Inlägg

Inlägg som Estefanos har skrivit i forumet
Av Estefanos

Lösningen: Efter snart två veckors hård användning funkar datorn hur bra som helst, det var bara att koppla in hårdisken i sata I porten istället. Tack för all upplysning, hoppas den här tråden kan hjälpa någon annan i framtiden.

Mvh

Av Estefanos

Hej och tack för alla svar! Jag har imorse provat byta kontakt från SATA 1 till SATA 2 på moderkortet och hittils har den startat tre gånger utan problem eller frysningar. Känns ändå för tidigt att 'friskförklara' den då det tidigare hänt att datorn fungerat prickfritt flera dagar i streck. Era ideér var intressanta och jag ska undersöka detta närmare om datorn hänger sig igen och återkomma.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gorian
Rent spontant låter det som ett nätaggsproblem, med tanke på att hårddisken brukar försvinna.

Händer det att datorn startar om sig utan varning?
Vad har du för nätagg, märke och modell?

MVH //Gorian

Nätagget är ett Chieftec 360W ATX-1136H. Men datorn startar aldrig om sig i windows men det har hänt ett par gånger av sig själv när jag försöker starta upp datorn. Däremot låter fläkten i agget väldigt dåligt då o då men efterssom frysningarna är såpass sporadiska som de är vill jag nog utesluta att problemet är värmerelaterat. Det har även hänt ett par gånger att jag haft på datorn flera dagar utan att den hängt upp sig men sen när jag stängt av och startat upp den har den fryst så gott som var femte minut.

[/QUOTE]

Citat:

Ursprungligen inskrivet av kokkojambo
Att äldre (4-5 år) datorer är ostabila kan bero på överhettning av cpu/grafik/minne.
Hänt många gånger under min karriär.

Och nej, nätagget ska givetvis inte plockas isär. Finns inget som en vanlig användare kan laga där ändå.

Okej, funderade faktiskt på att ta ur fläkten från mitt gamla nätagg som en vacker dag för ett par år sen bara dog och sätta det i det nuvarande efterssom fläkten låter illa där, men de kanske bara är en galen dumsnål idé?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Esseboy
testat att formatera datorn?

Jajjemän, köpte dessutom en sprillans ny hårddisk men det hjälpte icke.

/ Stefan

Av Estefanos

Datorn hänger sig

Problemet:
Datorn hänger sig sporadiskt. Inom loppet på några sekunder går inte ens muspekaren att flytta. Detta brukar hända varje gång, ibland efter ett par timmar och ibland hinner jag inte ens skriva detta inlägg. Så jag måste starta om. Var och varannan uppstart hittas även inte hårddisken och jag kommer inte inte i datorn. Jag måste starta om.

Detta har jag gjort:
Efter att ha tröttnat på att trycka på reset-knappen hela tiden, köpte jag en ny hårddisk vilket jag trodde skulle lösa problemet men icke. Har även laddat ner senaste BIOS. Problemet har dessutom blivit värre o värre med tiden.

Detta innehåller min dator:
ASRock DUAL-SATA2, AMD 3000+, 2*512mb ddr400, Samsung 250gb SATA2 (gammal) och WD 500gb SATA2 (ny), Leadtek 6600.

Vad kan det vara för fel och hur kan detta fixas?

Mvh

Stefan

Av Estefanos

Tack men jag hittade en sida man kunde betala 7.50$ för att ladda ner både KKND2 och KKND Extreme. Kör på det imorgon.

God natt!

Av Estefanos

Ursäkta att jag bumpar denna gamla tråd om detta jättegamla spel. Blev också sugen på att spela det första data-spelet jag fastnade för men min gamla skiva gick sönder och slänges för bra många år sedan..

Så frågan lyder: Är det någon här som har en aning om hur man får tag på ett 12 år gammalt spel? De som finns att ladda ner är ju utan filmerna och musiken och de är änna trist.

Av Estefanos

Det kunde man visst.. Nu funkar de perfekt.. Tack som fan!!

