Inlägg

Inlägg som Nissekatt har skrivit i forumet
Av Nissekatt
Skrivet av FuelWatcher:

1500.

Skickades från m.sweclockers.com

Klockan är slagen och FuelWatcher tar hem det precis i sista sekunden!

Stort tack för era bud!

Mvh Christian

Av Nissekatt

Noterat, du leder! Budgivningen stänger kl 17 så skynda skynda!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nissekatt

Hej! I/O-plåt finns. Säljer helst alla prylar tillsammans istället för att dela upp det, borde förstås skrivit det i annonsen men glömde. Senapsburk leder således med 1200:-.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nissekatt

Tack för budet! Vi låter budgivningen vara öppen 24h, dvs stänger kl 17 imorgon. Om inga högre bud inkommit är prylarna dina!

Av Nissekatt

4690k, moderkort, 8gb ram, CPU-fläkt

Har uppgraderat datorn och har följande prylar till salu:

CPU: Intel Core i5 4690K
Moderkort: Asus Z97-A ATX
Ram: Corsair DDR3 Vengeance LP 1600MHZ CL9, 2x4gb
CPU-kylare: Cooler Master Hyper 612S med en extra Noctua 120mm-fläkt

Om man vill ha så kan jag även skicka med på köpet en extra Noctua NF-P12 120mm chassifläkt (saknar en av ljuddämpade gummifästningarna men har alla skruvar man kan använda istället) samt chassi Antec Three Hundred med 4 fläktar.

Inte haft några problem med grejerna och så vitt jag vet fungerar allt som det ska.

Tacksam för bud!

Läs hela annonsen här

Av Nissekatt

Speldator åt en vän - budget 9000

Hej!

En polare ska köpa en ny dator och jag försöker hjälpa honom. Har läst en del här och gjort mitt bästa att plocka ihop ett paket som jag själv tycker verkar rätt bra. Dock har jag ingen vidare koll på vad som hänt den senaste tiden inom komponentsvängen så skulle uppskatta om ni kunde ta en titt.

Användningsområdet kommer uteslutande vara spel, typ BF4 och nyare titlar.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7285806/2014-10-22

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7285806-00.png

Något som ser knas ut eller finns det något mer prisvärt man kan byta till?

Han vill gärna ha montering. Crossfire är inte aktuellt.

Tack så mycket!

Av Nissekatt

Aha, där ser man!

Såg att man kunde få ett PowerColor Radeon R9 280X 3GB TurboDuo OC (AXR9 280X 3GBD5-T2DHE/OC) för 2099kr på webbhallen. Kostar ju bara 309kr mer än r9 280. Skulle det vara ett bättre väl?

Av Nissekatt

Glömde nämna att jag redan har en Hyper 612S till CPU'n! En stark anledning till att jag gillar lågprofil-minnena då den är gigantisk!

Av Nissekatt

Tack så mycket!

Har tagit en rejäl funderare och kommit fram till att det nog är bättre att köra en helrenovering istället. Grejerna är ju ändå 5 år gamla och oavsett så kommer jag behöva uppgradera resten snart. Då känns det lite knäppt att sitta och köpa grejer till en gammal rigg som ändå kommer behöva bytas snart. Lika bra att göra det ordentligt på en gång!

Har kikat på sweclockers sommardator och inspirerad av den har jag plockat ihop detta:

INTEL CORE I5 4690K 3.5GHZ 6MB S-1150 HRF
1 829 kr
http://www.dustinhome.se/product/5010791975/intel-core-i5-469...

ASUS Z97-A Z97 S-1150 ATX HRF
1 290 kr
http://www.dustinhome.se/product/5010789087/asus-z97-a-z97-s-...

CORSAIR 8GB DDR3 VENGEANCE LP PC3-12800 1600MHZ CL9 (2X4GB)
790 kr
http://www.dustinhome.se/product/5010598525/corsair-8gb-ddr3-...

ASUS RADEON R9 280 TOP 3GB PCI-E HDMI/DVI/DP
1 790 kr
http://www.dustinhome.se/product/5010782459/asus-radeon-r9-28...

Landar på 5699:- totalt.

Grejerna jag har är ett corsair 650w nätagg (https://www.komplett.se/corsair-tx-650w-psu/340676#!tab:info), ett Antec three hundred-chassi plus dvd-läsare och hårddiskar (varav en äldre Kingston 120gb SSD).

