Inlägg

Inlägg som Lösbonde har skrivit i forumet
Av Lösbonde
Skrivet av Teval:

Jag tror aldrig du kommer se ett pris på 20k$ igen. Bitcoin går i cykler om 4 år som baseras på när halveringen av utfärdandet sker, 2016 så halverades utfärdandet och man såg stegring av priset mot slutet av året och under hela 2017. 2020 så skedde en halvering igen i maj och mot slutet av året såg vi samma sak, denna gången så börjar större företag och fonder slänga in miljoner/miljarder $ som självklart driver upp priset tillsammans med att du kan köpa bitcoin på platformar som Paypal / Square Cash App etc.

Absolut ingen kritik mot ovan, men det ovanstående är ju ett klassiskt exempel varför teknisk analys är lika rimligt som att förutse tidpunkt för jordens undergång genom att läsa en religiös text.

Av Lösbonde
Skrivet av KexKjell:

Nu börjar jag bli lite orolig. Beställde 5900x från Netonnet tidigare i veckan (onsdag) men har inte fått ett mail från dom. Har avbokat en order på 5800x från komplett som var bekräftad i lager den 6:e (idag). Levererar inte Netonnet nu så har jag satt mig i skiten.

Du kan vara lugn med att det inte var fel att avbeställa ifrån komplett. 5800x med leverans 6:e var fake news.
Det stod bekräftat den 6:e för mig med grön symbol och nu är det ändrat till gul symbol på den 22:a.

Förstår förövrigt inte hur kommunikationen mellan leverantör och återförsäljare kan vara så dålig.

Av Lösbonde

Behöver SOR, någon som kan hjälpa?

Av Lösbonde

Du får absolut bästa produkten tilll lägsta priset om du förstör kameran, om du är rädd för garanti etc, så är det bara att köpa en försäkring.

Du får fortfarande en bättre produkt till ett lägre pris.

Svårt att tänka mig att arbetsgivaren blir arg, om han tillåter surfplattor, och du visar att du har kört en skruvmejsel genom kameralinsen.

Av Lösbonde

Tja, ogillar att tigga.. men jag skulle väldigt gärna vilja prova på SMITE.

Självklart delar jag med mig med de keys jag får vid registrering.

Av Lösbonde
Skrivet av Mekarawr:

O hai! *waves*

Jag lirade öppna betat med en polare, och vi båda tyckte väl ungefär i korta drag att spelet verkade helt OK men kanske inte värt att betala fullpris för, och att Witch Doctor var grymt kul men övriga klasser kändes rätt "meh".

Så kära swec, blir spelet / klasserna roligare i act2 och framåt? Vi kommer båda köpa spelet, men valet eller kvalet är ju hurvida man ska göra det nu eller vänta lite tills det sjunker en smula i pris. Act1 var ju ... sådär. men som garvad RPG'are vet man ju att många karaktärer och spel kräver rätt mycket grind och pill innan de verkligen skiner. Är så fallet här också?
Spanks!

Jag personligen tycker spelet kommer fram i sin riktiga rätt nu (är lvl 30) alla olika kombinationer är häftigt, och spelet blir garanterat mer intressant ju längre fram du kommer.

Av Lösbonde

Någon som har vanlig digital (nerladdad) utgåva som är inne?

Av Lösbonde

Är det någon som köpt vanlig digital utgåva som kommit in?

Jag har en känsla av att alla som köpt digital utgåva är fucked, om man exempelvis provar att gå in på asian så står det att kontot ej är kopplat till d3.

Av Lösbonde

Vart står det 00:00 CEST?

Som topic, vart står det att det är 00:00 CEST?

Av Lösbonde
Skrivet av Zyriak:

Härlig naiv inställning du har iaf, det ska du ha cred för

Han har helt rätt, det är snarare du som har en naiv inställning.

Konsumenten har rätt att kräva kompensation ifrån företaget, som i sin tur kan kräva kompensation ifrån blizzard (om det så är fallet att blizzard är rätt part att skylla på).

Dock är frågan om några pengar faktiskt har bytt hand, eller om det enbart är någon typ av "kö-system" som TS har varit med i.

Av Lösbonde
Skrivet av hölmiz:

För att det är mätt och räknat på lite olika sätt. Tillverkarna vill kunna skriva så höga wattvärden som möjligt och därför så räknar dom på vad anlägningen kan dra om alla högtalare peak :ar samtidigt. Så du har i praktiken bara 170 watt för försträkaren är inte gjord för mer och den kommer aldrig förbruka mer än 170 watt.

Tack för svaret,

dock ganska konstigt att det är tillåtet.

Av Lösbonde

Watt hemmabio - Hjälp uppskattas :)

Tjena,

Letade lite på google etc, men kunde inte hitta ett vettigt svar.

På det nyinköpta hemmabiosystemet, så står det att den kan leverera 850 watt, (uppdelat i sub,högtalare etc med olika värden).
sedan står det att förbrukningen under drift är 170 watt.

All el går via förstärkaren, så min fråga är helt enkelt.. hur kan den levera mer watt än den drar? Eller är det olika typer av mått?

Av Lösbonde
Skrivet av sirnicke:

Men, hur kommer det sig egentligen att dual-GPU:erna aldrig får eftermarknadskylare? För dålig prestanda, för att ljudnivån skulle bli för hög, eller?

