Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Nypifisel har skrivit i forumet
Av Nypifisel
Skrivet av Nisse HultSL:

Hej igen.
Jag försökte ladda ner Handbrake för att konvertera mp3 till Acc men får till svar att jag är inte tillåten att göra detta. Enligt AppleStore skulle jag valt detta, vilket jag inte har något minne av. Var kan jag bocka ur detta förhinder.
När jag försökte ladda ner Handbrake från deras hemsida gick inte detta.
Jag kör på en iMac mid 2011 El Capitan version 5.

Förstår inte riktigt. Är du förhindrad att ladda ner en applikation på App Store på din iMac-dator? Vad är det exakta felmeddelandet?

Av Nypifisel

De sålde ju katastrofalt förra månaden. NDP i staterna placerade dem runt 70k under hela Maj, så dubbelt det 140k... PS4 säljer även i staterna fortfarande mer.

Av Nypifisel

Att skeppa 5 miljoner är inte detsamma som att sälja 5 miljoner till konsumenter. Xbox Ones försäljningssiffror ligger väl snarare mellan 3.9-4.2 miljoner. I staterna tror jag Xbox Ones LTD låg någonstans runt 2,7 miljoner.

Xbox One sålde mindre i USA i mars än de gjorde i februari, detta trots Titanfall och prissänkningar. Under Jan-Feb-Mar månad skeppade Xbox One 1,1 miljoner konsoler. Samma period sålde PS4 3 miljoner. Xbox One har varit otroligt framlastad, 65-70% av all försäljning skedde förra året.

Av Nypifisel
Skrivet av Kilroy:

Men EU-direktivet säger inte att länder INTE får samla information?
Alltså är det fritt fram för Sverige att ha ett eget datalagringsdirektiv.

Eller?

Så skulle inte jag tolka domstolsbeslutet. Det säger att informationslagring av EU medborgare bryter mot dessas rätt till integritet.

Av Nypifisel
Skrivet av Systix:

Att följa EU direktiv är en sak, men där inget direktiv finns är alla länder fria att göra precis som de vill. Dock har jag svårt o tro att sverige kommer fortsätta med något som EU bedömt vara mot mänskliga rättigheter.

Stämmer, men ett rättspraxis har nu kommit ifrån EU, skulle svenska domstolar avika skulle det genast tas upp till EU

Av Nypifisel
Skrivet av WoG:

First i was like, YES!

Sen läste jag sista meningen, då vart det istället "bah..."

Sverige är skyldig att lyda EU direktiv. Operatörer kan sluta samla information redan idag utan att på något sett bli bestraffade för detta från svensk sida.

Av Nypifisel

Wow grattis, de fattar äntligen att folk inte vill ha ett gränssnitt utvecklat för pekskärm på desktopdatorer! Vilken jävla blunder alltså. Mellan Windows 8 och Xbox One börjar man ju undra hur frånvarande MS är sina konsumenter.

Av Nypifisel

Tråkigt för oss, men rätt skall väl vara rätt. Felet ligger ju egentligen i att Sverige skattar så förbannat högt på elektronik!

Av Nypifisel
Skrivet av Knuckles:

Kan du ge ett exempel på varför Kinect på Xbox One inte fungerar? Har provat min i otaliga timmar med röst och rörelser utan problem, den har alltid förstått alla mina kommandon. Antar att du inte ens har provat att lira på en Xbox One för att den fungerar väldigt bra utan du helt enkelt uppvisar samma drönarbeteende som du klagar om.

Jag tycker att folk får tycka vad dom vill men problemet är ju att de flesta som uttrycker en åsikt om PS4 och One inte ens har provat konsollen, de har helt enkelt läst att PS4 är bättre för någon fjortis stirrat sig blinda på mhz när saken är den att spelen flyter på bättre på One utan störande lagg (t.ex Ghosts).

Inom några månader kommer folk att förstå att skillnaden mellan konsollerna när det kommer till spel och prestanda är minimal. Just nu tycker jag nog att folk borde vara mer upprörda över att det inte finns något intressant exklusivt spel till PS4 än medans Xbox One har haft Killer Instinct, Ryse, Forza 5, Dead Rising 3 ute från start.

PS. Xbox är skräp och en oärlig produkt? Den marknadsförs som den bästa och enda konsollen man behöver och det är precis vad den är så jag tycker det är en väldigt ärlig kampanj.

