Inlägg

Inlägg som adriankarlsson har skrivit i forumet
Av adriankarlsson
Skrivet av SM-LoD:

Börja med att formulera lite regler, typ, max en röst per person och månad, max ett bidrag per person, Vinnande bidrag får ej vara med i nästa månads omröstning!

Det jag ser som det största problemet är väl hur man skall sortera ut de mods som ska vara med i omröstningen, kommer väl upp en sissodär 10-15 nya i månaden och finns väl gud vet hur många mods redan i galleriet, så att gå egenom alla dom är väl det som är mest tidskrävande...

Ha, det kommer inte upp 10-15 mods i månaden som är värda att nämna, på sin höjd 3-4 kanske, och det är ju mellan dom det får gå. USB-modd bort, Routermodd bort, simpelt fönstermodd bort, osv osv. Det ska i sådant fall vara kvalité moddar, inte något som någon har gjort på en pisse-kvart.

Av adriankarlsson

Inlägg raderat av Lan: Off-topic om bygget. Tänk på §1, trivsel. Tack för era on-topic poster.

Men, on topic: Bra projekt.

Av adriankarlsson

Överklockning skadar processorer i längden ja, frågan är bara hur mycket. Dom har en "optimerad" livslängd på stock-volten, och allt över det kapar ner. Däremot så har jag för mig dom ska funka minst 20 år, och då har du ändå redan bytt processor 10 gånger innan dess iallafall. Så sålänge du inte bränner prollen så behöver du nog inte tänka på att den kanske bara klarar sig i 5 eller 10 år (istället för 20).
Standard är att du inte kör på auto på volten, utan du vill ju ha så hög klock som möjligt men på så lite volt som möjligt. (Dvs mer prestanda kontra förbrukning). För tillfället så gör du fel helt enkelt om du har volt på auto.

Av adriankarlsson

Hur är ACE Sonay, har kollat på det också till en av. HTPC också. Hur är byggkvalitén, låter nätagget, hur mycket låter fläkten på Mobot?

Av adriankarlsson

Det är korrekt uppfattat. Operatören 3 har inget 2G nät, och således funkar inte 2G simkort i deras låsta telefoner. Resterande operatörer har olika.
Om W302 inte har 3G (Vilket den inte har: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_w302-2470.php), så kommer inte kortet funka.

Av adriankarlsson

Kapital behöver du för det första, och sen skapa bolag osv osv, men allt sånt antar jag du redan har koll på.
För att kunna köra fri frakt över x kronor (för du måste tjäna in frakten på marginalerna) så behöver du nog köpa in större volymer utav grejjerna. Och som uppstickare så är det nog ganska svårt att erbjuda fri frakt ibörjan.
Jag har en liten känsla av att nischade produkter är nog lättare att komma in på än just "datordelar" då det finns väldigt många i dagsläget som har väldigt kompetitiva priser generellt. Så om jag var du, så skulle jag nog försöka nisha mig på något i början.

Av adriankarlsson

Top notch.

Murpie: Man brukar stryka med strykjärnet underifrån har jag för mig

Av adriankarlsson

Läs på baksidan, har för mig att man måste betala boten i vilket fall, även om man ska bestrida. Men hör med polisen, för det är väl dom som tar emot överklagan. Eller så om P-bolaget säger att dom erkänner att dom har gjort fel, men behöver skriftligt på det, ja, skriv ett mail, så jobbigt är det inte. Förvisso dom som gjort fel, men det skiter inkasso-bolaget i om det kommer till dom.

Av adriankarlsson

Mycket korrekta påståenden men de flesta verkar vilja se negativa kommentarer i att man inte tycker om apple, medans man vräker ur sig andra negativa kommentarer på t.ex. HTC som ingen oponerar sig emot. Dvs, ganska mycket fanwar. Men iallafall, det åsido.

Ja, självklart är det billigt i utveckling när dom har en lur som dom sätter fokus på, och självklart så får dom billigare volymköp på delarna i telefonen.
Hårdvaran i sig är ganska medioker med operativsystemet tycker jag är jättebra, även om jag gärna skulle velat ha en fysisk "tillbaka" knapp
Dom har valt att utveckla en svensson lur, en som passar 95% utav befolkningen. Man vill inte hålla på och ställa in och ställa in, man vill bara köra, dessvärre så så kan man ju alltid önska att dom hade ett "avancerat" läge i telefonen också för den som vill kanske flytta in lösa mp3:or osv.
Sen fläskar dom på en duktig marginal som inte återförsäljare får ta del av (fakta), det återförsäljare/operatörer tar del utav är abonnemanget och eftersom Apple är in facto en genial produkt så säljer den som smör.
När det gäller tillgången på telefonerna som har släppts så har det varit medvetet. Mindre kaptialbindning och högre omsättning (bättre marknadsvärde för aktierna och bolaget), tillsammans med att man vill skapa en hype ring produkten, exklusivitet är en mycket bra knep för att få folk att vilja ha produkten. Dom är smarta på Apple.. Med det sagt. Själv kör jag inte Apple, jag kör Android för att det är ett öppnare system. Mer specifikt så har jag HTC och LG när det gäller Android. Dom håller god kvalité men menysystemet är ju inte lika smidigt. Men däremot är hårdvaran mer avancerad.
Det är svårt att få till en fulländad produkt, Apple saknar många delar som andra använder och vice versa.

