Inlägg

Inlägg som adriankarlsson har skrivit i forumet
Av adriankarlsson

Skulle ha skrivit på om jag hade trott att det hade lett någonstans. I detta fallet så kommer det inte göra det. Eller alternativt lika långt som namnlistan för "bensinskattupproret" har gjort. Och där vet vi ju att det har rönt extrema framgångar med priserna på bensinskatten. Den är ju rekordlåg. (Viss ironi)

Enda lösningen är väl i sådant fall att försöka köpa mindre hårddiskar, för någon som har mer pengar är leverantörerna av diskar som kan trycka på myndigheter. Vanliga privatpersoner kan inte påverka, utom indirekt.

Av adriankarlsson
Skrivet av Exterm:

Nej, jag förstår inte riktigt vad ni menar, ärligt talat. Ni får gärna utveckla kritiken, jag är inte oemottaglig för sånt

Det jag skrev var en sarkastisk överdrift, och ja, jag tyckte det blev ganska bra faktiskt

Men seriöst, jag MÅSTE få veta, VAD här inne ni finner barnsligt, utom möjligtvis sängkläderna, URSÄKTA så mycket att de är lite färgglada

Det jag reagerade över lite är delvis belysningen, delvis så hade jag själv så när jag var... humm.. betydigt yngre än vad jag e nu. Förutom att det ser lite tacky ut så ger det dock ett skönt "bakgrundsljus" när man chillar o kollar på film.

Jag tror nog att det ser ut som ett "14-is rum" för att det är så in i h-l-e-e mycket små-pryttlar.

Av adriankarlsson

Haha, ja, men det är inte så smart att lägga ut körkortsbild trots att diskussionen blir hätsk.

Av adriankarlsson

Fett, nu har jag ditt ditt personnummer, nu blir det till att beställa grejjer.

Av adriankarlsson
Skrivet av TofZ:

hej,

beställde nyligen tre stycken OnePiece-dräkter till mig, min flickvän och en kompis.
det står klart och tydligt i orderbekräftelsen vilka dräkter det är som gäller men nu när jag väl fått dem så visar det sig att två(!) st är inte dem vi beställde.

De vi har fått var alltså inte de vi hade beställt och vi vill ju ha det vi har beställt så vem ska stå för fraktkostnaden tillbaka till dem?

jag har ju som konsument inte gjort något fel och har ju klart och tydligt talat om vilka produkter jag vill ha, jag har betalat in rätt summa samtidigt som jag beställde varorna och dessutom är det fläckar på en av dressarna som vi fick...

givetvis känner man sig inte så sugen på att betala en massa frakter när dräkterna är dyra nog som dem är och framförallt inte när DEM har skickat fel vara.
kan någon hjälpa mig med det här?

Butiken ska ombesörja frakten, även om du borde få betala för att du ska få skämmas o köpa så fula kläder, men det är ju helt upp till egen smak Men frakten står butiken för.

Av adriankarlsson
Skrivet av lillpeparoni:

Ser ut som att jag har övervärderat min gamla dator.

Gjorde för skoj skull en inköpslista på prisjakt med nya delar men med samma prestanda och då landar jag på 5200kr i inköpspris, ex frakter. Är jag verkligen så girig som vill ha 60% av vad en sprillans ny dator kostar?

Men hur maximerar man slutpriset? Genom att sätta ut den på blocket till överpris och hoppas att någon köper den eller är det genom att låta folk bjuda på datorn på tradera? Eller ger det mer att sälja den bit gör bit? Det blir ju en hel del mer jobb men kanske värt det?

Du får ju räkna på att devlis så har du delar i den som når en miss smärtgräns på tillverkningen och så sjunker inte priset mer, dvs det kommer nyare grejjer för samma peng.
Sen skriver du ju själv att det är i risigt skick, dvd funkar inte, report på chassit osv.

Jag brukar värdera begagnat till 50%, oftast mindre när det är datordelar, för man vet inte vad man får.

Av adriankarlsson

/agree med KsKz_91 & Raymond. Du måste grunda med något, blev väldigt fläckigt

Av adriankarlsson
Skrivet av Grillmeister:

Jag beskriver ett abonnemang som sådant att kunden är införstådd med att det är ett abonnemang som tecknas där pengar ska betalas varje månad och inte är en engångssumma som betalas nu.

Jag vet nu att det står 99 kr i månaden och det är mitt och ingen annans fel att jag inte läste ordentligt när jag betalade för vad jag trodde var en månad. Dock borde det inte vara så svårt att skicka ett mail eller liknande för att påminna om att "nu är det minnsann dags att betala, vill du fortsätta din prenumeration?".

Jag betalar räkningar och mobiltelefonabonnemang hemma utan problem. Varför? Jo, för varje gång det är dags att betala blir jag upplyst om detta. Det är rätt svårt för mig att hitta -99 kr i månaden från Spotify bland mina tusentals korttransaktioner. Då kunde det ha underlättat med lite information, även för dom som faktiskt inte orkade läsa allt Spotify hade att säga. Som sagt - mitt eget fel som inte läste, men t.ex. Fortum skickar ju fakturan varje månad som "abonnemanget" ska betalas. Varför kan inte Spotify göra det? Är ett kvitto till min e-mail för varje månadstransaktion för mycket begärt?

Tycker nog att det är lite för mycket begärt. Autogiro t.ex. får du ingen notice om. Min A-kassa t.ex. dras varje månad och likadant mina försäkringar dras utan att jag får veta om det i förväg. Såvida du inte har ett avtal som går ut i samband med dragningen så utgår ju inget papper om det. Hade dom fortsatt fakturera utan att du godkänner förlängning (Spotify är väl tills vidare va?) så är det ett lagbrott. Men i detta fall så räknas det typ som autogiro. T.ex. som WOW-betalningen.

