Inlägg

Inlägg som Matte_Lind har skrivit i forumet
Av Matte_Lind

okej, hur sänkte du spänningen på nätaggregatets fläkt?

Av Matte_Lind

kylning (tyst) till min bliviande brandvägg?

Tja.

Ska bygga en hårdvarubrandvägg till mig hade jag tänkt.
(trådo m detta: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=698... )

Men det är ju det här med kylningen på den.
Det är ju itne precis en högprestanda dator!
Är tyväg i dagslägen itne helt säker på alla delar men det jag vet är ungefär:
CPU = Pentium/Celeron 2 eller 3 (den är på 800-900MHz)
128 MB RAM.
Mobo men grafikkort, ljud och allt sånt integrerat (ingen fläkt på nord- sydbrygga) (det är ett mATX)
150W nätagg (mATX) (och ja det kommer att funka, det vet jag redan!!)

Grejen är att jag vill få det så tyst som möjligt, chassit kommer jag bygga själv och hade tänkt göra det med väldigt mycket hål så att det blir bra ventilation i det.
Har funderat på om jag kanske kan sätta dit en störra kylfläns om jag har en hamma och köra CPU:n passivt kyld? (vet inte hur varm den är i full load) men om den verkligen kommer att användas 100% 24/7 till mitt brandväggs OS vet jag inte heller.

Får troligen hem delarna (får dem gratis och då tänkte jag att jag lika gärna kunde använda dem till nått nyttigt) idag och då ska jag kolla upp mera fakta om dem.

Är det något ni vill veta för att kunna hjälpa mig så är det bara att fråga

Av Matte_Lind

sYph: om din edit, hehe jo jag kom på det förut jag med men men ^^

funderade på om jag ska köra med ClarkConnect men från ett USB minne som du nämnde tidigare, har ett som bara ligger hemma som är ´på 64MB, hoppas att det räcker bara (a)

en hårddisk har jag visserligen som ligger (ett par stycken 2GBs) men det låter, och eftersom de är en en lite äldre modell och är alltså gammla så låter de en hel del. en diskett har ju också den förmågan att låte en del när Floppyn söker på den.
Men med ett USB-minne så blir det ju helt tyst, chassit till min brandvägg bygger jag själv (eller rättare sagt så fixar min pappa det som håller på med metall och sånt) då det är integrerat allt på mobot så är den enda fläkten som behövs processor fläkten.
ska kolla lite hur varm processorn blir (tycker inte att den kan bli så varm, den är lite lite äldre och då blev de ju inte så varma plus att den kanske inte används 100% 24/7 när den agerar BV.

vet inte riktigt vad det är för kylning på den nu men jag har en kylfläns som ligger hemma också och om den är större än den som sitter på så kanske man kan byta (modda lite) och köra passivt (blir nog mycket hål i chassiplåten så att det blir bra ventilation)

hur tror ni att det kommer gå BOOT:a (vet _att_ det går men hur bra) och köra hela BV OS:et från ett USB-minne?

Av Matte_Lind

okej, jo jag har läst det någonstans men jag kommer inte ihåg vart jag läste det, har letat runt på swec och sökt i forumet (innan jag skapade tråden) men inte hittat något :/

okej, tack så jätte mycket för hjälpoen, verkligen!
mycket bra måste jag säga med bilderna, blev helt glasklart hur vi båda menade nu
men det är bild "nr2" den till höger så som jag menade det och det blir nog så det blir också, måste bara skaffa fram ett till nätverkskort innan dess!

Av Matte_Lind

okej, då förstår jag

jag såg sen att det där Clarkconnect kostar pengar, jag vill heslt ha ett gratis OS.
om det blir ett simpelt OS ( inte typ webserver och spånt) så ska det gärna gå in på en diskett så att jag då slipper att ha någon hårddisk.

Av Matte_Lind

alltid lika kul att läsa när det är duktiga killar som håller på att klocka de här blir en tråd att följa .
apploderar för din CONMAN som lyckats få så bra scores med en 24/7 maskin, många andra som extremklockar kör ju "bara" med kväve och det håller ju inte precis i längden.

Grattis!

Av Matte_Lind

okej, vill först bara tacka dig så mycket för att ha tagit dig tid att skriva så utförligt som du gjort

den dära Clarkconnect lät intressant, men hur funkar de där med webserver?
som jag fattar det så kan jag då lägga mina hemsidordär (då man inte brukar få så mycket på ett vanligt webbhotell) har jag fattat det fel?

alltså Dator1 är en Windows XP dator som jag kör som en DHCP-server så just nu så är det ju bland annat "internetutdelning" som är aktiverat på den.

men om du läser det jag skrev sist så skulle jag ju kunna göra så
ska kolla på skolan (går teknik) för de har massa lite äldre datorer som bara står, kan ju fråga om man får ta lite nätverkskort

Av Matte_Lind

fixa en hårdvarubrandvägg :P hjälp/tips sökes.