Tänker att det bör vara en rätt framtidssäker rigg. Vill ogärna gå upp mer i pris då det redan svider rätt duktigt. Har ni några synpunkter, förslag på ändringar eller allmänna kommentarer på detta så blir jag mycket glad!

Av Nissekatt
Skrivet av MrPeakon:

Går den att överklocka så har du en liten gratis boost dära, värt att kolla upp faktist!

Det bör gå alldeles utmärkt! Det är en black edition vilket innebär, om jag minns rätt, att vissa parametrar är upplåsta så man kan lättare överklocka (tror jag?). Googlade snabbt och det verkar som man kan få upp den rätt mycket, 3.5ghz verkar inte vara några problem eller ännu högre om man kan hålla tempen nere.

Om man bara ser på antalet ghz så ligger ju min processor inte så fasligt långt efter moderna cpu's. Antar dock att det kanske inte bara är ghz som räknas dock?

En basic-fråga angående ram också. Om jag köper två nya 2gb-stickor och kör tillsammans med dom två jag har räcker det att dom nya också är DDR2 800 (som dom jag har) eller är det något mer jag behöver tänka på?

Av Nissekatt

Tack för svaret!

Det låter vettigt, ny GPU och mer minne känns som jag absolut behöver fixa. Tror du det skulle räcka eller är det dumt att inte uppgradera processorn också? Vill ju gärna spara in lite pengar men om det skulle innebära en flaskhals med den CPU'n och att köpa en ny skulle innebära en bra prestanda per krona-boost så är jag öppen för det.

Av Nissekatt

Uppgradera speldator som blivit trött

Tja!

Min dator som jag byggde 2009 håller inte längre måttet och jag skulle behöva uppgradera. Eftersom jag är student och har åkt på en del tunga utgifter senaste tiden så skulle jag vilja hålla kostnaderna nere så mycket som möjligt utan att vara dumsnål. Tänkte därför höra med er om ni tycker det vore en bra idé att uppgradera burken jag har istället för att köpa helt nytt. Det är en speldator jag är ute efter och jag skulle framförallt vilja kunna spela Battlefield 4 med polarna med ok fps på höga grafikinställningar.

Det jag har är följande:

Grafikkort: Sapphire HD4870 1gb
Cpu: Amd Phenom II x4 940 3,0ghz
Moderkort: Gigabyte GA-MA69VM-S2
Nätagg: Corsair 650W
och 2x2gb ram-stickor

Kan man komma undan med att enbart köpa ett nytt grafikkort?

Tack för hjälpen!

Mvh Christian

Av Nissekatt
Skrivet av Nissekatt:

Jag fastna för den översta du länkade! Känns som ett lagom pris plus att jag alltid varit nöjd med de philips-produkter jag har erfarenhet av. Det enda jag tänker lite över är om den känns för stor. Pga att skrivbordet är smalt (60cm) och det är en vägg bakom känns det som man hamnar rätt nära. Förvisso är den skärm jag hade innan 21,5" men den kändes på gränsen (dock hade den en opraktisk fot som gjorde att skärmen inte gick att skjuta bak mot väggen särskilt mycket).

Är skillnaden som IPS ger värd att lägga lite extra för? Isåfall gör jag gärna det.

Tack för hjälpen allihop! Ni är guld värda!

Tänkte bara säga att det blev så att jag beställde en Philips 237E3QSU - E-line - 23" - eIPS - Full HD!

Den levererades idag och jag har precis pluggat in den. Första intrycket:

Wow! Vilken skillnad mot min gamla skärm! Färgerna är jättefina och den är väldigt behaglig att kolla på. Det är även en mycket bättre känsla i musen, antagligen pga. den lägre responstiden. Minns inte vad min gamla hade men den var en senior så det kan inte varit så imponerande. Ett stort plus är att den faktiskt är väldigt snygg! Den har en svart/blå/lila finnish som ser väldigt tjusig ut och den har snygga former. Storleken var inte heller det något jag behövde nojja över utan den är verkligen perfekt!

Nu har jag inte jämfört den mot andra liknande skärmar så hur den står sig i konkurrensen kan jag egentligen inte uttala mig om men jag är i alla fall väldigt nöjd och kan rekommendera den.

