Inlägg

Inlägg som Sniffy har skrivit i forumet
Av Sniffy

Det är nog mig han har köpt kortet av.

Jag är helt ärlig när jag säger att kortet fungerade när jag sålde det. Hade inte bytt kort förrän precis jag skulle leverera kortet till trådskaparens bror på stortorget i Karlskrona.

Jag plockade ut ett fungerande kort och lade den i en antistatpåse som jag fick med när jag köpte mitt 260GTX.

Jag är med andra ord helt säker på att kortet fungerade vid leverans.

*EDIT*

Kraftfullt nätaggregat med strömbrytare. Anslutningar: 6 st 5,25", 2 st 3,5" kontakter, 1 st SATA-power, ATX 20/24-pin, 1 st PCI Express 6-pin samt 1st 4-pin P4 kontakt. Stor tystgående 120 mm temperaturstyrd fläkt. Godkännande: CE, SEMKO. Aktiv PFC.

Där är hans nätaggregats specifikationer (antar jag). Det fanns bara ett nätagg med 500W på www.kjell.com

Där står att det skall ingå 1st PCI-Express 6-pins kontakt.

*EDIT2*

Antar att det är detta du har: http://www.kjell.com/content/templates/popups/shop_item_print...

Eller?
MVH

Av Sniffy

Jag tror säkert att ett Lian Li är jättebra men det är ju ganska dyrt också. Dessutom skall det vara bra med kylning också. Det vore bra om någon kunde bekräfta om det är så i en Lian Li-låda.

MVH

Av Sniffy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svartsmurfen
Kan du uppvisa en viss flexibilitet beträffande priset så kan jag rekommendera Mozart TX. Du får nog lägga på minst 400 kr men det är i min mening värt pengarna. Dock så är det <i>väldigt</i> luftigt och är kanske mer att betrakta som en möbel.

Själv är jag i alla fall toknöjd med mitt

Jag måste ju lägga till nästan en tusenlapp för att få det där chassit. Även om det så bra ut så måste jag nog säga att jag tycker att det är lite för "grunt" och för högt. Når ju nästan upp till taket om man har den på ett skrivbord

Fler förslag välkomnas!

MVH

Erik

Av Sniffy

Njae, visst är det ett alternativ men i mina ögon är det klart sämst. Det är gott men av bilderna att döma så är inte kylningen på topp.

Jag kanske är lite barnslig men för min del lutar det förmodligen åt ett CM Sniper eller ett HAF 932.

Låter det som bra val eller har ni några invändningar?

MVH

Erik

Av Sniffy

På något sätt känns det som om P182 känns lite tråkigt. Dock vill jag inte kasta bort förslaget helt utan jag sätter upp det i topicen.

Xaser VI såg ut som fan, rent ut sagt. Likaså Aurora. Däremot verkade Zalman GS1000 och Lian Li vara bra. Nackdelen med Lian Li är ju helt klart priset, men jag antar att man får igen det på kvalitén.

Chieftec har jag hört att de låter mycket. Jag har en kompis som har ett sådant också, och det är stört omöjligt att sova bredvid en sådan.

Finns det fler förslag på bra chassi, utöver det som nämnts i tråden?

Av Sniffy

Nytt luftigt chassi sökes

Ja, precis som trådnamnet säger så är jag på jakt efter ett nytt chassi.
Innan jag börjar berätta vad jag har tänkt mig så ska jag säga att jag har kollat på följande;

Cooler Master Cosmos 1000
Cooler Master Storm Sniper
Cooler Master HAF 932
Antec Performance One P182
Zalman GS1000

Som ni ser är jag ganska "insnöad" och tar gärna emot tips på bra chassi.

De krav jag har är följande;

1. Det skall vara luftigt (mkt plats, d.v.s. ganska stort)
2. Det skall ha bra luftflöde
3. Det skall inte låta som ett jetplan vid hög belastning
4. Det får INTE kosta mer än 1600, dock gärna mindre
5. Det behöver inte vara anpassat för vattenkylning
6. Det skall kunna hålla temperaturen nere på hyfsade komponenter
7. Ett + är om det har någon slags fläktkontroller eller liknande
8. Det skall inte ha nätaggregat inkluderat
9. Det skall inte ha en massa discolysen. Fullt tillräckligt i HAF och Sniper-versionerna.
10. Det skall heller inte ha plexiglas. Även det fullt tillräckligt i HAF.
11. Moderkortsplåten behöver inte vara löstagbar
12. Jag vill gärna ha mestadelen av chassit i plåt / aluminium / metall, d.v.s. helt inte så mycket plast.

