Inlägg

Inlägg som Wilwarin har skrivit i forumet
Av Wilwarin

värmen på wdmybook är bra tycker jag, luften verkar ha enkelt att ta sig ur och den går i standbyläge efter ett tag, vilket gör att den knappt används, så den inte ger ifrån sig någon värme knappt.
jag tycker min wd250gb my book är underbar, förutom det där dumma autostartskiten i början, men det går ju att fixa enkelt.

Av Wilwarin

aha! ok, väldigt bra att veta.
de går ungefär lika varma som processor.
moderkort är northbridge då antar jag?

Av Wilwarin

som sagt, ingen aning om den i huvud taget kan mäta ngt sådant... e pwm norbryggan eller nätagget?
datorn hade mixtrat med ram minnerna och satt alla på 2.5, ja, det funkade inte så bra riktigt, så nu verkar det låta lite mindre från nätagget oxå, skall ha det under bevakning ett tag tror jag, om det gnäller mer blir det att skicka tillbaka det.

Av Wilwarin

tagan som tjuter?

mitt tagan easycon har börjat tjuta ganska mkt på senaste, är ganska säker på att det är nätagget och inget annat i närheten, det som det skulle kunna vara är moderkortet eller processorfläkten, vilket jag inte riktigt tror på. ljudet är väldigt ljust och ganska irriterande.
är det något fel på nätagget eller är det kanske för varmt? everest säger mig att jag har runt 40 grader i nätagget, tror jag den menar.
tacksam för svar vad jag kan göra för att få det hela bättre och slippa pipande.

Av Wilwarin

sant, kanske skall kolla på en kylfläns bara då, och låta tagan agget dra ut luften från den. intressant idé ^^. skall kolla vad jag har för fläkt i den, tror nästan det är en 120 trots allt.

tror dock att min nuvarande kommer gå lite varm, ligger på runt 50 grader nu i sommarvärmen, idle.

Av Wilwarin

ok, får kolla med datorbutikerna om de har den nya eller råkar ha kvar gamla i lager då. funderar på att putta in min p4 i en sådan tills jag skall uppgradera och då även använda sg01:an.
då får man köpa egna 80mm fläktar då, kanske blir adda eller nexus eller vad de nu heter ^^.
har en sådan här processorfläkt liggande: http://www.thermaltake.com/coolers/spark/a1715.htm, kanske funkar för min p4:a i det chassit, hoppas den klarar att kyla den.

Av Wilwarin

ok, skall försöka få tag i evolution versionen, med bara 80mm fläktar, antar att den du menar är den lite äldre med två 60mm och en 80mm?
men det låter ju betryggande ^^. nu är frågan vad för prcoessorfläkt som går in...

Av Wilwarin

Silverstone SG01 E

funderar på en sådan här låda
nu är det så att man gärna vill få in sitt tagan 430wEC nätagg + nec brännare, utan att det blir allt för trångt. jag är precis innom ramen ang. utrymme som nätagg(16cm)+brännare(19cm) som de säger att man skall hålla sig under. tror ni det är trångt då?
någon som har erfarenhet av chassit i övrigt? jag tycker det verkar som ett välbyggt chassi med många möjligheter.

Av Wilwarin

finns silverstone sg01-evolution oxå, fast det blir lite dyrare.
men kolla upp måtten på matx chassin, så kan du ju få ett hum hur mkt som skiljer mellan shuttle-aktiga chassin och mATX, inte så jättemkt faktiskt.
och q-ack verkar billigt och bra, har hört lite klagomål på aria:n, jag skulle nog gå på en q-pack faktiskt i ditt läge. shuttle är lite onödigt dyrt ifall du inte verkligen vill ha de extra centimetrarna.

Av Wilwarin

man blir ju ganska snurrig med alla olika lcd-paneler.
någon som kan lista i vilken ordning de ger bäst färger och kontrast?
var ligger en mva-panel på denna listan?

Av Wilwarin

jag tror starkt på en 20 eller 21 tummare tft datorskärm, håller själv på med datorgrafik, har en 19 tum samsung som jag tycker e helt ok, men skulle gärna haft en 20 tum med bättre färger, vilket jag antar att du bryr dig om. kolla upp vad skärmen verkligen presterar i färger, de flesta "fuskar" sig till flera färger, vissa gör det på ett bättre sätt än andra helt enkelt ^^. detta är bara spekulation men tror eizo och nec är bra för grafik, allefall eizo skall vara bra har jag hört, men inget jag fått bekräftat.

när det gäller processor och så kanske jag skulle väntat på conroe, då du komemr få ut mkt mera än en 3ghz, annars så är nog pentium 940 prisvärd, eller en amd X2 3800+, de är väll ungf likvärdiga vad jag fått för mig.

