Inlägg

Inlägg som Wilwarin har skrivit i forumet
Av Wilwarin

köp wacom, volito kanske? http://www.my-volito.com/volito/intro.asp?lang=en
de är billiga, annars finns det bättre och dyrare lösningar.
voliton fanns för runt en femhundring på datorbutiken.
http://www.wacom.com finns det mera info på.

ritplatta är ett alternativ om man sitter mkt i photoshop t.ex.

usch, nu känner jag mig som en wacom-fanboy, aja, men det är vad jag rekomenderar allefall.

Av Wilwarin

en snabb fråga, vad skall hon ha den till?
och, ett problem med att handla allt för sig och så är att man inte har samma service riktigt, dell kommer ju hem och fixar eller hämtar den har jag förstått, om du valt till det.
varför två skärmar? håller hon på med grafiska saker som 3d/2d? jag skulle satsa på en riktigt bra skärm istället för två tror jag, så man får en som verkligen kan visa ordentliga färger, vet dock inte hur dell's skärmar är.
men raiden på den datorn känns ganska nice faktiskt, annars skaffa en western digital raptor.
ett alternativ är att vänta lite för då kommer intel med helt nya processorer, och enligt alla rykten skall de vara jättebra, så om hon vill ha intel och kan vänta så tror jag hon tjänar mkt prestanda på det.

Av Wilwarin

kolla så du fpr rätt "version" av sugon, har kollat in den också och det finns en version som har lite bättre kylning vid namnet sg01-evolution eller kanske sg01-e, där har du uttag för tre 80 fläktar, mot en 80 och två 60 som det var i förra versionen, dock så har jag inte hittat så många butiker som säljer den nyare ver. :(. datorknuten hade en enligt prisjakt tror jag.

Av Wilwarin

ok, blev mer intresserad helt plötsligt av matx chassin istället, för dyrt med shuttle eller liknande för mig.

Av Wilwarin

shuttle/aopen moderkort?

bara en liten undran, finns sådanna moderkort att köpa? alltså inte matx utan den mindre varianten (har ingen aning vad själva moderkorten kallas, skulle gärna vilja bli upplyst). då menar jag inte via utan socket 939 eller 775.

Av Wilwarin

men vad tror ni det kommer gå på för en hyffsad conroe? i segmentet runt 3000kr (som x2 3800+ ungf. kostar), vad kommer man få för pengarna?

någon affär som redan komjmit ut med priser?

Av Wilwarin

ah, de kommer så småningom, just nu är det mkt arbeten tyvärr, men det kan komam tutorials på dem kanske! vi får se, men tutorials och bilder kommer!
ok, men jag får väll visa upp lite till då ^^:

http://i18.photobucket.com/albums/b133/failoniir/ducksmall.jpg

Av Wilwarin

har oxå funderat på detta då jag inte gillar min 913b så jättemkt, den har bara 16.2 miljoner färger vilket är otroligt jobbigt i vissa lägen.
det är dock jobbigt att man får lägga ut så mkt på en lcd som är hyffsad, kanske är en crt ett alternativ endå.

Av Wilwarin

jag hoppa starkt på en conroe för runt 2000-3000 för min skull om det blir uppdatering. Om jag har rätt så drar inte conroe så jätte mkt ström eller, vill gärna klara mig på mitt nätagg ^^.
iofs så komme rjag nog vända blicken mot den nya powermacen iofs, den skall väll ha conroe? eller kommer den ha woodcrest, serverprocessorn?
oj, nu var man mkt ot, sorry...

Av Wilwarin

växlingsfil=extra utrymme systemet använder när det inte finns tillräckligt med ram, så skyfflar den över det på det utrymmet, hört att det brukar vara ungefär: 1,2*rammängden som är satt som växlingsfil som standard i systemet.
så 300 låter helt ok, nästan i underkant ^^.

Av Wilwarin

en sak... köp från samma butik i den grad det är möjligt, annars får du massa dumma fraktkostnader på halsen ^^, vilket kan gå över det du sparar in i att det kanske är billigare rent prismässigt.
opteron är mest för att klockas om det är vad du hade tänkt dig, annars tycker jag en 3200+ låter aldeles utmärkt med den budgeten.

Av Wilwarin

beror på vad du skall ha datorn till, men mitt råd är nog en 3800+ som är mer framtidssäker än de andra. tycker nästan du kan ta vanligt standardminne, vet dock inget om twinx e något bra på något speciellt sätt ^^. det får någon annan upplysa om.
alltså den skärmen klarar bara 16,2 miljoner färger antar jag, och jag tror inte du kommer märka så stor skillnad på en 8ms och en 2ms faktiskt.
om jag skall ha en ny skärm komme rdne ligga på runt 12-16 skulle jag tro, jag vil ha äkta färger, inte snabbhet, men smaken är som baken.

Av Wilwarin

om du skall spela så räcker nog 2gig, om du skall göra riktigt tung datorhantering så kanske du behöver mera, det du behöver veta är att winxp inte kan allokera mer än 2gig till ett program, om man inte kör 64 bitars versionen eller kommer köra med windows vista.
jag kör med 3 gig, program kan inte roffa åt sig mer än 2gig var, men då är det 1gig över till systemet som gör det äkligt snabbt att byta program mm, även att man har tunga saker uppe.

Av Wilwarin

conroe är dualcore 64 bit vad jag fått för mig. rätta mig ifall jag har fel.

Av Wilwarin

så du får verkligen in ett tagan easyconect i den? bra att veta, hade jag ingen aning om. skall du köra på standardfläkten då?
har ett likadant tagan, riktigt finfint.

Av Wilwarin

aha! tack för svaret!

Av Wilwarin

nejnje, inga problem alls, bara hört rykten om att de går långsammare per minne om man kör "fult" så att säga.
3gig funkar aldeles ypperligt ^^ må jag säga.

Av Wilwarin

är jag helt väck som kör:

med fyra ram minnen, två 1gb och två 512?
blir det nästan bättre prestanda med bara de två gigen tror ni? har hört diverse om att det inte är bra med fyra minnen och så, undrar hur det är med socket 478 och intel p4 3ghz som jag har.
Är det verkligen så dåligt för mig att köra 3gb istället för 2gb?
jag använder datorn mest till krävande grafik+3d, helt enkelt en arbetshäst.

Av Wilwarin

simon_m - du är inte ensam, det brukar inte bli exakt som jag tänkt mig heller när jag målar något, jag brukar mera utg¨å från en grundidé, sedan skissa lite på den och gå vidare s, lite evolutionär uveckling kanske kman kan kalla det.

Det jag kan bäst i photoshop är nog lagerhantering och brushes, främst brushes, där jag använder många som kommer med + några av mina egna som jag skapat.
jo jag jobbar med en wacom ritplatta, av storleken a4, fast den trilskas lie med mig för stunden

jag har gått ett år på konstutbildning och sedan ett år på digitala media på högskolan i uddevalla(oavslutad), kan ju säga att det är mest självstudier som lett till mina kunskaper innom digital-konst, och inte riktigt så mkt av mina utbildningar direkt.

jag skall få upp några tutorials på min hemsida, har bara en massa att göra i en vecka framöver.

Av Wilwarin

jag frilansar som illustratör, försöker få jobb innom branchen så gått det går, håller på med concept/illustration mm. Så om någon har jobb till mig eller commission så är jag tillgänglig ^^.