Inlägg

Inlägg som stgr har skrivit i forumet
Av stgr

Suck! *suckar med viftande armar*

Har tittat en del på youtube som vanlig.. Men idag verkar minst hälften av alla videos ha ljudet "out of sync" med videon.. Vet inte om det är webbläsaren som behöver startas om eller om "alla" fsckat up ljudet i deras videos.
Tittar just nu på https://www.youtube.com/watch?v=LmxgWiL_4rc och ljudet är 1-2 sec "off" munrörelserna t.ex.

Av stgr
Skrivet av Eazy:

Förstår inte varför folk är allergiska mot rättstavningsfunktion som finns inbyggt i alla webbläsare.

För att de har en tendens att särskriva och felmarkera ihopskrivna ord.

Av stgr
Skrivet av MacAllan:

SUV aktiga elbilar finns det ju ganska gott om och många av dom ligger ju över 40 mil enligt WLTP, sen beror ju räckvidden mycket på hur du kör och under vilka väderförutsättningar, saker som hastighet, temperatur och vind påverkar räckvidden ganska mycket.
Kan ju titta på listan som finns på denna sidan och sedan lista den enligt chassi så ser vad som finns, där anges även WLTP räckvidden och lite annat.
https://alltomelbil.se/jamfor-elbilar/

Själv valde jag en Audi Q4 eftersom utseendet både exteriört och interiört tilltalade mig.

Dock inga verkliga 40 mil.
Kanske på sommaren, 100-0% med halva bilen urplockad.

Av stgr
Skrivet av smkr:

Konstigt citat, har du citerat fel inlägg?

I vilket fall, jag anser att fysisk aktivitet leder inte till någon större viktnedgång, men det kan absolut finnas andra fördelar. Ser inte hur mitt föregående inlägg kan tolkas som motsatsen till det.

Ökad aktivitet ger ju oftast ökad hunger vilket kan leda till ingen viktminskning

Av stgr

Finns det något annat tangentbord till iPhone some inte suget som SwiftKey, som ändå läggs ner, och Apples egna?

Har letar nu ett tag idag och hittar inget som verkar bra eller har bra omdömen

Av stgr

Hitintills gått 8200 steg idag för att jag i te har lust att betala 40kr för att åka buss en hållplats och fixk således gå 180 mil i omväg från kungens kurva till skärholmen.

Skulle behöva träna, typ få mer rumpa så jag inte sitter direkt på skelettet som jag gör idag. Men träning är så j*a tråkigt

Av stgr
Skrivet av Cooling23:

Jag har aldrig gillat MER. De har bara 50kW laddare som högst och dessutom brukar det bara finnas en laddare på flesta ställen.

Och oftast upptagen av antingen en taxi eller Tesla.

Av stgr
Skrivet av Rixxz:

Jamen gött, då tycker jag att vi börjar med rättegångar där åsikter och känslor är viktigare än bevis, som Mastrovious föreslog.
Ronnylov, jag är helt övertygad om att du är en massmördare, jag såg nämligen det i en dröm. 2000 års fängelse med rakvatten och bränt bröd till dig.

Idag blir du dömd av åsikter och tyckande innan domstol för påstådda brott.

Av stgr

Fan att det ska vara svårt att hitta tebutiker i skärholmen eller kungens kurva. Verkar helt tomt

Av stgr
Skrivet av Bellerefon:

Hur menar du där?

Att det bara är en fantasiprodukt hos folk som tror att de har bättre kontroll över bilen i en manuell bil än i en automat-bil.

Av stgr
Skrivet av Ollessons:

Fakta:
I förhållande till omsättning och särskilt resultat är det överprisat.
Dyra lån kommer behöva betalas varje år.
Elon må vara rikast i världen men det mesta är bundet i Tesla aktier som de flesta anser också är överprisat. Sjunker Teslas värde kan det bli stora problem för Elon.

Min bedömning:
Kommer bli svårt för Twitter att växla upp och tjäna mycket mer pengar, särskilt i dessa tider.
Har svårt att se att Teslas värde kommer öka eller stå sig i dagens kurs. Konkurrensen om elbilar börjar bli massiv även om Tesla fortfarande har ett försprång främst med sina laddstationer (därför har jag en Tesla).

Tror Twitter kommer bli ett sänke för Elon som i slutänden kommer kosta betydligt mer än vad det smakar.
Jag hade inte reagerat nämnvärt om Elon ”lekt” med några 10-tals miljarder men en halv biljon är mycket pengar även för Elon.

Jag kan givetvis ha tokfel, jag är bara en svenne som hankar mig fram men kände ändå att jag ville yttra min åsikt i ett forum som tar upp ämnet.

Om den sytrådstunna åsiktskorridoren breddas rejält så kanske vanliga "svenssons" kommer tillbaka till dagens skräp-twatter, fler användare = mer pengar tror jag..