Av Estefanos

Stänga av routerns brandvägg

Åhh vad jag bli så trött på min router... får bara aldrig DC o funka oavsett vilka portar jag försöker öppna.. Har varit inne på portforwarding.com men och kollat guiden för min Topcom BR604, sökt på google o en massa forum i en hel månad. Men jag kommer ingen vart. DC funkar fortfarande inte sätta som active .. Har provat passive också men får ändå inte DC vara användbart.

Så nu undrar de om det helt enkelt går o stänga av routerns brandvägg?? Förstår ändå inte va den ska va bra till om man har antivirus.

Tacksam för svar!

Av Estefanos

8mbit blir 0.5 mbit med router

Hej

Har Comhems 8 mbit och en Topcom br604. Det har fungerat bra i ett par veckor och min dator har haft ca 8 mbit med routern inkopplad men sen imorse blev det betydligt slöare. Hastigheten blir alltid 0.5 mbit när jag kör tptest och har routern inkopplad, det spelar ingen roll om den andra datorn är på. Men om jag kopplar sladden från modemet direkt i datorn och kör samma test blir det drygt 8 mbit. Vad göra??

mvh/Stefan

Av Estefanos

Ok.. Jag ville bara va säker på att allt funkar som de ska, men om de bara är namnet som skiljer är det lungt.. Tack för upplysningen

Av Estefanos

Har exakt samma problem.. har installerat SATA2 drivisarna från moderkorts-cdn men disken identifieras också som SCSI. Finns det något man kan göra??

Av Estefanos

Jag kanske är dum, har jag förstått detta rätt?

Detta är som ett vanligt OS som är halvfärdigt men som ändå funkar med de flesta windows spel/program förutom att det är tidsbegränsat efterssom de inte kostar nånting??

Funkar de installera på en dator som är formaterad?

Av Estefanos

Borde va 9700 :an...

Av Estefanos

Kom på hur man bootade från skivan och det funkade fint.. Tack för hjälpen

Av Estefanos

Formatering avbötts, nu "error loading operating system"

Hej.. Satte ihop en helt ny dator i dagarna och började installera windows XP. Råkade dock komma åt strömknappen och formateringen avbrötts.. Hur ska man göra för att starta om formateringen??? Har f.ö ett ASRock DUAL-SATA 2 med en Samsung 250gb SATA 2...

Av Estefanos
Av Estefanos

Drivrutin till LG 8120?

Hej

Har varit inne på LG's hemsida och inte hittat nåt. Gick sedan in på tre.se och där fanns drivrutinen o ladda ner, fast länken som anges funkar ju inte.

Vad annars kan man hitta drivrutinen/programvaran? Har googlat o googlat men utan resultat...

/Stefan

Av Estefanos

Nja, en mp3-spelare är trots allt lagringsmedia eller flyttbar disk som den kallas för i windows

Av Estefanos

Min Mp3-spelare stängar av sig själv

Hej

Har en Creative MuVo TX som stänger av sig själv från var tredje sekund
till var 10:e minut. Den blir först tyst sen slocknar den och det är väldigt
irreterande att starta om den hela tiden. Jag har dessutom nyss köpt den.
Finns det nåt jag kan göra eller ska jag gå o lämna tillbaka den??

mvh

/Stefan

Av Estefanos

2 Cd-romenheter för mycket + att mp3-spelaren inte upptäcks

Hej, datorn hittar ej mp3-spelaren längre. Kopplar in och ut den men den kommer aldrig upp som "flyttbar disk" .. drivrutinen är installerad o ominstallerad.. men det händer fortfarande inget..

Av Estefanos

Hur bränner jag detta?

Det tog mig 35 ½ timme o ladda ner Win98SE, men när den var klar fick jag följande filer:

Windows 98 SE Swe CloneCD.ccd (0,7mb)
Windows 98 SE Swe CloneCD.img (645mb)
Windows 98 SE Swe CloneCD.sub (26,3mb)

Hur gör jag för att bränna detta i Nero 6? Jag klickar på "bränn image till skiva" och öpnnar .img -filen men det går inte utan jag får bara "Unexpected fileformat" meddelandet hela tiden. Hur ska jag göra? Prova annat brännprogram? Vad är de andra filerna för något?

Tacksam för svar!