Inlägg

Inlägg som Anders Anders har skrivit i forumet
Av Anders Anders

Från http://pogue.blogs.nytimes.com/:
Can it be used with anything but Cingular? –No.

Is it an “unlocked” phone, so I can use it with a carrier other than Cingular? –No.

Will there be a non-Cingular version? –Not within the first two years.

Can I put my T-Mobile SIM card in it instead of Cingular? –No.

Can it run Mac OS X programs? –No.

Can I add new programs to it? –No. Apple wants to control the look and feel and behavior of every aspect of the phone.

Does it run programs from Palm, Symbian, Windows? –No.

Does it connect to iChat? –No.

Does it have games? –No.

Is it ambidextrous? –No.

Does it have GPS? –No.

Voice recognition? Voice dialing? Voice memos? –No, although this could change by June when the phone ships.

Does it get onto the HSDPA (3G) high-speed Internet network that Cingular has rolled out in a few cities? –No. But Steve Jobs said a later version of the iPhone will — once there’s enough HSDPA coverage in this country to justify it.

Does the Web browser support Flash or Java? –No.

Will it play music over Bluetooth? –Unknown.

Can you change the battery yourself? –No. You’ll have to send the phone in to Apple for battery replacement, just as with the iPods.

Can it open Word and Excel documents? –No. (Steve Jobs says it can open PDF files, though.)

Can you use it one-handed? –Yes, for some functions. But overall, it’s less convenient than on a phone with physical keys.

Can I make a call while driving a car? –Not as easily as on a regular cellphone with programmed speed-dial keys. (Besides–MUST you?)

Does the camera record video? –Not yet. Apple may add this feature by June.

Does it connect to standard iPod accessories like car docks and speaker systems? –Yes!

Does it work overseas? –Yes. It’s a quad-band GSM phone, meaning you can use it in almost any country (for an added fee, of course).

Is there a Verizon version? –NO!!!!

Will they make a non-cellphone version–a widescreen touch iPod? –Nobody knows. Apple doesn’t leak product info until it’s good and ready.

That scrolling through lists thing is glitzy, but what if I have 3,000 names in my address book? –There’s also an alphabet “index tab” down the right side of the screen, so you can jump to another spot in the list.

Is there a calendar? –Yes.

Will it sync with Outlook? –No.

What about airplane use? –It has a airplane mode (wireless off), just like any cellphone.

Won’t the screen get smudgy? –It does, but you don’t see it except when the screen is off. The one I played with was pretty streaky, but wiping it on my sleeve cleaned it completely.

Ifrån MacWelt.de

- iTunes songs can NOT be set as ringtone
- No Voice over IP support
- No wireless iTunes downloads/purchases

Av Anders Anders
Citat:

Ursprungligen inskrivet av onlytobbe
DU hittar ju på en massa saker...

Vad är det jag har hittat på?

Av Anders Anders

Onlytobbe: vad är det jag har bashat utan att motivera?

Jag måste bara tillägga att jag blev lite full i skratt när Steve? gjorde ner dagens telefoner, "det är så krångligt att ringa så ingen använder telefonboken, alla använder bara senast slagna nummren som telefonlista, men vi kan minsann synca våran telefon mot datorn och det är jättelätt att bläddra i listan", fritt översatt ur minnet. Min plastanka (p800) klarade av det för 4 år sen, både syncning samt scrollning (med hjulet då iofs). Sen har jag svårt att se att det kan bli lättare att ta fram ett telefonnummer än det är på Ericssons lurar, i synnerhet p990 med scrollhjulet som dom borde införa på alla sina telefoner. Tryck på valfri tangent så kommer man in direkt i telefonboken på den bokstaven, det är gjort med ett knapptryck samt lite scrollande på ett ögonblick.

Jaja, det ska bli kul att se hur Appels telefon funkar på riktigt. Den kan ju vara riktigt bra med.

Av Anders Anders
Citat:

Ursprungligen inskrivet av onlytobbe
3G kommer, troligtvis till europa/asien lanseringen. Kameran vet jag inget om, har inte sett några bilder från den, men visst en systemkamera är mycket bättre. Batteritiden är fem timmars taltid eller 16 timmars musiklyssnande (och Apple brukar ge mer batteritid än vad som lovas om jag minns rätt), du får gärna visa mig andra telefoner med markant bättre batteritid. Sen är väl operativsystemet minst lika viktigt som funktionerna i sig...

Du kan även få berätta vad mer som är så sunkigt med telefonen, för jag är nämligen mycket intresserad av den och vill ju inte slänga bort pengarna helt i onödan.

Alla har vi olika krav på en telefon, tycker du att den verkar bra så är det bara att köpa en, vad jag tycker om den spelar ju ingen roll alls i det fallet. Själv blev jag inte alls imponerad och kommer förmodligen att hoppa över den.

