Inlägg

Inlägg som Johan_S har skrivit i forumet
Av Johan_S

När du startar servern har du kommando som kör igång på port 27015, den porten är inte med i din lista över öppna portar.

Edit: läste fel!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

Hej! Jag rekommenderar HyperSpin som jag själv kör. Du kan starta det när ditt OS går igång (Win). HyperSpin är egentligen bara ett bibliotek, där du själv kan lägga in spel. Tex kan man med spaken välja konsol, och sen spel. Då startar den emulator du ställt in.

https://www.youtube.com/watch?v=gmzzC8KW2aA

Av Johan_S
Skrivet av bärplockaren:

Min kära mor har en tendens till att skaka mobilen som om det vore en maracas när hon ska kolla sitt saldo på kontot, så de kommer ju aldrig fram.

I Swedbanks bankapp så uppdateras snabbsaldo om man skakar mobilen med appen igång utan att man behöver vara inloggad, gör jag själv flera gånger om dagen.

Av Johan_S

Flytta fram förarstolen om du sitter väldigt långt bak! Du ska nå alla reglage utan att behöva sträcka dig. Små tips som nybörjare kan missa: om du ska växla upp och har lite fart kan du koppla ur, lägga i ny växel, släppa upp kopplingen hela vägen. Ingen idé att sakta smyga upp kopplingen om du inte kör väldigt sakta eller startar från stillastående. När du stannar i rödljus kan det ibland vara skönt att lägga i friläge och släppa kopplingen. När det närmar sig så lägg i ettan och bar redo istället för att trampa ner kopplingen i någon minut.

Annars är mitt bästa råd att övningskör mer så kommer du snart bli van! lycka till!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S
Skrivet av Backgård:

Vad är bootstrap om man får fråga?

Bootstrap är ett enkelt ramverk som från början kommer ifrån Twitter. Det hjälper dig helt enkelt med CSS.

http://getbootstrap.com/

Här är ett konkret exempel som du kanske kan ha nytta av:
http://getbootstrap.com/examples/starter-template/

Helt enkelt, ladda hem bootstrap (http://getbootstrap.com/getting-started/#download), lägg CSS och de filer som ingår i din mapp och inkludera Bootstrap på din sida som i exemplet ovan (kika på källkoden).

Därefter kan du använda färdiga element från Bootstrap, till exempel navbar: http://getbootstrap.com/components/#navbar

Lycka till!

Av Johan_S

Hej!
Låter som du är på helt rätt spår, däremot vill jag tipsa om att det finns ganska smidiga lösningar man kan använda för att skynda på processen. Jag själv gillar Bootstrap.

Prova gärna att ändra storleken på fönstret för följande exempel:
http://getbootstrap.com/examples/jumbotron/

Du har allt du behöver i källkoden, men här är en mer formell hjälp för att komma igång med bootstrap:
http://getbootstrap.com/getting-started/

Kanske kan det hjälpa dig att snabbare komma igång med responsiva webbsidor? Lycka till!

Av Johan_S
Skrivet av giplet:

Tack för tipset. Det var en av de som jag tyckte såg mest intressant ut, men ibland vet man inte om det döljer sig guldkorn som inte skriker så högt.

Jag hoppas du blir nöjd, ropa till om det dyker upp några knepiga frågor. Fördelen med McMyAdmin är att eftersom det är så utbrett finns en hel del erfarenheter att ta del av.

Av Johan_S

Hej! Rekommenderar McMyAdmin som är enkelt att köra igång och drifta.
https://www.mcmyadmin.com/

Vi kör det på en Linux burk och sköter i princip allt från webbläsaren. När väl serverinställningar är konfigurerade (klicka runt och ställa in) sköter det mesta sig själv, tex backup. Vid ev problem är det enkelt att via webbläsaren gå in och kunna komma åt consol eller liknande.

Jag har ingen erfarenhet av de övriga verktygen på listan men känner inte heller behovet efter McMyAdmin uppfyller mina krav. Vi är som mest 6 personer inne på servern och kör just nu FTB Infinity Evoled (ett stort modpaket) utan problem. McMyAdmin är gratis (finns PRO version) och enkelt, värt att testa!

EDIT: Från listan: "McMyAdmin is currently the most widely used control panel "

Av Johan_S
Skrivet av downup:

Har nu testat 10 tal script på google att skicka iväg ett mail med en fil. Men inget fungerar.
Är det något på servern som krävs eller är jag helt ute och cyklar? Hemsidan ligger på inleed.se

Funderar på att fuska, skicka upp en fil på servern istället och en länk i mailet. För det fungerar..

