Inlägg

Inlägg som elektrofredrik har skrivit i forumet
Av elektrofredrik

Har två frågor innan jag ev. bjuder.
Är telefonen låst till nån operatör?
Har du kvar kvittot?

Av elektrofredrik

Bjuder 2500 för alltihop. Har du kartonger kvar så tar jag gärna dom också. Kan hämta.

Av elektrofredrik

Jag lämnar budgivningen

Av elektrofredrik

Bjuder 700 kr och kan hämta imorgon eller under helgen.

Av elektrofredrik

Har funderat och vill ändra mitt bud. 3500 för hela paketet. Kan komma och hämta dom.

Av elektrofredrik

Bjuder 2200kr för två skärmar med originalfot. Kan komma och hämta dom.

Av elektrofredrik

Några andra bilar du kan kolla på är:
Honda Civic/Jazz
Mitsubishi Colt
Nissan micra
Kia Picanto/Rio

Var i ungefär samma sits som TS och kollade på ovan nämnda innan jag skaffade en Civic -07 i oktober och har hittills kört 2-300mil. En trevlig bil, går bra och ganska snålt. Om man vill vara ful i mun kan man köpa en Jazz och kalla den vid det namn den skulle haft från början

Eller om ekonomin tillåter kanske du kan gå åt andra hållet och skaffa en riktigt billig nybil, t.ex Dacia Sandero, för att få dom garantier som kommer med en ny bil.En sån kostar väl kring 80-90k.

Av elektrofredrik
Skrivet av 1kolli:

Får man full n-key rollover på alla andta tangentbord om man kör med PS/2 adapter? eller är det bara vissa?

Det är bara vissa. Vad jag vet beror det på hur lagt ut ledningsbanorna för tangenterna, om de satt ut dioder för att få bort falska tangenttryckningar och hur avancerad kontrollerkretsen är. En del t-bord har bara 2-key rollover. Sen kan det också bero på vilka kombinationer man trycker ner, några kanske funkar med sex knappar, men andra tar det stopp vid tre.

Har Swec-redaktionen några planer på att testa Unicomp och deras Classic, tidigare IBM Model M? Det finns ju många som använder Cherry-brytare, men bara en (vad jag vet) som kör med Buckling spring, så en jämförelse hade varit intressant.

Av elektrofredrik

Ett steg i rätt riktning, men ser helst att det utökas till resten av världen så jag kan teckna mig hos dom här: http://www.neger.com.br/

Av elektrofredrik

Om du vill följa lore ska du bli tjuv, knarka skooma och medverka i pornografi
http://www.uesp.net/wiki/Lore:The_Wolf_Queen,_v1
http://www.uesp.net/wiki/Lore:The_Real_Barenziah#Part_2

Av elektrofredrik

En sån här http://www.toysrus.se/V%C3%A4lkommen%20till%20TOYS,-p-,R,-p-,... skulle han nog bli jätteglad att få.

Annars kan du ge han en fleshlight och säga nåt att "jag tänkte ge dig kondomer men du lär aldrig få tillfälle att använda dom".

Av elektrofredrik

Den här nyheten fick mig att tänka på ett citat:

hugin|work: Jag har en ny iBook i ett paket bredvid mig, men jag får inte öppna.
MiBook84: hugin|work, din?
hugin|work: MiBook84: nej, min flickväns
MiBook84: Aha
Henriok: hon värdesätter också nymacsdoften?
MiBook84: nymacsdoften håller i sig två till tre veckor
MiBook84: en blandning av svettiga barnarbetare och färsk plast

Som flera andra här gillar jag lukten av färsk elektronik, men jag kan inte tänka mig att Macar luktar annars jämfört med andra datorer. Är det bara det magiska äpplet som lockar? Parfymerar de sina barnarbetare?

Av elektrofredrik

Min kisse och Illia sprang ute i skogen när jag får syn på en malmåder. Jag ställer mig och börjar hacka så börjar "fiende-vill-ge-dig-stryk"-musiken spela och en jättespindel traskar förbi mig och går på Illia som slänger isbollar allt vad hon orkar. Kisse hackar lugnt vidare och när är jag klar hinner jag skicka ett eldklot på spindeln innan den dör.

Av elektrofredrik

Nu måste jag flika in om neutrinerna från supernovor. Kom ihåg att supernovor i allmänhet är väldigt långt bort. En liten skillnad i hastighet gör stor skillnad i ankomsttid.