Men man kan inte komma och säga att man släpper en telefon som är fem år före konkurrenterna när den inte är det. Jag uppreper, det enda som är nytt i den telefonen är operativet, allt annat i den har övriga tillverkare haft länge, 2megapixels kamera utan autofocus är ju inte direkt hett idag, än mindre om ett halvår/år när den kommer till Sverige. Wifi, USB2.0 osv är saker som finns redan idag i lurar. Sen är det redan flera som har testat knapplösa telefoner med enbart pekskärm, med facit i hand så har i princip alla gått tillbaka till nån form av knappar igen då telefondelen funkar bättre så. Men det återstår att se hur det funkar med Appels variant av det hela.
För mej som värdesätter taltiden så är 5 timmar lite, jämför med tex p990 som har 9 timmars taltid. Det är enligt mej markant bättre iaf.

Men men, som med allt annat så är det bara personliga åsikter och alla tycker vi olika som tur var.

Som vanligt när man tittar på filmer från Apple konvent så får man känslan av såna där amerikanska religiösa program, halleluja.

EDIT: blev visst dubbla negationer...

Av Anders Anders

Det enda som är nytt på den där luren är väl ändå operativet, allt det andra har ju övriga telefontillverkare haft på bordet länge. Sunkig kamera, inte 3g, dålig batteritid osv, detta på en lur som släpps om ett halvår? Jaja, säkert många som köper den enbart för märket och så länge dom är nöjda så...

Av Anders Anders
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga

Att spelentusiaster på nått sätt skulle kunna få ett chassi utformat för derasbehov tycker jag känns lika vettigt som att säga att färgen på bilen är utformad för bättre tophastiget...

Det är ett väl dokumenterat faktum att blåa bilar är snabbare än bilar med andra färger.

Av Anders Anders
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Speciellt när toledo prollarna inte säljs längre
Så nej, det är 1mb och inte 2mb.

Jösses, gissa om jag blev lurad när jag köpte min 4800+ med 2x1mb cache...

Av Anders Anders

För många år sen så var aiw korten bra, på den tiden när det var konstant platsbrist i datorn då allt låg på instickskort. Men då var iofs ATI grymt dåliga på drivrutinssidan, dom släppte nya drivare en gång om år eller så så grafikdelen var hopplös om man ville spela nått.
Idag är ju det mesta inbyggt på moderkorten så behovet är inte samma idag.

Av Anders Anders

Tänk om han/hon/den/det kunde klippa naglarna isf...

Av Anders Anders

Det låter ju fint att ni bjuder på laddaren som ni lovat, men det skulle allt suttit bättre med en m6 i brevlådan idag. Känns ju lite surt med tanke på att första försäljningsdag var satt i onsdags för dryga veckan sen, det datumet har sedan blivit skjutet på ett antal ggr. Jaja, jag antar att det har legat utom er kontroll så jag ska inte klaga för mkt utan bara konstatera att jag hoppas den lever upp till högt ställda förväntningar när den väl dyker upp.

Av Anders Anders
Citat:

Ursprungligen inskrivet av freknemuff
japp utan tvekan, och det är även fysiskt möjligt.

Fränt, då ska jag köpa en sån. Behöver jag en usb-plugg eller nått då? Eller sätter man kortet på baksidan?

Av Anders Anders

Kan jag köra Quake 4 på den om jag sätter i mitt x1900xtx?

Av Anders Anders

Jag kommer definitivt köpa ett fysikkort när dom kommer. Jag köpte ett 3dfx kort med på den tiden det bara var tomb raider som hade stöd för det . Det dröjde dock inte så länge innan Quake patchades som tur var

Av Anders Anders

Dave Mirra BMX, gammalt men fortfarande rätt skoj.

Av Anders Anders

Jag vill inte vara elak men om du inte hittar in i Bios kanske du inte ska vara där och rota. Fråga nån du känner som kan med det om han/hon vill hjälpa dej. Jag tror inte att du känner av att datorn klockar ner, den ökar farten igen så fort den behöver det.

Av Anders Anders

Om jag inte har helt fel så stöder inte AN7 kortet fläktstyrning, speedfan klarar bara av att visa varvtal och temperaturer, inte sänka farten på fläktarna.

Av Anders Anders

Den inbyggda grafikkretsen är som sagt inbyggd, det går fint att köra med ett vanligt grafikkort till den, men du måste gå in i Bios och avaktivera det inbyggda.

Av Anders Anders

Monterade dit min X2:a i fredags på mitt 1900xt, mer än nöjd än så länge. Idle tempen sjönk med 6-7 grader utan att tempen i chassit steg. Klart godkänt.

Av Anders Anders
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pudeln
Snacket som hördes från Moderaterna då var det att våra företagsledare inte fick tillräckligt bra löner och att staten skulle vara tvugna att sänka inkomstskatten för att de inte skulle fly landet.

Jo våra chefer är ju kraftigt underbetalda... ta Volvo tex, ca. 20 procent av deras omsättning idag går åt till att finansiera fd chefers fallskärmar och pensioner...

Synd dock om dom som tappar jobben i Finland, aldrig roligt att bli arbetslös.

Av Anders Anders

En tanke som slår en när man läser vissa inlägg här, går AMD-propparna vi har nu långsammare om det nu skulle visa sej att Conroe är snabbare än AMD? Det verkar åtminstone så på vissa. Sluta stirra er blind på vad det är för märke på grejerna och köp det som just nu/då är bäst för er oavsett vilken tillverkare som gjort sakerna.