Inlägg

Inlägg som Lidodido har skrivit i forumet
Av Lidodido
Skrivet av Vispsleven:

Om ni vill spara lite extra (5 %) på tv:n via Elgiganten så kan man köpa presentkort på benify som nämnts i tips-tråden. Testade det själv och det gick bra.

Yes köpte just 77-tummaren med den rabatten. 23750 + 1990 - 9000kr = 16740 för en 77" C3, känns helt löjligt billigt. 65-tummaren var ju ett kap till det priset. Var egentligen inte läge att köpa TV nu men det här gick inte låta bli när man sitter på en 11 år gammal 55" 1080p-burk med en latens som heter duga.

Av Lidodido

Ser helt klart hellre att spelen blir rimligt prissatta och ligger runt 10-15 timmar. Körde igenom hela Half-Life-serien under mellandagarna och blev glatt överraskad över hur lagom långa spelen var. Man hann gå igenom en story på ett bra sätt, utforska olika spelmekaniska idéer till fullo utan att tjata sönder dom, och hann få ett bra avslut, lämna mersmak men inte lämna en med känslan att man inte fått ut nåt av spelet.

Sen gillar jag många spel som är längre, men när man ska ha en utstakad single player-story som tar 60 timmar så hinner man ju bli less. I TotK där utforskandet är spelets huvudsakliga styrka så gör det inget att det finns enormt mycket att utforska. Likaså Mario Odyssey vinner mycket på dess stora skala, men där är det lätt att bryta ner spelandet i små portioner och det tycker jag inte gör något.

Av Lidodido

Flyttat till nytt hus, behöver nog nåt till gillestugan, och befintlig tv är 11 är gammal så det börjar vara dags!

Av Lidodido
Skrivet av Chess_Norris:

Lacken och fälgarna drog upp priset lite

<Uppladdad bildlänk>

Vinterdäcken drar ju också iväg en del. Många glömmer att räkna med det när man sitter och suktar efter listpriser, men fort är det 20-25k

Grattis till köpet, det där är nog en fenomenal bil, och det säger jag som en som inte direkt är entusiastisk över Tesla. En MY med samma uppgradering som 3:an fått hade varit en kanonbil för mig, om dom inte hade tagit avskalningen av kontroller och sensorer nästan till absurdum. Den som inte hakar upp sig på dom sakerna blir nog oerhört nöjd!

Av Lidodido
Skrivet av SAFA:

1 kwh / kwp är nog lite för lite om man vill kunna nyttja solelen fullt ut.
Säg att huset drar 500 W i snitt på sommaren. På 5 kWp paneler får jag in dygt 30kWh på en solig dag, 6 kwh förbrukas och 5 kwh går in i batteriet, 19 kwh går på export.

Klart man kanske kan klara natten genom att köra tvätt/diskmaskin + varmvattensberedare på dagen, men det blir många djupdurladdningar av batteriet vilket sliter mer på det.

Vill man sen klara en mulen dag behöver man närmare 12 kWh till, så 20 kWh är nog rätt ok för 5 kW paneler, nu med paneler med bättre verkningsgrad så får man ofta upp 10kW eller mer på ett tak. Så då blir batteriet fulladdat på bara drygt 2 timmar med fullt solsken.

Om det sen är lönsamt är en annan sak.

Ja det är just lönsamhet som börjar avta nånstans runt 1kwh/kwp, vad jag har kunnat se. Mer än så så dras inte batteriet till full nytta. Det blir dåligt nyttjande av resurser om man överdimensionerar alltför mycket. Sen kanske gränsen borde vara högre, men en gräns kanske kan vara bra.

Av Lidodido
Skrivet av pv2b:

Det är väldigt svårt att se att ett batteri som laddas med nätström är något annat än en energiförbrukare. Laddeffektiviteten är inte 100%, därför kommer den totala energiförbrukningen med en sån här anläggning stiga. För att inte tala om de resurser som går åt för att producera batteriet i fråga.

Däremot kanske den som äger batteriet eventuellt kan spara pengar på det genom arbitrage, men ska det verkligen skattesubventioneras?

Visst, det kanske bidrar till stabilitet i nätet, vilket är en bra grej, men ska det verkligen bekostas med pengar som är tänkta att subventionera grön teknik?

Med det sagt, om man har en solanläggning, och har ett batteri för det syftet så borde det inte skada någon att det används för annat vintertid då man har få soltimmar? Bättre hade varit om det fanns ett krav på t.ex. ett visst antal kW i installerad soleffekt för att få subvention för ett annat antal kWh i batterier.

Det här är i slutändan ett problem som lagstiftarna har skapat och behöver fixa. Skatteverket gör bara vad de kan för att tillämpa de bestämmelser som finns.

Nyttan med att ladda från nät blir ju att kunna ladda på natten då förbrukningen i nätet är låg, och sen sänker man sin nätförbrukning på dagen för att kapa topparna och jämna ut förbrukningen över dygnet. Det skulle nog sänka elpriserna för hela samhället, kanske en bättre investering än att betala ut elbidrag så fort elpriserna skjuter iväg.

