Inlägg

Inlägg som RubberDucc har skrivit i forumet
Av RubberDucc

Ska för övrigt tillägga att den är 17x8,5 cm 3,5 cm djup och väger typ ett kilo så är ingen telefon

Av RubberDucc

Vad har jag hittat?

Var ute på en promenad och såg något vitt i ett fält, plockade upp den och kände att den hade rätt bra tyngd. Efter att ha putsat av den så såg jag ett Äpple jag känner igen. Nu är frågan, vad är det för något? Har ingen förhoppning om att få igång den då den är illa medfaren men är nyfiken.

Av RubberDucc

Fick Bahnhofs BF-pris som befintlig kund i ip-only/Globalconnect nät
1 Gbit/1 Gbit bindningstid 12 månader
Månad 1-6: 275kr/mån
Månad 7-12: 549kr/mån

Ger snittpriset 419kr/månad där jag tidigare betalade 449kr/mån för 250/250
Ingen superdeal men bättre hastighet för lägre pris ivf.

Av RubberDucc

Om du vill vara säker på att den sitter och inte behöver plocka bort den med annat än att tröskeln måste brytas bort så PL400, Epoxi-lim eller smältlim

Av RubberDucc

Då vill vi höra från Copyswede hur mycket företaget har betalat in i hårddiskavgifter, det är väl en hunka per hårddisk som gäller, 250 hårddiskar blir då 25000:- sen lär han ju ha sålt några andra med om han har drivit butik sedan 2019. Kan bli dyrt det här.

Av RubberDucc

Spontan tanke är en motordriven duk som är fäst i en rejäl liggande regel, denna regel firar man ner från taket med en rätt billig vinsch när man vill se på film. Då vikterna är låga så skulle det fungera utmärkt med något från Jula eller från blocket.
Kanske inte den mest avancerade eller förfinade lösning, men skulle lösa problemen. Det finns en risk att regeln skulle kunna gunga fram och tillbaka, men det kan man lösa genom att ha någon fästanordning i väggen som man lätt kan koppla på och av.

Av RubberDucc

Tack för alla svar! Hjälpte mig att veta lite vad jag ska leta efter, plockade ihop delar efter affärer jag kan tänka mig att handla ifrån och låda som såg helt okej ut och fick ihop följande

https://komponentkoll.se/bild/NWfdN.png

Känns ändå helt rätt att gå på ett AM5-system även om priset går upp lite, CPU-kylning har jag redan i form av en Noctua NH-D14 som jag ska beställa monteringskit till och div chassiefläktar finns även det.
Har jag gjort något fatalt fel i valda komponenter eller skulle allt lira?

Av RubberDucc

Kompakt dator för gubbspel 10-15k

Funderar på att köpa nytt, ska fungera till "Beer and pretzel"-spel typ Civilization, Transport Fever och liknande simulatorer/strategi. Hade även varit kul att lira lite Flightsim men vet att kraven är rätt höga där. Har en 3K ultra wide skärm så den är lite tyngre att driva.
Datorn får gärna vara lite mindre, mini-atx är kanske lite väl begränsande men gärna mindre än min nuvarande Corsair Obsidian 550D, speciellt på höjden. Sen bryr jag mig absolut inget alls om plexiglas, blinkande lampor och massa ljus. Tyst, kompakt och snabb är min melodi.
Datorn kommer inte överklockas, men effektiv tyst kylning premieras! Bygger gärna ihop den själv.

Tack på förhand!

Av RubberDucc
Skrivet av CusmaR:

Har erat trackingnr börjat funka än?

Yes box, hämtat hos avsändare och kommit fram till terminalen

Av RubberDucc

Min är nu också på väg, beställde den första december 04:40

Av RubberDucc
Skrivet av Microapple:

Någon som vet kartongmåtten på en 65" CX, eller om man får in den i en stor kombi (Saab 9-5) med fällda säten?

B9 65" gick precis in i en Skoda Octavia kombi med fällda säten. Så borde inte vara några problem i en 9-5

Av RubberDucc
Skrivet av Bakgrund:

Måste man vara medlem för att se erbjudandena? Inte intresserad av att få reklam via sms, brev och telefon så undviker helst att gå med i deras "kundklubb".

Du vill alltså se deras reklam men inte ha deras reklam. Gotcha!

Av RubberDucc
Skrivet av Mega-Dark:

Sennheiser RS 175
Kanske? Men tror att man inte kan köra de utan dockan 🤔

Tack för svaret, det är ett alternativ men smidigaste vore ju helt klart om man bara kunde koppla direkt med tv.
Någon som vet om/hur pass mycket fördröjning det skulle bli med bluetooth?