Hej! Mail skickas från serversidan så du behöver kunna köra tex php. En lösning kan vara att skapa din php fil och använda något färdigt bibliotek, tex php mailer. Gå ner till exemplet https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/blob/master/README.md

En annan lösning kan vara att spara filen på servern (tex med php) och maila ut en länk. Inbyggda mail() I php går att använda.

Det finns mycket på Google! Det gäller bara att först säkerställa att du kan köra php på webbservern (skapa en testfil) och sen lösa problemet i små steg. Att installera något färdigt kan ibland bli komplext om du inte vet vad du använder.

Lycka till!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

OpenTTD - Skapa ditt värdefulla företag genom att transportera gods. Trevligt spel med multiplayer och många bra moddar. Gratis.

Minecraft - Har du inte upplevt minecraft så gör det!

Dwarf fortress - Gratis simulator där du ska hålla dina dvärgar vid liv. Fortress mode är kul! Du kommer behöva mycket tid i wikin.

Hoppas du hittar något kul!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S
Skrivet av Beta:

Vill du vara lat och sätta upp en snabb enkel utvecklarmiljö och kör Windows kan du ju prova WAMP: http://www.wampserver.com/en/

Beta är inne på rätt spår! Tanka hem WAMP (Windows, Apache, Mysql och PHP) så får du allt i ett smidigt paket. När du installerat är det en ikon nere vid statusfältet som dyker upp. Där kan du snabbt gå till www-mappen (filer du kommer åt från localhost i webbläsaren) och en snabblänk för att logga in på phpmyadmin. Se till att servern kör (tror det är färg på ikonen) så inga tjänster krockar med annan programvara.

När du väl är inne i phpmyadmin är det enkelt, skapa en databas i vänsterkolumnen och klicka dig fram till det du vill göra.

Lycka till med kursen!

Av Johan_S

Kan http://www.dx.com/ vara aktuellt? Vad är det för "grejer" du ska beställa så kanske det blir lättare att ge förslag!

Av Johan_S

Varför skaffar du massor av papper från början? Är det inte smart att dessutom försöka få så mycket information digitalt istället? Räkningar, kontrakt, tidningsprenumerationen och liknande. Bara E-faktura hos försäkringsbolag, telefon, bostad och liknande har minskat hur mycket papper jag får i brevlådan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

Livsstil, arbeta långsiktigt är mitt råd!
Läsvärt: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=26881

Av Johan_S
Skrivet av Regal:

Perfekt! Tack så mycket. Någon som har information om hur man skulle kunna byta språket? I dagsläget är det engelska och skulle gärna vilja ha allt på svenska. (Read More, No comments, etc)

Inga problem! Aha då får du kika på hur du laddar ner svenska och ställer in, mer info:
http://codex.wordpress.org/WordPress_in_Your_Language

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

Svarade på en liknande tråd nyligen: #15342380

Av Johan_S
Skrivet av downup:

Hej

Jag vill ha en 3D application till min hemsida och Unity verkar vara ett bra alternativ att bygga detta i.

Min fråga är om detta är något man kan lära sig under semestern?

Hur "spelet" ska fungera
i

  1. Spelet ska vara i 600x900 ( för att passa hemsidan) och det man ska se är en GridView (så som unity ser ut när man startar det)

  2. När man trycker på exempel 'R' ska en meny poppa upp där man kan klicka på en spehere, kub eller något jag laddat in via 3D Studio Max så den hamnar i viewporten orio y:0 x:0 z:0

  3. Man ska kunna klicka på denna sedan när den i "spelet" och då ska man kunna flytta den med pil-tangenterna i snappläge en unit per klick ex(upp: Y+50 : Ner: Y-50 : Vänster: X-50 : Höger: X+50

  4. Ändra viewport rotation med hålla in vänstra-musknapp

  5. och sedan gå i viewport vänster, höger med att hålla in mitten knappen (scrollen)

Är detta möjligt? Och vart ska man börja för att lära sig hur man ska gå tillväga?

Tack för svar.

Hej! Kul att du kikar på Unity, det du beskriver är absolut något du kan ordna med ganska enkla steg! Här kommer några idéer och synpunkter:

Ladda hem Unity NU och kom igång! Gratisversionen innehåller det mesta och räcker gott för oss amatörer. http://unity3d.com/get-unity

1. När du startar Unity och skapar ett nytt projekt, välj 3D-läge (går att växla mellan senare). Är det verkligen första gången du använder Unity? Isåfall rekomenderar jag att du lägger dig på soffan och kollar några korta snabb-guider! Tex: http://unity3d.com/learn/tutorials/projects/roll-a-ball
Vilket som, när du bekantat dig kort med vyerna i Unity är: I ditt nya 3D projekt ser du ett objekt MainCamera eller liknande i listan. Klicka på den, därefter kan du enkelt ställa in den upplösning du behöver. (EDIT: File>Build Settings>Player)

2. Menyer i Unity är inga konstigheter, detta kan nog hjälpa dig: https://unity3d.com/ru/node/8274

3. Låter som att du skapar ett nytt script på sfären, och helt enkelt fångar knapptryckningar: http://docs.unity3d.com/ScriptReference/Input.GetKey.html och även http://answers.unity3d.com/questions/667641/how-do-i-move-my-...
Dessa för du anpassa något eftersom du vill flytta objektet stegvis.

