Inlägg

Inlägg som Laven har skrivit i forumet
Av Laven
Skrivet av downup:

Har ni sett att man kan ha 3 armar med Bangalore?

Laddar man ett vanligt light armor sub vapen och använder smoke grenade under animationen så får man fram 3 armar haha

Det verkar helknasigt. Jag har inte testat xD. Hur ser det ut när man boxar? XD
Måste testa det om det fortfarande fungerar.

Av Laven
Skrivet av sleepyoh:

Så? Är det någon som fortfarande spelar? Jag började med GW för några dagar sedan, båda expansionerna kostade 150kr ish. Har kul än så länge, verkar vara mycket folk inne. Jag valde en Medium server, och springer på folk konstant i låg level zonerna jag är i.

Jag spelar ibland. Det är ett bra spel tycker jag, sköna miljöer. Det är skoj att både levla och vara på max level :). Jag spelar på Piken Square, jag tror det är fullt där x), man hoppar ju mellan servrarna så det spelar ingen större roll i pve

Av Laven

@Slendan: kolla om du har senaste grafikkortsdrivrutin(ren installation).

Chipset drivrutin till moderkortet.
Du kanske behöver också uppdatera BIOS till ditt moderkort till det senaste.

Installera om Windows om det inte är en nyinstallation med datorbygget.

Kolla temperatur på CPU och grafikkort under test. Bör nog inte ligga över 75gradet på CPU helst i alla fall. Ligger det runt 80 så är det kanske det som orsakat lagg. Kan vara något med kylaren om du inte överklockat massor eller för hög volt från bios auto-volt grej.

Gpu temp nog är olika beroende av modell. Nitro+ borde inte ha några problem om inte luftflöde i chassit är kasst, till exempel om man har satt chassifläktar åt fel håll så det orsakar dåligt eller inget luftflöde alls eller om man har för lite chassifläktar/inga alls.

God Jul!

Av Laven

@Zehort: missade att det inte stod K i namnet, trodde det stod KF. XD

Av Laven
Skrivet av talonmas:

Fast nu snackar vi Fortnite. Där är 8 trådar mer än tillräckligt. Det spelet utnyttjar knappt mer än 2 cores. Så 6 över till streaming. Räcker med en till övers.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag skrev det i mitt inlägg att det kommer funka bra till fortnite att streama.
Så jag vet.

Av Laven

@Nakajta: Personligen så hade jag gått på en dator som har minst 8kärnor och 16 trådar på processorn, den datorn du länkar har 8c/8t, i mer krävande spel för processorn som använder 6c+ så kan det bli tight med 8c/8t när man streamar skulle jag tro. Då tror jag en AMD Ryzen 7 3700x eller den dyrare Intel i7 9900k fixar det bättre.
AMD Ryzen 7 3700x är nog mest prisvärd i nuläget vad gäller streaming och gaming, vill minnas att den ska vara bättre i streaming än i7 9700k,

Den datorn du länkar har en flaskhals(strypning) med moderkortet tycker jag. Det finns ingen möjlighet att överklocka med det moderkortet. Vägrar/vill man inte överklocka så kanske det inte spelar någon roll för en.
Andrahandsvärdet kan ju påverkas lite dock. Och ram-minnena var något slöa tycker jag. De flesta köper nog 3200mhz eller högre idag, prestanda skillnaden märks nog mest när man jämför överklockade system(med snabbare ram vs slöare ram). I detta fallet blir det nog ingen skillnad eller liten skillnad med snabbare ram eftersom man ändå inte kan överklocka.

Det systemet skulle gå okej/bra att streama med. I CPU krävande spel så borde i alla fall 720p@30 i streamen fungera utan större prestanda förluster i själva spelandet. I framtida spel så tappar man mer gissar jag på eftersom det går åt det hållet att spelen kommer utnyttja 8kärnor eller fler mer effektivt.

Priset är ser ju bra ut på den datorn annars, ser prisvärt ut.
Den datorn kommer funka bra till fortnite med att streama. 720@60 utan problem. 1080@60 går nog med om man inte har så höga inställningar på steamen, kanske preset "very fast" och lite mer bit-rate om det behövs.