Av RubberDucc

Trådlösa hörlurar till tv

Söker efter ett par trådlösa hörlurar till min LG Oled B9. Ska användas ibland när resten av huset sover. Funderar på ett par Bose 700 som jag kan använda även på flyg, men är lite orolig över fördröjning med Bluetooth. Vad finns det för smidigt alternativ? Prisklass någonstans 2-3000

Av RubberDucc

Hej! Spanade in ett par hörlurar i eran fyndavdelning, ett par Bose 700 som utlovade nästan en tusenlapps besparing. I själva verket så kostade helt nya lurar bara 165 kronor mer än "fyndet".
Slutade dock inte mina efterforskningar där, via Prisjakt så får man en bra bild av erat "ordinarie" pris: https://imgbox.com/b6fMdvjN

Här ser man tydligt och klart att sedan den 14/7-2020 har priset varit 2990:- förutom tre veckor där priset har hoppat upp 700:- för att sedan hoppa ner till sitt nya "ordinariepris" om 2990:-.

Vet att Dustin.se back in the days körde på samma bluff med uppblåsta ordinariepriser för att kunna visa fina kampanjer, något som det skrevs rejält om här på SweClockers och bidrog till att de tappade många kunder. Fall inte själva i samma grop.
Det som däremot gränsar till bedrägeri är när ni skyltar med "-1005:- rabatt" mot ett pris ni inte själva håller. Visa att ni håller vad ni lovar och hör av er när jag kan köpa fyndvaran för en tusenlapps rabatt.

Av RubberDucc

Har dykt upp en ny version av 65" som jag inte har sett innan, går under modellnamnet "LG OLED65B9SLA" alternativt "LG OLED65B9S" som ligger rätt bra till prismässigt. Någon som vet skillnaden mellan den och förra årets B9? CX har ju hoppat upp till 30' men har svårt och tro att den är dubbelt så bra som B9S

Av RubberDucc

Linksys velop ac2200 mellandagsrea köp?

Hej! Såg att Inet hade sparkat igång mellandagsrean med Linksys Velop Ac2200 trepack för 2800:-

Förutsättningarna är tvåvåningshus med källare, betongväggar och dryga 200+100 kvm.

Vet att det säkerligen finns bättre saker, men för en person som mest är intresserad av att det ska fungera, är det ett värt köp eller går det att få bättre och smidigare för likvärdig eller mindre peng?

Har även en fråga till, kommer kunna få upp tp-kablar på lite olika ställen i huset, går det att koppla in flera accesspunkter mot trådar nätverk så all trafik inte behöver gå genom en AP?

Tacksam för alla svar!

https://www.inet.se/produkt/5403184/linksys-velop-tri-band-3-...

Av RubberDucc
Skrivet av Viktorph:

Får mig att minnas tillbaka på mitt första och enda Dreamhack-besök. Året var 2004 och även då kom den en liknande låt som blev populär. Den lät nästan likadant som den ni länkade men denna var från någon bredbandsleverantörs reklam. Kommer inte ihåg vad den hette men även då applåderande alla när den kom.
Skickades från m.sweclockers.com

Pluxus - Djurens kavalkad

https://open.spotify.com/track/4ksslxr3dhjSE8TXBXLcfG?si=OJ6g...

Stod som ljudtek några år senare och loopade den i dryga timmen, fina minnen

Av RubberDucc

Ny ägare till en S6, finns det något sätt att använda flera kartor, har tre våningar i huset och vill på ett enkelt sätt bara kunna flytta dammsugaren mellan våningarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RubberDucc

Värnplikt är en väldigt god tanke om man bara kunde omsätta utbildningen i en för samhället värdefull resurs.
Styrkan med värnplikt kontra yrkesförsvar är att man får ett mycket bredare kunskapsomfång att välja från. Man blandar upp rena stridspittar (som i ett skarp läge kan vara helt ovärderliga) tillsammans med mer eftertänksamma personer som har djupare kunskap i att analysera och om möjligt avvärja en hotfullt situation. Detta gör att man får en mer flexibel organisation. Man lyckas även locka in en hel del människor som annars hade gått till andra yrken.

Men jag kan inte förstå varför man inte kan tvångsinkalla vid allvarliga händelser, ta översvämningar eller skogsbränder som exempel. Det finns mankraft, fordon och resurser som drastiskt skulle kunna minska skadorna på samhället. På detta sätt skulle man faktiskt kunna få ut något av de investerade pengarna.