Men sen håller jag med, lagen säger bidrag för lagring av egenproducerad el, skatteverket har bara tolkat det så. Finns dock en gråzon där jag ändå inte producerar någon el, eller förbrukar så lite att jag ändå inte kan ta ut allt jag laddat. Eller redan har batteriet fullt. Varför då inte tillåta att den kapacitet som finns och som inte ens KAN nyttjas på korrekt sätt används till annat?

Sen vore väl en gräns på 1kWh per kWp solceller eller nåt sånt för att förhindra massiva batteriparker. Det är där nånstans man börjar nå diminishing returns på att sätta in fler batterier.

Med det sagt hade jag beställt 20kWh till mina kommande solceller just för att köra checkwatt, men detta har gjort att jag nog siktar på 10kwh och fler paneler istället. Checkwatt ska ju införa att man kan nyttja batteriet med solel men ändå se till att en buffert finns för att stötta nätet. Skulle det skita sig så har man inte lagt en sååå stor investering i batteriet.

Av Lidodido
Skrivet av SunQ:

Den är redan presenterad. De ska få samma lyktor som Model 3 och den extra skärmen i baksätet osv.

https://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/nyheter/20240109/u...

Inte presenterad, men läckt. Stor skillnad, även om det helt klart indikerar att den borde komma inom det närmsta året eller så.

Av Lidodido

Super Mario Wonder, så när som på absolut sista sista bonus-banan som jag tagit mig ungefär halvvägs igenom.

Magiskt spel, kunde ha fått varit längre men samtidigt gillar jag att man provar en idé, gör massa bra grejor med den, och går vidare istället för att behöva mjölka hela världar, eller rentav ett helt spel kring en specifik gimmick. Fantastisk bandesign, magisk grafik, animation, ljud, tighta kontroller, bra variation, känns som ett helt nytt kapitel för Mario som plattformsspel.

Slutbossen var dessutom verkligen ett spektakel, verkligen unik och rolig bana. T.om eftertexterna var bland de bästa jag har sett.

Av Lidodido
Skrivet av tJev:

Äntligen kanske man ska säga, fick vi problem med ena elbilen.. laddluckan på vår Enyaq går inte att få upp, försökt värma luckan men låsmotorn låter inte och jag ville inte bräcka upp luckan så fick bli bärgare till verkstan... När vi ställde bilen i lördags-morse hade den 18%.. när jag satte igång den imorse för att köra till verkstan var den på 12% och hoppa in i turtle mode. Får se om de lyckas få fart på låsmotorn eller om den byts ut på garanti, läst att det finns en uppdaterad version som är bättre.

Ioniq 28an rullar på i vintern även om jag blev smått överraskad när jag bara hade 112km räckvidd i -23C med AC på.

Konstigt att man aldrig varit med om något sånt här på en bensin/diesel-bil.. körde skoda superb innan med liknande tanklock som aldrig strulade, är det ångorna som påverkar? Förstår iofs inte alls behovet av låsmotor på ett "tanklock" till en elbil...

Är ju känt fel på de modellerna, men många gånger sägs det ju kunna lösas genom att man bankar lite lätt på luckan och spammar låsa-upp-knappen på fjärrkontrollen.

Av Lidodido
Skrivet av sunnis:

Man kan åka på Turtlemode om GOM är över ett visst tröskelvärde på medelförbrukningen och stänger av bilen och startar den igen. En VW-unik feature sedan v3.2 tror jag.

ID.4 med gamla 2.4 mjukvaran var bättre på vintern.

Batteriet måste väl vara kallt också? Till den grad att den bedömer att den inte kan värma batteriet och köra utan att det töms innan batteriet ens är varmt.

Av Lidodido
Skrivet av leeggee:

Någon med erfarenhet från dessa? Sjuk rabatt

Fått guld från en testpilot här på SC. Beställde själv, sjukt bra pris och har letat trådlöst headset länge nu. Kostar 2200 nu så frågan är om priset var fel eller det var begränsat antal.

Av Lidodido
Skrivet av Björn Endre:

Jag lämnade in bilen och de hittade fel på batteriet eller nått där runt om så de bytte ut det på garanti. Så nu får vi se om det håller bättre. Jag antog något var wonky eftersom den redan förra vintern började visa lampan ett par gånger och denna vinter ofta så fort det var kallt. De uppdaterae förresten också någon mjukvara för kamerorna. noterade när jag skulle beställa servicen att det stod att de hade en uppdatering väntande nästa gång jag kom till verkstaden. Jag har fått en del OTA så lite förvånad att det fanns en extra som behövde göras på verkstan.

Hade du SW 2.4 i din bil? Isåfall skulle den ju få ett nytt batteri för att klara uppdateringen till 3.x. Sen har det väl varit en del OTA-uppdateringar av bilens styrenheter som också varit förberedande för de större SW-lyften, så det är nog naturligt.

Dom har ju kämpat en del med själva deployment-biten när det gäller mjukvaran, och jag har sagt länge att hur många uppdateringar vi kommer få i framtiden hänger mer på hur dom löser paketering och deployment snarare än själva utvecklingen av koden, för den biten tror jag (trots deras stora brister) att dom kan lösa.

