Inlägg

Inlägg som Wilwarin har skrivit i forumet
Av Wilwarin

um, alltså, du kan ju inte flytta runt installationer på en extern hd, tror jag inte allefall, brukar finnas en hel del andra filer som lägger sig i registret etc på datorn i fråga, och som de andra sagt, det kommer gå långsamt.

Av Wilwarin

inet.se menar fredde

Av Wilwarin

på ett forum så sa de att den inte gick att ställa ner till 140, vilket är ungefär vad man skall ha, och att färgen blev dåligare med lägre ljusstyrka, med brightness på 0 kom de till 150 eller nått. trr det var på prad.

Av Wilwarin

man kan konvertera till sRGB, det gör jag med alla jpg som skall visas på webben annars ser de helmysko ut.
men för din budget tror jag nästan dt är det du kommer närmast en crt, annars finsn ju lenovon 22' med 1920*1200 i upplösing.

Av Wilwarin

bättre oftast att satsa på ett kort, så länge man inte börjar komma upp på högare nivåer när det gäller pris. ett kort räcker för de allra flesta, 8800gt är ju en klassiker nu nästan annars 9600gt, om du vill ha ati så kolla på hd3850 och hd3870.
har själv en matx burk, och den låter lite ibland, men du kan göra dem ganska tysta. skaffa ett bra nätagg bara som kan frusta ut lite luft utan att låta allt för mkt, eftersom det kommer få ta hand om utblåset av mkt processorluft nämligen.
känner en som har ett sådant chassi som du tänkt välja, kan säga att det är helt ok, kanske lite vingligt och så, går att få tyst om man köper en 120mm fläkt som är tyst. Du kan alltås sätta i vad du vill när det gälelr processor egentligen, så länge man får plats i chassit du kan alltås köra 4gb ram quadcore 9800gtx om du vill (man bör kolla längd på grafikkorten och se hur långt som passar in, mkt viktigt kan vara saker ivägen).

Av Wilwarin

kameran är riktigt bra tycker jag, har testat flickvännens 350D lite, odck har hon ju lite andra objektiv till den, men den är riktigt bra tycker ju jag. för det där priset så är den prisvärd. oj ja med batterigrepp är det ruskigt bra pris tycker jag.

Av Wilwarin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dvärgen
Ja, jag titta ochså på diverse skoler. Drog slutsatsen att alla på stället kunde lika mycket som pingis bollar.

du får ju tänka på de andra delarna skolan ger dig, som t.ex. en kreativ miljö och målsättningar, samt såklart medstudenter man kan annordna saker med och diskutera med. vilka skolor har du kollat på?
men, ja det är väldigt varierande kvalité på sådanna här utbildningar research e king i detta fallet.

Av Wilwarin

eizo 24' är bättre s2431, kostar 7800:-
hört att benq skärmen är för ljus, ungefär som ett solarium

Av Wilwarin

jag tror att den skall gå att ställa in hyffsat på sRGB, men annars går det ju konvertera dina bilder till adobeRGB? vad kör du med för kamera? har inte 100% koll på kameror, är illustratör. men du kanske kan välja ngn annan rgb, du fotar i raw eller?
svärtan är bättre på en sådan här skärm än en TN, man skal inte gå på vad det står, den här har alltså en uppmätt kontrast på typ 1:1400 när den är kalibrerad, mot en TN panel som kanske har 700 (alltså vissa som specifierat 3000 kan alltså ibland ha mkt mindre).
men kolla den länken jag gav, jag ser bannemig ingen färgtoning på den allefall, så den kanske inte syns. annars kan du köpa den på öppet köp, och om den är för dålig returnera, det är ungf vad jag hade tänkt.

kollade på din sida vad du använder, och din kamera stödjer inte RAW eller AdobeRGB verkar det som. men du kommer endå få stabilare bild med en sådan här skärm eller liknande, varierande kontrast beroende på vinkel som på TN panel är fotografens mardröm.

Av Wilwarin

alt 1: du har inte stöd för flera pci-express portar på moderkortet, då köper du ett pci grafikkort, detta kommer dock vara ganska dåligt rent prestandamässigt men kommer utan problem att kunna visa bilden osv.

alt 2: ni har flera pci-express portar på moderkortet eller kan tänkas köpa ett sådant moderkort. Då sätter ni helt enkelt två pci-express kort i de båda portarna och kör utan SLI eller crossfire och använder alla utgångarna samtidigt.

alt3: finns ngt grafikkort med 4 utgångar, pluppa i ett sådant så funkar allt.

