Inlägg

Inlägg som jkrx har skrivit i forumet
Av jkrx

”De som är beredda att ge upp väsentliga friheter för att få lite temporär säkerhet förtjänar varken frihet eller säkerhet."

"It is not the function of Government to keep the citizen from falling into error; it is the function of the citizen to keep the Government from falling into error”

"Den offentliga makten skall utövas ... med respekt för den enskilda människans frihet och värdighet"

Regeringsformen, 1 kap, §2 (Sveriges grundlag)

och så vill jag tillägga att de pundhuvuden som inte bryr sig om att bli övervakad dygnet runt kan ju läsa 1984 dock så tror jag inte att ni kommer förstå boken.

Av jkrx

älskar idioter som skriver "xbox e ju M$ så den går bort" och senare sätter dem sig ner o käkar på mcdonalds o pillar med sin ipod o bär diverse märkeskläder.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Maj 2006.
Är inte två veckor en väldigt lång tid för en rättegång, dock? Jag är totalt oinsatt, men har fått för mig att 1-2 dagar är mera standard...?

för ett mindre brott t ex misshandel, narkotika, mord, våldtäkt tar det mellan 2 timmar - 3 dargar beroende på hur många som ska höras.

Av jkrx

Re: Spel som hyllades trots att dom sög

Citat:

Ursprungligen inskrivet av bedragaren_no1
Jag börjar:

Myst

På sin tid var myst världens mest sålda spel trots usel spelkänsla. Det var ihopplockat i nått sorts multimediaprogram och bestod av stillbilder renderade i nått 3d-program. Efter nån lika usel uppföljare glömdes sedermera skräpet bort till allas lättnad.

Myst var flera handritade bilder inlagda och ihop pusslade med en story som man skulle utföra olika pussel för att klara.. Att spelet skulle suga är en smakfråga. Den här tråden blir ganska intetsägande egentligen. Men jag skulle väl dock kunna kasta in NHL 09 till PC eftersom dem vägrar att utveckla det vidare gäller nog de flesta konsoll spel nu för tiden. Synd.

Av jkrx

den kommer dra mer samt att den fortfarande bara använder GDDR3... Dvs den är dyrare än AMDs motsvarighet eftersom AMDs kostar ungerfär lika mycket fast med dyrare tekniker.

Av jkrx

jag har paypal konto o det funkar bra

Av jkrx

klart det inte räcker... advokaterna tar ju sina utgifter samt att skulderna till företagen säkerligen inte var låga.

Personen är mindre värd än företagen är regeringars policy.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dagle
För att citera bibeln: Den som inte ger anonymt ger i mammons namn och inte i godhetens namn.

För att citera bibeln: However, you may purchase male or female slaves from among the foreigners who live among you. You may also purchase the children of such resident foreigners, including those who have been born in your land. You may treat them as your property, passing them on to your children as a permanent inheritance. You may treat your slaves like this, but the people of Israel, your relatives, must never be treated this way. (Leviticus 25:44-46 NLT)

Av jkrx

Tips på distros att testa först är..

Ubuntu - www.ubuntu.com

PCLinuxOS - www.pclinuxos.com

Mandriva (bättre trådlösa drivisar än ubuntu) - www.mandriva.com

Linux Mint (Ubuntu done right ) - www.linuxmint.com

Mepis - www.mepis.org

sen finns det en massa andra varianter men efter dem här börjar det bli mer och mer avancerat.

Av jkrx

Dem sänker tillverkningskostnaderna men ändå så är dem alltid dyra... Nvidia är ett skruk företag så det smäller om det

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joeghurt
hur tänkte dem med Quadro + datorspelsfestival?
kanske hade passat bättre på en CAD-festival eller liknande.

det finns väl många CAD intresserade även om det är en datorspelsfestival samt att det kosta dem nog inte något extra att visa upp quadro serien.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Kan du på en enda punkt visa på att OS X är avsett för datorer med BIOS så har du eventuellt något att komma med.
Fram tills dess så förstår jag inte varför du (edit: och andra inkokta pezenissar) tjatar samma skit om och om igen...

Du är ju allvarligt talat stört löjlig. Det är du som är inkokt i mac inte vi som är det i PC.

Av jkrx

komplett är för dyrt så är det bara.

Av jkrx

var inte orolig... xandros "smörjan" som en del ubuntu/arch fanatiker tjatar om här fungerar felfritt på din EEE och du behöver inga speciella kunskaper för att klara av och använda det.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av b0bzor!
[B]Även om det är "stulet rakt av" så fungerar dessa effekter mycket bättre på OSX än på t.ex. Ubuntu. Tråkigt för dig, men mycket sant... jag kan tycka det är bra om någon plockar upp en bra idé och implementerar den till en bra funktion istället för någon halvdan laggig sak.

Vad är laggigt i Windows samt linux?

Citat:

Vad är du för en Open Source-förespråkare som sitter här och gnäller inlägg efter inlägg om hur stora stygga Apple snodde en effekt utav snälla Open Source-skaran? Det är det den världen handlar om, gillar man det inte så får man stänga sin källkod och ta massa patent.