Tack så mycket för hjälpen!

Av Nissekatt
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;12294750']Dumheter.
För 350/400 kr till så får man en IPS, i liknande smäckigt skal.

http://cdon.se/hemelektronik/philips_237e3qsu_-_e-line_-_23%2...
http://cdon.se/hemelektronik/philips_237e3qphsu_-_e-line_-_23...

Den första hade DVI-ingång, den andra istället 2x HDMI.
Tusenkronorsskärmen du länkar till skriver någon i omdömesfältet att den levereras utan DVI-kabel!

Jag fastna för den översta du länkade! Känns som ett lagom pris plus att jag alltid varit nöjd med de philips-produkter jag har erfarenhet av. Det enda jag tänker lite över är om den känns för stor. Pga att skrivbordet är smalt (60cm) och det är en vägg bakom känns det som man hamnar rätt nära. Förvisso är den skärm jag hade innan 21,5" men den kändes på gränsen (dock hade den en opraktisk fot som gjorde att skärmen inte gick att skjuta bak mot väggen särskilt mycket).

Är skillnaden som IPS ger värd att lägga lite extra för? Isåfall gör jag gärna det.

Tack för hjälpen allihop! Ni är guld värda!

Av Nissekatt

Bildskärm till student

Hej! Min gamla bildskärm avled i stillhet idag efter lång och trogen tjänst och jag behöver därför en ny illa kvickt! Försöker kolla runt och hitta något jag gillar men som vanligt när jag letar elektronik känner jag mig oerhört vilsen och förvirrad och skulle därför behöva lite vägledning. Det jag kommer använda skärmen till är framförallt att surfa och plugga. Jag spelade tidigare mycket spel men har sen jag började plugga nästan helt slutat, dock skulle jag vilja kunna lira lite nu i sommar när jag har tid. Således, huvudsyftet är inte spel så en gamerskärm är inte nödvändig men jag vill ändå kunna spela ibland och få en bra upplevelse.

Som sagt är jag student så min budget är begränsad och jag skulle gärna vilja komma undan så billigt som möjligt. Dock vill jag ju inte vara dumsnål eftersom skärmen kommer antagligen hänga med ett tag så om det är värt det kan jag lägga ut mer pengar.

Exempelvis denna skärm, skulle det kunna vara något?
http://www.dustinhome.se/product/5010619826/fujitsu-display-l...
Om inte, varför och vad bör jag välja istället?

Skärmen får även gärna ha ett så litet djup (måttmässigt dvs) som möjligt då mitt skrivbord är ganska litet och jag behöver få plats med massa kurslitteratur framför den.

Tack på förhand!

Av Nissekatt
Skrivet av InZ-Audio:

Jag har nog en sådan ligger, fast en man skruvar, då backplate samt övre delen. betalar du porto så kan jag skicka den till dig!

Såg detta lite för sent, fick tag på en kylare som passade AM2+ tillslut! Men jag uppskattar verkligen erbjudandet, alltid härligt att se vänligt folk!

Inet verkar vara den sista butiken i stockholm som säljer kylare som passar AM2+. http://www.inet.se/produkt/5321959/cooler-master-hyper-612s denna blev det! Riktigt stor är den men den kyler även därefter!

Skönt att äntligen kunna skriva från datorn igen!

Av Nissekatt

Nehepp fanns tydligen ingen som passa... Fan ha svårt det här skulle bli då...

Av Nissekatt

Aha! Jag förstår! Sitter på bussen med moderkortet just nu på väg till webbhallen, förhoppningsvis kan dom plocka ur en passande kylare som inte kostar så mycket! Återigen tack för hjälpen!

Av Nissekatt

Jag har en AMD phenom II x4 940 3ghz 2mb socker AM2+. Om man köper en ny kylare, vad fäster man den i då? För att förtydliga så är det den svarta plastramen runt cpu-socketen som är trasig. Får man med en ny sådan när man köper en ny kylare eller fäster man den på något annat sätt?

Det visade sig vara väldigt svårt att hitta någon som hade plastdelen så om man istället kan köpa en ny kylare gör jag gärna det.

Av Nissekatt

Grymt! Tack så jättemycket för hjälpen!

Skickades från m.sweclockers.com