Hej.

Jag ska hjälpa en att fixa ordning en gammal dator och som "tack för hjälpen" så får jag delarna vi byter ut.

Det är ju inte precis något som jag skulle ha nytta av så jag tänkte att man kunde bygga ihop en brandvägg av dem istället då vad jag har läst så är en hårdvarubrandvägg det bästa man kan ha.

Jag läste någonstans (men kommer förbaskat nog inte ihåg vart) om ett "operativsystem" som man kunde använda till just detta endamål som fick plats på en diskett.
Är det någon som vet var det heter och skulle kunna skicka med en länk till nedladdning? (om det är gratis alltså)

Om det är någon som vet, tror ni att systemet nedan kommer kunna köras som en hårdvarubrandvägg? (alternativ#2 om det inte blir nån brandvägg är ju at först kanske klocka sönder datorn, sen spränga den med typ raketer och leka med släggan (det där med släggan gjorde jag och en kompis på en annan dator jag hade görut ^^ )

Om jag nu får tag på det här OSet som rymms på en diskett så är alllt jag behöver detta va?

CPU: Pentium/Celeron typ 2 eller 3 men den är på 800-900 MHz
RAM: 128MB no-name
Mobo: något mATX (mycket integrerat, ljud, grafik mm)
PSU: mATX 150W
(detta får jag "som tack", PSU:n kommer funka fint då den driver en hel dator nu med samma delar + hårddiksar och DVD-ROMs)
Till OS:et så sätter jag dit en Floppy, Diskett läsare.

Lär ju inte vara något mer jag behöver, så allting kommer bli väldigt platt och inte så varmt så lådan blir hemmabyggd (för att hålla priset till 0kr ) och så blir den liten.

Fast nu som jag skriver detta så komemr jag på att jag måste köra med extra nätverkskort. Då blir ju den större, damn =/

Just nu så kör jag med en DHCP-server:
Internet -> Dator1(2 nätverkskort) -> Switch -> Dator2|Dator3|Dator4.

Som jag tänkte köra sen så:
Internet -> Hårdvarubrandväggen(2 nätverkskort) -> Dator1(2 nätverkskort) -> Switch -> Dator2|Dator3|Dator4.

Att jag inte kör med massa nätverkskort i brandväggsdatorn är för att jag har ADSL och det modemet måste sitta i första telejacket och modemet måste vara vid Dator1, sen har jag en lång TP-kabel in i mitt rum som innehåller switchen och Dator2|Dator3|Dator4 (en är en egenbyggt HTPC typ )

Tror ni att det kommer bli problem med at köra både brandväggen och sen en DHCP-server?

Hmm... eller om jag skaffar flera nätverkskort (ett till) så skulle jag ju kunna ha 3st nätverkskort i min hårdvarubrandvägg, internet i en port, Dator1 i en port och så port #3 kopplar jag till min switch i mitt rum som sedan får dela ut internet till de 3 datorerna.

Av Matte_Lind

okej, tack, det var bra att veta att det redan är kylpasta på kylaren

okej, nja men jag tror inte att ljudnivån skulle bli något "problem" där datorn kommer att användas precis

Av Matte_Lind

okej, tack så mycket för hjälpen (det som datorn ska användas till så behövs inget annan än en stock kylare)

det jag tänkte på var så om det är typ vanliga skruvar som man skulle srkuva dit (som det brukar vara på icke stock kylare) så att man kunde dra åt för hårt.

men det här verkar väldigt enkelt

Av Matte_Lind

okej, tack.

om du vet hur det var på Socket A kularna så vet det du en metall bygen som man skulle hakapå en grej på moderkortet, hur ser det ut idag? är det någon liknande?

(måste bara säga att jag tycker att konstrucktionen av hur man satte dit Socket A kylarna var mycket dålig, många kulares bygel är väldigt lätt att "glida av" och slinta till med skruvmejseln net i moderkordets viktiga kretsar som sitter preics brevid processorn!)

Av Matte_Lind

Montering av AM2 processor.

Hej.

Denna ska beställas(inte till mig):
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=321515

Själva paketet ska vi inte prata om!!

Det jag undrar är helt enkelt om det är ågot speciellt man ska tänka på vid själva monteringen av CPU:n.
Jag har tidigare bara byggt Socket A datorer och har annars köpt färdiga nyare datorer.

Athlon XP har nju inte någon IHS men det har ju Spempron64, ska man ha kylpasta på hela den då eller?(jag kan det där med kylpasta, att det ska vara jätte tunt och så, har gjort många processorbyten)

När ,man monterar kylaren på en Socket A så måste man ju vara väldigt försiktig och noga så att den kommer på rakt och allt så att dte inte blir core crusch.
Hur är det med AM2 processorerna?

