Inlägg

Inlägg som Matte_Lind har skrivit i forumet
Av Matte_Lind

mm jo det är sant

det var det här som fick mig att undra

"Grafikkort inbyggt: Nej "
http://se.pricerunner.com/computing/components/motherboards/6...

Av Matte_Lind

okej, är du helt 100%:igt säker på det?

för jag kollade på pricerunner och sökte på kortet och där stor det att deti nte hade integrerad grafik.

Av Matte_Lind

billigt uppgraderingspaket, innehåller det här grafikkort?

Hej.

Det ska vara en billigt kontorsdator utan krav alls nästan.
Det jag undrar över är om detta moderkort har integrerat grrafikkort?

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=321515

Tänkte för att i "snabbförklaringen" till paketet (Uppgraderingspaket AMD AM2 Sempron 2800+, 512MB) så står det inget, vilket det i ett annat paket gör (där står det VGA med i snabbförklaringen)

Men det dtår ju också "Grafikstyrenhet VIA K8M890 Shared Video Memory (UMA)" så jag blev lite osäker.

Av Matte_Lind

man kan inte heller bara gå på klock frekvensen.
tex så är en 4200+ X2 @ 2.2GHz och en 4400+ X2 är också i 2.2GHz men 4200+ X2 har bara 512KB L2 Cash, medans 4400+ X2 har 1MB (1024KB) L2 Cash!

Det är flera aspekter man måste räkna med om du ska försöka få ut en vettig PR-märkning.
Därav säger jag som alla andra, kolla upp olika tester och jämför olika processorer på det dättet.

Förut så kunde man i prinsipo jämföra en P4 3.2 GHz med en A XP 3200+
Men det går ju inte att jämföra en tex. P D och en A64 då P D:n är dualcore och inte A64, men du kan heller inte jämföra en A64 X2 med en P D då A64 X2 är 64-bitars och P D:n är bara 32-bitars.
Och att jämföra tex en A64 X2 med en C2D genom bara GHz antaler går verkligen inte då det är helt olika arkitektuter på de båda processorerna.

Anledningen till att man förut kunde jämföra en AMD CPU på tex. 1.53GHz med en Intel CPU på 1.8GHz (AMD processorn skulle haft PR-märkningen 1800+) är för att AMD:s arkitektur gjorde så att CPU:n utförde mer arbete på samma klockcykel. Därav så skulle en AMD processor på 1.8GHz vara bättre än en Intel processor på 1.8GHz (och då införde AMD sim PR-märkning så att man skulle kunna jämföra olika processorer)
(Detta förutsätter då att båda CPU:erna var tex båda 32-bitars och enkelkärniga)

Tack för mig!

Av Matte_Lind

Nyt mobo + PCU, funderingar!

Har en burk som nog ksa uppgraderas lite nu känner jag.

Just nu är det:
AMD Athlon XP "Barton" 2500+ Socket A (klockar den till 3000+)
RAM: 256+256+512=1GB CL2.5
GFX: LedTek WinFast A400 LE nVidia GeForce 6800LE 8/4 325/700 Orginal, jag kör det i 12/6 400/800 (stora "kopparmackan" kylningen på det)
300W Nätagg, mobot är ett "typ" MSI KT3 (men inte riktigt, mitt har lite nyare funktioner och komabilliteter än det "borde" ha) med ett VIA chipset.
40GB ATA-133 och en 200GB ATA-133.

GDet är ju just min processor jag vill byta ut men för det då blir det ju även mitt moderkort, då jag ganska så precis har köpt mitt grafikkort så är jag inte så sugen på att köpa ett nytt nu.

Hittade Asrock Dual moderkortet så att jag kan ha kvar mitt AGP kort men även ha möjligheten att uppgradeta till ett PCI-e.
Processor jag tänkte köpa till blir nog en AMD Athlon64 4200+ X2.
Så det blir ju en ordentlig skillnad på min 2500+(3000+) och en 4200+ DualCore

Moderkortet och CPU finns på NetSuperstore.se

Mobo:
http://www.netsuperstore.se/catalog/product_info.php?&product...
CPU:
http://www.netsuperstore.se/catalog/product_info.php?products...

Jag har ju läst lite att det finns vissa problem med mobot just med FSB:n, kommer min CPU funka på moderkortet utan att flasha om och bara när jag ska klocka det som jag kommer behöva det?

Jag har nu bara 3st minnen och på det nya moderkorter kan jag ha 4st och det ill jag ju så klart ha så att et körs i dual chanel, på netvaruhuset hittade jag bara en annan 512MB (kingston, det har jag inte på min andra 512:a) men den var också på CL3, hur skulle det funka med de minnen jag har nu? (de jag har nu är så klart DDR400 PC3200)

Jag antar också att den nya CPU:n drar lite mer ström så kommer jag behöva ett nytt nätagg också då? Hur mycket behöver dte vara på i så fall? Vill gärna ha det hela så billigt som möjligt!!

Hoppas att ni kan hjälpa mig med mina frågor, tack på förhand. MVH Mathias.

Av Matte_Lind

ja men et är u det disskusionen hanldar om, om den inte varnar, ska jag då vara lugn eller ska jag oroa mig? är de inne eller har de gett upp?

Av Matte_Lind

Aphex:
Eftersom du är moderator och allt så tycket jag att du borde föregå med gott exempel och kanske läsa lite nogrannare nästa gång

Jag skrev i mitt första inlägg att jag kör med Fsecure och det är alltså den brandväggen som skickar varningsmeddelanden hela tiden, windows brandväggen är alltid avstäng då den bara gör fel (för mig, släpper in fel och blockar fel).

