Inlägg

Inlägg som EXetoC har skrivit i forumet
Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tifius
är det oblivion som gör sådär måntro? mitt oblivion krashar nästan alltid när jag ska avsluta. grymmt irriterande men jag har inte orkat leta på någon lösning...

Jag spelar inte oblivion. Det händer dock på alla spel som jag testat.

Av EXetoC

Jag har ingen aning om varför grafikkorts drivrutinerna skulle kunna orsaka detta problem. Jag har version 91.31 som är relativt nytt, och jag använder grafikkortet 6600gt.

Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LaTiNo
Svårt med budgeten tror tyvär inte att de går...

Håller med. Inte med skärm och tillbehör.

Av EXetoC

Det är ett bra grafikkort. Mycket värt pengarna. Jag hoppas det är XXX versionen du ska köpa, den e grymt överklockad(den för 3.449kr). Resten är också bra, mycket prisvärt.

Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av baker
Nej det är ett 7900gt! Ni kan få se orderbekräftelsen om ni vill!

Tack för din beställning.

Ditt ordernummer är

Vår ref: WEB
Din ref:
Betalningsvillkor:
Transportör: skild transp.väg
STOCKHOLM HÄMTBUTIK

Beställare:

Beställda produkter:

1,00 ST 328361 XFX GF 7900GT 520M Xtreme 256MB,GDDR3,
PCI-E, ViVo, 520/1500Mhz -Demo

Specifikation:

Orderbelopp 1.060,00
Frakt 23,20
Moms 25,00 % 270,80

Totalsumma 1.354,00
____________________________________________

För mer detaljerad information gällande din beställning,
vänligen använd den bifogade PDF-filen eller kontrollera dina kontosidor på

Med Vänlig Hälsning

Komplett.se

Vad jag tror så är det ett fel som de har gjort eller något(tur för dig). För jag sökte efter kortet för 5 min sen och inget kostade så lite. Har aldrig sett något förrut heller. För det är ju identiskt pris med 7600GT.

Av EXetoC

Jag tror ni menar 7600GT men skriver 7900GT eller nått :S

Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av baker
1,00 ST 328361 XFX GF 7900GT 520M Xtreme 256MB,GDDR3,
PCI-E, ViVo, 520/1500Mhz -Demo
Specifikation:

Orderbelopp 1.060,00
Frakt 23,20
Moms 25,00 % 270,80

Totalsumma 1.354,00

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=320621

Jag tvivlar på att det stämmer. När jag kollar på din direktlänk så ser jag 2.499:-. Om det nu skulle kostat 1.060 så skulle nog alla köpt 4 såna på grund av det ultimata priset:P 7300GS kostar ju 850 lixom.

Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av baker
Stod i valet och kvalet mellan ett demokört 7900gto och demokört 7900gt! Gto kortet kostade 2400kr och gt kortet 1300kr! Blev budget före prestanda! Men skilnaden är nog inte så stor mellam gto och gt! Skärmen slutade på 2895kr med lite spring imellan Elgiganten och mediamarkt! Vad gör man inte för en hundring hehe.

Menar du möjligtvis 2300kr?

Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pyriko
Det blir nästan 11k separat tyvärr, om jag enbart byter ut processorn i paket 1, och det är lite för mycket då min min tilltänkta dator först var på 8-9k

Hehe lugnt [/B]

Det dyra alternativet är väl mest prisvärt men har du inte råd så.

Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pyriko
Nej då jag tror han menar att det inte är så krävande.

Edit: Många säger att med det moderkortet i paket 2 kan man bara klocka upp +200 Mhz på processorn. Men med paket 1 skulle jag väl kunna komma upp till runt 2.3 Ghz trots minnena..när jag känner för att börja klocka. Så för att ha bra nytta av E6600 bör jag även ha bättre moderkort än i paket 1..

Finns ökad risk att allt brakar ihop och går sönder efter 2 år med paket 2?

Isåfall kan du klocka E6600 till 2.5GHz och då ligger den andra endå bara på 2.3GHz som klockad vilket fortfarande är sämre. Köp delarna separat då och välj ett bättre moderkort är inte det bättre? Dunno

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Finlandssvensken
Det luktar personliga påhopp från EXetoC...

Du kan ju inte säga att jag verkade allvarlig där. Då skulle jag inte lagt dit en smiley, och för det andra så gav jag han lite fakta.

Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pyriko
Den måste hålla minst 3 år. Dvs inte gå sönder.

Edit: Och jag spelar mest WoW

Du kommer ju inte ha dålig prestanda med något av paketen iallafall. Absolut inte i det där skitspelet:)

Av EXetoC

Jag skulle definitivt ta paket 2. Processorn där e mycket bättre och du får även ett grafikkort med 256mb mer minne och 20mhz mer core clock

Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alact
intel är väl det som gäller nu väl?

