Inlägg

Inlägg som Grumie har skrivit i forumet
Av Grumie

Jösses... Helt sinnessjukt snyggt. Verkligen imponerande!

Av Grumie

8/10.. Förmodligen mitt rekord Säger nog mer om quizets svårighetsgrad än min kunskap på området dock.

Av Grumie

Jag kommer nog köpa en sådan om jag hittar en för en billig peng. 750 är lite för mycket.. kanske finns utan RBG för 2-300? Vill testa om jag kan ha Air roll där när jag kör rocket league

Skrivet av livsnjutaren:

Det var en stor macroknapp! Lite udda men kan förstå att det skulle kunna var användbart. Tänker på när tangetbordet började ta slut när man körde warrior tank i wow för 100 år sedan.

Jag körde en gammal fotpedal som modifier (CTRL) på min arms-warrior back in the days

Av Grumie
Skrivet av hanjou:

håller med seiko vore intressant som vardagsklocka men de ligger på ca 3k i sverige
och tycker inte riktigt att det är värt det.

Kolla igenom begagnat-marknaden på klocksnack.se. Där har du bra utbud och du kan dessutom hitta modeller och märken du gillar. Där går säkert att fynda en Seiko eller annan bra klocka.

Jag har aldrig ägt eller ens hållt i en men Timex verkar göra ganska OK ur som inte kostar massa tusenlappar.

Av Grumie
Skrivet av hanjou:

Hej fick inbrott för 4 år sedan och förlorade början på en klocksamling. Har inte orkat börja samla igen pga mått dåligt varje gång jag tänkt på det. Förlorade min dröm omega.
Samla på dyra klockor ska jag nog inte göra på engång.

Funderar på samla på flera olika typer, just nu har jag ingen alls

men som första vilj jag nog ha en halv eller automatisk klocka.
Budget ca 4-5k om det räcker.

Tips gärna

Jag tycker seiko gör fina grejer till låga priser. Äger själv en Skx007 och Sarb017.

Klockor är högst personligt men undvik perfymklockor och Kina-klockor i stil med filippo loreti och D.W.

Av Grumie

Dags att ordna två lediga dygn för... ja.. ni vet.... LAN-partaj!!!

Hittills har inget spel överträffat Diablo 2 i mitt tycke. Jag la ned hur mycket tid som helst på det i mina unga dagar och jag installerar det fortfarande ibland.. däremot blir jag idag alltid besviken och utmattad av den låga upplösningen så en upphottning av denna är varmt välkommen.

Av Grumie

Har man hör det förut?

Synd bara att man inte satsar på en vettig lösning direkt. Är inte insatt i detta men har viss erfarenhet av andra myndighetsprojekt som hämmas rejält för att de politiskt tillsatta cheferna snålar in på vettiga lösningar - det enda som spelar roll är hur bra det ser ut under deras tid där.. Vad som händer sen är nästa politiskt tillsatta chefs problem.

(vet inte om så är fallet denna gång dock)

Av Grumie

Jag delar uppfattning med många av er här. Det är omoraliskt men hela samhället är ju tyvärr uppbyggt på detta beteende. Folk köper på sig konst, aktier, guld etc etc för att sedan (förhoppningsvis) sälja detta vidare till ett högre pris. Och om man nu inte ska få scalpa ps5or.. Var ska gränsen gå för vilka produkter som är ok?
Jag föredrar den frihet vi faktiskt har framför restriktioner.. Då kan jag peka och kalla scalpers för idioter istället.

Skrivet av anon277728:

Ica går miljoner plus - OK
Systembolaget dubblar sin vinst upp till 500 miljoner - OK
Folk köper slut på specifika Pokemon/Magic kort som en investering - OK
En o annan stackare köper PS5/Grafikort och går ett par tusen plus, buttclockers anser att gränsen är nådd!