Det är inte något p2p program, för ett sådant har jag inte på den datorn, dessutom så kan jag oftast få fram IP adressen till den som Fsecure har blockat.

EDIT: Kom på det, nu skickar den inga varnings meddelanden längre sdå jag "sagt till den" att inte meddela mig mera när något sådant händer, då jag inte såg nyttan i att veta "jaha, den blev blockad" skulle snarare villja veta "neeej!! den bliv inte blockad". Men händer, det gör det fortfarande, bara att jag inte får meddelande om det var 10:e minut.

Av Matte_Lind

mm okej att den aktiskt blockerar men eftersom samma IP försöker hela tiden så sen när den gjort det kanske 20 gånger och så är et bara slut, har personen då gett upp eller har den kommit in!

Av Matte_Lind

hmm okej =/

Av Matte_Lind

mm jo jag har hörttalas om det med, men är det någon som har en länk till där man lkan ladda hem någon program, hittar inget på typ download.com

haha jo jag vet men tror inte att risken är så stom

Av Matte_Lind

FORT: Program för att partionera hårddiksen.

Jag har en 200 GB HDD som det är 50 GB ledigt på och jag skulle villja skapa av de 50 GB:eb en ny partion på 20BG som jag kan installera mitt Vista RC1 (lagligt!!) på, hade först tänkt att bara fixa allt i installationen av Vista men där fick jag inte enns skapa en ny partion, den knappen var grå :S och då hade jag behövt formatera hela disken.
Men då jag har 150 GB data som jag inte vill bli av med så får jag helt enkelt ta och göra en ny partion i Windows XP.

(disken jag ska installera Vista på är inte samma som jag har mitt nuvarande XP på, det är min sekundära disk som Vista ska in på.)

Så är det någon som har tips på ett program som jag kanb partionera upp min lediga yta med?

Av Matte_Lind

ehh, du kan ju bara ta och hålla ***** du vet ine ett skit om min dator och ska därför inte säga ett skit om det!

tex. så ställer Oblivion in sig på Hig när den "auto fixar" och det laggar aldrig!

att kolla på blocket vad som är ett rimmligt pris går fan inte, där hittade jag bland annat en dator som var SMÄRE än den här och den vile han ha 14000 KRONOR FÖR!

DET ÄR INGEN MENING ATT SKRIVA I DEN HÄR TRÅDEN MER FÖR JAG AVMARKERAR NU ATT DEN SKA MEDDELA MIG NÄR NÅN SVARAR.

Av Matte_Lind

Vad kan den vara värd på Blocket?

Den här tråden handlar inte om något så därför så är allt som skrivs här OFF TOPIC och därför bör tråden låsas om någon skriver något här!!

Av Matte_Lind

okej ,tack så jätte mycket

Av Matte_Lind

Dark Messiah MM kraschar !

Nån som vet något man kan göra åt saken?
Har samma problem eller nått+

Mit spel kraschar i alla fall lite då och då och det är mycket störande eftersom jagi nte hinnrer spara!!

Av Matte_Lind

hmm okej, vad kostar en sån då? är det 3G?(det är det inte va)?

Av Matte_Lind

okej, men kostar inte den typ 4oookr att köpa löst sen också?

grejen är att jag inte behöver någon "musik" mobil, jag har min iPod Nano och den går jag aldrig utan, så musik har jag alltid med mig, digitalkamera har jag också (köpte en ny för några dagar sen bara) så 3.2 MP behövs inte heller påmobilen (har mycket mer på min kamera) men en kamera ska det vara utifall att man inte har min andra med mig.

Av Matte_Lind

Tips på Mobil + Abonnemang =)

Hej, jo jag har lite tröttnar på min mobil jag har nu och vill ha en ny, det jag har nu är en Samsung SGH-Z107 (orkar inte skriva spec på den) med Comziq Knock-Out 3G på den)

För det här så köpte jag först mobilen i våras för kanske 2-3 000 och så betalar jag 69 kr/månaden och i 12 månader.

Jag vill ha en ny telefon och med ett abonnemang så att jag kan få telefonen ganska så billigt och sedan betala typ 69 kr/månaden och få ringa för dem, precis som jag har nu.

Det behöver självklart inte vara just 69kr men inte 199kr/månaden om jag säger så. Telefonen ska ha 3G, kamera, gärna schysst batteritid! Och inte vara alltför stor.

Jag har letat massor på typ telias, comviqs, telenors och 3s sidor efter nått erbjudande (jag köpte min telefon på coviqs hemsida) men hittar inget.

Hoppas att någon kan hjälpa mig att hitta nått bra.

Just det, min telefon är ju typ bara ett halvår gammal, tror ni att man kan få nått för den? (har kvar allt som kom till, inga repor eller liknande, är skötsam med mina saker så det har inte tappats i golvet eller nått! typ 2 batterier, USB-sladd, laddare som inte behöver ha telefonen för att ladda mm.)

Billigast enligt Pricerunner:
http://www.cdon.com/main.phtml?navroot=902&nav=13280&nav_genr...

Av Matte_Lind

jag har börjat med en ny grej nu, jag förenade nytta med "nöje" och blir man arg så känner man ju hur musklerna spänner sig och man blir lite starkare, då tar jag upp en hantell och kör med den lite.
det tycker i alla fall jag är den smartaste lösningen som är skriven i den här tråden hittills!

Av Matte_Lind

om du kör i visual studio så ska det ävl gå att bara lägga den utanför tex knappen.