Inlägg

Inlägg som nemod har skrivit i forumet
Av nemod

Skulle tagit det bättre, ifall du vill slippa byta ut det i framtiden för bättre grafikkort eller liknande.

Av nemod
Skrivet av Essentia:

GTX 680 drar inte 400 W. Den drar 200W. Den har 2x PCIe connectors som ger 75W st som jag förstå, och PCIe kan inte ge 250W till ett anslutet kort. nVidia säger också att den drar 200W. Grafikkortet kommer inte överklockas.

Tänk också på att processorn kommer att överklockas, vilket gör att den skulle dra mer än standard.

Enligt SweC-test på gtx 680 drar den dryga 350w, då menar jag alltså full belastning. Vid OC är det drygt 400w

Aa aa det var därför jag skrev 50-135w på processorn. 50 i normalt tillstånd och upp till 135w vid OC

Av nemod

GTX 680 drar cirka 380-410w, i5 skylake 50-135w.
Jag skulle satsat på minst ett 650w men helst 750w.

Av nemod

[quote postid="15687805" userid="151241" name="Essentia"]
Det visar sig antagligen att det inte går att snåla på en fläkt om du ska överklocka, så efter lite letande tror jag en Corsair Hydro H75 funkar. Den kyler när till respektabla 70 grader enligt Sweclockers. Vill helst inte köra CPUn på 80 grader. Verkar lite väl hett. Vill gärna att CPUn håller så nära 10 år som möjligt. Vet inte om det är värt att försöka satsa på att sänka temperaturerna extra, dock.

Nä det är dumt att snåla om man ska klocka sin CPU. Har inte kollat på den men har SweC skrivit det så är det ju sjysst
Har ingen aning vilka grader en Skylake ska ligga för att inte ta allt för mycket skada i längden. Min ska iaf inte ligga på över 85c.
Nädå min processor ligger nästan aldrig mera än 70c när jag spelar det är bara när jag kör en massa CPU-tester. 10?! Oj det var rätt länge du vill ha den processorn

EDIT: Har kollat lite på chassit och det verkar som radiatorn ska installeras i taket och kan monteras med de två 200 mm fläktarna insatta (i taket). Borde det då gå att ta bort fläktarna från radiatorn och låta de 2 200 mm fläktarna göra jobbet att kyla den istället?

Någon som erfarenhet av vilket kylningssystem jag ska använda för processorn? Försöker hålla ljudnivån vid ca 40 dB medan processorns temperatur under 70 C.

Mja, vad jag vet ska du installera den ovanför i/o plåten där bakre fläkten sitter. Tror inte 200mm fläktarna kommer upp i lika hög RPM som 120mm fläktarna. Men de borde väl kunna kyla bra ändå, dock osäker ifall radiatorn kan sitta i taket.

EDIT2: Jag antar inte att det skadar att fråga, men... vattenkylare ämnade för, t.ex. socket 1150 funkar inte med 1151... gör det?

De flesta fungerar med flera olika CPUs så länge det inte står något annat. Corsair Hydro H75 fungerar med båda två.

EDIT3: Om jag tar bort sidofläkten (efter jag kan ha två 200 mm fläktar på taket) så kan jag få plats med en kylare upp till 180 mm (Eller 170 mm enligt deras hemsida? Osäker på vad som faktiskt gäller). Men finns det en bra luftkylare som kan kyla ner till 70 C med en ljudnivå på ca 40 dB?

När jag nämner ljudnivån menar jag förstås utanför chassit som sweclocks har mätt. Jag har ingen aning om hur mycket ljud själv NZXT chassit isolerar, så...

Har läst lite på deras hemsida samt kikat på en massa recensioner på youtube. Vad jag kan se så skall man kunna ha upp till 180mm så länge du inte har en 200/230mm fläkt i sidan. Så då borde rimligtvis de 2st 120mm fläktarna som följer med kunna sitta kvar.
Det är ju tyvärr ett rätt öppet chassit så den kommer låta mera än ett slutet chassi med ljudisolering.

EDIT4: Hittade Noctua NH-D15, efterföljaren till NH-D14 och enligt Sweclockers är den SUPERBRA. Vilket leder till en sista koll på alla komponenter. Har jag missat någonting? Idéer eller förslag? Kan fläktarna styras ordentligt med PWM?

Ja det är en grym ersättare till den gamle damen D14. Om du menar PWM på Noctuafläkten så är svaret JA.
Du har även fläktkontroller till resterande fläktar på chassits ovansida.

Av nemod

Här har du en drös med fläktar som bör passa din CPU och som inte är för stora CPU-Fläktar
De 5-6 översta sticker ju ut, dessutom har Be Quiet fått bra betyg från SweC
Nej plocka inte bort fläkten från CPUN. Det kommer sluta illa!

Av nemod
Skrivet av Essentia:

Nu är frågan... Cooler Master är billig, men överskrider gränsen för höjden på kylaren om sidofläkten är monterad. Bör jag ha en sidofläkt monterad? Eller går det bra att ta bort den? Är det en bra idé? Ska jag kolla efter någon annan billig kylare?

Enligt specsen så överskrider Hyper 212 Evo djupet på moderkortet för att få plats med sidofläkten.
150mm är max för att inte behöva ta bort sidofläkten. Jag har ingen sidofläkt i min dator och jag får ett bra flöde, men det är smaksak.
Beror på om du verkligen vill ha eller inte

Av nemod
Skrivet av Essentia:

Men vad ligger temperaturen på när processorn arbetar 100%? Det är där pengarna ligger, så att säga. Allting över 500 kr känns lite för dyrt, och 500 i sig själv känns dyrt, men om det inte finns några bra alternativ som kyler tillräckligt väl kanske det blir en sådan.