Helt korrekt. Ska man köpa dualcore CPU nu så bör man välja Intel.

När det gäller grafikkortet så skulle jag hellre tagit 7600GT istället för 7600GS. Det är nog värt de extra hundralapparna med tanke på prestanda skillnaden. Fast jag vet dock inte vad du har för budget.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pyriko
350W aggregatet känns lite klent, men jag är inte insatt i vad som krävs. C2D processorn kräver inte mycket, och Nvidia korten sägs inte vara lika åpna som ATI när det gäller watten. Jag hade dock tagit nåt hyfsat med 400W för säkerhets skull. Eller meh, man ska "inte ha Q-Tec" är allt jag vet om agg egentligen~

350W är nog lite klent ja. Jag hade tagit minst 400-450W, och ja Q-Tec's nätagg är ganska kassa. Det finns ett antal bra märken men det som har uppmärksammat mig mest är "Be quiet!". De är kända för att ha både tysta och effektiva nätagg(notera namnet).

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pyriko
Om du vill spara en slant extra kan du ta E6300 processor istället för E6400. Tror inte skillnaden är så jättestor:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=322631

Jag tror nog att det är bättre att lägga till lite mer pengar och få E6400.

När det gäller minnen så är det väl bättre att ha 2st istället för 1. 2x512mb dualchannel är väl bättre än 1x1024mb.

Hur stor budget har du? Ungefär som slutsumman eller?

Av EXetoC
Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
Självklart är du lurad. Scaleo har aldrig varit varken bra eller "prisvärd". De består av billiga restlager som säljs till fullpris. Enstaka komponenter kan råka vara aktuella, men de allra flesta är sådana som precis har eller precis ska sjunka ganska mycket i värde.
Nätdelarna har varit ett kapitel för sig historiskt sett. Klena och av dålig kvalitet.

Tittar man på de stora servicekedjorna som servar Fujitsu-Siemens så är över 70-80% scaleo och resten är deras riktiga maskiner. Undrar varför...

Håller med. Kompletta datorer är oftast inte bra eller prisvärda.

Av EXetoC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nutshell
Jag vet inte om det här hjälper, men något liknande hände på min brors dator efter att jag lät honom installera drivrutiner själv efter en formatering. Så vitt jag vet så löstes det problemet genom att jag formaterade datorn igen. Jag tror att det var nVidia(tror jag) firewall som fick datorn att låsa sig.

Nvidia firewall är känd för sina problem. Det är nog den sämsta brandväggen som finns. Jag har installerat den förrut och jag tänker aldrig göra det igen, då det var vissa problem som uppstod. Jag har även läst diskussioner om den och folk säger att den kan krasha systemet oväntat, den har problem med minnesluckor osv. Den har även massor med andra problem som jag inte kommer ihåg för tillfället då jag slutade använda den för ganska länge sen. Om du använder denna brandvägg så råder jag dig att avinstallera den, och installera en annan brandvägg. Det finns många som är bra, men den jag använder heter Sygate personal firewall och den är gratis, och den har aldrig krånglat för mig. Jag kan också tillägga att det kanske inte går att avinstallera nvidia firewall. Har du otur så måste du formatera datorn eller ta bort den i felsäkert läge t.ex.

Av EXetoC

När blir det konstiga färger? när du spelar? Är det på alla spel?
Detta problem uppstår oftast vid för lite kylning.

Om det fungerar när du tar ut grafikkortet så kan det betyda att ditt nätaggregat håller på att dö då det kanske inte räcker till när du har för många komponenter inkopplade. Det skulle vara bra att veta vilket nätaggregat du har och hur många watt etc det ligger på.

Av EXetoC

ATI och Intel är ett bra val för tillfället, både grafikkortet och processorn presterar mycket bra. Minnet är bra och lätt att överklocka. Jag har aldrig varit riktigt insatt i moderkort som är gjorda för intel processorer men jag har dock läst lite recensioner om det. Det jag har läst är att det är ett bra moderkort som kan nå dugliga överklocknings resultat, men det är inget som entusiaster skulle nöja sig med, och det verkar ju passa bra för dig då du säger att du inte vill överklocka speciellt mycket.

Av EXetoC

Funderat på vad du ska använda den till också?

Av EXetoC

Krash vid avslut av spel

Ungefär varannan gång som jag stänger av ett spel så låser sig windows. Ingenting svarar, inte ens ctrl+alt+delete fungerar. Jag kanske ska tillägga att jag tweakade registret ganska mycket precis efter installationen av windows men mitt problem uppstod dock några veckor efter det så jag vet inte om problemet ligger där eller ej. Är det någon som vet vilken faktor som kan leda till detta problem?