Men det motsäger det faktum att folk kallar dem innovativa sen snor dem ju inte bara från OpenSource.

Citat:

Jag undrar om du över huvud taget har använt dig utav eller arbetat med en Mac i OSX alls? Det verkar som du mest har några förvrängda fördomar om hur det egentligen ligger till. Visst är Linux bra, det har många bra finesser och fördelar och utvecklas i en raskande takt. Dock är sanningen att Apple är låååångt före med deras grafiska GUI. Det är stabilt, snabbt, sammanhållt, enhetligt, snyggt, slipat osv osv.

Äger en iMac 24" och en Macbook. Så ja jag har jobbat en del i OSX. Leopard krashade ganska mycket när det kom ut för mig har löst sig nu dock.

Citat:

Min förgående Macbook hade problem att köra desktop effekter i Ubuntu men jag märkte aldrig av en "slowdown" i OSXs gränsnitt, aldrig.

Poäng?

Citat:

Det kvittar hur mycket du rantar, spottar och fräser om hur dåligt och oinnovativa Apple är. Dom har uppenbarligen lyckats och det känns mest som att du är lite putt för att dom gjort det. [/B]

Aldrig påstått att Apple är dåliga men dem är inte innovativa eftersom alla deras tekiner härstammar från vad man gör i BSD/IBM och resten av UNIX världen.

Av jkrx

Använder linux på min laptop just för att det är resurssnålt. Batteritiden räcker i 3-4 timmar såvida jag inte kollar på HD filmer.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Dessutom var det "operativ"och inte kernel det var tal om - men orka förklara skillnaden för den flanen

Ja, kom med fler förolämningar som du inte har en aning om. Det lyfter verkligen upp dig i diskussionen. Det bevisar ju bara att du inte har fler argument och nu sitter intryckt i ett hörn och skäller så mycket du kan.

Citat:

Han halvmissade en grej, så då får du helt ignorera allt annat? Du hade väldigt mycket fel om hårdvaruaccelererade gränssnittet själv, så jag anser att vi får ignorera dig lika mycket Står dock i den texten du citerade att det bara är userland som är ifrån BSD nu för tiden, så förstår inte riktigt vad du menar.

Halvmiss? Jag anser inte att

Citat:

Kan man väl göra men det är ju att diskutera något som är väldigt tokfel. Ladda ner sourcen och kolla själv om du inte tror på mig (och resten av världen).

är en halvmiss när man påstår att det är "tokfel".

Av jkrx

Om du har MoM så behöver du inte den första patchen.. den är till för de som inte har MoM och behöver synca serverna på mån/tisdag.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Tack för ett konstruktivt och förklarande inlägg.
Då du inte lyckas åstadkomma något av det jag frågat dig om ett antal gånger nu anser jag dig vara (cancur) och hoppas att någon annan plockar upp bollen och matar dig med trollmat.

Jag motargumenterade allt du sa och nu har du inget o komma med eftersom du hade fel angående BSD kod i kärnan.. stackare.

Av jkrx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
[B]Du behöver inte bevisa utan bara komma med väl motiverade argument.
Sen vet ju folk som vet något - dvs inte du - att stor del av OS X är öppen källkod.

Vad förrutom den BSD baserade kernelen är öppen källkod?

Citat:

Exemplen är? Kan du komma på ett konkret exempel?

Som t ex effekter vid minimering o liknande tjafs och även om det inte skulle vara stulet rakt av så är det knappast innovativt.

Citat:

Kan man väl göra men det är ju att diskutera något som är väldigt tokfel. Ladda ner sourcen och kolla själv om du inte tror på mig (och resten av världen).

XNU contains code based on Mach, the legendary architecture that originated as a research project at Carnegie Mellon University in the mid 1980s (Mach itself traces its philosophy to the Accent operating system, also developed at CMU), and has been part of many important systems. Early versions of Mach had monolithic kernels, with much of BSD's code in the kernel. Mach 3.0 was the first microkernel implementation.

XNU's Mach component is based on Mach 3.0, although it's not used as a microkernel. The BSD subsystem is part of the kernel and so are various other subsystems that are typically implemented as user-space servers in microkernel systems. XNU's Mach is responsible for various low-level aspects of the system, such as

Citat:

Vad har det ned ditt påstående om att OS X är "kopia" och "inte innovativt" att göra?
Börjar du inse att ingen nappar på dit trollande om "kopia" och "inte innovativt"?
Börjar du desperat behöva leda bort uppmärksamheten så att det inte syns att du står med byxorna vid knäna och kikar in i omklädningsrummet?
Börjar du bli besvärad av att vi vill höra ett välmotiverat exempel som styrker dina lösa påståenden?

Varför bry sig om sådana som du? [/B]

Tråden handlar inte enbart om det är innovativt. Det är du som har utlöst din automatiska försvarsmekanism för att jag snackar ner på OSX. Tråden handlar om Mac har några fördelar mot PC (Mac och PC är samma sak så OSX vs. Windows/linux/BSD/Solaris) och nej det har det inte. Är du en poweruser i windows/linux etc etc så kommer det systemet vara oerhört mycket bättre än OSX för dig.