2gig ram e minimum, en 32 bitars processor kan tyvärr inte fixa mer än 2gb åt ett enskilt program, en 64 bitars kan fixa massor mera. dock så vet jag inte riktigt om windows xp kan det, men hört att vista skall klarar det.

pm:a mig ifall du har någon fråga eller så.

Av Wilwarin

barebone shuttle e ganska dyra, kolla på vilken datorbutik som helst.
så jag tror nog det är ett rimligt pris, men du kanske kan pruta lite.

Av Wilwarin

varför köra en .psd fil??? och inte en jpeg, eller vill du att photoshop/painter whatever skall öpna den? tror inte alla datorer kan öppna .psd filer faktiskt.
vad är det du vill åstadkomma? en autostart-popup som visar bilden? eller att den startar upp biden i ett redigeringsprogram?

Av Wilwarin

de som står i sing, en wd160, en wd200, båda ide, sedan en mybook250

Av Wilwarin

jo frågan är ju om program och system verkligen gillar att arbeta mot samma disk.
om jag skulle haft tre interna skulle jag självklart kört system mot ena och program mot andra, nu är det inte riktigt möjligt så.
men kommer informationen stocka sig mot den hårdisken som både system och program swapar till? vet att vissa program brukar klaga över att få swap på samma enhet som windows bland annat.

Av Wilwarin

partitioneringshjälp

nu är det dags för omformatering igen, och jag tror jag behöver lite hjälp.
har två interna diskar och en extern, nu är frågan hur jag skall ställa in all cache/pagefile/swap.
först tänkte jag låta windows jobba från hd1 mot hd2, och programmen ligga på hd2 och arbeta mot hd1, kom dock på att de då kommer gå i kors och att ha programmen jobbandes mot systemdisken kanske inte är ett så smart drag.
mitt andra alternativ är att låta system och program ligga på hd1 och låta båda jobba mot hd2 i antingen varsin partition eller gemensam.
vad kommer ge bäst prestanda?

om ni har något annat tips så är jag öppen för förslag.

föresten var skall arbetsfiler/dokument som programmen hellst ligga. antingen på hd1 eller hd2, har det någon skillnad var arbetsfilerna för programmen ligger?

Av Wilwarin

vad kräver photoshop mest av egentligen?

Hej, undrar om photoshop är väldigt processorkrävande eller om det har en dåligt skriven brush-engine, eftersom det är väldigt svårt att få avancerade penslar med många inställningar att inte lagga. har datorn i sign och även kollat på en powermac g5 med 6,5 gb ram, och där hackade det lika mycket, nästan ;).
Men jag undrar vad är det photoshop går på egentligen, brushes -> processorkraft , storlek på canvas -> ram , eller har jag helt fel?

jag frågar detta eftersom jag nog tänkt mig en uppgradering efter sommaren eller till jul.
för om vi säger att jag skaffar en conroe 2,4ghz och det fortfarande går lika slött, ja, då har det varit en dålig uppgradering för mig så att säga (eftersom jag får byta ut hela ramet), eftersom jag arbetar mkt med grafik och 3d.

Av Wilwarin

några stora sidor för digitalkonst:
www.cgtalk.com
www.conceptart.org

båda har sektioner med färdiga och "best of" bilder, av många många duktiga konstnärer.
annars kanske du kan hitta något här?
www.goodbrush.com - den alsmäktige craig mullins , klicka bara på första bilden för att komma vidare.

ett tips om du har något bildredigeringsprogram och har en för liten bild för ditt desktop, förstora den bara så den passar, det brukar bli bra kvalité i de flesta program tror jag.

Av Wilwarin

Du skall kolla på wacom, trust har haft en hel del problem med sina ritplattor, och det är högre kvalité på wacom i almänhet.
har föregångaren till denna, en graphire 3, men i storleken a5 som jag har varit nöjd med så länge jag använde den, har nu gått över till en intuos3 A4.
man kan säga så här:
Volito - om man bara vill ha en ritplatta och leka med, kostar runt 500kr

graphire4 - en mycket bra nybörjarplatta, http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=CTE-440S-CL

Intuos3 - professionell ritplatta, priserna är därefter.

jag tror den jag länkade till skulle passa dig, och du ksulle inte bli besviken.

med program så följer det med painter clasics eller photoshop elements, dett aär ju budgetverisonerna av photoshop och corel painter vilka båda två har sina för och nackdelar.

du kan ju pm:a mig om du har flera frågor

Av Wilwarin

ojojoj, bra att priserna inte gick överstyr som vissa trodde, de är ju väldigt humana, kommer nog passa bra till uppgraderingen till jul, får se om amd har ngt på lurt bara... annars blir det nog 2,4ghz:aren den ser väldigt bra ut i tester, hoppas den presterar som testerna säger bara.