Men snälla du, vem tar du mig för? Tror du jag är någon svenssonlirare som sitter och får min information från aftonbladet spel? Inte nog med att jag har utbildning i ämnet utan jag har självfallet också ett stort privat intresse i det. "Stirra sig blinda på mhz", här ser vi ju direkt att till skillnad ifrån dig, så vet jag åtminstone hur respektive konsoler fungerar (undrar genast hur gammal du är?). Att PS4 pumpar ut dubbelt så många pixlar det är ingenting eller? Problemet är egentligen inte ett av nu, utan av ett sedan. Xbox One har inga mer genvägar att ta, de är redan i absoluta botten så här tidigt på generationen, den kan inte gå ner i upplösning och bilduppdateringssfrekvens för då går den sub-HD. Förstår inte du att detta betyder att Xbox One spel i framtiden kommer få dra ner på kvaliten i sina assets? Skillnaden emellan spelen nu är ingenting mot vad den kommer vara om 3 år. The Order 1886 skulle t.ex aldrig kunna göras på Xbox One, och detta är ett spel tidigt i generationen. Skillnaderna är INTE minimala. Sen behöver jag inte prova konsolen för att veta hur den presterar, det kan så många andra göra och har gjort; inte för att jag behövde det då vi som faktiskt läser om sådant redan visste att där skulle finnas en markant skillnad. Har du någon som helst bakgrund i digitalteknik eller kiselkretsar? Jag föreslår att du läser mer om ämnet, och inte ifrån spelsidor eller dylikt. Utan vad ingenjörer säger! Sen orkar jag inte ens förklara för dig hur 32mb eSRAM inte är nog mycket för att trycka ut 1080p med Anti-aliasing om man använder modernare grafikmotorer.

Man saknar integritet om man sitter så blind.

Skrivet av Halogen:

Vad är det här för jävla dumheter? Det handlar om TV-SPEL, kom ihåg det. Och du drar paralleller till nazityskland när vissa köper en viss konsoll? Inte ok. Du har uppenbarligen tappat perspektivet fullständigt.

Men skärp dig. Spelar väl ingen som helst roll, det är mänskliga beteenden som går att observera i båda fallen, bara för att målet är olika är helt irrelevant. Vad är det för strunt att sitta och ta detta så seriöst. Det är väl lättare att använda en parallell som människor är medvetna om än att sitta och försöka förklara det ur sin grund. Du måste ta dig själv lite mindre allvarligt.

Av Nypifisel
Skrivet av Muyfa666:

Du har läst dig till att Xbox One är skräp, men du har inte ägt en konsol på 10 år?

Det finns inte så mycket mer att tillägga, förutom att referensen till nazityskland var väldigt onödig och orelevant. Den framställde dig inte som smart individualist, utan som väldigt respektlös och omogen.

Du gör ju genast ett feltänk om du tror jag måste ha ägt en konsol för att få uttala mig om den eller konsoler överlag. Bara för att jag inte ägt några själv betyder inte att jag inte spelat några. Om du inte kan läsa dig till information tycker jag synd om dig för det kan inte varit lätt för dig i skolan, för du förstår jag behöver inte ha sett en atom för att veta hur de fungerar eller att de existerar. Så det där kan du ju lägga ner med på en gång. Jag är kompetent nog i hur kiselkretsar fungerar och hårdvara presterar för att göra ett uttalande om hur Xbox One presterar gentemot PS4. Jag kan också utifrån empiriska bevis komma till slutsatsen att operativsystemet och hela plattformen i sin helhet inte var designad från utgångspunkten tv-spelskonsol. Operativsystemet inte minst är dåligt designat och resurskrävande - varför är det på det här viset då? Jo för Xbox One designades inte som en spelkonsol utan som en mediahub som också kan spela spel.

Vad spelar det för roll vilka paralleller jag drar såvida de är korrekta? Blind tro och bristen på källkritiskt tänkande är relevant i båda fallen. Tycker däremot ditt inlägg var irrelevant emedan du inte presenterade några egna argument.

Av Nypifisel
Skrivet av DAoG:

Förstår inte tjafset om prestandan, om ett år är dem ändå långt efter PC. Själv tycker jag Kinect är ett roligt komplement till mus och tangentbord. Anledningen för att köpa en konsol pga. grafik är bara dum. Att medlemmar på sweclockers tjafsar om det är lite larvigt då vi vill byta ut vår hårdvara och experimentera

@FotZik
Vad gör du på Sweclockers?