4. Skapa ett nytt script som hör till kamera-objektet. Fånga upp knapptryckning från musknapp och ändra position/rotation för kameran, klart! Finns massor av bra kamerascript där ute som du kan utfå från säkert så kameran hela tiden är riktad mot sfären.

Några konkreta nybörjartips:
- Kör igång direkt med ett nytt 3D-projekt i Unity! Du kan plocka in en vanlig sfär till en början och få en kännsla för miljön.
- I listan över alla objekt som finns i din scene, se till att kameran ligger under sfären så den följer med när sfären flyttas http://docs.unity3d.com/Manual/Hierarchy.html
- Har du en sfär och vill göra något med den med tex knapptryckningar? Markera sfären i objectlistan, lägg till komponent, välj nytt script. Skriv den kod du vill och då kan du hela tiden komma åt sfärens egenskaper på ett enkelt sätt. Tex om vänster piltangent är intryckt, ändra position till ...

Lycka till!

Av Johan_S

Här kommer några enkla steg!

1. Skapa en ny databas på hosten, skriv ner databasnamn, inloggningsnamn, lösenord och host-adress.
2. Ladda upp alla wordpressfilerna från lokalt till hosten.
3. Ändra wp-config på host-servern med den nya inloggningsinformation från steg 1
4. Exportera databasen från lokalt och importera i den nya databasen som skapades i steg 1
5. När steg 4 är klar så gå in i den nya databasen, gå in i tabellen som heter "options". Exakt namn beror på dina inställningar.
6. Leta efter option_name som heter siteurl, värdet där är sannolikt "http://localhost". Se till att din nya address till hosten står angiven.
7. Leta också reda på option_name som heter "home" och skriv även där in din nya address. (addressen för "home"-länkar osv)

Hoppas det ovan löser dina problem

Av Johan_S

Låter som att wordpress är ett bra alternativ för dig i denna situation och plattformen kan användas till mycket mer än bara bloggar...

Några förslag på steg:
1. Ladda ner Wordpress (rek. svenska eller engelska) https://wordpress.org/download/
2. Installera en webbserver lokalt på din egna dator med stöd för php/mysql. Windows? Välj tex WAMP som är komplett: http://www.wampserver.com/en/
3. Packa nu upp Wordpress-filerna från steg 1 och lägg under C:/wamp/www (standard om du valde WAMP i steg 2). Starta WAMP, nere vid statusfältet ska W-ikonen lysa grönt.
4. Öppna en webbläsare och gå in på adressen "localhost", den ska nu hitta filerna du i steg 3 la under mappen www. Följ guiden och installera wordpress. Du behöver ange databas och den skapar du enkelt genom tex verktyget phpmyadmin som följde med WAMP.
5. Hitta ett bra tema! Ladda hem något gratis, köp färdigt eller skapa ett själv. Tex https://wordpress.org/themes/
6. Anpassa temat, avaktivera och/eller dölja kommentarsfunktioner.
7. När allt är frid och fröjd, flytta databas och www-mappen till ett webhotell och köp en riktig webbadress (tex .se)

Wordpress är smidigt, lätt att underhålla, gratis och gör det möjligt att även för kunden lägga till text och material direkt via en webbläsare. Testa och se om det är rätt verktyg för dig! Det finns dessutom hur många plugins som helst, bra dokumentation och support att hitta. Behöver din släkting ett kontaktformulär? Välj ett plugin och så är det nästan klart.

Lycka till!

EDIT: Jag rekomenderar att Ni köper ett webhotell + domän hos samma leverantör, enkelt och smidigt. Jag är kund hos Binero och Loopia men självklart finns flera alternativ. Vissa av dessa webhotell har dessutom verktyg (Binero kallar det One-click-installer) där du kan ersätta steg 2-4 ovan med ett klick, smidigt om man är ovan!

Av Johan_S

Hej!
Jag har e350m1 som är en lite enklare version än ditt kort. Jag är ganska säker på att det är en vanlig sma kontakt med vänd polaritet. Dvs det bör gå bra med en inomhusantenn som heter SMA-RP tex http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/...

Jag är inte helt 100% så det vore bra om någon annan kunde bekräfta. Konstigt att det inte finns mer information i manualen.