Inlägg

Inlägg som jkrx har skrivit i forumet
Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElectroGeeza
Gör ont i Intels plånbok? Är ni galna? Det är Intel man pratar om här! Världens största halvledartillverkare! Världsstörst blev de inte bara igår heller, det har de varit bra länge nu. En arbetsstyrka på 83000 man! De skulle kunna köpa hela Danmark om de ville så, eller i varje erövra det. Intel är inte AMD! Hade det varit AMD så hade de gått i graven redan.

Missuppfatta mig inte nu, jag uppmuntrar inte det som Intel gör här, jag tycker inte att det är schysst om det stämmer. Men jag har svårt att se att det skulle svida så mycket i Intels plånbok, och än mindre att det skulle innebära deras undergång på något sätt.

Men låt oss föreställa oss det scenariot. Låt oss anta att Intel går i konkurs. Hur skulle det påverka andra halvledartillverkare? Vad skulle då hända med alla Intel patent? Vem skulle få ärva dessa? Jag tror att det är i alla andra tillverkares intresse att se Intel vara framgångsrik. Utan Intel hade vi inte varit där vi är idag i den tekniska utvecklingen. Persondatorer hade kanske inte ens blivit till. Intel följer inte utvecklingen, Intel leder den! Detta speglar sig även på andra delar av IT branschen. Intel är hela IT branschens dirigent! Alla andra väntar på Intels nästa drag och måste spela så som Intel dirigerar.

Jag är själv inte speciellt bunden till någon specifik CPU tillverkare, och jag skulle mer än gärna våga köra på något helt nytt, om det kom en ny CPU tillverkare på marknaden med någon helt ny typ av CPU. Men den stora fördelen med Intel är att det allra senaste lanseras först i en Intel förpackning (som sagt de leder utvecklingen), och att Intels produkter inger en känsla av hög kvalitet och pålitlighet, för att inte nämna kompatibilitet.

Det är bara de riktigt inbitna nördarna som kör med AMD som ser den här rivaliteten mellan Intel och AMD som en fotbollsmatch och de har tagit på sig det som deras livskall att stödja den svagaste i gruppen. Inte vill man vara "en fjolla" och köra med "mainstream" processorer från Intel som till och med tjejerna har på sina datorer. Det är så typiskt manligt att utmärka sig på det sättet, eller som jag hörde en kille en gång säga "sluta lyssna på sånt som tjejer lyssnar på radio". Det är så jag ser det i alla fall, att köra AMD handlar om att vara nördig. Inte för att det är något fel med det men det är så jag ser det. Jag funderar också faktiskt starkt på att börja pippa på AMD Phenom II nu, men jag är rädd för att frugan Intel Core 2 Duo ska komma på oss. Hehe, nej men jag har fortfarande lite AMD skräck. Jag har alltid kört med Intel så jag är lite för van, liksom de flesta.

Är du lite bakom? Om intel går i konkurs så kommer AMD att jubla. AMD kan höja priserna börja tjäna extremt mycket stålar samt att dem antagligen kommer köpa en del patent från Intels konkursbo. Intels anställda hade nog samtliga fått jobb på andra ställen.

Av jkrx

Precis.. det är jänkarna som är värst. Dattebayo (som ger ut naruto avsnitten) blev ju t ex inte jagade förrän Cartoon Network licensierade serien.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ilja
Det är väl klart att jag kan. Både i XP och Linux går det rimligt fort att kopiera på samma dator. Jag har mig veterligen heller inte ställt in Vista till "ultra långsam filkopiering", men om man kan råka göra det utan att märka det själv, säger jag bara bra jobbat Microsoft.

Antingen ljuger du eller så är du förmodligen den ända i världen som lyckats med den bedriften. Grattis men ingen här tror dig. Tydligen så är Vista för svårt för dig och då blir det inte lätt att tänka ut vad du ska köra med istället. Trodde du var data nisse men tydligen inte.

Av jkrx

nvidia går nog snart till historien med sina löjliga taktiker.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av leksak
CentOS är typ Red Hat Enterprise Server eller nåt, fast gratis och utan support, och utan namned RedHat och loggan.

CentOS är RedHat byggt från source så CentOS=RHEL-support

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Combat84
Icke! Tidigare (i början) kunde jag det..Inte nu Tror jag har använt någon uppdatering i synaptics som korkat till det för mig

frågan e bara vad den får för enhetsid för isf bör du kunna mounta den i terminalen...

Har du rätt överföringsprotokoll på mp3 spelaren? MSC (Mass Storage Connection) kan ju vara så simpelt att spelaren e i MTP (Microsoft Transfer Protocol)

http://www.pclinuxos.com/index.php?option=com_smf&Itemid=58&t...

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Combat84
Jocke ? Ägaren av den berömda Linuxdatorn ?

Från Terminalen:

usb 1-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3
usb 1-6: configuration #1 chosen from 1 choice
Initializing USB Mass Storage driver...
scsi2 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
usbcore: registered new driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
usb-storage: device found at 3
usb-storage: waiting for device to settle before scanning
Vendor: GRUNDIG Model: MPaxx Rev: 2.00
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 00
usb-storage: device scan complete

precis

kmenu>system menu>storage media kan du se den där?