Dem som har råd kommer fortsätta att köpa upp och sälja vidare, därför att det finns alltid någon som har råd att köpa till ett överpris. Ja, livet är orättvist. Vad glad att det gäller ett PS5/grafikkort o inte...um vad vet jag, mat? Medicin?

Det är svårt att skapa en vettig poäng när man hänvisar till "folk". Jag ser det ofta i diverse sammanhang.. Att människor som du ofta drar till med något
i stil med "Förra veckan sa folk si och nu säger folk så. Hur ska ni ha det? " utan att reflektera över att det kanske inte samma individer.

I övrigt håller jag med dig.

Av Grumie

Bra idé. Mycket av förseningarna beror på obehörig spårbeträde och detta skulle i princip ta bort det problemet helt.

Sen vill jag minnas att snabbtåget mellan Tokyo och Osaka kostade oss mer än vad en flygbiljett skulle kostar.. Vi ville dock testa snabbtåget.

Skrivet av Dunde:

Stora problemet som jag ser det är att tåg är en dinosaurie som egentligen inte går att försvara kostnads och miljömässigt. Tåget har ingen chans mot vägtrafik på kortare sträckor eller flyg på längre. Varför tågtrafik överhuvudtaget finns kvar är till största del att det subventioneras.

Är tåg inte försvarbart miljömässigt gentemot flyg och transport på väg? Detta är ju tågens största fördel?

Av Grumie

Folk tar ju det som står i hyllorna naturligtvis. Det är ju få som orkar köa i veckor/månader för en specifik modell när man kan få en direkt.

Ang. kapacitetsbristen. Har den också tagit stor skada av corona eller vad beror den på i grunden? Någon som vet?

Av Grumie

Det som är mest spännande i hela denna kråksång är ändå att se hur människor har reagerat.

Jag tror inte alla som har spammat "HOLD" har ens haft en tanke på att hålla sina aktier till graven utan jag tror att 99% av de som investerat hela tiden har drivits av att göra en snabb hacka. Jag tror att få har gjort detta av ideologiska skäl.

Personligen har jag inget intresse för att "sätta dit några "rikingar" genom att kasta iväg mina egna pengar. Jag tycker hela grejen har varit ganska larvig.

Av Grumie
Skrivet av hax1:

Alltid någon som måste förklara för andra vad som är "nödvändigt" och inte.
Den dagen luft för CPU och GPU kyler så bra och går lika tyst som min custom loop så tänker jag absolut gå över till luft igen. Men det är fasen inte dags än.

Jag försökte inte förklara vad som är nödvändigt eller inte. Försökte bara förklara att jag inte förstår värdet med det då min nuvarande PC på luft inte låter nått.

Av Grumie

Är mina högtalare trasiga eller går de att fixa?

Hej

För ca 9 månader sedan köper jag ett par "Bose Companion2 Series 3" - datorhögtalare. De har fungerar klockrent tills nu.

Problemet:
Vi hade visning av lägenheten och för att snygga till datorhörnan lite så buntade jag ihop alla sladdar mellan dator och övrig utrustning och det förblev så här i ca 3 dagar innan jag åter skulle använda datorn. Nu när jag använder datorn så låter högtalarna rent skit med ett statiskt irriterade och högt ljud konstant som dränker ljudet jag vill spela upp. De har dessutom också "tappat volym" så även på högsta volym så är det lågt. Jag vet inte om buntningen av sladdarna har orsakat detta men det var liksom den enda ändring jag gjorde från att de fungerade bra tills dess att de fungerade skit.

Här är en liten film på eländet: Kameran fångar inte riktigt upp hur jävligt det låter

Har testat:
- Jag har tagit bort högtalarna och testat att flytta runt dom i lägenheten för att se om det var något vaj på elen men det har inte hjälpt. Har flyttat den så att de testade mot olika säkringar (faser??? jag kan inte el-snacket) i lägenheten.

