Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som pixnion har skrivit i forumet
Av pixnion

Annonsen är avslutad

Av pixnion
Skrivet av ghollghost:

Är intresserad av allt! Min tidigare högtalare/ljud gav upp, så varit utan ett tag. Inte haft råd att fixa något nytt ännu så detta hade varit perfekt!

PM!

Av pixnion
Skrivet av Swegatron:

Intresserad av Vinylspelaren och kan hämta på söndag eller eventuellt lördag om det passar

De olika delarna är ganska skräddarsydda för varandra så jag ser helst att någon plockar hela pjäsen i ett stycke. Hör av mig om läget ändras!

Av pixnion

Pioneer förstärkare/dubbelkassett/tuner/vinyl/cdväxlare

Denna gamla hifi-stapel från 90-talet har stått oanvänd länge nu och SKÄNKES för att komma till bättre användning.

  • Kombinerad förstärkare/dubbelkassett (DC-Z83)

  • Tuner (F-Z93)

  • Vinyl (PL-Z93)

  • CD-växlare (PD-Z83M)

  • Fjärrkontroll och manualer

Nyligen testad, allting verkar fungera bra förutom kassettdäcken (behövs nya remmar kanske?). För många år sen använde jag den som förstärkare för TV:n (3.5mm hörlusuttag på TV:n till RCA på stereon), knappast optimalt men fungerade. På senare tid bara kopplad med RCA till annan förstärkare för att kunna spela upp vinyl/cd.

Finns att hämta relativt centralt i Göteborg.

Läs hela annonsen här

Av pixnion

Låset är inte upphämtat. Fritt fram för någon annan.

Av pixnion
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Intresserad av låset!

Då är den din, PM.

Av pixnion

Thinkpad-tangentbord och laptoplås

Skänker ett ersättningstangentbord till en ThinkPad T470p av amerikansk ansi-variant. Det är helt oanvänt och fräscht, men sannolikt defekt efter ett extremt misslyckat försök i att installera den.

Kanske någon har sabbat någon enstaka tangent på sin thinkpad och vill ha en ny? Då har du chansen nu att byta ut just den. Tänk på att dessa brytare skiljer sig något mellan olika modeller -- har försökt visa hur det ser ut på denna med bild #2.

Hittade även ett vanligt laptoplås i gömmorna om någon är sugen.

Finns att hämta i Göteborg, men kan nog skickas också.

Läs hela annonsen här

Av pixnion

HP ENVY 4500 - Printer & scanner med wifi

Skänker denna skrivare, HP ENVY 4500, med inbyggd scanner. Kopplas via USB eller wifi.

Oklar utskriftsfunktionalitet, testade byta bläckpatron någon gång (dock bara den svartvita) men minns det som att det knappt kom ut något på pappret. Scannern funkar hur som helst bra, vilket är det enda jag använt den till på senare tid.

Kopplar man den via wifi har den ett webinterface där man även kan trigga scanning och direkt få nerladdat den resulterade pdf:en, ganska nice. Linuxkompatiblitet med cups+hplip för nätverksutskrift, om man nu kör Linux.

Finns att hämta i Göteborg.

Läs hela annonsen här

Av pixnion

Sony Xperia Z2 - 16 GB - olåst - bra skick!

Säljer en Sony Xperia Z2 i bra skick. Inga repor/sprickor på displayen eller baksidan. Något repad på kortsidornas hörn. Ej låst till någon operatör.

Specifikationer (och omdömen/recensioner) finns bl.a. att hitta här:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2520842
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z2-6144.php

Startbud: 500kr exkl. fraktkostnad

Kan skickas (spårad frakt 50kr) eller hämtas i Göteborg (jag kan mötas centralt). Betalning via swish/paypal/banköverföring.

Var god lägg bud exklusive fraktkostnad i tråden - ej genom PM.

Läs hela annonsen här

Av pixnion

4K-skärmen som drivs med en kabel för både ström och bild... awesome.

Av pixnion
Skrivet av Curik:

Vad har det med saken att göra att den är placerad på disk? Någon eller något måste skriva den där också, och källkoden som ansvarar för det går att granska och kompilera precis som övriga TC går att granska och kompilera.

Men varför finns egentligen en skillnad där Linux-versionen skriver nullbytes (men krypterade), medan Windows-versionen skriver random bytes (också krypterade)? Att volym-headern skrivs på det sättet i Windows hade ju helt klart förenklat för en bakdörrad TC-version, där det hade kunnat finnas både en "användar-nyckel" och någon slags "backdoor-nyckel" - det hade helt enkelt blivit lätt som en plätt att gömma en sådan nyckel, och inspektion av volymheadern hade inte visat på något fuffens då det hade sett ut precis som vanligt.

Men jag har läst igenom exe-jämförelsen nu och det ser ju helt klart ut som att deras färdigkompilerade versioner är harmlösa, så det är ju good news. Hade varit kul att få reda på varför denna skillnad mellan Windows- och Linux-versionen finns dock.

Skrivet av Curik:

Haha, jaha! Du var ett open-source troll utan några egentliga kunskaper. Det var ju inte så otippat med tanke på dina svar iofs. Tack för illusionen av en diskussion, och glöm aldrig Heartbleed min kära vän!

Ska jag ens svara på detta? Kanske lite för het på gröten med att både troll- och dumförklara mig...?

Av pixnion

Intressant! Ska spana in.