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Combat84
Ditt svar låter så enkelt, men i mitt huvud är det rena grekiskan. Datorn har jag lånat av min systers pojkvän och jag har aldrig använt linux tidigare. Tyvärr.

Petter?

Av jkrx

Flytta till Holland någon?

Av jkrx

blev säkerligen ingen server.. killen lär ju inte ha godkända betyg i något ämne på hörstadiet. Han verkar ju helt handikappad när det gäller att göra något själv.

Av jkrx

Givetvis gör du det. Din åsikt betyder mycket när du uppenbarligen är en ultra konservativ linux anhängare som säkerligen forfarande hävdar att allt kan du utföras från kommando prompten.

Av jkrx

"Trackern får ej användas av någon med intentionen att kontrollera användande, logga ip-adresser eller något annat som vi kan uppfatta som intrång i privatliv eller förstörande/försvårande av service för trackern. Om du inte är säker på om detta skulle vara applicerbart för ditt användande, kontakta oss då för godkännande."

"Att koppla upp sig mot någon av våra trackers innebär att du accepterat denna policyn."

Detta lär vara juridiskt godkänt och då kommer informationen som företag lurat sig till att betrakas som icke godkända bevis. Annars är det ju befängt.

Av jkrx

Linus har spytt galla på gnome för att det inte ger användaren någon frihet (enligt honom). Jag kan hålla med om att det e för simpelt. Det är "svårt" och komplicerat att förändra utseendet på gnome medan KDE vill att man ska göra det. Däremot förstår jag inte varför han valde gnome och inte XFCE eller LXDE.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Jodå, det är stabilt.

Men visst är det kul att köra med Linux 2.6.28-7 kernel, X.Org 11.0, Gnome 2.25.9, KDE 4.3 Alpha och OO.org 3.0.1 mfl som man själv gör. Men då räknar jag inte med att det skall vara helt stabilt heller.

Måste du skriva att du kör det senaste i varenda tråd? Hur gammal är du?

Sen till dem som bashar på att Debian enbart har uråldriga paket kan jag ju säga att jag har hellre sjukt stabila paket som jag vet har testats utförligt och som funkar med resten av systemet utan diverse krasher. Vare sig man enbart surfar, sitter med en server eller jobbar med en workstation så är debian perfekt. Vill ni sitta med hyfsat stabil bleeding edge Debian så går det att fixa det med antingen uppdaterar ni bara från testing repos elller så drar ni hem Parsix.

Av jkrx

Har redan hållt med om att det är ett fantasilöst namn men det är inte det du hoppar på. Du hoppar på hela disten. Den kallas just "The distro hopper stopper" bl a av populära Linux tidningar och sidor som Distrowatch, Linux Format, Linux magazine etc etc. Så varför ska jag sluta? Han bad om en beskrivning och jag beskrev ut från det jag vet. Vet du mer? Snälla dela med dig. Bonde.

Av jkrx

någon mer som installerat och vad tycks? Något nytt som står ut? Längesen man körde debian nu.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aphex
[B]Är utan konkurrens det mest fantasilösa namnet på något, någonsin.[B]Sluta. snälla.I datorvärlden är arch en ruskigt vanlig kortform för (hardware) architecture, man skulle kunna säga att det passar eftersom arch fokuserar ganska hårt på just 686 och x86-64 archarna och har gett upp stöd för äldre maskiner av prestandaskäl. eller så kanske de hade nåt mer poetiskt med välvda broar och skit i åtanke, vem vet.

Oj oj oj mycket ilska här. Är det bara för att PCLinuxOS, trots det fantasilösa namnet, är populärare än många andra distar? Vem bryr sig? Gå tillbaka till Arch forumen o mät din e-penis där istället.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ove-Piss
PCLinuxOS ligger ändå just nu sjua i popularitet på distrowatch, trotts sitt löjliga namn.
http://distrowatch.com/

Någon här som testat PCLinuxOS och kan göra ett utlåtande om det?

PCLinuxOS är nog det OS efter Ubuntu som forkas mest just nu pga sin "ease-of-use". Community baserat vilket gör det populärare. Saknar 64-bit tyvärr vilket har gjort det mindre populärt på sistone då andra "ease of use" distar har 64bit support.

Stabilt och bra OS använde det mycket för några år sen 2005-2007 typ. Får man många o sluta hoppa mellan distar o kallas därför även "the distro hopper stopper".

Men varför inte give it a go i virtual box?

PS. Arch är nog det fulaste ändå om man ska hoppa på klagotåget som crack tomten skapade. "Valv Linux" liksom wtf?

Av jkrx

Vad är meningen med tråden? Har trådskaparen grava störningar eller har han geekat ner sig totalt i sin favorit dist så att han måste klanka på allt annat? Tycker Herr. Trådskapare bör skaffa sig ett liv. Kanske en katt och kanske sticka ner på gymmet lite. För att se ut som en rödhårig jultomte på crack som klagar på namn(!) är verkligen waste of life.

Av jkrx

kan hålla med om att PClinuxOS är lite fantasilöst men det var även meningen.