Inlägg

Inlägg som Sniffy har skrivit i forumet
Av Sniffy

Q9550 vs. Q9300

Som topic lyder undrar jag om den dyrare av de två (Q9550) är värd de extra pengarna?

Är skillnaden så pass stor prestanda mässigt att det är värt att köpa den dyrare? Och hur är det med framtidssäkerhet av de två?

Jag har INTE tänkt överklocka.

Länk till Q9300: http://www.dustinhome.se/pd_5010128919.aspx
Länk till Q9550: http://www.dustinhome.se/pd_5010128917.aspx

Nuvarande rigg:

Asus P5W DH Deluxe
Asus 8800GTS 640mb
Corsair Powersupply 620W
Intel Core 2 Duo E6600 @ 2.4 GHz
2048mb DDR2-ram från OCZ @ 800MHz

Dock funderat på att byta ut grafikkortet mot ett GeForce 280 från nVidia.

Tacksam för alla svar.

Har sökt efter det men inte hittat en jämförelse mellan just dessa processorer.

Av Sniffy

Processor E6600 C2D - sönder eller för dåligt med kylpasta?

Till att börja med kan jag säga att moderatorerna gärna får flytta tråden om de finner den bättre under kylning.

I följande tråd (http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...) beskrev jag ett problem med min dator och efter diverse felsökningar kom jag fram till att det var processorn som var felet.

Grejen är den att processorn jag testade att stoppa in, en P4 på 3,6GHz, hade betydligt mer kylpasta på sig än den som satt i från början, E6600:an.

Då undrar jag om kylpasta kan orsaka de symptom som jag beskriver i länken ovan, eller om det helt enkelt blir att investera i en ny processor. Om det nu bara rör sig om kylpasta, var köper man det snabbast och enklast?

För att få en inblick och svara på mina frågor kan det vara av intresse att läsa ovanstående problem.

MVH

Erik "Sniffy" Rehnqvist

Av Sniffy

Det kan ju vara ett alternativ. Det verkar nämligen som att datorn inte får ström alls. Det kan definitivt vara värt att kolla upp.

Det där med lödningen verkar dock lite överkurs, i alla fall för mig.

Av Sniffy

Problem med HP-laptop

Tjenare!

Min flickvän har ett problem med sin laptop.

Det blir ingen bild när man startar den och tangenterna lyser bara i några sekunder, sedan blir allting svart igen.

Vi har testat med och utan batteri och med och utan strömsladd men ingenting fungerar.

Nu undrar vi vad felet är. Jag är själv ingen hejare på laptops men kan anta att datorn inte får tillräckligt med ström.

Datorn är en HP Pavillion dv6000

MVH

Erik "Sniffy" Rehnqvist

Av Sniffy

Jag har letat efter en jumper som heter CCMOS på moderkortet, men inte hittat den. Annars ska man plocka bort jumpern i 2 sekunder och sätta tillbaka den, så ska bios vara nollställt.

Jag börjar snart tro att det är något som har gått sönder rent fysiskt i datorn. Dock så är det svårt att veta exakt vilken del som är sönder, men jag antar att det står mellan moderkort, prolle och nätagg. Dock verkar det otroligt att nätagget har gått sönder.

*edit*

Efter att ha pratat med någon kunnig inom ämnet så tippade vederbörande på att det var nätaggregatet som var sönder. Jag har ett annat som jag kan testa med, men det måste hittas först. Om det inte var nätaggregatet som var fel så kunde han tänká sig att moderkortet har klappat ihop.

Dock verkar det tråkigt om skiten har gått sönder helt. Hade föredragit ett icke-fysiskt fel. :/

*edit 2*

Har nu kommit fram till att det är processorn det är fel på, alternativt sitter för lite kylpasta på. Detta gjorde jag efter att ha testat ett nytt nätagg och en ny processor.

Tack för all hjälp.