Det är 12 punkter och det är säkert något jag har glömt, men jag är nästan helt säker på att chassit jag letar efter finns där ute.

Dessutom har jag inte avslagit idéen att köpa ovanstående chassi, utan det är mer så att jag vill vidga mina vyer lite.

Mina nuvarande delar är;

Corsair 620W
Asus P5W DH Deluxe
XFX Geforce 260GTX 216 core
Intel Core 2 Quad Q9550
XMS2 Corsair 4096 mb
3st HDD:s

Tror det är allt ni behöver veta, om ni ens behöver veta det.

MVH

Erik "Sniffy" Rehnqvist

Av Sniffy

Köpa en ny PCI-E-sladd till ett Corsair 620W?

Ja, som topic lyder undrar jag om man kan köpa extra sladdar till ett nätagg. Såklart är det ett agg som man kan koppla bort sladdar på. Jag köpte nyligen ett nytt grafikkort och behöver därför 2 st PCI-E-sladdar. Jag använde tidigare bara en så den andra som jag (förmodligen) haft har försvunnit.

Kan man köpa nya sladdar?

Ingår det alltid "sladdar som täcker alla hålen" till ett nätagg? Det är ju SLI-ready så det borde vart med 2 PCI-E-sladdar.

XFX skickade med en adapter som det står att man inte skall använda, vet någon varför?

MVH

Erik "Sniffy" Rehnqvist

Av Sniffy

Han vet nog att det stavas "more".

Ey Rasmus, ska du bygga datorn själv?

Av Sniffy

Bara för det så startade datorn nu med min gamla P4. Hur uppdaterar jag BIOS nu? Startar jag om datorn är det inte säkert att den startar igen. Moderkortet är ett Asus P5W DH Deluxe.

Av Sniffy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av IceCoder
Nu tog du i lite va?

Vad menar du med det? Skriv gärna lite konstruktiva saker, då jag håller på att få spelet p.g.a. en dator som bara står och samlar damm.

Av Sniffy

Den har jag sålt. Varför skulle det inte fungera att uppdatera med min Pentium 4, som har fungerat förr?

Av Sniffy

Hur ska jag kunna uppdatera till senaste BIOS när jag inte får bild? Kan även tilläggas att jag inte heller får bild med min gamla Pentium 4-processor, vilket jag har fått tidigare.

Av Sniffy

Dustin har fungerat bra för mig. Reklamerade min brännare där och det skedde utan knussel. De är ganska billiga och har kort leverenstid också. Så Dustin har mitt förtroende och rekommenderas därför.

Av Sniffy

Jaså, är det de som brukar kalls I/O-Shield. Men det känns som om även om det inte hade varit med så hade jag nog klarat mig utan den skiten, eller? Tycker mest det är i vägen när man skall stoppa in och ut moderkortet.

Men, varför just DEMO? Finns det inga "billiga" andra kort som uppfyller mina krav i prisklassen?

Av Sniffy

Och för mig som inte är så kunnig, vad innebär I/O-shield?

Det verkade ju billigt. Men ni kanske kunde ta en titt i tråden där jag beskriver problemet så får ni se om det kan vara moderkortet som har gått. Ni finner länken högst upp i tråden.

Av Sniffy

Okay det kan ju faktiskt vara ett alternativ. Ni som har erfarenhet utav demoprodukter får gärna skriva ert tycke, så att perspektiven breddas.

Inte visste jag heller att mitt förra kort var ett high-end kort. Jag har också upptäckt att det skall finnas garanti kvar. Är det något man borde ta strid för eller får man aldrig något ändå? Tror jag ska testa.

Av Sniffy

Nytt moderkort, prisvärda alternativ?

Tjenare!

