Inlägg

Inlägg som Laven har skrivit i forumet
Av Laven

@Keltar: jag kan tänka mig att lägga ett bud på i5-4570 på 700kr, mvh laven.

Av Laven
Skrivet av 13ers3rk:

Håller på att bli tokig på det här problemet, när jag ska köra mina 1080 i sli så får jag perfcap reason: sli i gpu-z, finns ingen info att läsa om på nätet och har prövat ruskigt många olika saker för att komma runt detta problem men slänger snart in handduken och säljer båda skitkorten för att köra single-gpu igen, förslagsvis ett TI.

Specs ser ni i signaturen.

Dom throttlar ej av värme, ej dåligt med ström. Kan även tillägga att minnessensorn är helt åt fanders på mina kort och säger att det använder -40960 MB eller 4198000 MB vilket är lite otroligt.

Har ingen aning om vad det kan vara, har inte googlat på det än heller. Vet inte om du har provat köra det övriga systemet oklockat. Om moderkortet spökar eller nått. Om det kan va att det är väldigt hög överklockning att det krånglar lite.

Av Laven

@Sturesson: i5:or fungerar mindre bra med streaming mot vad i7:or gör. Redigering går snabbare med fler kärnor men fungerar ok med i5 man får dock vänta längre. Spel som är sämre optimerade för flertråds processorer kommer i5:an att fungera bättre i eftersom den har högre klockhastighet och snabbare akitektur än den i7:an du har, men den i7:an är inte dålig =), man kan alltid överklocka om man vill ha den prestandan.

Beror på vad du vill mest, vill du streama mycket så kanske inte i5:an kommer orka med i alla spel.

Edit: Såg att du inte skrev något om tillbehören till i7 3930k, den är ju en annan socket än i5:an, socket 2011. Har du grejer till den?

Av Laven

@CaptainGixer: idag går också, fast vid 18:40 ungefär. Kan du?

Av Laven

@CaptainGixer: jag är intresserad, kan köpa den idag om man kan mötas upp på centralen ikväll kl19:40-45 ungefär? Pendlar nämligen mellan Falköping och Göteborg.

Av Laven

@saigon: jag har en sån här https://www.asus.com/Notebooks/K42JA/ vet dock inte vad den är värd, funkar bra förutom batteriet som är helt dött.

Har uppgraderat den med Windows 10 och mer ram-minne, 8gb totalt.
14 tum med en i7 processor i min version, i7-740QM, 4 cores med hyperthrending och ati Radeon 5730m med 2gb vram, går att spela med dock med låga inställningar.
Har tidigare kört med en ssd och det blev stor skillnad mot 5400rpm disken som sitter i.

Kanske är lite gammal, kanske är ovärt utan batteri?

Av Laven
Skrivet av Nosniwle:

@Laven: Har du något vettigt program för att kolla tempen på kortet? processorn ligger på runt 55 när jag kör, jag kör på ett 750w nätagg, som jag tycker borde räcka

Skrivet av Nosniwle:

@Laven: Grafikkortet går upp i max 65 när jag spelar ungefär

Jo ditt nätaggregat borde räcka, dina temps ser bra ut.
Jag använder mig av Msi Afterburner när jag kollar temps och lite annat, tycker det är ett ganska bra program. Det är nog mest ämnat för överklockning av gpu men funkar bra att bara kolla temps i.

Själv så spelar jag Blizzards Heroes of the Storm på ett Fury X med en i7:a fast dock i 2560x1440 och jag tycker jag får lite djupa framedrops ibland i större team fights. Så det kanske är spelet i sig som är så.
Man får väl googla närmare på det. x)

Av Laven

@Nosniwle: Det låter skumt att droppa så lågt som 50fps med din hårdvara på den upplösningen, vet dock inte vad man ska förvänta sig av Diablo 3 i fps eftersom jag själv inte kört det, om det är dåligt optimerat i sig.

Vad har du för nätaggregat o så? Tänkte om det skulle kunna va för klent.

Vad har du för temps när det händer? På cpun o grafikkortet.

De senaste drivrutinerna? Kanske prova en äldre om du redan har den senaste.

Av Laven

@Cyfern: Jag hade köpt RX480 kortet eftersom jag tror det har bättre beganat värde i framtiden plus att det är nog bra att stödja AMD tycker jag, i detta fall är det ju inte så stor skillnad på korten för övrigt.

Jag hade nog valt Sapphire kortet om du ska ha nån utan dem två RX480 korten.

Av Laven

@CreX: kan lägga ett bud på 1200kr frakt,

Av Laven

Lägger ett bud för H110i GTX 600kr+frakt.

Av Laven

@Hedenstrom: Ok, jag är fortfarande intresserad av kylaren om någon sjulle bjuda högre på nätaggregatet.

Av Laven

@Pibben: vad är det för psu?

Av Laven

@Hedenstrom:
Är det något missljud i nätaggregatet?
lägger ett bud på H80i 200kr och 200kr för nätaggregatet(om det inte är något missljud)+frakt,

Av Laven

Jag kan tänka mig att ge ett bud på 7000kr för datorn.

Av Laven

Jag har inställt på 1440p ultra(spelet identifierat åt mig),
3770k@4.6ghz, minnet 1866@2133mhz, Fury X.
Får som sämst 34fps på ett ställe, 37fps typ om jag klockar lite,
Annars är det för det mesta runt 50fps.

Av Laven

@Krigarvarg: det bästa är nog att köpa en begagnad gaming-laptop, man får nog mest för pengarna då.

Av Laven
Skrivet av SpartanX006:

Såg att någon rekommenderade att byta ut ram minnen. Sitter själv på en 3570k med 8gb ddr3 1600mhz minne. Hur stor skillnad skulle det göra om jag bytte till ett minne med 2400mhz?

Man behöver inte byta minnena men man kan överklocka dem istället, körde upp mina 1866mhz till 2133mhz med 1.575v, fungerar ganska bra, skillnaden med snabbare minnen märks nog när man har överklockat CPU'n också.

Av Laven

@Ashwind: 4300kr+frakt

Av Laven

@Johnkesson: Jag hade valt en i5 6600K eller i7 6700(K) istället för i5 6600, K-modellerna är ju mera eftertraktade och bra för överklockning. Hade också valt Radeon R9 380 4Gb av någon tillverkare istället för GTX 960.
Vet inte vilka pengar det gäller men det blir väl ungefär samma pris om man tar i5 6600k och R9 380 4Gb.