- Jag har testat med olika ljudkällor och det statiska ljudet förblir. (Från PC, från två mobiler)

- Jag har också testat "jorda" dom mot elementet för jag tänkte att det var massa statisk elektricitet, detta genom att hålla sladdarna mot elementet och då har högtalarna varit urkopplade.

Är det någon som vet om detta går att fixa eller är de förverkade? Jag har funderat på att reklamera dom men vill just helst bara få detta fixat om det går.

Av Grumie
Skrivet av mibsweden:

Vinstmarginalen är lite för hög i mitt tycke. Det tyder på att de tar för mycket betalt för sina produkter.

Sett till utbudet och den stora efterfrågan hade dom kunnat trippla priset. AMD är ingen ideell organisation utan syftet är att gå med vinst - och dessutom en så stor jäkla vinst som möjligt.

Av Grumie

Aldrig riktigt fattat varför man ska slänga tusenlappar på vattenkylning när en random luftkylare i mellansegmentet kyler bra och knappt hörs alls, för några hundralappar. Jag menar.. De flesta av oss här på swec köper väl ändå nya prylar tillräckligt ofta för att aldrig behöva (även om många av oss gör lite ändå) överklocka och de flesta av oss är för sopiga på det för att göra det "ordentligt"

Kan ju ha fel såklart men känns vettigare att lägga de pengarna på nått annat kul eller nyttigt.

Av Grumie

Intresset för mig har verkligen svalnat av successivt sedan Battlefield 3. Känns om att det knappt hänt något på den tekniska fronten sedan dess och att varje nytt spel i serien är ett mappack med lite nya vapen - detta till premiumpriser.

Av Grumie

..bryter mot internationella handelslagar. Lite kul när det kommer från ett land som står för större delen av alla piratkopior (a.ka. kina-kopior) av diverse produkter.

Av Grumie
Skrivet av Fulgano:

Hej!
Har skjutit upp att uppgradera datorn länge nu, men så i somras bestämde jag mig för att jag skulle köpa 5600X och ett 3060ti eller 3070 så fort de släpptes i höst.
Nu är ju problemet att varken 5600X eller 3060ti går att köpa just nu, så då började jag automatiskt kika på 10700k istället. Men då insåg jag att 11700k snart ska släppas, men då börjar oron gnaga i mig "hmm.. tänk om det blir samma sak med nya 11-serien från Intel som det var med AMDs lansering att allt tar slut direkt" då kanske jag står där utan helt plötsligt.

Har nog dock bestämt mig för att behålla grafikkortet jag har iaf till hösten (har ett 980ti) då jag mest spelar Minecraft och COD just nu, men till hösten släpps nya BF så då vill jag ha nytt GPU.

Men just nu då, vad tycker ni jag borde göra?

Beror ju helt på om du känner dig särskilt hämmad med delarna du sitter med idag. T.ex. skulle jag personligen ta vad som helst om jag satt helt utan dator men vara betydligt mer kräsen om jag satt med något dugligt redan.
Personligen skulle jag också strunta i om det satt en Intel eller AMD i eftersom jag bara surfar och spelar där de presterar likvärdigt.

Av Grumie
Skrivet av Mrpiglet:

Köpte nyligen detta grafikkortet och allt fungerar bra med det, men märkte efter några dagar att fläktarna på den inte snurrar, är det något jag behöver vara orolig över eller är det normalt? tänker att dem kanske börjar snurra om det behövs och är avstängda när det inte behövs eller det kanske är jag som måste sätta på dem på något sätt

På många kort så börjar inte fläktarna kämpa förrän det faktiskt finns någon värme att få bort - testa ladda ned 3dmark och kör en runda. Då bör fläktarna sätta igång.

Av Grumie

Helt och hållet batteritid. Finns nog inte en enda mobil på marknaden som inte har kraft nog att köra de appar jag gör eller ta bättre bilder än min Sony E6500 så finns ingen anledning för mig att ha det "värsta"