Skrivet av Curik:

Kul att du tar upp detta, men att Windows-versionen skriver skräp och att Linux-versionen skriver nollvärden i nyallokerat minne behöver inte ha någonting med TrueCrypt att göra. Det skulle ju vara som att säga att Release builds kompilerade i Visual Studios kompilator har bakdörrar bara för att de inte memsettar minnet innan det returneras från operativsystemet.

Hade ju varit mer intressant ifall de förkompilerade Windows-binärerna faktiskt skrev skräp och de man kompilerar från källkoden inte gör det; som tur är så är inte fallet så.

Detta handlar om data skriven till själva volymheadern som är placerad på disk dock! Här beskriver TC:s sida diskformatet, och även det "reserverade" blocket som startar på offset 512.

Skrivet av Curik:

Här finns en beskrivning av hur man gör för att kompilera eländet själv.

Samma som Kyroz länkade ser det ut som, yes.

Skrivet av Curik:

Personligen tycker jag det är en bra diskussion men likväl löjlig. Hela Windows är "förkompilerat" och folk använder förmodligen förkompilerade PHP, Apache och Git/Subversion också. Och vill man dra det långt kan man ifrågasätta hur säkert det är att använda en kompilator som man inte kompilerat själv.

Agreed, därför man inte sitter med Windows för något vettigt ändå.

Av pixnion

Det finns även följande rapport sedan tidigare:
https://www.privacy-cd.org/downloads/truecrypt_7.0a-analysis-...

Jag har inte läst iSEC:s rapport ännu, men den ovan länkade ställer sig frågande till TrueCrypt:s färdigkompilerade paket, dvs. de exe-filer som tillhandahålls för Windows. Rapporten menar att den tillgängliga källkoden inte ser ut att innehålla någon bakdörr, men att man inte kan säkerställa att TrueCrypt-binärer kompilerade av tredje part inte innehåller någon bakdörr.

TrueCrypt:s diskformat har ett misstänksamt utrymme i slutet av dess header på 65024 bytes som åtminstone enligt rapporten beskrivs som något som hade kunnat användas för en master-backdoor-key eller dylikt. Den publika källkoden innehåller inte funktionalitet för det, men det hade en färdigkompilerad version av programmet kunnat göra -- du kan inte veta vad som har stoppats i en sådan version -- du kan inte veta om det är baserat på samma kod som den publika källkoden.

Desto mer intressant blir detta fält i headern då "The Linux version of TrueCrypt sets these bytes to zero whereas the Windows version sets them to random values." -- ett sätt att dölja en kryptonyckel om en sådan stoppas in i efterhand? En kryptonyckel hade också sett ut som random values...

TL;DR: Även om TrueCrypt får massa creds i samband med rapporter som säger att källkoden inte innehåller bakdörrar, skulle ändå de flesta TrueCrypt-användare åka dit ifall den distribuerade Windows-installeraren innehöll en bakdörrad variant av TrueCrypt.

Sweclockers: Länka till ovan länkade rapport också, IMO.

Av pixnion
Skrivet av flukke:

Men snälla, ska man behöva mata dig också?

http://lmgtfy.com/?q=vinkelbeslag

Du har skapat tråden under Modifikationer och egna konstruktioner, alltså antar jag att du ska bygga grejerna själv?

Jag tackar för "vinkelbeslag" istället för "vinklade beslag", ett helt klart bättre ord att söka på som faktiskt inte är helt uppenbart (nej, jag brukar inte hålla på med sånt här).

Jag kan inte påstå att jag ska bygga något själv när jag bara ska tejpa fast färdiga grejer på en vägg i princip. Tyvärr hittade jag ingen bättre forumsdel än denna, jag ber därför om ursäkt om Internettrollet innuti dig blev upprörd, lol.

Av pixnion
Skrivet av Luddz:

Eller helt enkelt köpa vinklade beslag

Exempel på detta?

Av pixnion

Vinklade plastbitar?

Hej!

Jag försöker hitta plastbitar i stil med denna:
http://www.gents.se/upload/product_images/1453_2.jpg

Sidorna ska dock vara likadana, åtminstone de två som är parallella med varandra. Jag ska klistra upp ett tiotal med dubbelhäftande tejp längs några väggar för att diverse kablar ska hänga löst mellan dessa (horisontellt längs golvet alltså). Färg och utseende m.m. spelar egentligen mindre roll.

Någon som vet var man kan skaffa något sådant? Helst inte för ett pris av 40kr/st...

Av pixnion
Skrivet av Josasp:

Jag gav 4k för min X200 så det är vad de går för i dag.
Värt varenda krona, bästa datorn jag haft.

Sjukt med kraft i litet paket, och stryktålig nått så jävlaranamma!
Min har överlevt ett fall i 120km/h från ett biltak ned i asfalt vid motorväg och landade i slask!
Ett skärmbyte senare för ~700kr och allt är frid och fröjd igen, litet hål i högra hörnet men har nytt "plamrest" på ingån från eBay ~200kr.

Det sjukaste var att den var igång och HDDn klarade sig, thank god för ThinkVantage APS.

Grymm maskin och tålig som fan, men framförallt billiga reservdelar!

Hur är batteritiden på en X200?

Av pixnion
Skrivet av Monarchy:

eftersom du har låg budget och "bara" dyra datorer har matta skärmar, är det film som gäller.

5000kr är väl inte direkt lite för en netbook?

Av pixnion

Helst inte mer än 4000kr. Absolut max 5000kr.

Av pixnion

Det känns ju lite väl omständigt. Måste väl typ klippas till i rätt storlek och grejer?