Av Laven

@Alahadi: 600kr+frakt för: -2x8GB(16GB) G.skill TridentZ rgb F4-3000C15D-16GTZR - Beg

Av Laven

@psicotec: 700kr+frakt

Av Laven
Skrivet av GaranTIK:

Den ser bättre ut det ända jag funderar över om är man kanske ska byta nätaggregat till en cx550?

Det kan nog funka. Personligen gillar jag att ha lite mer kräm i aggregatet, 550w räcker nog gott tror jag. Aggregat brukar ju ha bättre effektivitet när de inte belastas fullt, så vid runt 50% så är det bäst effektivitet för vissa aggregat(mindre strömförlust/värme). till exempel 750w aggregat med 50% belastning blir då 375w.

Ett helt system med ett RX 580 grafikkort drar nog runt 300w om man kollar tabellen för effektmätning här:
Från testet av RX 5700 XT

Så ett nätaggregat runt 600w~ går nog bra.
Här får man se lite mer om: Corsair CX550M

Vet inte om det är olika på CX550 och CX550M, kanske den ena är nyare eller lite annorlunda.

Edit: M stod visst för modulärt nätaggregat som SE_Larsson skrev i kommentaren efter :). Råkade göra en särskrivning också, redigerade bort det.

Av Laven
Skrivet av Icecrystal:

Det är som du säger, varken grafikkortet eller CPUn kommer att flaska i CS:GO. Varför ska du då offra nätagg, chassi, cpu-kylning , moderkort och hårddisk för att gå ifrån ett RX580 till ett Vega56 samt från R5 2600 till R5 3600?
Hela datorn förutom CPU/RAM/GPU är det absolut billigaste man kan köpa. Nästa gång du uppgraderar datorn kommer du vilja byta allt. Dessutom kommer datorn att kännas budget.
Du säger att nätaggregatet är av fin kvalité samt att Wraith Stealth-kylaren bör duga. Jag anser att de är totalt undermåliga.
Jag anser att en dator handlar om mer än vara FPSen.

Du missförstår mig lite tror jag. Jag kanske var otydlig/slarvig med att skriva. Jag menade inte att det första nätaggregatet var bra kvalité, det var övertänk att det skulle fungera. Jag håller med om att det nätaggregatet jag länkade inte är bra och jag ändrade min åsikt att ett nätaggregat av fin kvalité är en bra investering som man kan ha med sig till nästa bygge, jag menade inte att det jag länkade var av fin kvalité.
Jag har inte hört så mycket om Kolink märket nämligen, läste bara recensionerna som var där på webhallen att någon sa att den var basic och att någon hade haft otur med sitt exemplar med ett tjutande ljud.

Jag tycker att Ryzen 5 2600/2000-serien är mycket långsammare i csgo, har själv spelat csgo med den generationen. Har 3000-serien nu i mitt sytem.
Jag tror inte kylaren som följer med är jätte-undermålig, den är ju inte topp och det må hända att cpu'n boostar 100mhz mindre eller kanske ännu mindre om man har otur med originalkylaren. Jag tänker att man kan ju köpa en ny kylare senare om man vill. Man kan ju finjustera volten lite om man vill för lägre värme om det behövs.
Jag tänker att den fortfarande kommer fungera långt bättre än ryzen 5 2600.

I CSGO vill man ha en bra cpu, så jag tänkte det är det primära. Sen är det ju olika hur man vill balancera en dator. Om man vill bara csgo så vill vi ha cpu kraft, där är flasken så jag tror vi kan sätta ihop ett system med ett bra aggregat och ryzen 5 3600 och lite finare chassi.

Jag tänkte att det skulle funka med det första systemet men det gör det nog inte med ett sådant basic nätaggregat och chassit var nog för tråkigt.

Lite FPS-siffror i spelbenches som någon har gjort mellan sina 2600 och 3600:
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cbgluu/just_upgraded_to...
Verkar vara rätt stor skillnader ändå för honom, mycket högre lägsta FPS.

Vad sägs om något sånt här? Det ska fungera bra:

https://komponentkoll.se/bild/axhZq.png

Länk: https://komponentkoll.se/bygg/axhZq/

Disken är något liten, men bör räcka tänker jag. Uppgradera med en till disk med tiden om man vill.
Om man väljer att använda en Ryzen 5 2600 ändå så kan man köpa en M.2 disk med mer utrymme istället för vanlig SSD eller något annat. Med vänlig hälsning

Av Laven
Skrivet av Icecrystal:

Det skiljer 15% i prestanda och 800:- i pris. Det är en önskad uppgradering om budgeten tillåter, men det är absolut inte ett måste. Du behöver se helheten, 800:- mer på CPUn betyder 800:- mindre på övriga datorn. Det är en avvägning som jag inte tycker är värd det.