Av stgr
Skrivet av vinylens:

Dagens Automater är mycket bättre än dom var för.
Dessutom är alla elbilar automater du menar att dom drar mer än en manuel växlad bil?

Gammal fakta som anses vara applicerbar idag och anses som riktig fakta än idag

Av stgr
Skrivet av ronnylov:

Vem säger att världssamfundet alltid har rätt? Det är ju världssamfundet som går emot oliktänkande. Man tvingas då att skapa opinion underifrån, via de plattformar som finns. Sprida insikten att det inte alltid är eliten som vet bäst. De som sprider normen behöver aldrig bevisa att de har rätt. Det tas för givet att medias och politikers budskap är sanningen utan att det behöver bevisas något. Säger man något annat ska det bevisas. Ofta räcker sunt bondförnuft att förstå när saker inte stämmer kan jag tycka. Observera världen och dra egna slutsatser. Men eget tänkande tillåts inte.

Det är lite lustigt att om man ifrågasätter religioner då betraktas det som diskriminering trots att ingen religion bevisat att deras läror är sanna. Men ifrågasätter man normen då ska det minsann komma referenser och bevis och det är absolut ingen diskriminering att förtrycka de som tänker själva. Fritt tänkande och sunt förnuft är inte tillåtet. De ska mobbas och stängas ute från alla plattformar. För det är ju så farligt med människor som ifrågasätter vår världsbild. Der är så jag upplever det. Så om twitter kan bli bättre på att låta alla komma till tals på lika villkor så ser jsg det positivt. Men tror inte de kommer lyckas.

Jag håller med 100% i vad du skriver, man ska inte få ha en egen åsikt Så vidare den inte stryker medhårs i den "allmänna sanningen".
Jag har blivit kallad nazist, fascist, tasse, kvinnohatare och klimatförnekare för jag inte håller med andras pådyvlad "sanning".

Av stgr
Skrivet av snajk:

Du kan i princip aldrig välja växel som du vill på en automat, du kan inte växla ner till ettan när du kör i 130 exempelvis, eller ligga kvar på ettan upp till varvtalsstoppet.

Då har det varit fel i alla mina bilar med automatlåda..
För att ligga kvar upp till varvstopp har inte varit något problem i alla de bilar jag haft.

Av stgr
Skrivet av AllMessedUp:

inte riktigt, rätt svårt att köra typ i 80 på 2:ans växel om man nu skulle vilja det med en automat.
Grovt exempel.

I alla automatbilar jag har, så har jag kunnat välja växel som jag velat, om jag velat.. så.. point stands.. Sitter bara innan för pannbenet att du/ni har "bättre kontroll" över bilen med att rycka i bilens pitt och stampa pedal.

Av stgr
Skrivet av AllMessedUp:

Är väl alltid bra att välja manuellt.

Det är ju inte speciellt svårt. Man får en känsla för att växla rätt snabbt. Och jag personligen tycker det är roligare att ha lite mer kontroll över bilfan.

Men sedan tror jag att det kommer försvinna mer och mer, för det är ju egentligen en helt onödig sak med manuell växellåda för en vanlig bil. hade bilen kommit idag så hade det varit automatisk.

känns jävligt gammaldags om man tänker efter att behöva sitta och växla i en bil.

"mer kontroll över bilfan." sitter bara i huvudet.

Av stgr

Jag röstade manuellt även fast jag föredrar automat.

Hyra/låna bil utomlands? Mest troligen manuellt där, förut i usa, typ.

Av stgr
Skrivet av Mullvaden83:

Nej.
Men du kan få publikt IP. Nu för tiden tar dem väl betalt för det. Men det går iaf.

Inte i alla när, Jag har zitius i stockholm, kan inte få ipv4.

Av stgr
Skrivet av Ballistic:

De blev nog så översvämmade av ansökningar att de har lite svårt att komma ikapp så vill du snabba på det hela måste du ligga på dem lite. Logga in på ditt Cloudflarekonto och skapa ett supportcase och fråga hur det går. Jag gjorde det när jag tröttnade på att vänta (anmälde mig i början, innan de justerade villkoren, men trots det gick det veckor utan respons) och de återkom efter 3-4 dagar och sa att de skulle undersöka saken. Ett par dagar senare fick jag ett mail med värdekod från Yubico.

Yubico verkar i sin tur ha tömt lagret för de utlovar inte några leveranser förrän i början av december men bättre sent än aldrig antar jag.

Min kod kom efter över en vecka.
På min order står det nu att den bör skeppas 30 november tidigast.

Av stgr
Skrivet av macbang:

Inbör det att man inte kan komma åt sinna " hemsystem " typ robot dammsugare, kameror etc. Eller att man inte ekan låsa upp portar för vissa spel ?

Kort svar, nixpix.
Men du kan troligen sätta en VPN-uppkoppling på nätverket med fast up och öppna de portar du villhöver den vägen.