Men iallafall.. Fel rubrik. Dom tjänar mest möjligtvis, men är absolut inte störst. Det är Nokia skumt nog som innehar första platsen.
Men dom är stora nevertheless tack vare smart produktplacering, bra inköp och bra marknadsplanering.

Av adriankarlsson
Skrivet av Gulbanan:

jag har faktiskt sökt efter en omvandlar, den billigaste kostade 170kr och högtalaren har jag köpt för ung. tre hundra för ett år sedan, så jag ville inte lägga 170kr på en sån omvandlare och eftersom jag hade en laddare med samma spec så vrf skulle jag köpa en ny

trådrulle är faktiskt en spole

Men å andra sidan så får du en uppsjö med transformatorer i en o samma, Jag använder min till 3 olika produkter som jag inte använder så ofta. Funkar perfa, bara snurra på skivan för att ställa in styrkan och köra på.

Av adriankarlsson

Ungefär samma svar. Va?
Var lödde du fast "trådrullen" om det inte påverkade funktionen i sig? Vad var "trådrullen" för något.
Gå till Kjell & Co, eller Biltema och köp en omvandlar så slipper du löda elkontakter.

Av adriankarlsson

Tråkigt att det gick åt pipsvängen. Jag själv säljer en hel del på Tradera för att det är så enkelt, och de flesta är medvetna om hur det går till. När det gället fraktavgiften kan han inte göra så mycket, då skulle jag iallafall inte ha skickat varan innan det hade blivit meddelat och godkänt att du tar extra kostnader. Sen att varans skick är en annan än vad som beskrivs är ju ett klart fel av säljaren. Du kan lika gärna lägga upp nick här så att andra på Sweclockers inte gör om misstaget med den säljaren. Är felet utav betydande art?, eller är det skönhetsfel?
Tradera är ganska smidigt också för då kan man som köpare se vilka man köper av, om denne person har bra omdöme eller inte, och likadant säljaren kan se om det är en vettig person som köper. Liknande system borde kanske införas på Sweclockers, men å andra sidan så har inte Sweclockers samma magnitud av försäljningar på enskilda personer misstänker jag så att det är värt att implementera.

Tråkigt... Men summan är: Nej, du behöver inte betala extra frakt då detta inte är överenskommet.

Av adriankarlsson
Skrivet av Dryad:

Tack för svaret. Att jag är missnöjd med produkten från början är mer menad som att jag inte skulle bli alltför ledsen för att bli tvungen att köpa nytt Förstår givetvis att det inte kan användas som argument. Däremot tycker jag som du att produkten inte ska kunna pajja bara sådär och vid vanligt användning. Får se om jag hinner titta förbi butiken under veckan och se vad dem säger.... förmodar dock att det blir i stil med "garanti 1 år inget vi kan göra" så det var därför jag gärna vill ha lite bättre koll på mina rättigheter.

En reklamation innebär att du meddelar att du inte är nöjd med varan och talar om på vilket sätt du tycker att den är felaktig. Enligt konsumentköpslagen har du alltid rätt att reklamera ett fel på en vara du köpt i tre år från köpet. Varan kan ha en garanti som är kortare eller längre än tre år, men den förkortar inte den lagstadgade reklamationstiden.

Problemet för dig som kund är att efter utgången garantitid (1år) måste du kunna bevisa att felet
var ursprungligt. Det räcker inte med att det inte fungerar längre.
Ett ursprungligt fel kan ibland visa sig först efter att du använt varan ett tag, därför är reklamationsrätten treårig.

Reklamationen måste göras "inom skälig tid" efter det att du har upptäckt felet. Om du reklamerar
inom två månader har det skett i rätt tid. Skälig tid kan vara längre än två månader om du har giltig
orsak, till exempel att du varit sjuk eller på en resa. Tänk på att alltid försöka reklamera så snart
som möjligt!

Av adriankarlsson
Skrivet av bud_bundy:

Det jag tänker på när jag hör folkuniversitet är svindyra kurser om grundläggande saker, där jag har svårt att se någon annan målgrupp än företag. Nu har de såklart även andra utbildningar.