Min ligger på drygt 80c i 100% load med en noctua d14 när jag använder intel burn test.

Av nemod
Skrivet av Essentia:

Den där kylaren verkar vara lite dyr, speciellt för luftkylning. Känns som jag borde få vattenkylning för det priset istället. Kanske ska ta och titta på att få in det också.

Funderar dock på om kylaren duger för överklockning.

En annan fråga som återstår är om nätagget passar i chassit. Hittar ingen information om vilka mått eller vad den stödjer.

Annars finns denna Noctua fläkt istället.
Min kyler perfekt och den idlar mellan 38-44c på en 4,5Ghz. Värt att nämna att en stor CPU-fläkt gör det bara möjligt att ha low-profileminnen!

HBD på nätagget är 86 x 150 x 140 mm
Ditt nätagg ska passa, det är väl standard att ha 140mm.

En varning bara med chassit: "Max höjd CPU-kylare 150 mm, upp till 180mm sidofläkten inte är monterad"

Av nemod
Skrivet av Rajat:

Absolut inte dåligt, vilken fläktkontroller de än satt i så hade det funnits de som gnällt över den i alla fall, så då är det bara bra att Corsair valde bort det så att man får sätta i vilken man vill själv, Corsair ska stå för grunden, dvs chassit, sen ska folk få bygga i vad de vill, speciellt i entusiastchassin som 900D, inbyggd fläktkontroller kan hålla sig till budgetlådor a la Fractal Design.

De kan få göra världens bästa chassi men ändå få kritik, that's the point. Pinsamt var ordet.

Av nemod
Skrivet av Essentia:

Jag har en Geforce GTX 680 för tillfället. Som jag förstår är det ett ganska hungrigt grafikkort, men rekommendationen enligt http://coolermaster.outervision.com/ är ca 450W för nätagget. Tror jag ska försöka hitta något annat dock. Fortfarande osäker på vad jag ska kolla på på nätaggen (det har varit ett tag sen). Hur mycket ampere ska den kunna pumpa ut på vilka linor, t.ex.

Har inte tänkt gå över till vattenkylning snart, utan först luftkylning. Jag antar att det vore bra att ha som ett alternativ i framtiden.

Lådan är jag själv intresserad av eftersom jag tänkte försöka hitta ett som ser riktigt coolt ut och det jag hittade ser coolt ut Det är inte perfekt, men jag vill gärna ha något coolt och spenderar lite extra på att få det.

Vad gäller modulärt... nej, jag bryr mig inte alls om det.

Just nu behöver du inte byta agg, men om du skall trycka in ett 290/290x/Fury/980/Ti eller dylikt kan det vara bra att byta.
Jag gillar min Noctua NH-D14 extremt mycket, den kyler min klockade cpu på 4.5Ghz utan problem. Den är dock lite klumpig och stor.
Testa detta chassi då? Phantom

Av nemod
Skrivet av Rajat:

Att det inte är någon fläktkontroller i 900D är ju inte direkt en dealbreaker, Corsair gav även ett väldigt bra svar när de lanserade det till varför de inte satt i någon fläktkontroller. Löst taget ur huvudet så var det ungefär "Visst skulle vi kunna sätta i en fläktkontroller, men det skulle inte spela någon roll hur mycket vi lade ner på att sätta i en så skulle den ändå inte passa alla och de skulle byta ut den, så vi bestämde oss för att användarna får välja vilken de vill ha från början istället"

No shit sherlock! Dealbreaker eller inte. Riktigt dålig oavsett.

Av nemod

Absolut. Någon som äger ett Primo får komma in och kommentera

Av nemod

Jag skulle rekommendera Fractal Design R4 i den prisklassen.
Vad har du för grafikkort? Kan vara bra att veta vid köp utav nätagg. Behöver du modulärt eller ej? Hungriga grafikkort, ja byt agg.
Ska du köra luftkylning länge? Då hade jag satsat på Noctuas kylare till en början.
Delar
Jag hade tagit något liknande.

Av nemod

Corsairs burar är i plast, lite tråkigt kan jag tycka. Ingen fläktkontroller heller.
Dessutom är det väldigt dyrt fortfarande...
Skulle vanligtvis välja Corsair men i detta läge, nej. Phanteks chassi är prisvärt och inte alls dåligt för vattenkylning

Av nemod

Har aldrig köpt något ecd krimskrams. Det skadar dock inte att köpa.
Var bara lugna när ni sätter ihop prylarna och glöm inte distanserna

Av nemod
Skrivet av Ain0k:

Hur mycket bättre är den här datorn än en Lenovo Y50-70? Ska spela cs och arbeta lite i CAD.
http://www.inet.se/produkt/1978086/lenovo-y50-70-i7-8gb-1tb-s...

Hur mycket (arbets)minne kan man få ner i den här?

I denna dator kan du max få 32GB RAM och den har bättre Grafikkort, CPUn är bättre på Lenovon.

Av nemod

Jag har läst lite på forumet och det verkar som att man inte bryter garantin om man uppgraderar eller byter hårdisk eller minne.
Hittade även en bild på Undersidan som förhoppningsvis är likadant på denna dator.

Av nemod

Det sitter en lapp på baksidan med "void warrant if removed" så är osäker på SSD.

Av nemod
Skrivet av gynszd0:

Yes!! Fick invite idag(tisdag) från oneplus för 64GB versionen. Har en invite över, som jag kommer skicka till nästa(första?) person på listan.

Till mig istället

Av nemod

Skulle gärna ta.
Du måste dock göra så här
Reddit