Förutom att Kinect inte fungerar och är opraktiskt nästan alltid. Du förstår människor behöver s.k tactile feedback för att kunna navigera sig smidigt, Kinect kan inte erbjuda detta.

Klart stämmer det att PC är den främsta plattformen för hårdvara. Men alla har inte råd att sänka så mycket pengar i en klumpsumma för att få en högpresterande dator. Själv äger jag inte ens en konsol och har inte gjort de senaste 10 åren då jag alltid varit PC orienterad. Jag läser däremot oerhört mycket om tekniken i konsoler och om dess spel. Min slutsats är att Xbox One är skräp och ett oärlig produkt av ett oärligt företag, finns bättre och billigare alternativ (PS4) så kan jag inte med gott samvete någonsin rekommendera ett Xbox. Att Xbox Fanboys gråter och försöker berättiga sin favorit oberoende av fakta är bara tragiskt och synd för dem då de får en dålig produkt. *** raderat ***

Av Nypifisel
Skrivet av Oggmeiler:

Så mycket skit i en kommentar att man nästan gråter.

Varför inte? Xbox One har och kommer få många intressanta spel.

Hur länge då? Och hur kan du vara så säker? MS och Xbox bakgrund berättar ju en annan historia.

Citat:

Och? Bättre hårdvara = bättre spel? Det är ju därför Nintendo gör så bra spel, Oh wait.

Nej, men man förväntar väl sig en viss kvalitet när man betalar nästan 5000 kr för en produkt. Men om det vore fallet varför vill du ens köpa ett Xbox One? Räcker inte 360? Sen är kapacitet ett krav för ökad utveckling i spel om du vill se några förbättringar. Det handlar inte bara om saker som grafik men visst hjälper det för att bli mer uppslukad, eller större spelvärldar, bättre fysik etc. Xbox One i detta sammanhang är ett ankare på Playstation 4

Citat:

Seriöst? Antar att du inte hade en PS3 vid launch. Tog Sony år innan dom fick igång verkstäderna. Att Sony på senare tid lyckats pumpa ut spel är en annan sak. Microsoft Game Studios publiserar 15 nya spel på 12 månader till Xbox One, snacka om att inte supporta sin konsoll...

Fast nu har ju Sony funnits på marknaden sedan 1994. Sen släppte Sony så sent som förra året när PS4 redan var utannonserad några av sina största spel.

Citat:

Håller jag med om!

Ja, för MS bryr sig verkligen inte. Kolla bara på deras originella vision om Xbox One. Att de ens gjorde sina halvsnurrar var ju för att ingen vill ha skräpet. I all ärlighet så förtjänar MS inga kunder för sin produkt. Att du sitter och försvarar dem så intensivt är bara pinsamt. Det är som att tacka för en käftsmäll.

Citat:

Så 343i, Playful Learning, Team Dakota, Turn 10, Twisted Pixel Games, Lionhead Studios, Lift London, Press Play, Rare, BigPark och Black Tusk Studios finns inte?
Att sen Microsoft ger sina IP:s till Second Party utvecklare är väl inget negativt? Certain Affinity, Double Helix, Crytek, Insomniac Games, Undead Labs, Remedy Entertainment, Capcom Vancouver, Playground Games, Ruffian Games och Access Games har alla gjort bra spel med Microsoft's IP:s
Sluta ljug om att Microsoft inte satsar på egna spelstudios.

Spelar väl ingen roll om de finns om de inte släpper några spel? Microsoft har praktiskt taget ronderat tre spel hela förra generationen, Halo, Forza och Gears of War. I början av förra generationen så investerade MS mycket i spelen men detta avtog som sagt ganska snabbt. MS själv har ju gjort det klart för oss att Xbox som spelkonsol bara var en trojansk häst in i vardagsrummet. Det gamla gänget som verkligen trodde på platformen som spelkonsol har sedan länge lämnat MS och Xbox. Xbox One's design är inte minst ett tecken på detta.

Citat:

Sluta snacka skit.

Snacka skit? Shuhei Yoshida? Kaz Hirai? Mark Cerny?