Jag har förmodligen ett moderkort som är sönder och behöver därför (förmodligen) ett nytt.etta då datorn inte fungerar, vilket beskrivs i följande tråd --------> http://sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=832354

Det viktigaste för mig är att det inte får vara för dyrt, men inte heller för billigt. Det skall helst ligga inom ramen 1700-2500, då jag precis fick ont om pengar iom ett processorbyte.

Det som jag har funderat på och konstaterat att jag vill ha (om det går) är följande:

Stöd för SLI (2 PCI-E portar räcker)
Stöd för mer än 8gb DDR2 RAM
Intel Socket 775 med stöd för Quad processorer

Det var nog allting jag kunde komma på i nuläget. Jag vill helst ha ett kort som inte har problem med kylning och diverse utan det ska fungera kallt och bra.
Det är kanske nämnvärt att jag planerar att inhandla en ny prollefläkt, en V8 från Cooler Master (https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/coole...). Jag har läst att folk får problem med somliga moderkorts temperaturer med kylare som inte är stock, konstigt nog.

Det behöver inte följa med en massa krimskrams heller. Mitt nuvarande (förmodligen trasiga) mobo är ett Asus P5W DH Deluxe och till det medföljde det delar som jag inte har använt någonting. Dock kanske det inte är fel med en LCD-panel som jag har sett att en del moderkort har.

Sedan får ni gärna diskutera fördelar med fläktfria/fläkt på ett moderkort.

Hoppas kortet jag letar efter finns där ute någonstans.

MVH

Erik "Sniffy" Rehnqvist

Av Sniffy

Problem efter installation av Q9550

Tjenare!

Såhär på lördagskvällen tänkte jag sätta in min nya prolle i datorn. Jag följde alla konstens regler till punkt och pricka men när jag sedan skulle sätta igång datorn så fungerade inte det. Fläktarna snurrar, hddna går igång men ingen bild och inte heller det där sedvanliga pipet från moderkortet. Happ, tänkte jag, och började trycka lite på kylaren till prollen, för att kolla om den satt ordentligt. Detta fungerade naturligtvis inte heller, varför skulle det någongång gå lätt för mig?!

Det skall även tilläggas att jag stoppade in 1024 mb ram till, som jag haft liggande. Det är exakt samma som den som sitter i, den har suttit i datorn förut dock glömde jag sätta i den sist jag plockade med den. Och som en händelse så märkte jag att datorn fungerade ett tag när man bytt plats på stickorna. Dock så frös den efter ett tag i BIOS så jag stängde av den och sedan gick den inte igång något mer. Det har hänt totalt tre ggr att den har startat och sedan inte gått igång när jag har startat om den, och alla tre gånger har jag flyttat på minnena. Nu har jag även testat att prova ett minne i taget i alla olika platser men det fungerar inte heller. En annan himla lustig sak är att moderkortet inte varningspiper när jag inte har något RAM i den, vilket den brukar göra.

Jag har ingen aning om vad som är fel. Det skall även tilläggas att jag har efter liknande problem förut satt dit ny kylpasta, provat utan alla delar som inte behövs o.s.v. Dock är det ingenting som fungerar och jag har slut på idéer. Jag har även nollställt CMOS.

Prollen som satt i innan fungerade felfritt (en E6600).

Mitt moderkort är ett Asus P5W DH Dlx och mina minnen är från OCZ High Performance Gold Edition, PC6400 @ 800MHz.

Hemskt tacksam för (nästan) alla typer utav svar.

*edit*

Var meningen att tråden skulle hamna under felsökning utav stationära datorer, det blev visst inte så. :/

MVH

Erik "Sniffy" Rehnqvist

Av Sniffy

Det låter ju inte speciellt svårt. Får bara hoppas att det fungerar nu, annars blir det till att köpa en ny processor och det lär bli en dyr historia :/

Av Sniffy

Småfrågor ang. kylpasta

Hejsan!

Jag har beställt ny kylpasta och undrar bara 4 saker;

1: Vad tar jag bäst bort den gamla kylpastan med?
2: Vill helst ha det bekräftat att man ska ta bort både på kylaren och på prollen, vill bara vara säker.
3: Hur mycket nytt ska jag sätta på, och ska jag sätta på pasta på både kylare och prolle?

Lätta frågor för sanna överklockare