Jag antar att de avvikande neutrinerna rörde sig med 101% av ljushastigheten, för jag vet inte hur stor skillnaden var. 1987a var 168000 ljusår bort, om den sände ut översnabba neutriner med den hastigheten så kom de fram efter 168000/1,01 ~166336 år, så omkring år 320 E.Kr. Så de kan ha skickats ut, men på den tiden kunde vi inte detektera de.

Av elektrofredrik

Har vid två tillfällen då jag fjantat omkring utanför Riften stött på filurer från Dark Brotherhood som ville döda mig. Bägge hade på sig ett kontrakt som nämnde mig vid namn och att nån ville se mig död. Är det här att betrakta som random encounters, eller har jag råkat trampa nån på tårna?

Av elektrofredrik

Alla verkar så seriösa med sina karaktärer, är det fel på mig som kör oseriöst?

Här är min level~20-khajiit Snusen. Hon springer ofta runt i underkläderna för att höra folks kommentarer och fnissa förnöjt. Hon gillar också lugna hemmakvällar hos folk som sover eller är bortresta. för då kan hon sno allt som inte är fastspikat. När hon är på humör för äventyr smyger hon ut i skogen för att nacka spindlar, banditer och annan ohyra och ta allt de äger. Hon köpte nyligen en häst för att slippa gå hela vägen hem i snigelfart med över 900kilo grejer.

Har jobbat mest på sneak/lockpick/pickpocket och one-handed/archery/destruction.

Den obligatoriska bilden, med Snusen, Snusens flickvän Illia och en bandit

http://img51.imageshack.us/img51/8814/snusen01.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Av elektrofredrik
Skrivet av rankko:

Om M > Fk * r * sin a så är vridmomentet positivt medurs. Ditt kloss exempel gör mig dock lite förvirrad.

Jag räknade efter den formeln och fick ungefär samma svar som förut, 0,09728 vs. 0,09703Nm. Så jag kommer tillsvidare anta att det är rätt svar. Tack för hjälpen

Av elektrofredrik

Jag ska ta och bygga en liten apparat med ett hjul som drivs av en elmotor och behöver lite hjälp att räkna på vridmoment så jag vet hur stark motor jag behöver.

Hjulet ska rulla över ett jämnt underlag men kommer behöva övervinna en uppåtriktad kraft på 8N, som kommer nå upp en bit över underlaget (jag tänkte mig den kraften som en kloss som ska tryckas ner, eller nåt som mosas, men det är av mindre betydelse).

När jag räknade på det gjorde jag så att jag delade upp den vertikala kraften i två komposanter, varav en var parallell med tangenten på hjulet (och då även momentkraften) och räknade ut vilket vridmoment den kraften gav. Dimensionerna på apparaten är inte bestämda än men då jag räknade med en hjulradie på 50mm och en höjd på "klossen" om 1,5mm fick jag fram att det krävdes ett vridmoment på 0,097Nm.
När jag räknade bortsåg jag från hjulets massa, gravitation, friktion, om hjulet slirar osv.

En ful bild: http://imageshack.us/photo/my-images/412/klotter2.jpg/

Förklaring till bilden
Fk: den uppåtriktade kraften
Fr: kraft från motorns vridmoment
r: hjulets radie
h: den höjd Fk uppnår, här gestaltat av en kloss
alfa: vinkeln mellan hjulets lägsta punkt och kontakten med Fk
beta: nittio minus alfa, är vinkel mellan Fk och dess ena komposant som är parallell med Fr

Jag undrar då följande, har jag tänkt rätt och fått fram korrekta siffror eller borde jag skämmas och gå om grundskolan ännu en gång?

Av elektrofredrik

Om du kan tänka dig att köpa begagnat så kan du ju prova ett Modell M. Det finns ett ute på Tradera nu, jag är lite frestad själv men har tre sen tidigare och garderoberna börjar vara fulla.

http://www.tradera.com/IBM-tangentbord-tillv-1991-auktion_340...

http://en.wikipedia.org/wiki/Model_M_keyboard

Av elektrofredrik

Skate är mycket dyrare och bara lite bättre än Blade. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=770449,869180 Om det är värt det är upp till dig. Av de två du räknade upp skulle jag ta Bladen, p.g.a dess större skärm med högre upplösning.