Ja då👍. Jag ser helheten :). Jag tycker det är väldigt värt det(inget måste som du säger) om man ska spela CSGO (nästan endast CSGO).
Nu har jag inte kollat upp alla grafikkort i lägre prisklasser(om det är värt det) men jag hade gått på en liten vanlig SSD om man inte ska spela annat som tar plats på disken och spara kanske in på grafikkortet, man kan ju alltid sänka vissa detaljer om gpun flaskar för att få så hög FPS som möjligt, jag upplever att köpa ett dyrare grafikkort(tog det i första bygget dock) inte spelar så stor roll i CSGO för de flesta grafikkorten idag är tillräckligt snabba för att inte flaska i CSGO.

Cpu-kylaren som ingår till CPU'n bör räcka, man kan byta ut den senare om man vill mot en bättre.
Nätaggregat av fin kvalité är ju i och för sig en bra investering för vidare uppgraderingar om man vill det.

Edit: diskutrymme kan man också fixa mer sen med en ny större SSD disk när man har råd

Av Laven

AMD Ryzen 5 3600 är ju nästan ett måste. Den nya generationen är mycket bättre på CSGO än 2000-seriens, man vill helst ha en bra CPU gällande CSGO för att få högre FPS om man nu vill ha det

Av Laven

@Muumin: ser bra ut kanske ta bort cpu-kylaren(den som ingår borde räcka till att börja med) och ta 8gb kort istället för 4gb versionen, tror det skiljer 50kr mellan dem. Sen kanske ta ett fräschare chassi om det finns utrymme

Av Laven

@GaranTIK:

https://komponentkoll.se/bild/xWMNa.png

Den här ska nog ge bra fps i csgo för 8504kr, den kommer funka bra för annat/andra spel också

Edit:
Här är länken till bygget med de olika komponenterna från de olika butikerna: https://komponentkoll.se/bygg/xWMNa/

Av Laven
Skrivet av muli:

https://www.youtube.com/watch?v=-deb7uIi9Gs

Verkar som att 3700X verkar vara bra nog.

@muli: Okej 🙂👍, hörde att ha sa att de använde "Very fast preset" med 6000kb/s bitrate, det borde funka bra i 1080p@60 som de visar i videon.
Jag använde "Fast preset" som är två snäpp högre(Faster preset ligger mellan dem två) än detta i kvalité och mycket mer krävande för processorn, och jag körde 5000kb/s bitrate och kunde behålla kvalitet

Av Laven
Skrivet av SMB2JP:

Tjena!

Jag tänkte bygga ihop en dator och skulle gärna vilja ha hjälp. Senast jag byggde var för 9 år sedan så jag är inte helt uppdaterad på hårdvaran. Jag streamar för närvarande dagligen och sitter just nu på en laptop som med nöd och näppe klarar av att streama mina konsolspel. Budgeten ligger på 20k inklusive skärm.

Datorn kommer huvudsakligen användas till spel och streaming av WoW Classic + konsolspel. Jag vill kunna streama i 1080p med 60 FPS. Grafiken behöver inte kunna köras på ultra high men vill gärna att datorn håller åtminstone några år.

När det kommer till skärmen så ska den vara 144hz 1080p. Är väldigt tacksam för all hjälp!

Skrivet av Muumin:

Detta räcker och blir över för de krav du satt. Du kan alltid lägga till en fet kylare till processorn men den som följer med bör duga fint om du inte är så brydd om att den låter en del vid belastning.

Vill du ha möjligheten att överklocka skulle jag dock köpt en ordentlig kylare direkt.