Om ni har någfora övriga tips så skriv dem gärna

Av Matte_Lind

save: jo at swkapa gick det jätte bra, har inte provat att logga in på den för det tydligen inte "byta användare" för mig :S

pitr- : åhh tack jag visste faktiskt inte att det fanns RIKTIGA virus skanners over internet. håller på att prova Pandas just nu, men på den såg jag att gratisverisionet inte tog bort något =/

angående AVG så kan jag inte använda det på min dator, instellerar jag det så startar inte datorn något mer, sdå måste jag in i felsäkertläge och sen restora datorn till en tidigare punkt.

Av Matte_Lind

filerna är borta, det gjorde jag med "HighjackThis"

okej, men som du skriver så är ju NOD32 bara en trial (jag förstår att det finns fullver.)

jag vill ha ett gratis antivirusprogram som funkar bra, har kört med AVG förut på en annan dator och var nöjd med det, skulle ha det på denna men installerar jag det så går det inte att starta datorn något mer, då måste jag in i felsäkertläga och återställa datorn till en digigare punkt!

men jag lyckades via egenskapade *.bat filer komma åt GPEDIT.MSC och inne där så har jag nu fixat aktivitetshanteraren,så det funkar fin fint just nu!

MEN jag kommer fortfarande inte åt REGEDIT, jag hittade inte heller några egenskaper till den i Group Policy Editor heller =/
I registeret så ligger det kvar 3st djävulska filer så hör ihop med de borttagna sCVhost.exe viruset och de ska bort till varje pris nu!

Jag har sökt på alla sökord jag kommer på både här i swec. forumet och kollag på google i över en time nu! Jag hittar inget som kan hjälpa mig att få tillbaka rededit (register editorn)

(hittade nåt om att man skulle kopiera texten han hade skrivit och sedan läga in det i en *.txt och göra om filen till en *.reg, men då regedit är "disablat av "administratören"" så gårdet inte att lägga till registernycklar.
jag provade även att försöka få in nycklnb via *.bat filer men det gick inte det heller =/

Av Matte_Lind

jag har samma problem just nu!
jag har i alla fall fått viruset sCVhost.exe (alltså inte sVChost.exe)
sen funkar inte heller mitt regedit (register editorn)

Av Matte_Lind

sVChost.exe som ligger o system32 mappen är inget virus, MEN filen sCVhost.exe (lägger sig lite här och var) ÄR ett VIRUS!!
jag har själv drabbats av skiten idag och nu funkar inte min aktivitetshanterare eller regedit!!

Av Matte_Lind

enhetshanteraren och regedit är avstängt =/ Hjälp fort snälla!

EDIT: SORRY SKREV FEL, DET ÄR AKTIVITETSHANTERAREN OCH INTE ENHETSHANTERAREN!!

Hej.

Jag upptäckte tidigare idag att jag hade fått virut, scvhost.exe
(och för er som intevet så mycket så är sVChost.exe en del av windows och det jag hade sCVhost.exe ett virus)

Hittade ett program som heter HighjackThis och med det tog jag bort alla exe filerna, jag har skannat med 2st spywaer program och inget av dem hittar något mer, jag har skannat med Windows Defendet och det hittar inte heller något, jag har skannat med mitt vanliga antivirus program "AOL Active Virus Shield" utan att heller det hittar något på hela datorn.

Men klickar jag Ctrl+alt+del så får jag upp fönsteret med "lås datorn, loggaut, byt lösenord, stängav datorn, avbryt och så knappen för "Task Manager" men den knappen är grå och går inte att klicka på.

I MSCONFIG så har många av de scvhost.exe försvunnit och nu startar inte längre någon med windows (det fixade sig efter "Highjack This") men det finns fortfarande typ 3st (som är avbockade) som ska ligga i mitt register.

Men när jag försöker komma in i REGEDIT så får jag upp fönsteret "Regestry edit has beed disabled by your administrator" (jag är den enda användaren på datorn och är såleds själv administratören på den!)

Jag har läst ganska så mycket om hacking just för att kunna skydda mig mot det och lättare upptäcka om man blivit hackad. Många av de program man kan skicka till andra för att ta över deras datror har jusr de funktionerna att kunna stänga av Enhetshanteraren och Register editiorn.