Jag kan tänka mig att de säljer så fruktansvärt dåligt att det inte är värt det.

För att var en person som köper ett dual-gpu kort så måste du vara en person som är väldigt mån om prestanda, men inte så mån att du vill ha två kort som ger högre prestanda.

Min teori är att dual-gpu korten är mer eller mindre marknadsföring "Vem som har bästa kortet på marknaden"

Ungefär som F1 bilar, de drar inte in några pengar utan kostar bara massor. Men i reklamsyfte är det genialiskt.

Av Lösbonde
Skrivet av Zotamedu:

Eller så betalar du 82 kr för att få PCIe 3.0 och integrerad USB 3.0 vilket ju borde vara intressant om du tänker framtidssäkert. Sen kan du nog vänta ett par dagar så kommer det nog hända lite med priset. 3770K ligger ju inte ens ute i alla av de större butikerna än. Till exempel lyser Dustin och Komplett med sin frånvaro.

Tänkte inte ens på att PCIe portarna enbart är 3.0 om man kör ivy bridge, där ser vi! 82kr gav mycket för pengarna.

E-penis är enbart mervärde nu.

Av Lösbonde
Skrivet av Coke_Smurf:

Funderar lite i samma banor.

Hur tänker ni när uppgraderar eller prollar, vad behöver ni den extra kraften till?

Jag uppgraderar mina två grafikkort vart 3:e/4:e år, och processor vart 4:e/5:e.
Så jag tänker dels på mitt användningsområde (redigering) och dels på hobby (spel) samt framtidsäkerhet.

I skrivande stund ligger 2700k på 2600kr, och 3770k 2890kr.

Utifrån mitt användningsområde så är 2700k marginellt mer prisvärd, om 3770k var direkt prissatt efter prestanda så skulle den kosta 2808kr.
De sista 82kronorna är ren e-penis.

Av Lösbonde
Skrivet av Blazin87:

Japp det är sant, en IB presterar ca 200mhz bättre än sandy bridge, men dessa 200mhz är inte direkt svårt att klocka över med en sandy bridge.

en 4.2ghz 3570k presterar som en 4.5ghz 2500k, och eftersom det är svårt att få en 3570k över 4.2-4.4ghz utan värme problem så är 2500k'n i slutändan snabbare då dom generellt sätt klockar till 4.7-4.9, vissa går även högre om man får ett bra exemplar.

Med andra ord kan man kompensera med hastighet istället och få samma/bättre prestanda och därmed blir pris/prestanda en mycket intressant fråga

Återstår och se dock ifall någon här på forumet lyckas fåtag på ett guld exemplar till 3570k som klockar riktigt bra, tveksamt men man vet ju aldrig!

Har hittils bara sett en tråd på sweclockers där en kille körde 3770k i 5ghz. Annars har ju ingen fått tag i några förutom sweclockers själva.
Sweclockers redaktion har historiskt sätt varit relativt konservativa i sin klockning, jämförelsevis med vad vi entustiaster själva klockar.

Men tittar vi bara på vad de resultat som de fick fram så klockade de:
2500k till 4.7ghz, och 3570k till 4.6ghz..

Ditt tankesätt med 200mhz är knasigt, då det är en fast procentuell ökning per mhz, dvs ju högre klockat ju större blir skillnaden.
Nu beror det helt på användningsområde, men i exempelvis x264 rendering så är 3570k cirka 8.6% snabbare än 2500k vid samma klockfrekvens.
Skall vi räkna i ditt "mhz" tänkande (relativt ologiskt) så är den totala relativa hastigheten på 3570k i detta fall 5ghz, alltså 300mhz snabbare.

Sammanfattat : En 3570k på 4.6ghz motsvarar den prestandan hos en 2500k på 5ghz. och en 3770k uppklockad till 5ghz motsvarar en 2600k/2700k på 5.35ghz. I x264 rendering (vilket i mina ögon är det de flesta bör använda denna prestanda till).

Av Lösbonde
Skrivet av HazZarD:

Cdon skulle jag nog aldrig köpa en färdigdator, då är det inet eller komplett fast jag föredrar bygga själv.

Varför inte? Svårt att tro att någon som jobbar med det kan misslyckas med att bygga ihop datorn.
Du har samma garantier, sluta vara så märkeskåt och gå efter pris/produkt.

Folk sa samma sak om Inet från början, i jämförelse till datorbutiken.com "Köp inte från Inet, de har sämre service.. blah blah blah(Insert more fanboyism)"

CDON är i dagsläget billigare än Inet, Alla kan montera ihop en dator.

Om det sedan visar sig att CDON strular med sina datorer så fine, skit i dom. Men gå inte runt o sprid fanboyism helt i onödan, sådant trams passar sig bättre på aftonbladet/fragbite etc.

Av Lösbonde

Hade jag varit 12-14 år, och inte vågade montera ihop min egen dator hade jag lätt valt thor loggan över taurus loggan.

Troligtvis lär det vara närmast identiska prissättningar/komponenter.

Av Lösbonde

Varför inte bara föra över filen via usb till mobilen o sen maila?

Eller saknas ett öppet filsystem på iOS?

Av Lösbonde
Skrivet av DaBone:

Dock heter det skärpedjup, då det är skärpan i bilden som beskrivs..

Haha värdelös översättning av mig Tänker i termer som "depth of field"