MVH

Av Sniffy

Jag har nollställt BIOS på det sättet jag kan, d.v.s. ta ut moderkortsbatteriet i 2 minuter. Finns det något annat sätt så testar jag gärna. Däremot är det svårt att se hur fläktarna går via BIOS, eftersom jag inte har någon bild.

Av Sniffy

Jag funderar faktiskt på samma setup. måste vara de attraktiva annonserna här på Sweclockers som väckt vår köpanda. Dock verkar det vara mycket kompetenta delar och dessutom ser det snyggt ut, vilket alltid är ett plus. Dock är jag av principen att funktion skall komma före design och undrar därför om det får plats i ett Antec P1088. Men jag antar att det gör det, eftersom det är ingen liten låda det heller.

Av Sniffy

Vore trevligt om de som har engagerat sig i tråden kunde, eller åtminstone försöka enas om vad som är att föredra rent grafikkortsmässigt.

Har nog bestämt mig för ett GTX 260 65nm, om inte någon invänder med extremt bra argument som jag fastnar för.

Av Sniffy

Tror du att jag skulle kunna få plats med den i ett Antec P1088 chassi eller ett Cooler Master HAF 930?

Vore väldigt bra om det gick.

Av Sniffy

Tips om en Cooler Master V8 CPU-kylare

Som topic lyder undrar jag om det är någon som kan säga något positivt / negativt om kylaren. Jag har läst recenssioner på prisjakt och fått fram att den kyler väldigt bra, men inte säkert att den passar i alla chassin och på alla moderkort.

Om det är någon som har erfarenhet utav kylaren tillsammans med ett Asus P5W DH Dlx moderkort och ett Antec P1088 chassi (eller liknande) så skriv gärna vad ni tycker om kylaren, installationen och ja, allting som kan finnas intressant.

MVH

Av Sniffy

Okay, tror jag väntar tills slutet på veckan. Då bör priser ha hunnit sjunka.
Det lutar åt ett 65nm, eftersom det bevisligen inte är jättestor skillnad på korten.

Är kortet större eller mindre än ett Asus 8800GTS 640mb, för det skall ju passa i chassit? Är det också mer strömkrävande, d.v.s. behöver jag byta nätagg?

Men om priserna har sjunkit i slutet av veckan så beställer jag ett 65nm kort från den billigaste återförsäljaren. Den med FarCry 2 och de andra spelen verkade vara intressant.

Av Sniffy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Lite otur där. Var osäker på om du hade gjort det här när du gjorde rent och gick igenom dator.

Prova att ta loss kylaren till processorn. Gör rent den och även där den ska sitta. Sätt tillbaka den ordentligt. Gör samma sak med minnena och grafikkortet (ta loss korten, gör rent runt om etc). Kolla att kablarna fortfarande sitter ordentligt.

Kolla sedan upp temp och fläkten i bios i några minuter ifall det håller på igen.

Prova 1 minne i taget i varje minnes plats.

Fast först behöver du bild så fortsätt att ha så få komponenter som möjligt (Koppla bort hårdiskar, CD, DVD, externa USB etc som du redan gjort).

Jag har gjort rent på alla ställen där du skriver att jag borde göra rent. Jag har ingen aning om vad felet är. Grejen är den att datorn dör inte när CPU-fläkten slutar snurra, den fortsätter men jag stänger av den eftersom jag inte vill att datorn skall bli överhettad.

Det enda jag inte har gjort är att skruva loss mobot, men alla distanserna sitter i för den funkade ju först. Först efter att minnena kärvade så slutade ju skiten att fungera...

Det är ingen risk att det är moderkortet som är kaputt? Jag har typ en månads garanti kvar, om jag har tur.

*edit*

Nu har jag monterat ur moderkortet och kontrollerat att fläkten sitter på ordentligt och jag tyckte den satt lite glapp men det spelade ingen roll för när jag åtgärdat det så funkade det fortfarande inte.

