Inlägg

Inlägg som hesten har skrivit i forumet
Av hesten

Problemet med farten på torrents verkar komma och gå för mig, börjar bli rätt trött på det här nu.

Av hesten

Min torrentfart verkar vara tillbaka till normalfart igen sen igår, bor också i göteborg.

Av hesten
Skrivet av Phunky:

Fins det nått gemensamt med er som har fel? Bor ni alla i samma stad/stadsdel?

Sist vet jag att dom flesta som hade problem bodde i göteborg.

Av hesten

Jag hade dålig fart på torrents för nån vecka sen, sen nån dag senare va farten normal igen. Sen igår är den återigen strypt.

Av hesten

Kan köra 5st extremt välseedade samtidigt och få ut 100kB/s, inte varit några problem innan den här veckan och allt annat verkar gå i full fart.

Av hesten

Även jag har samma problem torrents bara kryper fram sen nån dag tillbaka, alla farttester däremot visar ok.

Av hesten
Skrivet av 0p:

Något är kraftigt fel nu med comhem hos mig, testar att downloada lite torrent från svenska isps och jag ligger på runt 100kb/s där jag vid andra tillfällen ligger på runt +10MB/s är det någon som upplever samma sak?

Har exakt samma problem i göteborg.

Av hesten

AndyBo jag har exakt samma problem, sänk till tex 40 totala connections i torrent klienten och se vad som händer, börjar starkt misstänka att modemet har nån firmware bug eller bara inte orkar med mer när man kör full fart.

Av hesten

Vad menar du med kass downstream, packetloss ?

Av hesten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ClowneN
Vad kör du med för inställningar i utorrent då?

40 globala anslutningar, man får sitta och pilla lite fram och tillbaka.

Av hesten

clownen:
Testa att inte maxa uploaden, om inte det hjälper är det exakt samma problem som jag har och det enda som hjälper är att ordentligt sänka antalet connections i klienten men är fortfarande inte helt bra då.

Av hesten

Nej det är ingen slö disk eller dator, har pingat från en separat dator och kört trafik via en annan eftersom man kan ha flera inkopplade via olika portar bara för att utesluta den biten.

Kör nästan ingen upload alls och problemet börjar redan vid 2MB/s fast bara med många connections, 100 är dessutom inte speciellt mycket va ställd på max 800 med 24/10 utan några problem.

Phunky skulle ett belastningsproblem kunna skapa nåt sånt här, kanske nån prioritering som inte fungerar som den ska när man försöker pressa på hårt ?

Av hesten

Phunky du har ingen erfarenhet eller förslag på varför en 50/10 skulle gå bra att maxa med tex 40 connections men 100+ ger packetloss, lagg och farter ner mot 3MB/s som resultat på en direktkopplad dator. Hade aldrig några problem på 24/10 så signalen borde ju vara bra.

Av hesten

Gjorde lite mer tester och ligger på runt 500ms latency vid 2MB/s ner och inget nästan upp men bara med torrents och liknande som använder massor med anslutningar, blir kul att felanmäla det här.

Av hesten

Vad får ni som har 50/10 ut för fart neråt, med en anslutning ligger jag utan problem på 5MB/s men med tex torrents får jag 3-4MB/s 3000ms latency och lite packetloss.

Har testat ett par olika direktanslutna datorer men verkar vara samma sak med alla.

Av hesten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razerrazer
förstår inte att folk vill ha downloaden. Jag skulle klara mig med 24/100

eller 24/50

men aldrig 50/10

Olika personer vill ha olika saker helt enkelt, så länge det går att fuska med ratio eller ta hem saker på ställen som inte kräver ul förstår inte jag den konstanta ul hysterin visst är det trevligt att ha men knappast nåt man längtat så hårt efter.

Hög download fart däremot det är fina saker nu när bluray börjar bli mer och mer vanligt.

Av hesten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av basn
hahahhaha, bra sagt... flashfxp är den mest använda ftp clienten samt den bästa... synd grabben

Jag tycker absolut inte den är den bästa men faktum kvarstår att man får låga fart ibland framförallt vid belastning eller från ställen med högre latency med flashfxp är ett kännt problem som både jag själv och många andra jag pratat med råkat ut för.

Men det är lite offtopic.

Av hesten
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Acer99
Ngn annan som märkt av att deras ul går segare via ftp. Kör senaste versionen av flashfxp, testat både passive och active mode, men kan enbart tanka upp i runt 400KB/s fastän det går att skicka till flera ftp servers och maxa upp hastigheten till runt 800 KB/s. Verkar som ul:en är strypt till just 400KB/s

Flashfxp är uruselt och har massa såna konstiga proglem, testa nån annan ftp klient så går det säkert bättre.

Av hesten

Det är väl klart att det kan hända, elektronik komponenter som går sönder kan bli extremt varma eller ta eld och lite damm på fel ställe eller ett papper som ligger över då så brinner det fint.

Klart att chansen att det händer är väldigt låg annars hade ju varenda lägenhet brunnit ner men man ska aldrig säga att det inte kan hända för det händer faktiskt.

Av hesten

Att ni inte slappnar av lite istället för att oroa er om högre upload varje dag och kunna komma in på dom tuffa dc hubbarna, det kommer när det kommer.