Innan så när min brandvägg (COMODO Firewall) har varnat mig om att scvhost.execvelat ha tillgång til typ internet har jag alltid tillåtit det för jag har bara kollat snabbt och tänkt att det var svchost.exe. Så jag har avinstallerat min brandvägg och edan installerat om den så att jag frå säga "jag eller nej" till allt igen. (själv fallet hade jag inte internet igång då kjag inte hade någon brandvägg)

Går det att på något sätt lösa den här skiten? Går det att få tillbaka så att jag kan använda regedit och task manager? Finns det något bra program jag ska prova att söka igenom min dator med?
Går det att med Windows skivar "reparera windows" så att allt som jag har nu installerat och så finns kvar, inga inställningar eller nått försvinner utan bara de som inte funkar ju funkar igen?

Just nu ser jag bara 2 alternativ, antigen går dte att fixa utan formatering och ominstallation av hela windows eller så slår jag sönder hela datorn (alternativt slåt endast sönder hårddiskarna) (Jag orkar inte installera om allt igen, ska jag göra det så ska det vara på en helt ny dator!)

EDIT: SORRY SKREV FEL, DET ÄR AKTIVITETSHANTERAREN OCH INTE ENHETSHANTERAREN!!

Av Matte_Lind

okej, tack då vet jag

det är ju det, mitt nätagg som jag har just nu finns med i en list på faqsen, men inte under bra märken =/
"> Codegen - Tveksamma prestanda och varierande kvalitet"
Dock så kan jag inte hålla med dem, jag tycker att mitt agg klarar sig precis hur bra som helst.
Har aldrig haft någta problem alls.
Att jag har kopplat ut min DVD-ROM och bara kör med min DVD+-RW är inte för att det inte går, jag är faktiskt inte säker på om det går eller inte men jag använde den inte så då kopplade jag ur den när jag köpte ett nytt grafikkort(som är lite mer krävande än det jag hade innan) bara för att "vara på den säkra sidan".

eftersom det nya paketet inte har något grafikkort så borde det väl inte vara mer krävande än mitt egna system? så rent teoretiskt sätt så borde det fungera.

Av Matte_Lind

hur mycket nätagg kommer verkligen behövas?

Hej.

Jag ska uppdatera en dator åtr några och målet att att den ska bli så billig som möjligt så det blir ett uppgradetingspaket från komplett:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=321515
(men detta ska vi itne prata om)

Nu till min fråga, det kommer antagligen att behövas ett nytt nätaggregat till datorn efter uppgraderingen.
Så jag undrar hur mycket som man verjkligen behöver till detta. Det är väl de delar som är i paketer och typ en DVD-läsare, en ATA HDD, sen är det inte så mycket mer.

Jag har kollat på detta nätagg:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=308621
Det är på 350W och enligt Swec. Faq tråd om nätagg så är det ett bra märke.
Men kommer detta att behövas?
Då de vill ha det så billigt som möjligt tänkte jag att de annars kunde köpa ett av mig och att jag köper ett nytt.

Det blir i så fall mitt 300W, det kanske inte låter så mycket med 300W men det klarar en hel del!

Detta system kör jag idag med det 300W nätagget, tror ni att det skulle klara den här nya datorn jag ska fixa åt dem?

*Athlon XP "Barton" 2500+, som jag brukar klocka till 3000+ (ej höjd Vcore!)
*2 x 256MB + 512MB så 1GB RAM PC3200 DDR400.
*LeadTek A400 nVidia GeForce 6800LE 325/700 8/4
som jag har klockat till 400/800 och låst upp till ett 6800 12/6
*Maxtor 40 GB ATA/IDE och en Maxtor 200 GB ATA/IDE.
*MSI KT3, någon verision, min finns inte med, (min har flera saker som det inte borde ha typ, klarar av bättre minnen och så)
*DVD+-RW (en DVD-läsare som är urkopplad)
allt är luftkylt så det sitter även några fläktar i datorn.

Och det går att köra det här andra systemet jag ska fixa ihop så köper jag ett sådant nätagg till denna dator (som jag beskrivit) som jag länkade till högre upp.

Men jag har en fråga om det där <strong> Fortron/Source Nätaggregat ATX 350W Bulk, 120mm, SATA, 20/24pin </strong> nätaggregatet.
När man kollar på det så ser det ut på ett sätt, men när man klickar på bilden för att få den större så ät det ett helt annat :S
120mm fläkten som sitter på den, det tar luft inifrån datorn och blåter på nätagget va? och sedan åker luften ut på baksidan, så att det borde bli lite bättre kylning i själva datorlådan då va?

Just ja, det här datorn som får uppgraderings paketet kommer aldrif att klockas, det ska bli en kontors dator, tror inte att den någonsin kommer att utnyttja 3D eller så mycket krävande saker.

Av Matte_Lind

okej, tack så jätte mycket allihopa som svarat,
det är till ett företag och det är inte så kul om jag säger åt dem att beställa fel saker (a)

okej att det inte är dret bästa grafikkortet men lite granna lär det ju duga till, kommer nog inte användas till nått 3D så det är lungt.