En sak är bra om båda grafikkorten komer från samma tillverkare /ati eller nvidia, då ni slipper två olika drivrutinsprogram etc.

så behöver ni kraftfull grafik på alla skärmarna? annars är det bara att ätta i ett pci-kort.

Av Wilwarin

jag tror inte du kommer få några problem med utskrifter för att du har större färgrymd, många tryckerier som hellst vill ha i adobeRGB t.ex.
och de har wide gammut skärmar kan jag lova.
jo samma här med den där färgskiftningen, men såg inte alls ut att vara ngt på han som postade bilder på sin.
tror ag skall närgranska dem lite.
men om du fotar i adobe RGB är det bäst att ha en monitor som stödjer de färgerna, sedan kan du självklart softproofa bilderna i photoshop med tryckeriets profil för att se hur de kommer se ut, och om du har kallibrerat monitorn lite så kommer det se exakt ut som på printen.

sedan skall väll RGB skrivare klara av adobeRGB eller?

här är länken till tråden emd bilderna på skärmen: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7...

Av Wilwarin

alltså det där sista, de som inte använder större färgrymder än srgb har nog inte så mkt nytta av det, men som du som fotograf har bra nytta av wide gammut om du fotar i adobeRGB eller ngt annan större färgrymd. Kolla på ngn monitor med wide gammut i affär om du kan. Sedan kan du såklart kallibrera skärmen till vad du vill.
har även jag kollat på den skärmen, och om ja kan få se den innan köp så kommer jag nog köpa den.
jag vet om de där problemen, verkar vara på väldigt många av eizo's skärmar. Men om du kollar i lenovo 220 tråden här så ser du en som fotat sin s2231, och jag tyckte inte det var ngn direkt toning på hans. X:et kan hjälpas hyffsat med att ställa ner ljusstyrkan till de nivåer man skall ha, ma skall hellt enkelt inte köra den på den ljusstyrkan som den är förinställd på. Men sedan så ser du inte detta förutom i ett mörkt rum verkar det som. jag har en gammal tft, i vanligt ljus ser man inget ljus som går igenom, men om jag har det mörkt är det en jäkla ficklampa så jag tror denna kommer vara tillräcklig för mig.
men om du har pengarna är s2431 mkt bättre enligt många.
men jag tycker det här är bra att det uppmärksammas.

kan inte herr "honda" svara på varför det blir så här med era skärmar? främst då färgskiftningen.

Av Wilwarin

jo tänkte bara på att det är nice med en skärm i höjdformat bredvid en i liggande. men annars en 20' japp.

Av Wilwarin

det du kan tänka på när det gäller film och sådanna här billiga skärmar är att de ofta lider av att bakgrundsbelysningen skiner igenom när det är mörkt, samt att bilden ändrar sig mkt beroende på vilken vinkel du kolla på skärmen, vilket är väldigt jobbigt om man t.ex. ligger i soffan och kollar, går ju att hålla på att ändra skärmen så den är precis i linje med dig i soffan, men är lite kruxigt.
kolla på skärmen ordentligt i butik innan köp.

Av Wilwarin

det brukar inte vara så bra att köpa datorer för framtiden, inom ett år eller två kommer den vara omodern oh behövas uppgraderas, så ofta är det bättre att gå en gyllene medelväg, eller maxa då om man tänkt använda den mkt till ngt som kräver det, annars är det ganska mkt slöseri med pengar. hon har ju väldigt låga krav så jag tror att en dator för typ 5000-6000 skulle funka perfekt. Sedan då om hon vill köra mer avancerade spel om ett år så köper man ett nytt grafikkort.
datorer nu för tiden har så väldigt bra prestada även om de är budget, för enkla saker funkar alla datorer numera, du kan till och med jobba proffessionellt med en dator för 4000:- utan att få några större problem t.ex.

Av Wilwarin

en 19' stående kanske? var det innermått eller yttermått du menade? för jag tror en 19' har det som innermått, och då får du ju 1280 i höjd och 1024 i bredd, borde funka bra. annars får du ta en 20' liggande.

Av Wilwarin

köp en 24' datorskärm istället med full HD?

Av Wilwarin

du får ju sitta en bra bit ifrån den, ungefär som du sitter framför tv:n kanske lite närmare.

Av Wilwarin

nytt grafikkort så blir den nog som ny i spel, det grafikkortet du har är väldigt dåligt.

Av Wilwarin

annars kanske en bra skärm i paketet skulle locka systern din? tänkte om hon sitter med ngt gammalt åbäke.
den datorn är nog väldigt overkill för hennes ändamål egentligen.