Nu har jag verkligen idétorka. Jag tycker själv att jag provat allting som verkligen går att prova. Fattar inte varför det kärvar så förgjordat.

MVH

Av Sniffy

Är det värt att vänta då? Kortet är ju trots allt dyrare men hur mycket bättre presterar det än ett kort som Elmoth länkar?

Kommer priserna att sjunka på andra kort när det nya lanseras?

Fler frågor kräver fler svar gott folk.

Av Sniffy

Datorn startar men CPU-fläkt dör efter 2 min

Ja, som topic lyder har jag ett problem med min dator.

Jag skall börja med att berätta vad som hände från början.

Jag hittade äntligen en gammal skiva som följt med mitt ljudkort och började genast att installera drivrutinerna. Drivisarna krävde olika omstarter och när jag gjorde denna så stod det i uppstarten att CPU:n var överhettad. Jaha, tänkte jag, och monterade ner datorn för att städa den grundligt. Jag gjorde detta och hittade mycket damm och antog att problemet berodde på det. Jag startade upp datorn och allting fungerade fint. När jag datorn vart igång ca 2 minuter så får jag bluescreen och den startar om sig. I omstarten ser jag att jag bara har 1024mb RAM av 2048 som jag har stoppat i så jag antar att jag har fumlat till det, så jag stänger av och drar sladden för att sedan ta ur och stoppa in den felande ram-stickan igen.

När jag nu startar upp datorn, så hörs inte längre det sedvanliga pipet från moderkortet och inget visas på skärmen. Jag felsöker på alla möjliga sätt, genom att köra med så få komponenter som möjligt, genom att plocka av och på allting igen, men allting utan resultat.

Mina idéer börjar nu sina och jag hoppas att hjälp finns att få på detta finna support-forum.

Mina komponenter är:

CPU: Intel Core 2 Duo E6600 2.4ghz
Grafik: Asus 8800 GTS 640mb
MOBO: Asus P5W DH Dlx
RAM: 2048mb 6400 OCZ
OS: Windows XP Pro med SP2 och senaste drivisar.
Nätaggregat: Corsair Powersupply 620W

MVH

Erik "Sniffy" Rehnqvist

Av Sniffy

Vad kommer nVidias nya att kosta då? Ingen idé att vänta om det inte är samma prisklass. Och vad blir det för prestandaskillnader med nVidias nya?

Fler frågor, men förhoppningsvis kan jag få fler svar.

Av Sniffy

Datorn startar men cpu-fläkt stannar efter 2 min

*edit*

Postade fel, sorry.

Av Sniffy

Nytt kort 2000kr-3000kr

Tjenare alla hjälpsamma clockers.

Jag har funderat på ett nytt grafikkort. Det skall ligga i prisintervallet 2000-3000 och det ska helst vara nVidia om ingen extremt bra anledning föranleder ATi-köp.

Nuvarande kort är Asus 8800 GTS 640mb och det skall helst vara betydligt bättre.

MVH

Av Sniffy

Pengar är väl ingenting som man har gott om precis, så det lär antagligen bli ett nytt grafikkort. Dock måste jag försöka sälja mitt gamla först.

Men det var alltså ett GTX 260 som jag ska satsa på? Det finns inga bättre i ung. samma prisklass? (Känner mig inne på fel forumdel nu :/)

Av Sniffy

Hur blir det med minnena då? Eftersom DDR3 är på frammarsch kanske det vore läge att byta upp till ett moderkort som klarar det? Eller kanske det funkar lika bra med DDR2 än så länge? Jag är helt nollställd, det var trots allt ett tag sedan jag köpte nytt.

MVH

Av Sniffy

Jahapp, då vet jag! Jag kan väl inte kalla mig själv för en datorguru men lite kan man väl alltid, dock inte tillräckligt i alla lägen. Nu ska det f.ö. inte vara samma kort i länkarna heller.