Skärmen tog jag bara den första bästa. De flesta 1080p/144hz är väldigt likvärdiga men vill du va säker på att den har bra färger osv. kan du ju lägga på lite mer.

https://komponentkoll.se/bild/LaNpK.png

Om man vill streama något annat på pc'n i 1080@60 när man spelar på den så kan det bli kämpigt, men beror lite på den kvalitet man vill ha och bitrate. Har testat med en 8 kärnig Intel i7 5960x@4,2~ghz dedikerad som streaming maskin i 1080@60 den gick nästan fullt i "fast preset" i OBS Studio med lite andra variabler tillagda med 5000kb/s~5500kb/s bitrate. 1080@60 stream brukar ju vara rätt krävande om man ska spela på samma dator.
Ryzen 3700x borde vara ca 10-15% snabbare gissar jag på så det räcker kanske för Wow :). Annars kan man ju gå på en Ryzen 3900x som har 12kärnor men då blir det 2000kr dyrare.

Av Laven

@hellmix: Det beror lite på vad man vill göra och tycker är kul. Som det har gått hittills så har ju utveckling gått mot utnyttjandet av fler kärnor, ja redan idag vid 8kärnor vs 6 kärnor så ser man prestanda-lyft i Battlefield V. Siktar man på framtiden så är det fler kärnor som gäller ser det ut som.
Idag vet jag inte någon speltitel som nyttjar 12kärnor+ men sen är det ju alltid skönt med extra beräkningskraft speciellt när något spel skulle nyttja just 8 kärnor ganska fullt ut, jag tänker på dem gamla i5:orna och som i ditt fall då 4 kärnor maxxas hårt och flaskar med inget mer utrymme att röra sig i för något annat i bakgrunden.

CAD program vet jag inte så mycket om de använder 8kärnor+
Sysslar man med redigering så är det fint med 8+ i kärnor, för mig flyter det på bra och går fort i Davinci resolve.

Själv har jag en 3900x och jag är väldigt nöjd, jag gillar att ha många kärnor. Jag hade klarat mig med mina gamla x1700/2700 men jag tycker det är kul att uppgradera. Tänkte först vänta på 3950x men den är nog för mycket för mitt moderkort gissar jag på. Det fungerar nog men hur den skulle orka boosta sig vet man ju inte.

Dom spelen som man fick med till i9:an såg tråkiga ut för min del, men det är en hyffsat bra deal om ändå tänkt köpa dem spelen.

Man kan ju ta billigare ram-minnen till Ryzen paketet och välja ett x570 moderkort från Gigabyte eller Asrock om man vill, jag tror dem är bäst i den här vevan av generation moderkort.
Själv kör jag på mitt äldre Asus x370 Crossair VI moderkort

Edit: lägger till ett paket med 32gb Corsair minnen som fanns med på Qvl för detta x570 moderkort.
Får man problem ändå så går det väl på garantin antar jag.

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12742608

Av Laven

@hellmix: vet inte om du är i ett behov att ha många kärnor men här är en variant av uppgradering med AMD CPU, den borde nog hålla många år, speciellt om man vill köra 32gb, än så länge räcker 16gb ram mycket långt för att game:a. Tog dock inte med en annan kylare än den som följer med processorn, då det ökar priset.
Man kan ju alltid köpa bättre kylare senare om man känner för det.

https://komponentkoll.se/bild/AURqK.png

Kan dra fram en intel-variant också om du vill

Av Laven
Skrivet av Xeraton:

Kanske det. Funderade faktiskt först på ett AMD-kort som rx 580 eller Vega56, men valde ändå gtx 1060 då det är mer strömsnålt. Men det var ju ett riktigt bra erbjudande du hittade där på rx 590,ska ta och fundera på det

Skickades från m.sweclockers.com

Om det är så, så låter det nästan som att du vill ha ett sådant kort ändå oavsett om det är sämre pris/prestanda. Om det är strömförbrukning som gäller. Om jag hade köpt ett Nvidia kort så hade jag köpt 1660 eller snabbare inget med mindre än 6 gb i minne.
I mina öron låter det som att 3gb kommer att orsaka stutters/framedrops. 6gigabyte versionen är ju snabbare också. 3gb versionen borde kosta 1700kr eller längre tycker jag, annars dyrt.

Av Laven
Skrivet av Oskar80:

detta kanse hade varit något ?
rx 590 har 8gb minne och folk brukar säga att Radeon åldras bättre.
https://www.inet.se/produkt/5406952/xfx-radeon-rx-590-8gb-fat...

Den ser ut att vara mycket mer prisvärd tycker jag. Snabbare kort med mycket mer grafikminne borde vara ett bättre köp med.