Av Lidodido
Skrivet av Dizzö:

Klart den har. Handlar ju om Tesla får in bilar eller inte. Högaktuellt då detta elbilar.

Ja och då kan man hålla sig till de effekterna, snarare än huruvida strejken är rätt eller inte, om den är tandlös, om facket är en maffia eller vad det nu gäller. Nu kanske inte alla ville dra de växlarna men det var direkt där man hamnade när det togs upp, och då tänkte jag det var bra att hojta till innan ytterligare 5 sidor politik äter upp tråden.

Edit: backade lite och du började ju med länkar om att de nekas skyltar. Helt relevant, men tillägget "bra där" gjorde nog att de som är emot facket drog igång, och sen var det nästan 100% åsikter om facket som diskuterades. Att de nekas skyltar är som sahy9helt relevant här tycker jag 🙂

Av Lidodido
Skrivet av DaBone:

Inte speciellt mycket egentligen.

Dåså, då har alltså diskussionen inget alls att göra i denna tråd.

När det faktiskt får någon påverkan på köpandet eller ägandet av en elbil så kan det vara nåt att diskutera, men så länge det inte gör det så kan vi släppa det ämnet, var min poäng.

Av Lidodido

Tycker julkalendern är bra så här långt, än om inte alla erbjudanden passar mig. Man måste inte köpa allt

Undrar däremot när tävlingsvinnarna kommer utses!

Av Lidodido
Skrivet av ztenlund:

@Lidodido Mycket bättre att göra en gigantisk citatvägg som upprepar allting en gång till...

Ja kunde så klart ha taggat folk, men gick snabbare att klicka i citat. Skriver man bara ett inlägg så går folk bara in och citerar som svar och så fortsätter diskussionen 🙂 ska redigera mitt inlägg!

Av Lidodido

@Dizzö
@DaBone
@sweborn
@SUMITOMO
@Julkatten
@Azodan
@ztenlund

Detta bröts ut till en separat tråd: #20272570 som sedan blev låst för att diskussionen inte hör hemma här.

Det relevanta är väl möjligtvis hur Tesla-köpare/ägare drabbas, sett ur ett köpa/äga elbil-perspektiv, men det får moderatorerna avgöra.

Av Lidodido

Ah XS1000, köpte just en sån, fruktansvärt liten. Tänkte inte heller ens på potentialen i en extern SSD utan tänkte det blir en kompromiss, och tänkte att hastigheterna på SSD alltid är så bra att några hundra hit eller dit kvittar.

Döm om min förvåning när bildredigeringen blev rasande mycket snabbare än en 860EVO på SATAII, och dessutom nu går flytta mellan laptop och PC utan massa klumpig synkning till NAS. Klart bra köp!

Av Lidodido
Skrivet av Björn Endre:

Intressant med diskussionen om 12V-batterier. Jag har i år haft "problem" med att min Enyaq visat batterilampan till och från och även några gånger visat varning att laddningen är så låg det riskerar stänga av säkerhetssystem. Det har främst varit när det varit kallt men även några gånger vid mildare temp. Och sen ibland försvinner det några dagar. Men det har blivit allt oftare de senaste veckorna.

Jag funderade på en booster och kommer nog skaffa något sånt. Men jag har även beställt service på den för att kolla upp batteriet då jag också tycker det inte borde bli dåligt på 1 år. Faktum jag minns att jag såg den lampan några gånger förra året men då bara ett kort tag när bilen startades. Nu lyser den alltid hela körningen.

Skodan har väl nån inställning för att tillåta laddning av 12v-batteriet från högspänningsbatteriet om det börjar sina? Optimerad batterianvändning eller nåt sånt. Har inte haft nåt problem själv trots korta körningar med massa förvärmning av kupén.

Av Lidodido

Gå upp i arbetstid är väl en sak, du kan ju inte bli tvingad till att ta på dig arbetspass som timmis, men å andra sidan har du väl inget anställningsavtal som säger att du bara ska jobba 75%?

När det gäller din rätt till OB så kan man ju som anställd inte kräva att man ska få jobba kväll eftersom det ger mer i lön. OB är inte nåt slags hack för att få mer pengar, utan det är nåt man får som kompensation för att man tvingas jobba på obekväm arbetstid. Om arbetsgivaren inte har behov av att ha dig på plats specifikt på kvällstid så ska ju arbetsgivaren inte bli tvingad att schemalägga dig på kvällstid, det vore ju märkligt.

Om du då inte kommer bli schemalagd kvällstid, och inte vill gå upp till 100% från 75%, så kommer du helt enkelt få jobba mindre till en mindre timpeng, och arbetsgivaren tvingas hitta andra som kan täcka de kvarstående 25%, dvs ta in fler som konkurrerar om att få arbeta.

Förstår att det känns glassigt att jobba kväll och få samma lön för mindre nedlagd arbetstid eftersom du ändå inte ser någon vits med att vara ledig om kvällarna, men jag hade personligen tagit erbjudandet och sett det som ett steg närmare en fast tjänst istället för timtjänst.