Inlägg

Inlägg som Estefanos har skrivit i forumet
Av Estefanos

Asså, 7900 har väl varit det överlägset mest diskutarade på grafikforumet den senaste tiden, hur kan man missa en tråd som handlar om 7900? Jag menar de kortet kan som sämst vara det näst bästa man kan få tag på nu om man bortser det grymt dyra CAD-korten kanske. Men ok, vill inte låta otrevligt avundsjuk. Hoppas du får tag i ditt 7900, fast man behöver väl knappast överklocka den på ett jävla bra tag.

Av Estefanos

Jag har i 8 år klarat mig med min Samsung 3.2Gigare, just nu har jag dock knappt 50mb ledigt utrymme.

Ska dock såsmåningom låsa upp Xbox-disken på 8Gb som jag fick av brosan och sätta in i datorn.

Av Estefanos

Nej, det grafikkortet är bland de sämsta som kommit från Nvidia. Hela 7-serien är en stor flopp. Speciellt GT-versionen är inget annat än budget, de vet alla.Klarar ingenting. Du kan dock överklocka den 1-2% ifall du borrar 17 hål i den med en 5,5 mm borr sk "speedholes" vilket gör att den går snabbare. Men som sagt, kortet är värdelöst, skulle det grafikkortet vara en bil så skulle det vara en Opel rekord.

Av Estefanos

Vet jag väl

Av Estefanos

Aha, nu såg jag det, men iom att den också hade två PCI-e så visste jag inte vilken som va vilken hehe.. men jag antar att den lilla platsen är en PCI-e x1 och dom vanliga är dom två i mitten och den största vita är en PCI-e x16?

Undrar om man ska slå till, passar föresten mATX-kort till ATX-chassin?

Av Estefanos

där ser man...

Av Estefanos

Är jag blind eller har detta kort ingen vanlig pci-plats??

Verkar bara ha två PCI-e platser.. skumt..

http://www.microstore.se/ItemInfo?itemId=54001685

Av Estefanos

Jajemän

Av Estefanos

Ati Radeon 9800 + nVidia nForce 410 = ?

Hej

Undrar om det kan bli kompabilitelsproblem ifall jag sätter ett Ati-kort på ett moderkort med nVidia chipset? Har hört detta nånstans. Nån som har erfarenhet av detta?

mvh Stefan

Av Estefanos

Fast om du prioriterar ekonomi o struntar om de är sämsta grafiken så borde nästan minnet räcka + att det stod i en liknande tråd för inte sålänge sen att någon/några kört sämsta grafik på BF2 med bla ett Radeon 9200 som ju inte kostar mer än en femhundring.

Av Estefanos

Jag har ett S3 Virge DX/GX 2mb.. Hackar nästan alltid på videoklipp.. går att köra Quake 2 med 512 *380 (software) utan hack... klarar precis NFS 3... har dock suttit i en o samma dator i 8 år(!) * daglig användlning o fungerar fortfarande... Ska köpa ny dator och troligtvis ett ati 9800pro/ GF6600 till... under tiden ska kortet ersättas med ett 3dfx voodoo...

Av Estefanos

Hört att det tom räcker med GF 5200 för att starta BF2 men då laggar de som fan, GF 5500 ska däremot funka hyffsat på lägsta inställningar... Nån som prövat?

Av Estefanos

Ena hårddisken hittas inte längre

Hej, min polare hade från början en Seagate 20gb+ en Maxtor 40gb(IDE). Förra veckan tog han ut 20gigaren och satte ditt en 80gb Seagate istället och allt funkade som de skulle tills han fick idén att sätta tillbaks 20gigarn och ha alla tre diskarna. Nu upptäcks inte 80gigarn samtidigt som DVD-brännaren då o då försvinner från windows och han har inte ens rört den. Datorn fungerar alltså bara med 20 + 40 gigarn + att DVD-brännaren inte heller alltid hittas.
Hur vi än gör, tar bor 20gigarn och sätter ditt 80gigarn igen eller tar ut alla andra diskar och bara har 80gigarn inne så hittas inte den stora hårddisken längre.

Vad göra? 80 gb funkade som sagt precis innan han satte in 20gigarn igen så det är svårt o tro att den bara gått sönder så där.

Tacksam för svar!

Av Estefanos

Ok, men de låter bra. Då är de la snart dags att sätta igång o beställa delar.

Av Estefanos

Ok, tack så mkt för svaren..

Undrar hur mycket betydelse det har ifall jag väljer en 250Gb (SATA) eller större samtidigt som jag har en billig sempron/celeron processor och 512 ram. Kommer datorn bli seg som in i h-lvete när jag lyckas fylla upp hårdisken eller kommer skillnaden inte vara så stor jämfört med motsvarande Althon/P4??

Jag är främst ute efter en dator att spela musik och film med samt surfa, msn osv..

Av Estefanos

Hur tar man reda på hur stor hårddisk ett moderkort klarar av?

Hejsan

Går i datorbyggartankar och vill bygga en dator med främst mycket hårddisk. Det står dock aldrig i specifikatiorna hur stor hårddisk ett moderkort klarar av. I min gamla dators moderkortsmanual står det dock om man letar. Men i ett av moderkorten som jag funderar på (Abit KV-82) står det inte ens på Abits hemsida eller ens i manualen om nu jag läst tillräckligt noga.
Dock är det aldrig några problem o se hur snabb processor den kan ha.

Min fråga är då: Klarar nya moderkort hur stora och hur många antalet hårdiskar som helst? Eller finns det sätt att liksom "räkna ut" detta på?

Tacksam för svar!

mvh Stefan

Av Estefanos

Har en samsung 3.2 Gb på min dator från 1997 och den fungerar även nu. Aldrig varit några problem. Slits hårdiskar verkligen ut?