Av adriankarlsson
Skrivet av Grillmeister:

Tycker det är fräckt det här med prenumerationer. Visst, det är användarens fel att man inte läser det finstilta men jag blir så trött när jag ser att Spotify har dragit 500 kr totalt utan att jag ens använt tjänsten under 5 månader. Det är mitt fel, jag vet, men skriv ut "Köp Spotify Premium för 99 kr/månad, så drar vi 99 kr i månaden utan att fråga dig igen". Jag är ledsen för allt off-topic.

Va? Det är ju en prenumeration. Det är ju på återkommande basis då. Hur menar du nu?
Dom skriver ju på hemsidan "99:- per month" på hemsidan, hur beskriver du ett abonnemang?

Av adriankarlsson

Äsch, det är skrock. Bästa är att ha på sig en fleece dräkt innan du börjar ta på grejjerna. Fleecen absorberar det statiska. Gärna om du har en heltäckningsmatta du kan rulla dig på innan.
Go for it.

Av adriankarlsson
Skrivet av Andyah:

elr så går du till din tatuerare med din ide så kan han/hon rita upp den åt dig också? så kan du sitta där o diskutera lite o ändra på saker o ting.

Vill gärna göra klart min bild först och sen låta tatueraren lägga sin touch, jag vill ha en någorlunda färdig idé, och itne bara 5 bilder och säga: En korsning på detta tack

Vid rätt bild så utkommer en belöning självklart

Av adriankarlsson

Någon som är bra på att rita?

Tja, hade tänkt att tatuera mig inom en överskådlig framtid, men behöver ha någon som är duktig på att rita. Kommer vara en blandning melllan new school och old school pinuppa med asiatiska drag o tyger. med realistiskt ansikte. Någon som känner för en utmaning=?

Av adriankarlsson
Skrivet av Gibbe:

Att det är EU som har bestämt det

Njae, egentligen var det ju Mobile Alliance som satte grundstenen, sen satte EU sin slutstämpel på det.

Av adriankarlsson

Denna är min stadigvarande kamrat och har varit i drygt 8 år

Av adriankarlsson
Skrivet av heatm:

Haha... testa att läsa igen, kanske var fläkten han menade och inte prollen

Jag har läst flera gånger, och med tanke på hur han har skrivit så kan jag inte se hur han menade fläkten.

Citat:

jag kör en sån kylare till min htpc och det fungerar bra, har även klockat prollen från 3.2ghz-4ghz med lite högre volt(phenom 2) den låter ganska lite men rekomenderas nog att köra på 7 volt eller lägre, själv kör jag på 12 eftersom jag även spelar lite ibland.

Av adriankarlsson
Skrivet av Simpledream:

usch för EU :/ tycker att de lägger sig i alldeles för mycket... det är ju bra att de vill minska elektroniksskrot men vafan...

Vad finns det för negativt med detta?

Av adriankarlsson
Skrivet av Goo5e:

Tack
Fler tips? Hon är ganska spontan och hon har försökt kyssa mig osv. fast hon har pojkvän... Borde jag fortfarande bete mig som att jag "inte är kär i henne"?

Varför måste man berätta om att man "är kär"?
Spelar väl inte så stor roll egentligen, det är bara ett ord på det man känner.
Personligen så tycker jag att det är moraliskt förkastligt utav henne om hon håller på så, och jag tror nog att man inte ska blint och blåögt tro att om du nu lyckas gänga ihop med henne att hon inte skulle göra samma grej. Nej, jag skulle säga satsa på någon som är singel istället. Då slipper man sånt. Sen finns det ju rötägg oavsett, men man kan väl försöka börja så bra som möjligt iallafall.

Av adriankarlsson
Skrivet av aGGe!:

Jag skulle vilja ladda ner ett ljud från Arlandas hemsida.
Någon som vet om det går?

Det är det första ljudet man hör när man går in på hemsidan nedan

Arlanda.se

Hör inget ljud överhuvudtaget när jag går in på arlandas hemsida

Av adriankarlsson
Skrivet av Aka_The_Barf:

jag kör en sån kylare till min htpc och det fungerar bra, har även klockat prollen från 3.2ghz-4ghz med lite högre volt(phenom 2) den låter ganska lite men rekomenderas nog att köra på 7 volt eller lägre, själv kör jag på 12 eftersom jag även spelar lite ibland.

den slår inte i mina minnen men jag har även ett fullstort moderkort. fråga dustin eller goggla lite, kanske TOM står på scythes hemsida om moderkort kompatiblitet?

eller så kanske någon med mer erfarenhet skriver här. det ser ganska fult ut för att kylaren är så platt

Aka_The_Barf: Du har ingen aning om vad du snackar om va? Du får gärna ge bevis på att du kör din processor på 12V.

Till TS: Spelar inte så stor roll om den tar i minnena, använd bara de yttersta platserna annars. Du behöver knappt mer än 2GB i en HTPC iallafall. Men å andra sidan så tror jag inte den fläkten kommer ta i, annars finns det lågprofilminnen man kan köpa också.

Av adriankarlsson

Jusst ja. En annan anledning till att inet är så bra är att när jag köpte hem ett moderkort senast så fick jag inte igång någon bild på DVI, så jag trodde ju att det var fel på moderkortet och skickade in detta. Någon vecka senare så ringde dom upp och sa att det inte är något fel på kortet, och så förklarade han vad jag hade gjort knasigt (jag trodde jag hade testat allt, och även skrivit i allt jag hade testat), och så skickade dom tillbaka det till mig, Exklusive undersökningsavgift, dom tog det på good-will. En sådan sak gör mig till lojal kund. Dom ringde ju tillochmed upp mig och snackade och inte bara skickade ett mail.