteknik finns inte enligt mig, stänger av det på tv-apparater direkt, samt absolut monitorer.

Av Wilwarin

eizo s2231
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=266264
4500:- ungefär.
tror denna skall vara bra med HP LP2275w, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=324361
har storebror HP LP2475w

Av Wilwarin

har en hp lp2475w, helt ok för priset, mkt anslutningar. skärpan är riktigt bra här allefall, problemet med den är whiteglow:en som kan vara irriterande ibland vid riktigt mörk bild, men syns inte så mkt annars. har lite gamma shifting oxå från rött till grönt. du kan nog köra en vga till dvi på skärmen. fina betraktningsvinklar.

Av Wilwarin

eizo s2231 annars, mkt kvalité där.själv kör jag en HP LP2475 för bildarbete och den funkar fint, dock tror jag eizo'n är bättre kvalité än denna. den skärmen som det länkas till skall vara ok med, men för ljus, och svårt att få ner till vanliga ljusförhållanden, t.ex. får jag köra på 15% på min skärm nu, på en sådan benq tror jag man fick gå ner på 0-5% kolla upp reviews i alla fall, kan ha tagit fel på modellbetäckning.

Av Wilwarin

klara felaktiga färger eller riktiga? frågan är om du gör ngt färgkritiskt arbete, om så skulle jag inte välja glossy.

Av Wilwarin

normalt för den tekniken, efter ett tag så ser du dem inte längre, det är för att kunna ha bildytan platt typ.

Av Wilwarin

core i7, 6gb ram, sedan så har du att välja mellan ett prestandagrafikkort eller ett quadro(som är bra för cad främst).
sätt ihop själv alltså, eller låt ngt företag sätta ihop den.
ngn får fylla i. annars en core2 quad och 4gb ram om du vill spara in. moderkorten är väldigt dyra för core i7 tyvärr.
alternativt en mac pro.

Av Wilwarin

kör en 19' till eller ngt, funkar bra att ha för annat som du hade tänkt dig, så kan du ha den i porträttläge med om du hittar en sådan. ser hyffsat ok ut bredvid en 24' kör på det nu själv. och två 24' blir väldigt brett.

Av Wilwarin

det går med intuos, kolla i inställningarna om det finns mappningsalternativ till skärmen och om det finns ngn drop down list för monitorer. då "borde" det funka tycker man.

Av Wilwarin

ser ut som du gjort din research vet inte ang processorkylare, inte hört ngt om den alls.
sitter på den skärmen och den e väldigt najs för grafiskt arbete om man har en budget som inte tillåter monsterskärmarna, den går att spela på ok oxå, det enda direkt negativa är white glowen som du kanske hört om, men på vanligt arbetsavstånd syns det knappt(dock irriterande om du skall se på film i soffan). kör de inställnignarna som tftcentral körde, funkar ok. det bör tillägas att jag är kräsen när det gäller skärmar.

Av Wilwarin

blanka skärmar saturerar gärna färgerna, det lär inte skilja sig i responstid, om nu inte den modellen var just bra på det, ytskiktet gör inget förutom ändrar ytans egenskaper. så om du är ute efter korrekta färger för dina foton är det ingen bra idé alls egentligen med glossy(alla proffsskärmar när det kommer till det är matta). men det kan sammanfalla med responstid i vissa fall som den där 20' gamla nec skärmen som skulle vara en höjdare, så jag ger dig rådet att kolla upp ordentliga reviews. ljusstyrka kan du ställa in själv, 90% av skärmarna är satta till för hög ljusstyra för dagligt behov, ofta behöver du ställe den på 50% eller lägre. att kolla i affär ger tyvärr inte allt då deras ljusomständigheter etc (uppspelnings kvalité mm) påverkar mkt, den kan se helt annorlunda ut hemma hos dig.

Av Wilwarin

ingen kommer vilja ha den cinema dislayen... ärligt talat, blankt känns så B särskillt på professionell nivå, men känns som apple rör sig bort mer och mer från den marknaden tyvärr.

Av Wilwarin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leeloo
Det enda jag kan säga är att jag vet inga tips alls. Finns väl inga genvägar.
Jag är helt självlärd, har aldrig tagit några kurser eller liknande.

Bildläraren på gymnasiet var ursinnig på mig att jag hade en teknik som hon aldrig sett. Använder fingret till att sudda, använder vanlig stiftpenna utan någon speciell hårdhet, vanlig kopieringspapper istället för skisspapper då jag tycker att blyertsen fastnar och försvinner för lätt (dock har jag vant mig mer).

Själv kan INTE skissa det jag vill göra på egen hand. När jag sitter på deviantart kan jag hitta massor av bilder som jag skissar av bredvid tagentbordet. Bara titta på skärmen...jag måste ha en fysisk bild framför mig. Inte i tankarna.

en anledning till att du inte skall sudda med fingret är att du får in fett i bilden, vilket jag hört inte skall vara så jättebra(kommer inte ihåg vilken anledning dock, kanske att det är svårare att sudda?? använd annars stomph eller tyg) men om man bara kör lite för skojs skull tror jag inte det gör så mkt alltså.
testa att hitta stiftpennor på 2-3mm de är gud, lovar dig, samt att man kan ha mer varierande hårdhetsgrad. copy papper är underskattat, men det finns mkt fint papper för just sådanna teckningar du gör, kommer dock inte på på rak hand vad de heter hehe(gör nästan bara digitalt nu...).
jobba på, och teckna från real life!

Av Wilwarin

alla borde göra det, om du köper ett ganska nytt grafikkort så. ett nvidia 9600gt skall räcka till med råge, men som sagt ingen vet exakt vad som kommer krävas för vissa saker, men jag tror det mesta kommer funka ärligt talat, du kan nog gå ner till ett biligare oxå, men det är trevligt att hitta ett med två dvi tycker jag.

Av Wilwarin

nyheter ang. photoshop CS4, grafikkortsacceleration, jag upmanar dig att ta ett grafikkort som är lite bättre, ngt i 1000kr klassen borde räcka.

Av Wilwarin

windows är bättre för photoshop nu, (på grund av cs4 är 64 bitar till win men inte till mac os), men det går ju köra en mac pro med windows. enda problemen med mac pro's är att deras ram kostar mkt (såklart köper man inte apple ram).
skall det bara vara burk eller behöver du skärm med?
mac pro med lite ram är prisvärt faktiskt, sedan köper man till hd och ram på annat ställe. för det blir ungf. samma setup ifall du skall plocka ihop en octacore själv. om du tycker quadcore är ok så kommer du undan mkt billigare, runt 10 000 inkl 8gb ram och snabb hårddisk.
men ha en snabb hårdisk för videoredigeringen, skall göra hyfsat mkt har jag hört.