Av Nypifisel
Skrivet av anon173292:

The Order ser riktigt mysigt ut, finns lite gameplay videos nu, vet inget om hur det kommer att spela, men snyggast hittils av allt som visats tror jag.

http://i.minus.com/imu4pB3yVOMiL.gif

Ser fantastiskt ut. Fullkomligt omöjligt på Xbox One kan ju nämnas. (Sen varför talas det ens om Xbox One, konsolen har ju för böveln inte ens ett lanseringsdatum i Sverige)

Mina ören? Xbox One är fullkomligt skräp och ett resultat av ett bolag som är helt ur kontakt med sin kundbas. Gillar man att spela konsolspel skulle jag aldrig rekommendera ett Xbox One. Förutom det som redan nämnts om hur Xbox One har mycket att önska mer hårdvarumässigt så har Sony en betydligt bättre historia gällande spelsupport. Sedan Kinect släpptes till 360 för 4 år sedan har ju deras spelutveckling varit katastrofalt dålig, MS försöker köpa exklusiva titlar, en taktik som inte är hållbar i längden och visar på deras brist av engagemang i speluniversumet då de inte investerar i nya spelstudios för långsiktig utveckling. Divisionen styrs av kostymer som ser profit som absoluta mål - vilket såklart också är Sonys mål, men där sitter åtminstone spelare på exekutiva positioner.

Av Nypifisel

Glöm nu inte att titta på The Order 1886 som släpper trailer idag, 2 minuter har redan läckt, resten kommer klockan 15. Detta är ett spel även vi PC killar tappar hakan för. Jag skulle kalla det världens hittills snyggaste spel förmodligen, fantastiskt.

Av Nypifisel
Skrivet av NoNamesWayne:

Vart finns det att läsa att Xbox One finns överallt?
Ta inte vatten över huvudet är du snäll.

Läser man t.ex NeoGaf så verkar det råda en konsensus om att Xbox One finns tillgänglig i stora kvantiteter i olika marknader (NA, EU). Går man in i Game, Media Markt, Best Buy, Target så finns alltid flera Xbox One tillgängliga, vid förfrågan så säger expediterna att de har bra med Xbox One medan PS4 säljer ut omgående när nya kommer in.

Av Nypifisel
Skrivet av NoNamesWayne:

Som redan påpekats så har Ps4 lanserats i betydligt fler länder än vad Xbox One har så är väl inte så konstigt. Trodde skillnaden skulle vara större faktiskt.

Då har du fullkomligt missförstått hur marknaden fungerar.

PS4 och Xbox One har skeppat lika stora volymer. PS4 har spridit ut dem på en större marknad bara. Xbox One lider bara av dålig efterfrågan, den går att finna överallt. PS4 har däremot betydligt högre efterfrågan än utbud.

Av Nypifisel

Alltså det känns som verklighetsförstärkning inte kommer vara intressant riktigt förrän man kan sätta dem i linser. Kan det ta? 15 år kanske?

Av Nypifisel
Skrivet av iaken:

Nej, varför betala dubbelt så mycket för att spela en dåligt optimerad port!? Rullar förmodligen bättre på konsollen.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast det där gäller ju inte alls för de allra flesta spel. Sen är spelen i sig billigare på PC

Av Nypifisel
Skrivet av Persan96:

Dat logic...

Om ps4 är slutsålt är det väl klart att ps4 säljer mer än xbone om den finns kvar i butik?

Inte om det endast gäller black friday. Man kan nog räkna med att Sony har ett bekvämt övertag på andra sidan dammen också. Det enda som egentligen stoppar PS4 är ju att den är en bristvara nu medan man ser Xbox One lite överallt sitta på sina hyllor i butikerna. Att PS4 hade ett initialt större antal är nog ganska självklart då de släppte i 31 länder när Xbox One släpptes i 13 (trots detta verkar PS4 sålt mer i Nordamerika) - Xbox One är en fullständig katastrof och felsatsning av MS, men att MS inte kunde läsa av sin kundbas är vi väl ganska vana vid nu.

Av Nypifisel
Skrivet av Peking:

Har hela världen varit totaldominerat av Sony? Det var nyheter för mig, vad jag vet så har PS3 och Xbox 360 sålt likvärdigt, förutom i Japan så klart. Var har du hittat den här informationen?

Med förra generationen så menade han nog PS2. Som bekant dominerade fullständigt. PS3 var förövrigt större i hela världen förutom USA och UK. Allt tyder på att MS kommer förlora marknadsandelar och jag förstår verkligen varför; tycker man om att spela tv spel och bara kan välja en konsol är PS4 det uppenbara valet, inte bara för pris utan, attityd och hårdvara - MS har gått vidare, tv spel är inte längre deras största fokus.