Men jag skulle vilja se vilka program som du funderar på, men generellt så hade jag sagt yrkeshögskola med studielån.

http://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Ekonomi-...

Denna hade jag tänkt på. Det är just det där med att sätta sig i rejälva skulder iom. YH.

Någon som har någon erfarenhet av liknande "köpe"-kurser.

Sj'älvklart är det relativt grundläggande, det är det med de flesta utbildningar, även YH.

Av adriankarlsson
Skrivet av Emajl:

Har du använd den musen själv?

Har du använt den musen själv?

En på prisjakt skrev att musen hade denna nackdel:
- Dålig precision. Bytte ut den första jag köpte, men fortfarande vissa problem.

Är det något som ni har upplevt eller vet ni något om det?

Nope, men använder mig av en revolution nu, har använt 1 annan trådlös logitech, och en annan trådad logitech. Nu när jag tänker efter så tror jag att jag alltid har haft logitech förutom då den klassiska Intellimousen.
Men jag rekommenderar för att jag tycker om Logitechs produkter och tycker att det är sobra alternativ, och jag har sett en bra recension på den.

Av adriankarlsson
Skrivet av Emajl:

Jag har nu i ca 1 år letat efter en ny mus och ett nytt tangentbord då mitt Windows wireless desktop 3000 har varit riktigt dåligt, den höll på och och tappade kontakten med sändaren mest hela tiden. Man upplevde den som väldigt laggig med andra ord.

Är på jakt efter något som liknar följande:

Mus:
Pris: max 400
Storlek: ca 7cm bred och 12cm hög (vanlig)
Antal knappar: 2 vanliga + 1 scroll + 1 knapp för bakåt + 1 knapp för framåt
Anslutning: Trådlös

Tangentbord:
Pris: max 400
Storlek: "vanligt", dvs inte krympt för att spara plats. det ska finnas numpad.
Anslutning: Spelar ingen roll.
Övrigt: Bakgrundsbelyst

De behöver inte vara bra för spel. Men de ska fungera bra för dagligt och intensivt surfande och liknande.

Jag har givetvis redan sökt på mus på exempelvis prisjakt och liknande. Men nu vänder jag mig till Sweclockers och de som kan rekommendera tangentbord eller mus som har ungefärliga specifikationer som jag beskrev ovan.

Har säkert glömt något eller beskrivit något skitdåligt. Så om ni undrar något så fråga på bara, eller skäll på mig...

Jag antar att du menar att musen ska vara 12cm lång och inte 12 cm hög, för då är det väl trackball-möss som är närmast. Det finns ju en uppsjö av dessa helt ordinarie möss.
http://www.inet.se/artikel/6101577/logitech-m705-mouse-silver är nog bra rekommendation.
Helt vanlig men endå ergonomisk, och så tycker jag att Logitech har bra kontakt med sändaren.
Har en Revolution själv, funkar fint fint, och Logitech supporten är bland dom bästa jag har varit i kontakt med.

http://www.inet.se/artikel/6606143/microsoft-sidewinder-x4 ska vara bland dom populäraste tangentborden har jag för mig.

Nu vet jag inte vad du menar med "intensivt surfande", vilket är ett nytt begrepp för mig, men misstänker att du inte blir missnöjd med dessa grejjer. Annars kan du få köpa migg G15 för 400 riksdaler så plockar jag X4:an

Av adriankarlsson

Ska du ha det på huden så hade jag nog rekommenderat en burk som inte har passerat bäst före utan någon större insikt, men säkerligen ingen fara, dock så är det ju 5 år sen.
Ska du ha det på "döda" ytor så kan jag inte se hur det skulle spela roll, typ bord, handfat osv.

Av adriankarlsson

Annars är väl optiskt kabel en lösning, dom lär ju gå på olika kanaler.

Av adriankarlsson
Skrivet av flyawaynille:

prövade ett kort, då fick jag runt 20 fps från 40-50

Testa båda korten "just in case" utifall att det är vajsing på ena. Har du fortfarande vita streck?
Kollat alla temps? Skruvat ner till lägsta kvalitéen och börjat om?
Rätt drivisar?, Både till grafikkort och Windows? Kör med orginal-drivisar från grafikkortets tillverkare.
Testat RAM?
Fallerar allt annat så är det bara o köra datorn i bilkrossen och köpa nytt

Av adriankarlsson
Skrivet av flyawaynille:

nepp det är hela tiden. har en jäkla massa problem med acb, det är det enda spelet som inte fungerar bra på min dator.

Testat o lira på bara ett kort? Kanske bråkar med CF.